Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 25, 2025 14:01

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1151 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 77  Następna strona
 Atak na Kościół 
Autor Wiadomość

Post Re: Atak na kościół
Oto kolejny "atak" na Kościół... okazuje się, że barankiem wielkanocnym wycierałam d**** ?????
"ksiądz Szyska z Zakopanego podczas noworocznego kazania oznajmił, że papier toaletowy na którym opakowaniu znajduje się baranek wielkanocny jest po to by szykanować wspólnotę katolicką. To potwarz dla katolików, że wizerunek (...) utożsamiany z Panem Jezusem jest wykorzystywany na papierze toaletowym - mówi. - Ten papier to jedna z odsłon ataków na kościół (...)."
Producent zdecydowanie zapewnia, że nie jest to baranek lecz owieczka.
To się porobiło......

http://wiadomosci.onet.pl/podhale/ksiad ... owym/fm9rf

So sty 11, 2014 2:48

Nieznane są ścieżki pana księdza Szyszki :)

So sty 11, 2014 12:04
Firma Lambdi produkująca ów papier robi zakusy p-ko chrześcijanom.
W ubiegłym roku zmuszeni byli wycofać ze skandynawskiego runku rolki zawierające cytaty z Biblii. Tłumaczyli później iż te cytaty znalazły się przez przypadek.....
Przypadek im nadrukował wersy z Biblii, podobnie jak teraz baranek z gałązkami bazi (witek wierzbowych) służących do ozdabiania koszyczków ze święconką.

So sty 11, 2014 12:51
Naprawde z galazkami bazi? A gdzie to mozna sprawdzic?
Bo sam wizerunek owcy na papierze i to w gorach, nie wydaje mi sie byc specjalnie razacy. Na moim papierze toaletowym jest drzewo. Nie wiem, czy to tez jakas podstepna kampania?

So sty 11, 2014 13:44
Kael napisał(a):
Naprawde z galazkami bazi? A gdzie to mozna sprawdzic?
Bo sam wizerunek owcy na papierze i to w gorach, nie wydaje mi sie byc specjalnie razacy. Na moim papierze toaletowym jest drzewo. Nie wiem, czy to tez jakas podstepna kampania?

Nie wiem gdzie szukać, w artykule podają, ze są dwa baranki
http://wyborcza.pl/1,75478,15251745,Bar ... ikow_.html
Niemniej cytaty z Biblii nie znalazły się przypadkowo.

So sty 11, 2014 14:37
@Alus, ale akurat ten baranek jest ... barankowaty. Tak, jak jest na opakowaniu to nie ma nic wspolnego z typowym barankiem wielkanocnym.

Cytaty z Biblii to inna para kaloszy.

So sty 11, 2014 14:41
Kael napisał(a):
@Alus, ale akurat ten baranek jest ... barankowaty. Tak, jak jest na opakowaniu to nie ma nic wspolnego z typowym barankiem wielkanocnym.

Cytaty z Biblii to inna para kaloszy.

Nie widziałam tego papieru :)

So sty 11, 2014 14:43

Dajcie spokoj z tymi atakami na Kosciol. Sprawa przedawniona. Teraz gender atakuje rodzine! :)

So sty 11, 2014 15:14
Alus napisał(a):
Firma Lambdi produkująca ów papier robi zakusy p-ko chrześcijanom.
W ubiegłym roku zmuszeni byli wycofać ze skandynawskiego runku rolki zawierające cytaty z Biblii. Tłumaczyli później iż te cytaty znalazły się przez przypadek.....

Ściśle rzecz biorąc firma Metsa Tissue, Lambi to jedna z jej marek. I wygląda na to, że chyba rzeczywiście te wersety znalazły się tam przez niedopatrzenie:

"Zdania umieszczone na papierze wybrano z propozycji nadesłanych przez fanów przez Facebooka, a teksty o naturze religijnej miały się znaleźć tam przypadkowo, z powodu przeoczenia pracowników."

Innymi słowy pewnie im teksty znajomo brzmiały, ale Biblii nie czytali więc nie skojarzyli ;)

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiat ... 09785.html

So sty 11, 2014 15:53

Wierni przerwali kazanie i wyszli z kościoła.
Ksiądz Stanisław Małkowski to zasłużony kapelan stwierdził, że Polska jest zagrożona i trzeba się zbroić. Rząd celowo doprowadza do kryzysu i emigracji Polaków. Nie spodobało się zgromadzonym w świątyni wiernym.
To atak na kościół ?
Cytuj:
W pewnym momencie jeden z nich wstał i głośno przerwał kazanie. – Ksiądz mija się z prawdą. Nigdy nie mieliśmy takiej wolności w Polsce jak teraz. I Kościół też nie cieszył się taką wolnością.

http://www.fakt.pl/wierni-przerwali-kaz ... 267,1.html

Pn mar 17, 2014 15:08
Tak, to atak na Kościół, to atak ks. Małkowskiego. Usilnie stara się promować własna osobę nie bacząc jak ośmiesza Kościół.

Pn mar 17, 2014 15:51
Kozioł napisał(a):
Tak, to atak na Kościół, to atak ks. Małkowskiego. Usilnie stara się promować własna osobę nie bacząc jak ośmiesza Kościół.

Ksiądz Małkowski już nie potrafi inaczej postrzegać rzeczywistości, atak na Kościół spreparowali salezjanie zapraszając księdza.
Tłumaczenie proboszcza jakoby nie znającego fiksacji ks Małkowskiego brzmi marnie.

Wt mar 18, 2014 9:06
Najbardziej drastyczny atak na Kościół w Wielki Tydzień :o :(
Http://szeptynachorze.natemat.pl/98765, ... ny-samoboj
Widocznie polscy duchowni czytają inną Ewangelię od tej którą zostawił nam Pan Jeśli więc przyniesiesz dar swój przed ołtarz i tam wspomnisz, że brat twój ma coś przeciw tobie, zostaw tam dar swój przed ołtarzem, a najpierw idź i pojednaj sie z bratem swoim?.

Śr kwi 16, 2014 8:56

No niezły psikus.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Śr kwi 16, 2014 12:31

A najlepsze jest uzasadnienie biskupa:
W związku z tym, w trosce o zapewnienie należnego szacunku świątyni, a nade wszystko uchronienie wiernych przed grzechem profanacji sakramentów i świątyni, z głębokim bólem podjąłem decyzję o zamknięciu kościoła...

Ile km od Jasienicy jest najbliższy kościół, ktoś wie? Bo mam wrażenie, że biskup ukarał niesfornych parafian zamykając ich lokalny kościół. Teraz parafianie będą musieli dymać kawał drogi do innego kościoła. No chyba, że sie mylę i drugi kościół jest 500 m dalej...

Śr kwi 16, 2014 12:37
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1151 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 77  Następna strona