Nowenna Pompejska i cuda za jej przyczyną
| Autor |
Wiadomość |
|
amadeus35
|
 Re: Nowenna Pompejska i cuda za jej przyczyną
Yarpen_Zirgin napisał(a): olijula napisał(a): Tak naprawdę to nigdy nie możemy być pewni kto jest w niebie a kto w piekle. Tę wiedzę i prawdę posiada tylko Najwyższy..... To co dla nas jest oczywiste nie konieczne takie musi być w oczach Boga. Nasze ziemskie kryteria nijak się mają do tych Boskich..... Nie bawmy się w wyrocznię, która wie wszystko  Mam takie proste pytanie: Czy Ty w ogóle kiedykolwiek zainteresowałaś się przebiegiem procesu beatyfikacyjnego lub kanonizacyjnego i wiesz jaki jest absolutnie wymagany element, aby chrześcijanina, który nie zmarł śmiercią męczeńską, ogłosić błogosławionym lub świętym? Zadanie tego pytania jest po prostu wykretem od odpowiedzi na zadane wczesniej pytania , nikt nie ma wiedzy na temat kto jest w Niebie i takiej wiedzy posiadal nie bedzie! To ludzie `` oglaszaja kogos swietym lub blogoslawionym`` a co sadzi o tym Bog my nie wiemy !
_________________ Bog jest Miloscia :)
|
| Pn lut 17, 2014 12:52 |
|
|
|
 |
|
Johnny99
|
Bóg sądzi o tym to samo, co my - zapewnił nas o tym:
I dam ci klucze Królestwa Niebios; i cokolwiek zwiążesz na ziemi, będzie związane i w niebie, a cokolwiek rozwiążesz na ziemi, będzie rozwiązane i w niebie. (Mt 16, 19)
Jezus powierzył Kościołowi klucze do Królestwa Bożego. Bóg nie działa poza nim czy wbrew niemu.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Pn lut 17, 2014 12:54 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
amadeus35 napisał(a): Yarpen_Zirgin napisał(a): olijula napisał(a): Tak naprawdę to nigdy nie możemy być pewni kto jest w niebie a kto w piekle. Tę wiedzę i prawdę posiada tylko Najwyższy..... To co dla nas jest oczywiste nie konieczne takie musi być w oczach Boga. Nasze ziemskie kryteria nijak się mają do tych Boskich..... Nie bawmy się w wyrocznię, która wie wszystko  Mam takie proste pytanie: Czy Ty w ogóle kiedykolwiek zainteresowałaś się przebiegiem procesu beatyfikacyjnego lub kanonizacyjnego i wiesz jaki jest absolutnie wymagany element, aby chrześcijanina, który nie zmarł śmiercią męczeńską, ogłosić błogosławionym lub świętym? Zadanie tego pytania jest po prostu wykretem od odpowiedzi na zadane wczesniej pytania , nikt nie ma wiedzy na temat kto jest w Niebie i takiej wiedzy posiadal nie bedzie! Wybacz, ale to, że Tobie się ubzdurało, że Kościół nie może tego rozpoznać, to jeszcze nie dowód, że tak jest w rzeczywistości.  Poza tym, to akurat ty uciekasz od odpowiedzi na pytania o treść Pisma Świętego, cytaty potwierdzające Twoje nauki czy ogólnie o to, co wyznajesz.
|
| Pn lut 17, 2014 12:57 |
|
|
|
 |
|
amadeus35
|
Wybacz, ale to, że Tobie się ubzdurało, że Kościół nie może tego rozpoznać, to jeszcze nie dowód, że tak jest w rzeczywistości.  Poza tym, to akurat ty uciekasz od odpowiedzi na pytania o treść Pisma Świętego, cytaty potwierdzające Twoje nauki czy ogólnie o to, co wyznajesz. ************* Nie zmieniaj tematu i nie uciekaj od niego  Zaden czlowiek na ziemi rowniez i Kosciol nie ma mozliwosci sprawdzenia kto idzie do Nieba.
|
| Pn lut 17, 2014 13:02 |
|
 |
|
amadeus35
|
Johnny99 napisał(a): Bóg sądzi o tym to samo, co my - zapewnił nas o tym:
I dam ci klucze Królestwa Niebios; i cokolwiek zwiążesz na ziemi, będzie związane i w niebie, a cokolwiek rozwiążesz na ziemi, będzie rozwiązane i w niebie. (Mt 16, 19)
Jezus powierzył Kościołowi klucze do Królestwa Bożego. Bóg nie działa poza nim czy wbrew niemu. Oczywiscie ze dal nam klucze (szanse) pojscia do Nieba poprzez wiare i Zbawienie w Jezusie Chrystusie. Czy ostatecznie tam sie dostaniemy zdecyduje sam Bog.
|
| Pn lut 17, 2014 13:05 |
|
|
|
 |
|
Johnny99
|
Tam nic nie ma o "pójściu do Nieba", "wierze" czy "zbawieniu". Przeciwnie, Chrystus wyraźnie zaznacza, że ma na myśli związek tego, co się dzieje NA ZIEMI z tym, co się dzieje w Niebie.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Pn lut 17, 2014 13:10 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
amadeus35 napisał(a): Cytuj: Wybacz, ale to, że Tobie się ubzdurało, że Kościół nie może tego rozpoznać, to jeszcze nie dowód, że tak jest w rzeczywistości.  Zaden czlowiek na ziemi rowniez i Kosciol nie ma mozliwosci sprawdzenia kto idzie do Nieba To jest Twoja teoria i wiara, a nie Kościoła i moja. Zrozum wreszcie, że to, iż sobie coś wymyśliłeś, nie oznacza jeszcze, że taka jest rzeczywistość.  Aha... Co do uników, to na ten przykład do dzisiaj nie przedstawiłeś tego, o co Cię prosiłem w tym postcie.
|
| Pn lut 17, 2014 13:10 |
|
 |
|
amadeus35
|
Yarpen_Zirgin napisał(a): amadeus35 napisał(a): Cytuj: Wybacz, ale to, że Tobie się ubzdurało, że Kościół nie może tego rozpoznać, to jeszcze nie dowód, że tak jest w rzeczywistości.  Zaden czlowiek na ziemi rowniez i Kosciol nie ma mozliwosci sprawdzenia kto idzie do Nieba To jest Twoja teoria i wiara, a nie Kościoła i moja. Zrozum wreszcie, że to, iż sobie coś wymyśliłeś, nie oznacza jeszcze, że taka jest rzeczywistość.  Aha... Co do uników, to na ten przykład do dzisiaj nie przedstawiłeś tego, o co Cię prosiłem w tym postcie. A jaka jest Kosciola i twoja 
|
| Pn lut 17, 2014 13:15 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Miałeś to już napisane.
|
| Pn lut 17, 2014 13:16 |
|
 |
|
amadeus35
|
Johnny99 napisał(a): Tam nic nie ma o "pójściu do Nieba", "wierze" czy "zbawieniu". Przeciwnie, Chrystus wyraźnie zaznacza, że ma na myśli związek tego, co się dzieje NA ZIEMI z tym, co się dzieje w Niebie. Oczywiscie, podstawa jest wiara i Zbawienie w Jezusie Chrystusie, a to mozemy tylko dokonac tu na ziemi.
|
| Pn lut 17, 2014 13:24 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Pierwsza rzecza jest to ze to nasz Pan Jezus Chrystus umarl na krzyzu za nas grzesznikow. Jezus Chrystus zlozyl siebie jako okup za swoj lud. Nigdzie Jezus nie mówi, że Jego misją jest złożenie okupu. I komu ten okup miał złożyć? Wyraźnie zaś określa sens własnej misji Jam się na to narodził i na to przyszedłem na świat, aby dać świadectwo prawdzie.I za to świadectwo miłości spotkało Go odrzucenie i śmierć na krzyżu.
|
| Pn lut 17, 2014 13:27 |
|
 |
|
Johnny99
|
amadeus35 napisał(a): Oczywiscie, podstawa jest wiara i Zbawienie w Jezusie Chrystusie, a to mozemy tylko dokonac tu na ziemi. Tak, ale w tym wersecie nie ma mowy o wierze i zbawieniu 
|
| Pn lut 17, 2014 13:28 |
|
 |
|
olijula
|
Nikt nigdy nie pojmie zamysłu Boga..... Tylko Bóg zna prawdę absolutną. Kto będzie w niebie wie tylko Bóg i NIKT INNY. Może będzie tak, że ostatecznie znajdą się tam wszyscy? 
|
| Pn lut 17, 2014 13:37 |
|
 |
|
amadeus35
|
Yarpen_Zirgin napisał(a): Miałeś to już napisane. Rozumiem ale tym mnie nie przekonales, poniewaz nie ma odnosnika do Pisma Swietego.
|
| Pn lut 17, 2014 13:38 |
|
 |
|
amadeus35
|
Johnny99 napisał(a): amadeus35 napisał(a): Oczywiscie, podstawa jest wiara i Zbawienie w Jezusie Chrystusie, a to mozemy tylko dokonac tu na ziemi. Tak, ale w tym wersecie nie ma mowy o wierze i zbawieniu  W Duchu Swietym zrozumiesz Slowo Boze 
|
| Pn lut 17, 2014 13:39 |
|
|
|