Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 21:51

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 214 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15  Następna strona
 Medalik a osoba uzależniona 
Autor Wiadomość
Post Re: Medalik a osoba uzależniona
Objawienie Boga w stanie upojenia alkoholowego- halucynacje zwykly objaw, tyle ze tego przedmiotem jest bog to juz zmienia postac rzeczy- sama sobie odpowiedzialas do wyleczenia zmuszaja nas objawy.

Cz lut 27, 2014 10:08

Chyba niekoniecznie były to halucynacje. Takich wcześniej miał wiele i jakoś nie przestał pić Dopiero gdy Bóg dotknął jego serca wszystko się zmieniło. W ciągu jednej chwili, od której już nigdy więcej nie pił.
Od zwykłych halucynacji jeszcze żaden alkoholik nie przestał pić. Ale trzeba najpierw się zapoznać dobrze z tematem by pisać. Polecam obejrzeć film " Gdy miłość to nie wszystko" Właśnie o Bilu W.

Cz lut 27, 2014 10:12
Z tematem jestem dobrze zaznajomiony bo sam mam zaburzenia psychiczne. Dziecko ktore widzi przed soba bohatera swej ulubionej kreskowki nie przestraszy się ale jesli to bedzie jakis potwor to zacznie sie bac, nieważne co widzimy ale jak to interpretujemy.

Cz lut 27, 2014 10:19

Ok spoko konsument. Masz prawo do własnej opinii i poglądów. Ja tobie nie udowodnię, że jemu ukazał się Najwyższy. Nawet pewnie Bil nie byłby w stanie ci udowodnić więc pozostawmy to do rozstrzygnięcia w swoim sercu i sumieniu. Ja wierzę, że było tak jak mówi i tyle. Ty nie wierzysz i spoko masz prawo.
Ciężko przekonać o czymkolwiek kogoś kto tego samego nie doświadczył. Prawie, że niemożliwe :-)
Najważniejsze, że przestał pić i pomagał ludziom. W pewnym sensie pomaga dalej gdyż jego ruch funkcjonuje nadal i przynosi wiele korzyści.

Cz lut 27, 2014 10:25
Z ostanim nie sposób sie nie zgidzic. Wlasne przekonania nie powinny stanowic przeszkody w miedzyludzkich relacjach.

Cz lut 27, 2014 10:33

Oczywiście, że tak. Każdy z nas jest inny, każdy z nas co innego przeżył i każdy ma swój rozum i wolną wolę. Daleka jestem od osądzania innych czy prowokowaniu niemiłych relacji z drugim człowiekiem :-)

Cz lut 27, 2014 10:35
Lepsze prowokowanie nic obojetnosc, to zawsze jakas relacja.

Cz lut 27, 2014 10:37

Nie no obojętność to jest chyba faktycznie najgorsza..... Ale ja w ogóle nie brałam tego pod uwagę. Nie chcę być obojętna ani też prowokować do kłótni.
Szanuję człowieka i jego nawet odmienne zdanie. Jednak i ja oczekuję tego samego :-)

Cz lut 27, 2014 10:41
Czyli temat chyba do zamkniecia. Prosze o napisy koncowe.

Cz lut 27, 2014 10:43

Wystąpili:
Olijula
Konsumentwiary
................
..................

hahahahaha

Cz lut 27, 2014 10:47
konsumentwiary napisał(a):
Specyfika dzialania alkoholika o osoby z nerwica natrectw jest bardzo podobna opiera sie na natretnym, bezwarunkowym przymusie psychicznym do dokonywania pewnych czynnosci.
To nie jest prawda. Rzeczywistość jest znacznie bardziej skomplikowana.
Cukier niestety ale wplywa na mozg podobnie jak inne srodki uzalezniajace.
To także nie jest prawda. Cukier i tłuszcz to niezbędna dla nas pożywienie. Wzmocnienie dla pożywnych produktów jest w punktu widzenia współczesnej kultury (po)europejskiej może atawizmem. Pisanie jednak o uzaleznieniu jest tak samo trafne jak pisanie o uzaleznieniu od powietrza.
Skoro ateista nie wierzy w boga to i wmodlitwe a skoro w nia nie wierzy to i nie moze byc wysluchana bo boga ateista tez nie uznaje.

Piszemy: Boga. Jeżeli zapytasz dlaczego, to odeślę ciebie do regulaminu.
Na temat modlitwy rozmawialiśmy już sporo. Bóg nie stawia warunków aby osoba o którą się modlimy była wierząca.

Cz lut 27, 2014 11:05
Co do cukru to odsylam do badan naukowych jesli ze mna nie chcesz zgodzic. Co do nerwicy natrectw rowniez odsylam do jakiejs milej lektury.

Cz lut 27, 2014 11:44

cukier również uzaleznia Jednak nie w takim stopniu jak alkohol

Cz lut 27, 2014 11:45
Pewnie ze uzaleznia niektore badania wskazuja podobne dzialanie cukrow na mozg jak popularnych narkotykow, zreszta widac efekty za oceanem.

Cz lut 27, 2014 11:47
Nie wiem jak Ty ale ja juz od roku nie slodze herbaty :)

Cz lut 27, 2014 11:50
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 214 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15  Następna strona