Jak pogłębić swoją wiarę?
| Autor |
Wiadomość |
|
miloscnadziejawiara
|
 Jak pogłębić swoją wiarę?
Pytanie z pozoru banalne, ale... Staram się co tydzień uczestniczyć we Mszach Św., regularnie się spowiadam, modlę codziennie rano i wieczorem, rozmawiam z Bogiem, czytam religijne artykuły jednak czuję, że moja wiara wciąż jest zbyt mała. Co mogę zrobić, aby ją pogłębić?
|
| N lut 02, 2014 20:56 |
|
|
|
 |
|
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
 Re: Jak pogłębić swoją wiarę?
Dodaj jeszcze uczynki. Jałmużna i pomoc potrzebującym. Bo sama modlitwa wprawdzie krzywdy nie zrobi, ale garnka nie zapełni.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
| N lut 02, 2014 23:26 |
|
 |
|
zapytujacy
|
A czego ci brakuje w relacjach z Bogiem?
|
| N lut 02, 2014 23:32 |
|
|
|
 |
|
merkaba
|
czytac miłujcie sie albo egzorcyste terz ciekawa gazeta ksiazki czytac polecam jezus zyje tardif i prosic jezusa o wiare apostolowie terz sie modlili o wiare
|
| Pn lut 03, 2014 18:48 |
|
 |
|
patryk84
|
Mi BARDZO pomogło przeczytanie tej książki: http://www.pokochajmilosc.pl/?p=18Poza tym polecam Dzienniczek Św. Faustyny Kowalskiej. No i to co napisał Jako, dodaj uczynki miłosierdzia.
_________________ http://www.pompejanka.info
|
| Pn lut 03, 2014 21:34 |
|
|
|
 |
|
majanovak
|
miloscnadziejawiara napisał(a): Pytanie z pozoru banalne, ale... Staram się co tydzień uczestniczyć we Mszach Św., regularnie się spowiadam, modlę codziennie rano i wieczorem, rozmawiam z Bogiem, czytam religijne artykuły jednak czuję, że moja wiara wciąż jest zbyt mała. Co mogę zrobić, aby ją pogłębić? Wiem czego ci brakuje - realnej doswiadczalnej praktycznej milosci Boga. nie informacji, ale doswiadczenia, ze jest, ze cie kocha, ze Mu na tobie zalezy, ze jestes Jego dzieckiem, itd. To zmieni wszystko i ty sie zmienisz. Zobacz Efezjan 3,19 " i mogli poznać (ginosko) miłość Chrystusową, która przewyższa wszelkie poznanie, abyście zostali wypełnieni całkowicie pełnią Bożą." Pros Ducha Swietego o objawienie tego wersetu, a ZAPEWNIAM CIE, ze gdy ten werset ozyje, stanie sie realny w tobie - zmienisz sie w inna osobe.
|
| Pn lut 03, 2014 21:38 |
|
 |
|
Jajko
|
merkaba napisał(a): czytac miłujcie sie albo egzorcyste terz ciekawa gazeta ksiazki czytac polecam jezus zyje tardif i prosic jezusa o wiare apostolowie terz sie modlili o wiare I jeszcze słownik ortograficzny polecam do czytania! 
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
| Pn lut 03, 2014 23:10 |
|
 |
|
amadeus35
|
miloscnadziejawiara napisał(a): Pytanie z pozoru banalne, ale... Staram się co tydzień uczestniczyć we Mszach Św., regularnie się spowiadam, modlę codziennie rano i wieczorem, rozmawiam z Bogiem, czytam religijne artykuły jednak czuję, że moja wiara wciąż jest zbyt mała. Co mogę zrobić, aby ją pogłębić? Oddaj swoje zycie Jezusowi Chrystusowi, a Duch Swiety twoje serce wypelni Miloscia Boza i cie poprowadzi a wiara twoja bedzie z dnia na dzien silniejsza !
_________________ Bog jest Miloscia :)
|
| Cz lut 06, 2014 14:14 |
|
 |
|
lokis
|
Cytuj: Oddaj swoje zycie Jezusowi Chrystusowi, Frazes, jak to frazes, bez sensu. Chrzescijanie uwazaja zycie za dar boski. Jak moge oddac cos co do mnie nie nalezy i to jeszcze wlascicielowi?
|
| Cz lut 06, 2014 14:26 |
|
 |
|
patryk84
|
Oddać swoje życie Jezusowi, czyli nie stawiać na pierwszym miejscu siebie tylko Jezusa. Jak najbardziej z sensem i jak najbardziej wykonalne (i piękne!).
_________________ http://www.pompejanka.info
|
| Cz lut 06, 2014 14:57 |
|
 |
|
Jajko
|
patryk84 napisał(a): Oddać swoje życie Jezusowi, czyli nie stawiać na pierwszym miejscu siebie tylko Jezusa. Jak najbardziej z sensem i jak najbardziej wykonalne (i piękne!). No ale konkretnie to co to znaczy?
|
| Cz lut 06, 2014 15:17 |
|
 |
|
lokis
|
Cytuj: , czyli nie stawiać na pierwszym miejscu siebie tylko Jezusa. Czemu Jezusa? Bog Ojciec jest o wiele wazniejszy. Prawdopodobnie nie rozumiesz wyznawanej wiary. Bog daje zycie i wolna wole. Nie namawia. Masz zyc godnie. To wszystko. Jezus nie zawsze moze byc uwazany za charakter do nasladownictwa. Bezdzietny kawaler, bez zatrudnienia, zyjacy z datkow nijako koliduje z obrazem dobrego katolika. 
|
| Cz lut 06, 2014 15:30 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Rozwala mnie, kiedy ktoś piszący lokis napisał(a): Czemu Jezusa? Bog Ojciec jest o wiele wazniejszy. zarzuca rześcijaninowi: Cytuj: Prawdopodobnie nie rozumiesz wyznawanej wiary. Jak można siedzieć przez ponad rok na chrześcijańskim forum i wykazywać taki poziom ignorancji nt. chrześcijaństwa. Tu musi działać jakaś impregnacja przed wiedzą.
|
| Cz lut 06, 2014 15:43 |
|
 |
|
lokis
|
Ja sobie zdaje sprawe z waszego wyboru. Ducha Swietego, Boga Ojca nie wybraliscie. Jezus i Maryja sa wam blizsci. Tylko to nie powinno byc zaprzeczaniem prawdy. Bog jest najpotezniejszy. Czyz nie? Skoro juz nasladowac, to chyba wybrac ideal. W niektorych przypadkach i Jezusa mozna uznac za grzesznika. Widze w tym dzialanie "polityczne", niby Zyd ale juz Polak, z matki Polki poczety. Ciekawe czy pejsy nosil. 
|
| Cz lut 06, 2014 16:35 |
|
 |
|
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
lokis - piłeś, nie pisz... bo te teksty śmieszą chyba tylko Ciebie ... mam nadzieję, że Cie nie uraziłem, przynajmniej nie było to moim celem 
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
| Cz lut 06, 2014 16:40 |
|
|
|