Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 25, 2025 23:10

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Święta prawda 
Autor Wiadomość

Post Święta prawda
http://www.youtube.com/watch?v=VkAAA666m7I

Polska tak wygląda a jeszcze gorzej świat .

Śr lut 19, 2014 0:22

Post Re: Święta prawda
Uważam, że nie jest tak źle, nie cała Polska wygląda jak ześwirowana sekta księdza Natanka. A już twierdzenie, że reszta świata wygląda jeszcze gorzej, jest zupełnie bezzasadne.

Śr lut 19, 2014 6:45
panMK napisał(a):

O jakiej wierze świadczy dostrzeganie orzede wszystkim zła na świecie? Silnej, czy słabej?

Śr lut 19, 2014 7:47
Nie bardzo znam postać ks. Natanka, ale oczywiście coś niecoś można usłyszeć, objerzałem sobie przy okazji jeden filmik gdzie ks. Natanek mówi o intronizacji Lucyfera w Watykanie, coś na styl czarnej mszy przeprowadzonej z profanacją hostii w trakcie przemienienia i gwałtem na ołtarzu na sześcioletniej dziewczynce. Co o tym myśleć?

Śr lut 19, 2014 8:07
Że Episkopat albo wykazuje się nieudolnością, albo zostawia sobie otwartą drogę do schizmy.

Śr lut 19, 2014 8:20
ogon__ napisał(a):
A już twierdzenie, że reszta świata wygląda jeszcze gorzej, jest zupełnie bezzasadne.
To zależy. Np. w USA mamy natanków od dawna i to znacznie więcej.

Śr lut 19, 2014 8:30
equuleuss napisał(a):
Nie bardzo znam postać ks. Natanka, ale oczywiście coś niecoś można usłyszeć, objerzałem sobie przy okazji jeden filmik gdzie ks. Natanek mówi o intronizacji Lucyfera w Watykanie, coś na styl czarnej mszy przeprowadzonej z profanacją hostii w trakcie przemienienia i gwałtem na ołtarzu na sześcioletniej dziewczynce. Co o tym myśleć?

Bełkot, wytwór chorego umysłu suspendowanego kapłana.

Śr lut 19, 2014 9:53
panMK napisał(a):

Wiesz, że ks. Natanek został suspendowany i ma zakaz głoszenia?

Śr lut 19, 2014 11:02
equuleuss napisał(a):

To że Wantykan jest przejęty przez masonerię. Są tam ludzie którzy tylko noszą szaty kapłańskie ale są sługami szatana, należą do armii szatana, ale nie wszyscy, jednak to oni obecnie przejeli Watykan i nim sterują bo zbliża się ukrzyżowanie Kościoła tak jak był ukrzyżowany Jezus.
Alus napisał(a):
Bełkot, wytwór chorego umysłu suspendowanego kapłana.

Twoja partia PO wspiera burdel na ul. Jana Pawła II, tak samo jak wspiera szatańsko-sodomistyczną tęczę na Placu Zbawiciela, klub gogo obok Kościoła, i szeroko zakrojone zwalczanie wiary katolickiej w Polsce, śladem całej EU.
Bełkot dla Ciebie bo to co mówi Natanek jest równie dobrze o Twojej partii.

Śr lut 19, 2014 16:26
Nie dodałeś jeszcze, że moja partia PO ustanowiła papieżem Franciszka, który wedle Twojej "wizjonerki" jest fałszywym prorokiem torującym drogę Antychrystowi.....wszystkiemu winien Tusk :D

Śr lut 19, 2014 16:30
@quas, @panMK
http://episkopat.pl/dokumenty/pozostale/4645.1,Oswiadczenie_Rady_Stalej_Konferencji_Episkopatu_Polski_w_sprawie_ks_Piotra_Natanka_i_jego_zwolennikow.html

Rada Episkopatu napisał(a):
Rada Stała, w oparciu o analizę sytuacji dotyczącej działalności suspendowanego ks. Piotra Natanka, stanowczo przestrzega katolików przed gromadzeniem się wokół jego osoby i popieraniem głoszonych przez niego idei. Mimo wyraźnego zakazu biskupa miejsca i nałożonej kary kanonicznej, ks. Natanek nie zaprzestał niestety swojej działalności. Rada zwraca uwagę, że Msze św. sprawowane przez suspendowanego kapłana są niegodziwe i świętokradzkie, a udzielane rozgrzeszenia – nieważne.

Rada Stała Episkopatu Polski po raz kolejny stanowczo przestrzega też katolików przed błędnym nauczaniem tego duchownego i prosi wiernych, by nie korzystali z posługi duszpasterskiej ks. Natanka, nie kierowali się jego nauką, nie wierzyli w jego bezpodstawne zapewnienia o jej zgodności z nauczaniem papieży i biskupów oraz nie przystępowali do tworzonych przez niego grup.

Osoby współpracujące z suspendowanym ks. Piotrem Natankiem przyczyniają się do rozłamu wspólnoty wierzących. Współdziałając w niszczeniu jedności Kościoła, popełniają grzech, z którego mają obowiązek oczyścić się w sakramencie pokuty. Warunkiem natomiast otrzymania rozgrzeszenia jest odstąpienie od wspierania rozłamu w Kościele i gotowość naprawienia wyrządzonego zła.

http://gosc.pl/doc/929832.Biskupi-jednym-glosem-ws-ks-Natanka

Biskupi napisał(a):
Posłuszeństwo Kościołowi i troska o Jego jedność są głównymi kryteriami oceny wiarygodności religijnych inicjatyw. Każdy, kto uporczywie uczestniczy w takich pozakościelnych ruchach i grupach, traci jedność ze wspólnotą Kościoła

http://kosciol.wiara.pl/doc/907768.Ks-Natanek-suspendowany

Kard. Dziwisz napisał(a):
Zwracam się także do tych, którzy związali się z ks. Piotrem Natankiem. Niech pomogą mu powrócić do jedności z Kościołem i zgody ze swoim biskupem. Jeśli zaś będą nadal podzielali jego obecne przekonania, staną się współodpowiedzialni za powstające w Kościele zamieszanie i wynikłe stąd szkody w Jego wspólnocie.

Czy Episkopat w Polsce też należy wg. MBM do armii szatana?

Śr lut 19, 2014 16:42
gaazkam napisał(a):
Biskupi napisał(a):
Posłuszeństwo Kościołowi i troska o Jego jedność są głównymi kryteriami oceny wiarygodności religijnych inicjatyw. Każdy, kto uporczywie uczestniczy w takich pozakościelnych ruchach i grupach, traci jedność ze wspólnotą Kościoła

http://kosciol.wiara.pl/doc/907768.Ks-N ... spendowany

Kard. Dziwisz napisał(a):
Zwracam się także do tych, którzy związali się z ks. Piotrem Natankiem. Niech pomogą mu powrócić do jedności z Kościołem i zgody ze swoim biskupem. Jeśli zaś będą nadal podzielali jego obecne przekonania, staną się współodpowiedzialni za powstające w Kościele zamieszanie i wynikłe stąd szkody w Jego wspólnocie.

Czy Episkopat w Polsce też należy wg. MBM do armii szatana?

Posłuszeństwo nadewszystko Jezusowi, bo choćby sam papież zaprzeczał Prawdzie i Słowu Boga, Jezus jest najważniejszy. Kościół Jezusa jest przejęty przez masonerię, ale dopóki fałszywy prorok na tronie piotrowym nie zbeszcześći sakramentów, Jezus będzie w nim obecny. Jednak kiedy to się stanie, Kościół Jezusa odłączy się z tej obrzydliwośći i będzie prześladowany i ukrzyżowany, a jego członkowie będą nazywani odstępcami. Taka jest droga Kościoła Jezusa do ukrzyżowania. Tak więc przyjdzie moment kiedy obecny Kościół pod wodzą fałszywego proroka stanie się siedzibą szatana, a Jezusowy KOściół odstąpi na bok jako ten heretycki, nie posłuszny fałszywemu prorokowi na tronie piotrowym, a tylko Jezusowi.

Przczytałem to oświadczenie i tak naprawdę nic ono nie mówi, zero konkretów, na jakiej podstawie. Nie śledzę poczynań ks. Natanka, ale trochę oglądałem jego kazania, i to co słyszałem było pawdziwe i dobre. Ten ksiądz mówi tak tak, nie nie, jest dosłowny i mówi językiem zdecydowanym, tego dzisiaj brakuje kapłanom bo kiedy wykorzenia się intesywnie i skutecznie wiarę w całej Europie, niszczy się fundamenty i wprowadza prawa prosto od szatana, oni mówią cichym szeptem. Za to uważam wyleciał ks. Natanek.

...,,,Niech pomogą mu powrócić do jedności z Kościołem i zgody ze swoim biskupem.'' - Kard. Dziwisz - ale w jaki sposób mają mu pomóc ??

Śr lut 19, 2014 17:09
No to teraz pytanie za sto punktów: ile już było w historii podobnych grup jak Wasza, które uważały się za tej jedyny prawdziwy Kościół w opozycji do tego oficjalnego. I ile spośród tych grup okazało się, że miały słuszność.

Drugie pytanie czy zawsze wierzysz bez zastrzeżeń we wszystko co ktoś gdzieś napisał. Co jeśli ja ogłoszę, że miałem objawienia prywatne, i Pan Jezus w nich powiedział że Quas popadł w schizmę, a MBM to sługa szatana?

Na świętokradztwo w wykonaniu papieża Franciszka czekam. Ale nie wierzę, żeby miało nastąpić.

Śr lut 19, 2014 17:16
gaazkam napisał(a):
No to teraz pytanie za sto punktów: ile już było w historii podobnych grup jak Wasza, które uważały się za tej jedyny prawdziwy Kościół w opozycji do tego oficjalnego. I ile spośród tych grup okazało się, że miały słuszność.

Nie należe do żadnej grupy, czytam Orędzia Ostrzeżenie od Boga kierowane aby przygotować dzieci na powrót Pana i wierzę, czuję że są od Boga, widzę też jak są prawdziwe i się wypełniają. Bronię Kościoła, kapłanów, wiary, jestem katolikiem i chodzę do Kościoła, modlę się itd.

Jak pisałem, odstąpić od Kościoła prowadzonego przez fałszywego proroka będzie należało kiedy będzie dokonywał zmian w Mszy.Św, aż ją wywróci do góry nogami i pozmienia sakramenty. Wtedy na obecnym jeszcze dziś Kościele Jezusa, powstanie kościół szatana. . Oczywiście nie zostanie tak nazwany i wielu tego nie pozna i da się zwieść. Kościół Jezusa wtedy usunie się na bok, będzie prześladowany aż do ukrzyżowania, bo taka właśnie jest jego droga. Natomiast oficijalny kościół stanie się siedzibą szatana aż antychryst ogłosi się chrystusem, podczas gdy Kościół Jezusa będzie nazywany heretyckim aż przejdzie drogę Jezusa do ukrzyżowania.
gaazkam napisał(a):
Drugie pytanie czy zawsze wierzysz bez zastrzeżeń we wszystko co ktoś gdzieś napisał.

Nie, nawet jestem wyczulony, wybredny i potrafię dostrzegać fałsz u ludzi i w tym co przekazują, głoszą. Choć mylę się jak każdy, ale czy Ty wszystko potępiasz i masz tą pewność że nie potępiasz słów Boga. Przecież znawcy Pisma potępiali proroków Boga bo nie poznali głosu swojego Boga, a słuchali szatana i dziś nic się w tym nie zmieniło.
gaazkam napisał(a):
Na świętokradztwo w wykonaniu papieża Franciszka czekam. Ale nie wierzę, żeby miało nastąpić.

Nie ma co tego wyczekiwać, raczej nie tego Bóg od nas oczekuje pouczając dzieci przed największym oszustwem które planuje fałszywy prorok na tronie piotrowym, antychryst, z mocy szatana, przed ukrzyżowaniem prawdziwego Kościoła Jezusa. To będzie największe oszustwo aby zwieść świat i wielu da się zwieść.
Franciszek co jakiś czas pokazuje że nie pochodzi od Boga, od Boga pochodzi tylko papież Benedykt którego masoneria wypędziła. To wszystko zostało przepowiedziane przez Boga na czasy przed powrotem Pana.

Śr lut 19, 2014 20:43

Powiem tak to co widzę co się wokół mnie dzieje i na świecie ,woła o pomstę do NIEBA.Księża (oczywiście nie wszyscy)jak wilki patrzą na owce.To bardzo boli i mnie i tym bardziej BOGA.Bo nie takie było nauczanie JEZUSA.Nie mieli opływać w bogactwie i luksusach ,tylko paść BOŻĄ owczarnie i dawać przykład.A w dzisiejszych czasach o przykładzie nie ma co mówić.Nie jestem odstępcom ani czyimś zwolennikiem ,jestem człowiekiem który widzi słabość ludzi którzy się pogubili ,każdy się może pogubić ,zły najbardziej pracuje nad głową kościoła ,bo jak głowę wykończy to ciało samo obumrze.Na szczęście tam gdzie zło się panoszy BÓG wylewa więcej łaski i daje nam wspaniałych przewodników ,czystych i pełnych DUCHA ŚWIĘTEGO ,czy nim jest Ks. Natanek hm czas pokaże nie jestem za ani przeciw jestem neutralny.Dużo prawdy w jego słowach ale zły potrafi prawdą dysponować aby w rezultacie zło miało większą przewagę.Więc "Po owocach ich poznacie",a na to trzeba poczekać.

Śr lut 19, 2014 20:44
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona