Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 7:19

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1062 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 71  Następna strona
 PiS - Populizm i Socjalizm 
Autor Wiadomość

Post Re: PiS- Populizm i Socjalizm.
pilaster napisał(a):
Np takich powodów, jak plany podniesienia PIT i CIT do 40%, wprowadzenia "karnych podatków", zlikwidowanie (zarżnięcie podatkami) "niepolskich" banków, zlikwidowanie (zarżnięcie podatkami) "niepolskich" hipermarketów, zlikwidowania (zarżnięcie podatkami) giełdy, obniżenia polskiego IEF do poziomu białoruskiego, zakazu robienia zakupów w robotnicze święto 1 maja, wstrzymanie jakichkolwiek inwestycji infrastrukturalnych (także prywatnych), ograniczenie dopuszczalnej wielkości mieszkania do 50m2 "na rodzinę", przesunięcie przedmiotów przyrodniczych i ścisłych w szkole do kategorii drugorzędnych, zlikwidowanie samorządów wszystkich szczebli, obciążenie "bogatych i wpływowych" alimentami na dzieci meneli, zablokowanie rozwoju energetyki jądrowej w Polsce przy równoczesnym ładowaniu budżetowej kasy w kompletnie nieperspektywiczną geotermię, etc...

Pilaster zapomniał o wymordowaniu wszystkich, którzy nie popierają PiS.

Cytuj:
Wszystko to faktycznie "równie dobrze można by było, co do jednego, przypisać PO". :D :D :D

Jak tam prace nad "3x15"?

Cytuj:
Oczywiście. W ogóle nigdzie nie można spotkać kogokolwiek, kto popierałby PIS. Takich osób, przynajmniej w internecie, w ogóle nie ma. :roll:

Pilaster spotka takich ludzi bez problemu na tymże forum, tylko musiałby trochę wyluzować z tymi seansami nienawiści i otworzyć nieco oczy.

Cytuj:
A nigdy nie popierający PIS J99 jakoś tak dziwnie w każdej dowolnej kwestii zawsze ma to samo zdanie co PIS.

Np. w jakiej? Powiedzmy, że przyjmiemy za dobrą monetę listę zarzutów pod adresem PiS, jaką przedstawił pilaster. W której z tych kwestii J99 miał kiedykolwiek to samo zdanie? W której? Pilaster wymieni JEDNĄ (to nic nie da, oczywiście, bo przecież pilaster twierdzi, że dotyczy to WSZYSTKICH - ale nie wymagajmy zbyt wiele..).

Cytuj:
Do tego stopnia, że kiedy jeden jedyny raz napisał Johnny99 coś sprzecznego z celami deklarowanymi przez PIS, to pilaster przeżył potężny szok. :D

Bo pilaster nie rozumie, co czyta. Rozumie tylko tyle, że PiS to zbrodniarze i mordercy, a PO to najlepszy polski rząd wszechczasów (podejrzewam, że dosłownie).

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt lis 19, 2013 21:42

Alus napisał(a):
Czyli wedle Twojej oceny poza personaliami, nic zasadniczego nie różni PiS z PO

Przecież ja to od zawsze powtarzam. To samo zresztą tyczy się pozostałych partii, przynajmniej tych większych.

Cytuj:
wystarczy jedynie zgodnie z własną koncepcją przypisanie powodów.

Tak. Na przykład - i PiS i PO obrażają. Z tym, że PiS obraża klasę polityczną, zaś PO - społeczeństwo (oczywiście upraszczam, ale o wszystkim tym już pisałem znacznie bardziej szczegółowo).

Cytuj:
Skoro nie dyskutuję z PiS-em a z apologetą PiS

Z kim? Ja nawet nie głosowałem na PiS. O tym już też było - wy się obrażacie, gdy nazywa się was "fanatykami PO", a przecież robicie PRZYNAJMNIEJ tyle, że głosujecie na PO. W niczym nie przeszkadza wam to jednak nazywać "apologetą PiS" kogoś, kto NAWET nie głosuje na PiS, choćby i jako tylko na "mniejsze zło"!. Jak nazwać takie zachowanie?

Cytuj:
Podawałam wiele, ale nic nie poradzę, że każdy link znajdzie interpretację Johnnego 99 zgodną z linią PiS - najczęściej w rodzaju źle zrozumianego sensu wypowiedzi/zachowania.

Można prosić o przykład, wraz z odpowiadającą mu "linią PiS"?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt lis 19, 2013 22:11

Johnny99 napisał(a):
pilaster napisał(a):
Np takich powodów, jak plany podniesienia PIT i CIT do 40%, wprowadzenia "karnych podatków", zlikwidowanie (zarżnięcie podatkami) "niepolskich" banków, zlikwidowanie (zarżnięcie podatkami) "niepolskich" hipermarketów, zlikwidowania (zarżnięcie podatkami) giełdy, obniżenia polskiego IEF do poziomu białoruskiego, zakazu robienia zakupów w robotnicze święto 1 maja, wstrzymanie jakichkolwiek inwestycji infrastrukturalnych (także prywatnych), ograniczenie dopuszczalnej wielkości mieszkania do 50m2 "na rodzinę", przesunięcie przedmiotów przyrodniczych i ścisłych w szkole do kategorii drugorzędnych, zlikwidowanie samorządów wszystkich szczebli, obciążenie "bogatych i wpływowych" alimentami na dzieci meneli, zablokowanie rozwoju energetyki jądrowej w Polsce przy równoczesnym ładowaniu budżetowej kasy w kompletnie nieperspektywiczną geotermię, etc...

Pilaster zapomniał o wymordowaniu wszystkich, którzy nie popierają PiS.

Wręcz przeciwnie, to Wy przecież ciągle trąbicie o mordowaniu przez PO polskich patriotów, o "seryjnym samobójcy", etc..

A wszystkie wymienione wyżej plany i działania PIS albo już były wprowadzane w życie za rządów PIS, albo znajdowały się w oficjalnych dokumentach programowych PIS, albo padały publicznie z ust wysokiej rangi pisowców, zwłaszcza zaś Wielkiego Wodza.

Oczywiście wiadomo, że J99 zaraz stwierdzi, ze PIS nigdy czegoś takiego nie proponował, i że to propaganda PO. :D Kiedyś nawet, kiedy pilaster zademonstrował oficjalny program PIS, ściągnięty ze stron PIS, to J99 twierdziłbył, że to fałszerstwo PO :D

Cytuj:
Cytuj:
Wszystko to faktycznie "równie dobrze można by było, co do jednego, przypisać PO". :D :D :D

Jak tam prace nad "3x15"?

Już kiedyś migalski stwierdził, że lepiej jest dla Polaków, kiedy PO nie dotrzymuje swoich obietnic, niż kiedy PIS dotrzymuje swoich. :roll:

Cytuj:
Cytuj:
A nigdy nie popierający PIS J99 jakoś tak dziwnie w każdej dowolnej kwestii zawsze ma to samo zdanie co PIS.

Np. w jakiej? Powiedzmy, że przyjmiemy za dobrą monetę listę zarzutów pod adresem PiS, jaką przedstawił pilaster. W której z tych kwestii J99 miał kiedykolwiek to samo zdanie? W której?

W każdej. Jakoś nikt nie widział, żeby Johnny99 w którejkolwiek z tych spraw skrytykował PIS, chociaż podobno jak twierdzi, nie jest fanatykiem pisowskim. :(

Cytuj:
Cytuj:
Do tego stopnia, że kiedy jeden jedyny raz napisał Johnny99 coś sprzecznego z celami deklarowanymi przez PIS, to pilaster przeżył potężny szok. :D

Bo pilaster nie rozumie, co czyta.

Czyli czego konkretnie nie rozumie?

Cytuj:
, a PO to najlepszy polski rząd wszechczasów

Wg wszystkich obiektywnych, miarodajnych wskaźników, PO to najlepszy polski rząd w historii istnienia tych wskaźników. (np obecne polskie IEF jest najwyższe w historii pomiarów, czyli od 1995 roku), a rządy PIS to jedne z najgorszych.

to są obiektywne fakty, ale do fanatyków PIS nie przemawiają, bo oni faktami gardzą.

Np PIS zarządziło, że w Polsce ma być coraz gorzej i Johnny 99 natychmiast posłusznie zadeklarował, że jemu jest coraz gorzej. :D

Np korupcja w Polsce wg miarodajnych danych za PO spadła tak bardzo, ze obecnie jest jedną z najniższych w krajach postkomunistycznych (obok Słowenii i Estonii), ale PIS ogłosił, że korupcja szaleje, jak nigdy dotąd, etc, etc....

Rządy PO zbudowały w Polsce najwięcej dróg w całej historii kraju, ale dla PIS nastąpiła "całkowita katastrofa programu budowy autostrad" (chociaż sam PIS nie zbudował ani kilometra), etc, etc...

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Wt lis 19, 2013 22:49
Cytuj:
Przecież ja to od zawsze powtarzam. To samo zresztą tyczy się pozostałych partii, przynajmniej tych większych.

:o :o od kiedy trwa owo "zawsze".

Cytuj:
Tak. Na przykład - i PiS i PO obrażają. Z tym, że PiS obraża klasę polityczną, zaś PO - społeczeństwo (oczywiście upraszczam, ale o wszystkim tym już pisałem znacznie bardziej szczegółowo).

Nie tylko upraszczasz, tradycyjnie interpretujesz....przecież wykształciuchy, lemingi to laurki pod adresem społeczeństwa.
Swoim zwyczajem wrzucisz mohery, "zapominając" przy tym, że powszechnie znane słowo "moherowy beret" stało się po nazwaniu tak posłanki Szumskiej (LPR) przez J. Kurskiego.
Twierdzenie - Sądzę iż w dużej mierze został on wybrany na prezydenta przez nieporozumienie - uderza w klasę polityczną, czy w zwykłych wyborców....zapewne lemingów.
Nasi przeciwnicy to strasznie mali ludzie, marni pod każdym względem - intelektualnym i moralnym - stada lemingów.

Cytuj:
Z kim? Ja nawet nie głosowałem na PiS. O tym już też było - wy się obrażacie, gdy nazywa się was "fanatykami PO", a przecież robicie PRZYNAJMNIEJ tyle, że głosujecie na PO. W niczym nie przeszkadza wam to jednak nazywać "apologetą PiS" kogoś, kto NAWET nie głosuje na PiS, choćby i jako tylko na "mniejsze zło"!. Jak nazwać takie zachowanie?

Głosujemy i nie zapieramy się swoich wyborów

Cytuj:
Można prosić o przykład, wraz z odpowiadającą mu "linią PiS"?

A choćby twierdzenie o obrażaniu społeczeństwa....."zakamuflowana opcja niemiecka" to też zapewne jedynie obrażanie klasy politycznej.

Śr lis 20, 2013 9:43

pilaster napisał(a):
Wręcz przeciwnie, to Wy przecież ciągle trąbicie o mordowaniu przez PO polskich patriotów, o "seryjnym samobójcy", etc..

No to czekamy na przykład. Wystarczy jeden.

Cytuj:
Oczywiście wiadomo, że J99 zaraz stwierdzi, ze PIS nigdy czegoś takiego nie proponował, i że to propaganda PO. :D

A pilaster nie pisał czasem, że nie liczy się to, co mówią, tylko to, co robią?

Cytuj:
Kiedyś nawet, kiedy pilaster zademonstrował oficjalny program PIS, ściągnięty ze stron PIS, to J99 twierdziłbył, że to fałszerstwo PO :D

Cytat?

Cytuj:
Już kiedyś migalski stwierdził, że lepiej jest dla Polaków, kiedy PO nie dotrzymuje swoich obietnic, niż kiedy PIS dotrzymuje swoich. :roll:

Aha.

Cytuj:
W każdej.

Np. w jakiej? Proszę wymienić jedną.

Cytuj:
Jakoś nikt nie widział, żeby Johnny99 w którejkolwiek z tych spraw skrytykował PIS

Kto nie chce widzieć, ten nie widzi.

Cytuj:
Czyli czego konkretnie nie rozumie?

Teraz chcemy konkretów, tak? A gdzie moje konkrety? Te wyżej? Dostanę je - kiedykolwiek (bo to już któraś taka rozmowa)?

Cytuj:
to są obiektywne fakty

Najpierw trzeba by pokazać wynikanie.

Cytuj:
Np PIS zarządziło, że w Polsce ma być coraz gorzej i Johnny 99 natychmiast posłusznie zadeklarował, że jemu jest coraz gorzej. :D

No comments.

Cytuj:
Np korupcja w Polsce wg miarodajnych danych

Co to za "miarodajne dane"? Jak je wyliczono? Skąd je wzięto? Jak liczy się współczynnik "korupcji" i dlaczego akurat ten sposób wyliczenia jest "obiektywny", a w dodatku obrazuje jej rzeczywisty "spadek"? Bo, na przykład, według tych samych danych, najniższy wskaźnik korupcji miała Polska za rządów.. SLD (1996-97). Ciekawe, nie? Może rzeczywiście najlepszym sposobem na korupcję byłaby koalicja PO-SLD? :-D Ale o tym już było.. i odpowiedzi też, jak zwykle, nie będzie.

Cytuj:
Rządy PO zbudowały w Polsce najwięcej dróg w całej historii kraju, ale dla PIS nastąpiła "całkowita katastrofa programu budowy autostrad" (chociaż sam PIS nie zbudował ani kilometra), etc, etc...

Brawo, to teraz może, w nawiązaniu do świetlanych tradycji, niech PO zbuduje tysiąc szkół na tysiąclecie państwa polskie.. a nie, to już było.

Na pewno nie nastąpiła "całkowita katastrofa programu budowy autostrad". No i co z tego? Prawem opozycji jest krytyka rządu. Rządy PiS dla ówczesnej opozycji też były całkowitą katastrofą.

Śr lis 20, 2013 22:30

Johnny99 napisał(a):
A pilaster nie pisał czasem, że nie liczy się to, co mówią, tylko to, co robią?

PIS oprócz gadania też robił w latach 2005-2007. Jeszcze gorzej niż gadał :(

Cytuj:
Cytuj:
Jakoś nikt nie widział, żeby Johnny99 w którejkolwiek z tych spraw skrytykował PIS

Kto nie chce widzieć, ten nie widzi.

Jakoś nikt nie widział, żeby Johnny99 w jakiejkolwiek bądź sprawie skrytykował PIS. :roll:

No chyba że policzymy "krytykę Krasickiego"

Jesteś winny, boś zbyt dobry, zbyt łaskaw, zbytnie dobroczynny

:D

Cytuj:
Cytuj:

No comments.

Czy Johnny99 posłusznie na rozkaz PIS deklarował, ze mu się pogorszyło, czy nie deklarował?

Cytuj:
Cytuj:
Np korupcja w Polsce wg miarodajnych danych

Co to za "miarodajne dane"?

Corruption perception index wg Transparency International.

Cytuj:
Jak je wyliczono? Skąd je wzięto? Jak liczy się współczynnik "korupcji"

tak się liczy

Cytuj:
i dlaczego akurat ten sposób wyliczenia jest "obiektywny", a w dodatku obrazuje jej rzeczywisty "spadek"?

Prosze zatem pokazać alternatywny wskaźnik, który wskazuje co innego. Oczywiście inny i bardziej miarodajny niż wytyczne od oficerów prowadzących z PIS :roll:

Cytuj:
Bo, na przykład, według tych samych danych, najniższy wskaźnik korupcji miała Polska za rządów.. SLD (1996-97).

Oczywiście jest to kłamstwo, już nawet nie chce mi się liczyć które. Sam współczynnik liczą dopiero od 1998 roku, a wtedy ów wskaźnik był niższy niż teraz (46 w 1998, 58 obecnie), a rządy SLD w latach 2001-2005, były bardzo skorumpowane (zjazd do 34 pkt w 2005 roku). Drugim najbardziej skorumpowanym rządem w tym okresie był PIS, a trzecim AWS. PO jest najmniej skorumpowana z nich wszystkich. :roll:

Cytuj:
Ciekawe, nie?

Owszem ciekawe, dlaczego PIS łżąc, łże w aż tak prymitywny i prostacki sposób. :roll:

Cytuj:
Na pewno nie nastąpiła "całkowita katastrofa programu budowy autostrad". No i co z tego? Prawem opozycji jest krytyka rządu.

Jeżeli krytyka jest tak nieobiektywna i tak prymitywna, staje się przeciwskuteczna. Ale tego nie jesteście w PIS w stanie zrozumieć nigdy, co widać nawet w kwestii katastrofy smoleńskiej.

Cytuj:
Rządy PiS dla ówczesnej opozycji też były całkowitą katastrofą.

Rządy PIS były całkowitą katastrofą obiektywnie, a nie tylko propagandowo. :-(

Cz lis 21, 2013 10:46

Niby taka drobna rzecz, ale dla PIS wręcz archetypiczna.

patriotyzm według PIS

Cytuj:
brytyjskie elity (i praktycznie elity wszystkich pozostałych ważnych w europejskiej grze państw) mają nad polskimi tę przewagę, że prezentują świadomą postawę patriotyczną. Poza tym są politycznie kompetentne. Dlatego nas lekceważą, upokarzają i bezlitośnie ogrywają.

Czyli na czym polega w PIS prezentowanie świadomej postawy patriotycznej i politycznej kompetencji?

Na lekceważeniu, upokarzaniu i bezlitosnym ogrywaniu osób nie należących do "właściwego", tzn pisowskiego "narodu". :twisted:

Cz sty 16, 2014 12:00
Dobre :D :D ....my typowi Polacy jesteśmy lepsi od całego świata, a oni nietypowi - czyli nie uwielbiający "jedynej prawej partii" - pracują na zmywakach.

Cz sty 16, 2014 12:06

Dziś miło miejsce kolejne populistyczne posunięcie Kaczyńskiego.
Postanowił on wezwać Polaków przebywających w UK do powrotu do kraju. Hasło bardzo patriotyczne
ale niech najpierw prezes odpowie gdzie Ci ludzie znajdą pracę?

N sty 19, 2014 0:51

Jak widać, Kaczyński słusznie założył, że skoro Polską aktualnie rządzi Najlepszy Rząd Wszechczasów, wskutek czego rozwija się ona najlepiej w Europie - to prędzej w UK nie znajdą pracy, niż u nas ;)

N sty 19, 2014 20:01

Johnny99 napisał(a):
Jak widać, Kaczyński słusznie założył, że skoro Polską aktualnie rządzi Najlepszy Rząd Wszechczasów, wskutek czego rozwija się ona najlepiej w Europie - to prędzej w UK nie znajdą pracy, niż u nas ;)

Jest to bardzo ciekawe zjawisko, że akurat w przypadku PIS, dokładnie odwrotnie niż we wszystkich pozostałych przypadkach, zwolennicy PIS mają tendencję do zaniżania i niedoceniania zdolności politycznych swojego Wielkiego Wodza, natomiast przeciwnicy PIS, przeciwnie, możliwości i talenty Kaczyńskiego przeceniają i demonizują.

W tym konkretnym przypadku, Kaczyński doskonale wie, że poprawiająca się obecnie koniunktura sprawi, że Polacy zaczną wracać do Polski szerszym strumieniem niż dotychczas (de facto zaczęli wracać kiedy tylko Polska została wyzwolona od PIS) i chodzi mu o to, żeby móc zadeklarować, że odbywa się to na jego rozkaz, podobnie jak wschody i zachody Słońca. :D

Pn sty 20, 2014 15:40

De facto nie, oczywiście:

Coraz więcej Polaków wyrusza na emigrację - wynika z najnowszych danych GUS. - Za granicą pod koniec 2012 r. przebywało ponad 2,1 mln Polaków, z tego 1,8 mln w Europie - podał GUS. Oznacza to, że w porównaniu do końca 2011 r. liczba emigrantów czasowych wzrosła o 70 tys., a w porównaniu do 2010 r. - o 130 tys.

Tym samym zbliżamy się do rekordowej liczby emigrantów zanotowanej w 2007 r. Wtedy - jak wyliczał GUS - za granicą przebywało czasowo 2,27 mln Polaków. Po kryzysie z 2008 r. część z nich powróciła do kraju. Jednak od 2009 r. liczba emigrantów znów szybko rośnie.

http://www.polskatimes.pl/artykul/10117 ... l?cookie=1

Pn sty 20, 2014 19:47

Johnny99 napisał(a):
De facto nie, oczywiście:

Za granicą pod koniec 2012 r. przebywało ponad 2,1 mln Polaków, [...] Wtedy [i][2007-p] - jak wyliczał GUS - za granicą przebywało czasowo 2,27 mln Polaków. [/i]

Czyli dla PIS 2,1 mln to więcej niż 2,27 mln :D

Pisowska matematyka. Jak zwykle :D

Przy czym zaznaczyć należy, że za PIS ludzie uciekali z Polski przy bardzo dobrej koniunkturze, której później już nie było. Czyli dzisiaj wyjeżdżają z powodu kryzysu. Za PIS wyjeżdżali z powodu PIS. :roll:

Wt sty 21, 2014 9:24

pilaster napisał(a):
Czyli dla PIS 2,1 mln to więcej niż 2,27 mln :D

A kiedy PiS tak stwierdził?

Cytuj:
Przy czym zaznaczyć należy, że za PIS ludzie uciekali z Polski przy bardzo dobrej koniunkturze, której później już nie było. Czyli dzisiaj wyjeżdżają z powodu kryzysu. Za PIS wyjeżdżali z powodu PIS. :roll:

Aha - czyli dzisiaj Polacy wyjeżdżają "z powodu kryzysu" z kraju, który rozwija się najszybciej w Europie i jest jednym z najszybciej rozwijających się na świecie, do krajów, w którym jest akurat właśnie ten kryzys, z powodu którego wyjeżdżają, tak? :|

Cz sty 23, 2014 21:24
Cytuj:
Aha - czyli dzisiaj Polacy wyjeżdżają "z powodu kryzysu" z kraju, który rozwija się najszybciej w Europie i jest jednym z najszybciej rozwijających się na świecie, do krajów, w którym jest akurat właśnie ten kryzys, z powodu którego wyjeżdżają, tak? :|

Najszybszy rozwój nie spowoduje dogonienie wiekowych zapóźnień.
Większość bogatych krajów Europy Zach. zawdzięcza swe bogactwo grabieżczemu kolonializmowi znacznych połaci świata, gdy my w tym czasie byliśmy grabieni z kilku stron.

Pt sty 24, 2014 9:27
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1062 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 71  Następna strona