Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 6:30

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 437  Następna strona
 Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji 
Autor Wiadomość

Post Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
Johnny99 napisał(a):
Ja myślę, że biskupi mu sami dosyłają wódę dla ministrantów, żeby nie chodził po ludziach.

A ja myślę, że taka sugestia jest nie na miejscu.
viewtopic.php?p=791643#p791643

Wt sty 28, 2014 22:36
Moderator

Jajko napisał(a):
Dzięki za wątek "Obowiązek pochówku". Dobra decyzja. Sam bym to zorbił, no ale mnie nie wolno nowych wątków prasowych zakładać...

No i dzięki za porządek w drugim wątku.

Jestem pod wrażeniem szybkości działania administracji :brawo:

Proszę tylko, żebyś nie wykorzystywał tego jako precedensu.

Następnym razem off-topy będą po prostu usuwane i nie będzie się z nich tworzyło nowych wątków.
Próba off-topowania w celu wydzielenia nowego wątku będzie traktowana jako proba obejścia Regulaminu i tego, do czego pilnowania Jajko został szczególne zobowiązany i nagradzana zgodnie z Regulaminem.
;-)

Wt sty 28, 2014 23:13
Zobacz profil WWW

To nie będzie próba obchodzenia Regulaminu, bo w Regulaminie nie ma nic o tym, że wybrani użytkownicy mają nie tworzyć nowych wątków. To by była najwyżej próba obchodzenia PONADREGULAMINOWYCH szykan :D

Wt sty 28, 2014 23:17
Moderator

Nie mam zamiaru się z Tobą na ten temat spierać. Z pretensjami do Admina proszę.

Wt sty 28, 2014 23:19
Zobacz profil WWW

Ja się nie spieram. Ja tylko stwierdzam fakt i prostuję nieścisłość w Twej wypowiedzi.

Wt sty 28, 2014 23:29

Kael napisał(a):
To ja :heej:
Przyznaje sie bez bicia. ale ja nie moderacja, tylko uzytkownik, ktory gubi sie w ilosci tych samych tematow.

Chyba o Aga2003 chodzi? No i ostatnio sigmasigma, ktora zalozyla drugi temat o tym samym, co jej pierwszy byl.

To chyba ja :(
Przepraszam jeżeli coś źle zrobiłam :(
Wydawało mi się że w "dziale dla młodszych użytkowników". Tego nie było :(
A ja jestem młodszy użytkownik :) ;)

Pt sty 31, 2014 20:27
@Aga, nic się nie stało, już to chyba pisalam ;)

Pt sty 31, 2014 20:29
viewtopic.php?f=27&t=35248 - mógłby ktoś zabrać się za weryfikację i zamknąć wątek co najmniej do czasu zakończenia procedury wwryfikacyjnej?

Pt sty 31, 2014 23:35
Gaazkam coś taki nerwowy się zrobił?

§ II pkt. 7. Login i/lub podpis użytkownika nie może naruszać regulaminu forum. Nie może on zawierać imion Bożych lub nazw demonów, jak również imion, które są uważane za święte w jakiejkolwiek religii. W przypadku rejestracji loginu sugerującego status osoby duchownej lub zawierającego imię i nazwisko osoby powszechnie znanej Administrator zażąda udostępnienia danych umożliwiających potwierdzenie tożsamości. Odmowa ich udostępnienia spowoduje skasowanie konta. Sprawdzenie tożsamości dotyczy również tych, którzy mając login neutralny podają się za takie osoby w treści napisanych wiadomości.

Mistyk nie musi być osobą duchowną. Gdzie masz w regulaminie napisane o konieczności weryfikacji doświadczeń mistycznych?
Ponadto gość nie objawił, że ma bezpośredni telefon do Boga, ani nic w tym stylu, żeby modzi ustanowili kuratelę nad nim. Jak na razie nie wydaje się, aby nowy user szykował się do walki z Marią z Irlandii w przestrzeni internetowej o dusze zagubionych internautów.
Tematu nie założył w dziale "żyć wiarą", więc nie wiem do czego można się przyczepić :hmmm:
Może daj mu szansę, a nuż sam się czegoś ciekawego dowiesz ;)

Ostatnio edytowano So lut 01, 2014 0:18 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 3 razy

So lut 01, 2014 0:12
Moderator

Val dobrze to ujęła. Weryfikujemy tylko osoby duchowne, ewentualnie pełniące formalnie posługę w Kościele.

W tym wypadku nie dowiedzieliśmy jeszcze nawet tego, czy autor wątku na pewno uważa się za mistyka, ani tym bardziej mistyka chrześcijańskiego. Może to mistyk buddyjski? :) Trzeba poczekać na więcej informacji.

http://encyklopedia.pwn.pl/haslo/4009188/mistycyzm.html

~ Pink Floyd, "Hey you"

So lut 01, 2014 0:16
A niech sobie będzie i buddyjskim. Nieważne.

Mi chodzi o sam charatker tego wątku. @UnioDivina nie nadmienił tego w jakiś niezobowiązujący sposób - on założył swego rodzaju "panel ekspercki", wychodząc od razu z pozycji nie dyskutanta ale autorytetu, "pytajcie mnie o co chcecie, odpowiem Wam i oświecę Was". To już wykracza poza ramy normalnej dyskusji.

Nie musi być nawet duchownym jak dla mnie. Czy gdyby ktoś założył na tym forum temat, w którym ogłosiłby iż jest lekarzem i świadczyć będzie poradnictwo medyczne, to też wszystko byłoby OK? Nie trzeba byłoby sprawdzać jego kwalifikacji do takiej działalności?

So lut 01, 2014 11:22
Moderator

gaazkam, na poradnictwo medyczne forum nie jest właściwym miejscem ale mistyk to jednak nie lekarz. Mistycyzm jest bardzo szerokim pojęciem.

Na razie możemy podziękować za zwrócenie uwagi. Z pewnością podejmiemy odpowiednie działania, gdy uznamy je za potrzebne.

~ Pink Floyd, "Hey you"

So lut 01, 2014 13:01
MIXer napisał(a):
UnioDivina, myślałeś o tym, by zostać humorystą? Pytam, ponieważ masz talent do mówienia o różnych rzeczach w pseudofilozoficzny sposób, będąc przy tym komicznie poważny. Podoba mi się to, można się pośmiać. :ok:

§ II, pkt. 3. Zobowiązuje się wszystkich dyskutantów do poszanowania poglądów innych oraz rzeczowości w dyskusji i sporach. Oznacza to, że żaden pogląd, choćby wydawał się dziwny i żadna wypowiedź, choćby świadczyła o niewielkiej wiedzy osoby wypowiadającej się, nie może być wyśmiewana czy atakowana.

Tak na marginesie, widzę, że nowy nabytek forum budzi u co niektórych mieszane uczucia, ale to nie powód, aby pozwalać niektórym trollować jego wątek. Zauważyłam, że podobnie lekko moderacja podchodzi do pilnowania wątków Jajka. Czy to ma oznaczać, że trzeba korzystać z funkcji: [!], aby moderacja zaczęła usuwać trolling? Osty za trolling chętnie się daje, ale gdy trollingu dopuszczają się userzy, wyznający konkretną religię, to już im wolno więcej? Jak dla mnie to, co robią niektórzy w wątku "Pytania do mistyka" jest modelowym przykładem tego jak odstraszać nowych userów :(

So lut 01, 2014 16:02
Val napisał(a):
to, co robią niektórzy w wątku "Pytania do mistyka" jest modelowym przykładem tego jak odstraszać nowych userów :(

No i stało się :(

O to chodziło? Moderacja nabrała wody w usta, pozwoliła na plucie, obrażanie, wyśmiewanie i trolling(a są przecież modzi, którzy uwielbiają wlepiać za to osty), ponieważ nowy user Wam się nie spodobał? To ma być rzetelne moderowanie, które nikogo nie faworyzuje?

Nie rozumiem jeszcze dlaczego S33 w taki sposób wyraził swoją wyraźną antypatię względem UD, usuwając jego tekst, który nijak nie narusza dobrych obyczajów, a był zwykłą informacją [...]
No ok, nie polubiłeś Soulu UD, ale czy to powód, aby wykorzystywać swoją pozycję, aby cenzurować taką informację?? Co w niej nieregulaminowego?

Nie rozumiem tej nowej polityki forum i jak widać nikt z moderacji nie chce wyjaśnić, dlaczego zezwoliliście na taką nagonkę względem nowego usera. Mam rozumieć, że pierwszy punkt regulaminu odchodzi do lamusa? Naprawdę dziwi mnie postawa moderacji :(

Ostatnio edytowano N lut 02, 2014 19:27 przez Soul33, łącznie edytowano 2 razy

N lut 02, 2014 17:56
Val napisał(a):
Nie rozumiem jeszcze dlaczego S33 w taki sposób wyraził swoją wyraźną antypatię względem UD, usuwając jego tekst, który nijak nie narusza dobrych obyczajów, a był zwykłą informacją [...]

Też tego nie rozumiem i domagam się wyjaśnienia od przedstawiciela waadzy...

N lut 02, 2014 18:49
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 6551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 437  Następna strona