Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt lis 18, 2025 20:50

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 TV Trwam, wreszcie polska, katolicka TV 
Autor Wiadomość
Post Re: TV Trwam, wreszcie polska, katolicka TV
pilaster napisał(a):
Rozczulająca jest ta ślepa wiara genetycznych patriotów, że jak już lud będzie miał "swoją" telewizję,......

i za Pilastrem naśladowczo Zefciu w ślepym pędzie....
zefciu napisał(a):
Ostatnio środowiska genetycznopatriotyczne wykonały olbrzymi trud, aby jak najbardziej się zamknąć w swoim piekiełku i zradykalizować.

Ciekawe zjawisko które jest dosyć wyrazne jak sympatycy PO, przeciwnicy PIS itp. nabijają się z patriotyzmu, kpią, szydzą, ale tak są omamieni że władza... podświadomie nimi steruje i jak widać chyba nawet nie zdają sobie z tego sprawy że szydzą z patriotyzmu. Dlatego trzeba im pokazywać do jakiego stopnia są sterowalni i zniewoleni by kpić z patriotyzmu, sami se z tego sprawy nie zdają.

Wt lut 18, 2014 13:42

quas napisał(a):
Ciekawe zjawisko które jest dosyć wyrazne jak sympatycy PO, przeciwnicy PIS itp. nabijają się z patriotyzmu,.

A gdzie niby pilaster, czy zefciu szydzą z patriotyzmu?

To właśnie przedstawiciele pisopalikotyzmu dają wyraz swojej pogardzie i nienawiści do Polski i polskości, ilekroć zdarza im się wypowiedzieć. :(

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Wt lut 18, 2014 13:47

Nie biorę udziału w tej dyskusji, nie wiele ona mnie interesuje, ale jak czytam takie zdania:
Cytuj:
To właśnie przedstawiciele pisopalikotyzmu dają wyraz swojej pogardzie i nienawiści do Polski i polskości, ilekroć zdarza im się wypowiedzieć.
,
to mam wrażenie, że pisze je osoba pokroju Niesiołowskiego lub Kutza, zero pokory tylko JA. Oczywiście wszystko pod zgrabnie uszytym płaszczykiem oskarżania innych o pogardę. Metoda stara jak świat.

Wt lut 18, 2014 13:54
pilaster napisał(a):
A gdzie niby pilaster, czy zefciu szydzą z patriotyzmu?

Piszesz o patriotyzmie w formie krytki, kpiny, jako narzędzie ataku wobec kogoś. To nie pierwszy raz kiedy szydzisz z patiotyzmu używając tej formy retoryki, bo już miałem wcześniej Ci zwrócić na to uwagę, ale teraz znowu to widać. Jest to zjawisko często spotykane u ludzi broniących PO, przeciwników PIsu itd. którzy szydzą z patiotyzmu by atakować innych. Niestety to władza ma taki wpływ na ludzi że by jej bronić kpią nawet z patriotyzmu, ale oni se z tego nawet spawy nie zdają.

Wt lut 18, 2014 13:55
Dla quasa pojęcie polskości jest synonimem pisowskości. Więc jest oczywistym, że w jego oczach będziemy osobami "szydzącymi z patriotyzmu". Doskonale to widać powyżej: zapytany "gdzie szydzimy z patriotyzmu" pokazuje posty, gdzie szydzimy z PiSu.

Wt lut 18, 2014 14:11

quas napisał(a):
Piszesz o patriotyzmie w formie krytki, kpiny, jako narzędzie ataku wobec kogoś.

Doprawdy? A gdzie, w którym miejscu?

Cytuj:
To nie pierwszy raz kiedy szydzisz z patiotyzmu

Doprawdy? A gdzie, w którym miejscu?

Wt lut 18, 2014 14:33

To może ja krótko w temacie. Radio Maryja to niby osobne medium, ale wiadomo, że część jednego przedsięwzięcia. Otóz pewnego razu dane mi było wysłuchać w RM audycji, z której dowiedziałem się, że nie jestem Polakiem. Mogę być sobie co najwyżej "osobą pochodzenia polskiego". A dlaczego? A dlatego, że Maryja Królową Polski jest, zatem kto nie czci Maryi - Polakiem być nie może.

Co można odpowiedzieć na takie dictum? Ano - niech się Radio wypcha pakułami, bo na takie obrażanie Polaków (przez zaproszonego "profesora" co prawda, ale przy entuzjastycznej aprobacie prowadzącego) zgody nie będzie.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Wt lut 18, 2014 15:59

Eee tam, to standard po obu stronach - dla pilastra np. pisowiec nie jest Polakiem :D

Ciekawe skądinąd, że Polacy mimowolnie odczuwają niezwykłą atencję do tożsamości polskiej i to nawet ci, którzy werbalnie deklarują co innego. Mogę się mylić, ale w innych krajach takie obrzucanie się oskarżeniami o "niebycie prawdziwym Niemcem/Anglikiem/Norwegiem" itp. chyba nie jest aż tak popularne.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt lut 18, 2014 17:55

To chyba wynika z historii naszego narodu. Przez pokolenia, które upłynęły Polakom bez własnego państwa lub z państwem mocno ograniczonym, wykształciła się potrzeba jedności narodowej, zwierania szeregów przeciwko wspólnym, niepolskim przeciwnikom. A z tego już proste skojarzenie - jeżeli "nie-Polak = przeciwnik", to tym samym "przeciwnik = nie-Polak, ewentualnie zdrajca lub idiota na usługach wroga." Nie wiem tego, ale nie zdziwiłbym się, gdyby wśród np. Kurdów lub innych narodów przez długi czas pozbawionych państwowości również było pospolite takie nastawienie.

Śr lut 19, 2014 7:04
Johnny99 napisał(a):
Eee tam, to standard po obu stronach
No i widać, ze sam tak definiujesz. Skoro są "dwie strony", to znaczy, że mamy "PiS vs reszta Polaków".

Śr lut 19, 2014 8:28

pilaster napisał(a):
konradgorski napisał(a):
Powiedz co zmieniłbyś raczej i jaki to mogłoby odnieść skutek.

Zlikwidować KRRITV, a wolne częstotliwości i MUXy sprzedawać na licytacji - kto da więcej (np rocznej opłaty).

To zagwarantowałoby, że oferta telewizyjna najpełniej odzwierciedlałaby gusta widzów.

NIE! to złamałoby prawo zapisane w Konstytucji.
Chcesz natomiast aby pieniądze były wykładnią prawa.
Każdy z nas powinien mieć prawo do mediów takich jakie mu odpowiadają.
Gdybyś chciał Ty założyć swoją rozgłośnię radiową i nie spełniłbyś wymogów formalnych, przytoczonych przez Ciebie, kogo obwiniałbyś za to?
Na zgubę swoją działasz.
Czy życzysz sobie żyć w państwie, w którym pieniądze decydują o skazaniu Cię lub nie przez sąd?
Jeżeli tak conajmniej unikasz moralności.
Mężczyzna taki jak Ty powinien stać na straży praw nieprzemijających.
A jeżeli tej nocy zarządają Twojej duszy co Jesteś w stanie dać za nią?
Ile masz na koncie?

Pilaster odpowiedz dlaczego tv trwam działa na Twoją zgubę?

Do przodu Pilaster, rozwijaj się, argumentuj i buduj! zamiast niszczyć.

Ostatnio edytowano Śr lut 19, 2014 18:08 przez Anonymous, łącznie edytowano 1 raz

poprawienie cytatu

Śr lut 19, 2014 9:00
Cytuj:

Do przodu Pilaster, rozwijaj się, argumentuj i buduj! zamiast niszczyć.[/color]

TV Trwam działa ale na swoją zgubę - w 2005r oglądalność wynosiła ok 2%, aktualnie 0,6%.
Podobnie spada słuchalność RM.
Media toruńskie młodzież wymiotły z kościołów, a starszych skłóciły.

Śr lut 19, 2014 9:18
konradgorski napisał(a):
NIE! to złamałoby prawo zapisane w Konstytucji.
Konkretnie który artykuł?
Cytuj:
Chcesz natomiast aby pieniądze były wykładnią prawa.
Co oznacza to zdanie? Czy jeśli sklepikarz sprzedaje bułki tym, co dadzą pieniądze, a nie sprzedaje tym, co ich nie dadzą, to "pieniądze są wykładnią prawa"? Jeśli nie - to wskaż różnice tej sytuacji.
Cytuj:
Ja chcę dla siebie medium, w którym pokazują codziennie nową scenę roztrzaskiwania autentycznego Stradivariusa. Mam takie prawo?
Cytuj:
zy życzysz sobie żyć w państwie, w którym pieniądze decydują o skazaniu Cię lub nie przez sąd?
Dalej się nie dało odpłynąć?

Śr lut 19, 2014 9:31

Johnny99 napisał(a):
Eee tam, to standard po obu stronach - dla pilastra np. pisowiec nie jest Polakiem :D

No, skoro sami się tak autoidentyfikujecie, to pilaster tylko przyjmuje to do wiadomości. :(

konradgorski

Cytuj:

Oczywiście. Jednak tylko w tym wypadku, kiedy jest gotów za to zapłacić.

Cytuj:
Ile masz na koncie?

To sprawa miedzy pilastrem, bankiem i (niestety) urzędem skarbowym. :)

Odpowie pilaster, tyle, że wystarczająco. :D

Cytuj:

Prowadząc nagonkę na "bogatych i wpływowych" i dążąc do restauracji ustroju z czasów PRL. Solidaryzm zresztą wszystkim równo nosa utrze. Bogatych zdusi jutro, a biednych pojutrze.

Teraz możemy obserwować co się dzieje w Wenezueli. Jutro to samo będzie się działo na Węgrzech.

Na szczęście, jak pisze Alus, te działania w Polsce są mało skuteczne.

Śr lut 19, 2014 9:38

zefciu napisał(a):
No i widać, ze sam tak definiujesz. Skoro są "dwie strony", to znaczy, że mamy "PiS vs reszta Polaków".

Oczywiście że nie. Mamy "PiS vs. PO". Biorąc pod uwagę wyniki (i frekwencję) w ostatnich wyborach, Polacy w większości z żadną z tych stron się nie identyfikują :roll:

pilaster napisał(a):
No, skoro sami się tak autoidentyfikujecie

Pilaster może podać jakiś przykład takiej autoidentyfikacji?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr lut 19, 2014 11:46
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona