Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 19:37

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 793 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53  Następna strona
 I co z Niepokalanym poczęciem? 
Autor Wiadomość

Post Re: I co z Niepokalanym poczęciem?
Johnny mowisz nam ze nalezy czatac Biblie a sam sie tlumaczysz ze ci wystarcza co Kosciol mowi, cos z twoja propozycja jest chyba nie tak jak powinno byc :)

Pn lut 17, 2014 13:00

amadeus35 napisał(a):
Na brak argumentow Biblijnych, prowakacje sa naprawde niepotrzebne :)
Maria nic nie moze nie jest Bogiem byla czlowiekiem i juz nie zyje.

Jak na razie to my przedstawiamy argumenty biblijne, a nie ty ;) I ja nigdzie nie prowokuję, piszę zupełnie szczerze ;)

Cytuj:
Johnny mowisz nam ze nalezy czatac Biblie a sam sie tlumaczysz ze ci wystarcza co Kosciol mowi

Niczego takiego nie napisałem, ale już zauważyłem, że z rozumieniem moich postów jest u was mniej więcej tak samo, jak ze zrozumieniem Biblii ;)

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn lut 17, 2014 13:08

Rozumiem ze najlepsza obrona jest atak, przyjmuje go z pokora :)

Pn lut 17, 2014 13:45

To znaczy ze temat jest wyczerpany i tak niech sie stanie :)

Pn lut 17, 2014 13:46

To skoro już przyjąłeś, to może jakiś argumencik biblijny? ;)

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn lut 17, 2014 13:47
amadeus35 napisał(a):
To znaczy ze temat jest wyczerpany i tak niech sie stanie :)

Powiedzial nasz "biblijny" rozmowca, ktoremu zabraklo argumentow...

amadeus35 napisał(a):
Maria nic nie moze nie jest Bogiem byla czlowiekiem i juz nie zyje.

Cytuj:
1 A dusze sprawiedliwych są w ręku Boga
i nie dosięgnie ich męka.
2 Zdało się oczom głupich, że pomarli,
zejście ich poczytano za nieszczęście
3 i odejście od nas za unicestwienie,
a oni trwają w pokoju. Mdr 3,1-3

Co ty wyznajesz mowiac "wierze w swietych obcowanie"? Czy moze wyznanie wiary chrzescijan to dla ciebie przezytek?

Pn lut 17, 2014 14:14

Czemu w was tyle złości i negatywnych uczuć? Chyba brakuje tu na forum przede wszystkim miłości do bliźniego i szacunku. Najważniejsze to przecież kochać ponad wszystko Boga i miłować bliźniego. A w tym temacie chyba zgadzamy się wszyscy? :-) Resztę niech rozsądzi Bóg i nasze sumienie. Nie dogryzajmy sobie czyniąc się lepszym od innych. Po co? Każdy z nas ma wolną wolę, którą otrzymał od Boga a nam nie jest dane sądzić drugiego człowieka. Proponuję więcej optymizmu i wiary w ogrom miłości Bożej :-)

Pn lut 17, 2014 14:49

Poniewaz nie znajac Bibli brakuje argumentow to najlepszym sposobem jest u niektorych wspanialych ludzi agresja i wysmiewanie, w podobny sposob Faryzeusze rozmawiali z Jezusem.
Widac od tamtych czasow niewiele sie zmienilo, a szkoda :(

Pn lut 17, 2014 14:59
@olijula a jak ty te zlosc rozpoznajesz? Ze kiedys nam cierpliwosc znika jak ktos, kto twierdzi ze opiera sie tylko na Biblii nie potrafi nawet przeczytac tego co tam jest napisane czarno na bialym, nie mowiac o czytaniu Biblii jako calosci ze zrozumieniem a nie wyrywajac zdania z ich kontekstu? I na koniec twierdzi, ze ... wygral? W co wygral? W nieznajomosc tego co jest podobno jedyna podstawa jego wiary?
@amadeus35 cytuj, cytuj. Nie ustawaj w wysilkach. Co przeczytasz sam w Biblii to twoje.
Zabraklo ci wiedzy to teraz idziesz ad personam?

Pn lut 17, 2014 15:04
amadeus35 napisał(a):
Poniewaz(...)(

Daruj sobie personalne wycieczki i zajmij się lepiej wskazaniem fragmentu Pisma Świętego, który potwierdzi Twoją tezę, że Kościół nie jest w stanie rozpoznać czy jakaś osoba trafiła do nieba.

Pn lut 17, 2014 15:06

Kael a czy twoim zdaniem wypowiedzi tu są nacechowane miłością i życzliwością? Moim zdaniem nie. Ton wypowiedzi świadczy o frustracji i złości. Tak przynajmniej się odczuwa czytając wpisy :-) Może się mylę, bo nie siedzę w waszych sercach(jeśli tak to przepraszam) ale takie odnoszę wrażenie, że gubi się sens naszej Chrześcijańskiej wiary. Czyli miłośc do Boga i bliźniego. Nie ma nic ważniejszego i na tym powinniśmy się skupić. Reszta to szczegóły co do których każdy może się mylić a diabeł tkwi w szczegółach ;-)

Pn lut 17, 2014 15:12
Uwazasz, ze powinmismy z anielska choc udawana cierpliwoscia powtarzac to samo po raz setny, kiedy rozmowca majac przed oczyma jasny cytat po raz setny upiera sie, ze tam nie jest napisane to, co jest napisane? Tak wygladaja wszystkie twoje dyskusje w realu? Slodki glosik i cierpliwe powtarzanie? Zero emocji?

Pn lut 17, 2014 15:24

Kael napisał(a):
Uwazasz, ze powinmismy z anielska choc udawana cierpliwoscia powtarzac to samo po raz setny, kiedy rozmowca majac przed oczyma jasny cytat po raz setny upiera sie, ze tam nie jest napisane to, co jest napisane? Tak wygladaja wszystkie twoje dyskusje w realu? Slodki glosik i cierpliwe powtarzanie? Zero emocji?

Nie musisz byc cierpliwy, mozesz krzyczec, tupac nozkami i skakac po stole, tylko czy to cos zmieni ? Mysle ze nie.
Bog cie kocha i oby Milosc Boga trwala jak najdluzej

Pn lut 17, 2014 15:28

Yarpen_Zirgin napisał(a):
amadeus35 napisał(a):
Poniewaz(...)(

Daruj sobie personalne wycieczki i zajmij się lepiej wskazaniem fragmentu Pisma Świętego, który potwierdzi Twoją tezę, że Kościół nie jest w stanie rozpoznać czy jakaś osoba trafiła do nieba.

Oczywiscie ze nie jest i nic tego nie zmieni :)

Pn lut 17, 2014 15:30
amadeus35 napisał(a):
Yarpen_Zirgin napisał(a):
amadeus35 napisał(a):
Poniewaz(...)(

Oczywiscie ze nie jest i nic tego nie zmieni :)

Tak, tak... Wiemy, że tak wierzysz. Teraz jednak, skoro stwierdziłeś, że to jest nauczanie zawarte w Biblii, to zacytuj fragment Pisma Świętego, w którym to zapisano.

Pn lut 17, 2014 15:32
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 793 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53  Następna strona