Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 0:03

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 652 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 44  Następna strona
 Czy uważasz, że żyjemy w "czasach ostatecznych"? 

Tak 46%  46%  [ 64 ]
Nie 46%  46%  [ 64 ]
Mam inne zdanie, które wyrażę poniżej. 8%  8%  [ 11 ]
Liczba głosów : 139

Autor Wiadomość

Post Re: Czy uważasz, że żyjemy w "czasach ostatecznych"?
Ale ten temat nie jest o buncie Lucyfera

N sty 12, 2014 19:14
Orędzia Ostrzeżenie:
,,25.12.2012, 19:20
Wszędzie będą zachodzić zmiany klimatyczne, a wasza pogoda odmieni się w taki sposób, że może to wam się wydać dziwne....''

Zmienia się pogoda w Polsce i na świecie, ale to zostało przepowiedziane przed powrotem Pana, bo ziemia będzie oczyszczona przed powrotem Pana. Będą mówić że to naturalne zmiany klimatyczne, ale to wszystko są zmiany przed powrotem Pana, tak mówi Bóg w Orędziach Ostrzeżenie. Zbliża się luty a na Sląsku zimy nawet nie było, w USA Syberia.

N sty 19, 2014 0:57

Wszystko to kwestia założenia. Załóżmy zatem że Pan Jezus przyjdzie za równe 500 000 lat. W tym czasie dojdzie do wielu zmian klimatu i nie tylko. To żadne nowe zjawisko, ale coś normalnego w dużych skalach czasu. Każda przepowiednia może trafić z tymi zmianami. Swoją drogą, każdy z nas może zrobić takie przewidywania. Ja też Ci dziś Quasie przewiduje takie zmiany na świecie jakich sobie nie wyobrażasz, wojny, prześladowania chrześcijan i to że w wielu wstąpi Szatan i nie uwierzą w te orędzia. To dowód że są od złego, a moje orędzia są prawdziwe.

N sty 19, 2014 5:09
quas napisał(a):
Orędzia Ostrzeżenie:
,,25.12.2012, 19:20
Wszędzie będą zachodzić zmiany klimatyczne, a wasza pogoda odmieni się w taki sposób, że może to wam się wydać dziwne....''

Zmienia się pogoda w Polsce i na świecie, ale to zostało przepowiedziane przed powrotem Pana, bo ziemia będzie oczyszczona przed powrotem Pana. Będą mówić że to naturalne zmiany klimatyczne, ale to wszystko są zmiany przed powrotem Pana, tak mówi Bóg w Orędziach Ostrzeżenie. Zbliża się luty a na Sląsku zimy nawet nie było, w USA Syberia.

A 3-4 wieki temu do Szwecji jeżdżono saniami przez Bałtyk....

N sty 19, 2014 10:03

Czas pokaże. Ci co wierzą, ufają i kochają Boga nie mają się czego obawiać. Resztę pozostawmy w rękach Boga i jego osądowi.....

N sty 19, 2014 10:27

Cytuj:
Ci co wierzą, ufają i kochają Boga nie mają się czego obawiać.

Slowa A.Hitlera do E.Braun 30.IV.1945? :)

N sty 19, 2014 20:10

lokis napisał(a):
Cytuj:
Ci co wierzą, ufają i kochają Boga nie mają się czego obawiać.

Tylko na tyle cie stac ?!?

N sty 19, 2014 20:54

Być może Lokisowi chodziło o to aby podać źródło tego cytatu. Nie wiem czy jest jeszcze jakaś opcja. Ale aby zrozumieć tą aluzję, to trzeba myśleć jak Lokis. Ja na chwilę pomyślałem.

N sty 19, 2014 21:27

Cytuj:
Tylko na tyle cie stac ?!?

Nie kazdy posiada twoj intelekt, naleze do gorszej kategorii ludzi. Z tego co wiem, pianie w kazdym poscie o milosci do Boga wiele nie da. "Po czynach ich poznacie". Co z tego, ze ktos wierzy kiedy jest menda? Nawet czyscca nie ujrzy, z miejsca na rozno w moim srodowisku przeznaczony. Poczytaj "katolickie" wypowiedzi, np. ostatnio o WOSP. Wyssane z palca klamstwa ochoczo rozpowszechniane przez tych "Bogu umilowanych".
Przyjdzie czas, dobiore sie im do skory. Siarki zalowac nie bede. :)

N sty 19, 2014 21:34

A jeszcze dodam cos dla WISTA. Osmielam sie przypuszczac, ze i jemu przykro czytac posty "katolikow". Niektorym afiszowanie sie nadmierna miloscia nie pozwala na wyrazanie jej w czynach. Nic dziwnego, czlowiek sie nie rozerwie. A czasu podobno malo, pora na refleksje!! :P

N sty 19, 2014 21:43
Lokis i Ciebie Bóg kocha wielką miłością i czeka jak do niego przybiegniesz aby Cię objął w swych ramionach jako swoje dziecko :)

Pn sty 20, 2014 13:04

Zgadza się Niedźwiedziu, musisz jednak pamiętać że tak Cię ludzie odbierają ja i zrozumieją Twoją wypowiedz. Czasem jest chyba tak że my się nie rozumiemy, my tzn katolicy. Czasem ktoś faktycznie przegina, albo w grę wchodzi charakter, lub osobiste przekonania pomieszane z wiarą.

Pn sty 20, 2014 20:19
olijula napisał(a):
Czas pokaże. Ci co wierzą, ufają i kochają Boga nie mają się czego obawiać. Resztę pozostawmy w rękach Boga i jego osądowi.....

lokis napisał(a):

WIST napisał(a):
Być może Lokisowi chodziło o to aby podać źródło tego cytatu. Nie wiem czy jest jeszcze jakaś opcja. Ale aby zrozumieć tą aluzję, to trzeba myśleć jak Lokis. Ja na chwilę pomyślałem.

lokis napisał(a):
A jeszcze dodam cos dla WISTA. Osmielam sie przypuszczac, ze i jemu przykro czytac posty "katolikow".

WIST napisał(a):
Zgadza się Niedźwiedziu, musisz jednak pamiętać że tak Cię ludzie odbierają ja i zrozumieją Twoją wypowiedz.

WIST, to co napisała Olijula, a do czego odniósł się Lokis nie było cytatem, tylko napisała to od siebie, od serca. Więc z czego wywniskowałeś że Lokis pogardzając i szydząc z wiary i miłości do Boga, z drogi do zbawienia, porównując to z jednoznacznym skojarzaeniem o milionowym mordzie chciał tylko dostać zródło cytatu którego nie było. Pytam bo dziwi mnie że zobaczyłeś pytanie o zródło cytatu którego nie było, natomiast jawna obraza wiary i miłosci do Boga pozostwiona jak grzeczne pytanie.

Więc skoro Lokis ,,osmielił się'' przypuścić jak to przykro Ci czytać posty ,,katolików'', a Ty mu odpowiadasz że to prawda....to ja też zapytam czy nie jest Ci przykro czytać wypowiedzi Lokisa porównującego wiarę i miłość do Hitlera i mordu milionów. Bo i owszem dostało się katolikom, ale porównywanie bożej miłości z hitlerowskim mordem to tylko pytanie o cytat którego nie było. To nie tylko smuci ale i obraża najważniejsze wartości, obraza ludzi wierzących.

Pn sty 20, 2014 21:18

Napisałem że "być może", bo to jednak z opcji. A Lookis zwyczajnie skojarzył te słowa z sytuacją tej pary, która już za chwilę miała popełnić samobójstwo. To nie obraża moich uczuć religijnych. Być może to żart, być może była w tym jakaś sugestia, np że sama wiara to jeszcze mało. Można być przekonanym o własnej racji, o tym że na pewno trafi się do nieba, ale można się przy tym mylić. A może teraz Lookis śmieje się z naiwnego WISTa. Ale jednoznacznej obrazy w tym nie widzę. Tylko przykład jest kontrowersyjny, ale przy okazji bardzo wyraźny.

Pn sty 20, 2014 21:29

Cytuj:
A może teraz Lookis śmieje się z naiwnego WISTa.

W zadnym wypadku! Slusznie zauwazyles - "sama wiara to jeszcze malo" i o to mi chodzilo. Bo ja mysle, ze sa czyny nie do wybaczenia. A skoro Bog ma byc sprawiedliwy nawet najgoretsza nie powinna ich zmazac.
Co do quasa, przypuszczalnie ma szanse na niebo jednak bedzie zmuszony pare milionow zlotych zapisac rodzinie w testamencie. Poniewaz msze o wstawiennictwo czysccowe musza byc liczone w setkach tysiecy. :)
Sparafrazuje slowa wybitnego przedstawiciela Kosciola : Quas, nie ma "krucjaty nienawisci" wobec katolikow, jest spokojna przestroga. :P

Pn sty 20, 2014 23:16
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 652 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 44  Następna strona