Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 12:36

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1062 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 71  Następna strona
 PiS - Populizm i Socjalizm 
Autor Wiadomość

Post Re: PiS - Populizm i Socjalizm
No to jak sam widzisz, Korwin nic sie nie uczy i dalej popełnia te same błedy. Mimo 20 lat działania w demokracji, i pewnie z 40 lat działania na polu publicystycznym, nie umie nawet przemyślanego programu napisać(ani jego przyboczni gwardziści ideowi). Bo ten wygląda na ewidentnie napisany na kolanie. To juz PiS podchodzi bardziej poważnie do swoich programowych frazesów.

Co do broni, to pewnie istnieje jakaś zależność. Im bardziej liberalne społeczeństwo, tym dojrzalsze podejście do broni. Polska w tej ''dojrzałości'' by się pewnie uplasowała gdzieś między Rosją a..innymi państwami postkomunistycznymi, czyli po prostu częśc przestępstw, które Polacy popełniaja tradycyjnymi narzędziami (noże, kastety itp), zostałaby zastąpiona bronią. No i broń chyba przede wszystkim ucieszyłaby samobójców. Skuteczny i prosty sposób na pozbawienie sie życia.

Oczywiście pewnie przy pewnych warunkach (nieograniczony, niekontrolowany dostęp do broni jak w USA) , broń mogłaby zachęcać do więĸszej ilości przestępstw (tak jak prezerwatywy zachęcaja do większej ilości stosunków :-) )

Dodatkowo, jesli chodzi o dostęp do broni doszłaby koniecznośc zwiększenia środków na policje/wojsko (ewidencja broni, dodatkowe kontrole i masa papierkowej roboty), a przecież liberałowie dażą do cięcia kosztów działania instytucji publicznych. (I chyba w takich deklaracjach programowych powinny się znaleźć dane, o ile trzeba by zwiększyć środki, aby zrekompensować wprowadzenie broni do masowego obiegu)

Wt mar 11, 2014 10:50

Dochodzi pewnie jeszcze kwestia czasu ''oswajania się'' z bronią i kompetentną edukacją w posługiwaniu się nią.

Wt mar 11, 2014 11:12

byczydzien napisał(a):
''4. Powszechne szkolenie wojskowe dotyczyć będzie wyłącznie mężczyzn w wieku szkolnym. Osoby przeszkolone będą tworzyć na wzór szwajcarski milicje terytorialne.''

do tego bedzie potrzebny dostep do broni jak w USA albo Szwajcarii.
Broń w Polsce powinna byc udostepniana jak w USA czy Szwajcarii?
Nie ma mowy w ich programie o dostepie do broni.

Tu nie wystarczy dostęp broni, ale także prawo do posiania automatycznej, czy bardziej specjalistycznego uzbrojenia np. UKMów. W Szwajcarzy mogą przechowywać w domu broń automatyczną ale bez amunicji.
Ponadto broń i przeszkolenie nie wystarczy. W razie wojny członkowie milicji terytorialnej wyjmą kałachy z szaf i porozumiewając się za pomocą telefonów komórkowych wsiądą do swoich golfów i passatów kombi i pojadą walczyć z jednostkami pancernymi wroga? Trzeba by tej milicji zapewnić łączność, transport, broń przeciwpancerną, wsparcie logistyczne okresowe treningi etc. Wszystko to kosztuje. Zamiast kupowac nowoczesne uzbrojenie pieniądze pójdą na utrzymanie licznych acz miernej wartości oddziałów obrony terytorialnej.
System Szwajcarski jest anachroniczny. Szwajcaria od 500 lat nie prowadziła wojen. Państwa, które mają doświadczenia w realnych konfliktach jak W. Brytania już dawno wprowadziła armie zawodową i dała sobie spokój z powszechnym szkoleniem wojskowym.

Śr mar 12, 2014 14:00

byczydzien napisał(a):
(nieograniczony, niekontrolowany dostęp do broni jak w USA)

W USA nie ma czegoś takiego. Nie ma tam zresztą w zasadzie żadnych tego typu regulacji obejmujących cały kraj.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Cz mar 13, 2014 11:36

Post Re: PO - partią antykatolicką
Alus napisał(a):
Jeden zasadniczy - organiczna nienawiść do Tuska - żadne inna partia poza PiS i żaden inny przywódca partii, poza Kaczyńskim, nie prezentuje takich uczuć.

Czyli miałem rację - do wyzywania ludzi od "pisowców" i suponowania np. "prezentowania linii PiS" wystarcza wam jedynie to, że ktoś nie kocha PO tak, jak wy. Każdy, kto nie kocha PO, jest dla was pisowcem - wszystko jedno, jakie ma poglądy, czy się z PiS w czymś zgadza (prosiłem pilastra, by wymienił CHOCIAŻ JEDNĄ kwestię, w której zgadzam się z PiS - również zero odpowiedzi), nie ma to znaczenia. Albo jesteś za Tuskiem, albo jesteś "pisowcem".

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

N mar 23, 2014 11:37
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):
Jeden zasadniczy - organiczna nienawiść do Tuska - żadne inna partia poza PiS i żaden inny przywódca partii, poza Kaczyńskim, nie prezentuje takich uczuć.

Czyli miałem rację - do wyzywania ludzi od "pisowców" i suponowania np. "prezentowania linii PiS" wystarcza wam jedynie to, że ktoś nie kocha PO tak, jak wy. Każdy, kto nie kocha PO, jest dla was pisowcem - wszystko jedno, jakie ma poglądy, czy się z PiS w czymś zgadza (prosiłem pilastra, by wymienił CHOCIAŻ JEDNĄ kwestię, w której zgadzam się z PiS - również zero odpowiedzi), nie ma to znaczenia. Albo jesteś za Tuskiem, albo jesteś "pisowcem".

Zapewne nie kocha Tuska ponad 70% parlamentarzystów, ale potrafi traktować jak równego.
Tylko Kaczyński i wielu posłów z PiS nie potrafi podać Tuskowi rękę, odpowiedzieć na pozdrowienie i bezustannie atakuje, bardzo często niedorzecznymi argumentami.
Choćby wczoraj - p. M. Gosiewska ogłosiła na konwencji PiS, że w polskich szpitalach podano rannym Ukraińcom środki znieczulające i z kulami w głowie odesłano do Ukrainy.
P. Duda dodał jeszcze, że ranni Ukraińcy dostali rachunki za leczenia i muszą osobiście je zapłacić.
Tylko PiS jest zdolny do prawienia podobnych idiotyzmów.

N mar 23, 2014 11:50
Alus! Twoja obsesja na punkcie Prawa i Sprawiedliwości poraża!
Tematem wątku jest:"PO-partią antykatolicką", a nie Jarosław Kaczyński i posłowie PiS

N mar 23, 2014 13:29
gita napisał(a):
Tematem wątku jest:"PO-partią antykatolicką", a nie Jarosław Kaczyński i posłowie PiS

Każdą partię ocenia się poprzez panoramę innych.
A Twoja ukochana PiS, ewidentnie wczoraj dowiodła jak idiotycznie pracuje dla politbiura Putina.
Dziennikarze Putina nie mają potrzeby tworzyć mitycznych faktów - posłowie polskiego parlamentu i kandydaci do europarlamentu, dostarczyli Putinowi "dowodu" jak obleśnie zakłamani są Polacy nakazując Ukraińcom płacić za wypuszczanie ich ze szpitali z kulkami w głowach.
Robić z Polaków bezdusznych krwiopijców, tylko po to aby dokuczyć Tuski.....paranoja.

N mar 23, 2014 13:47
Przeniosłam parę postów o Pis z "PO partią antykatolicką", następne takie (umieszczane gdzie popadnie) będę po prostu usuwać.

N mar 23, 2014 13:54

Alus napisał(a):
Tylko Kaczyński i wielu posłów z PiS nie potrafi podać Tuskowi rękę, odpowiedzieć na pozdrowienie i bezustannie atakuje, bardzo często niedorzecznymi argumentami.
Choćby wczoraj - p. M. Gosiewska ogłosiła na konwencji PiS, że w polskich szpitalach podano rannym Ukraińcom środki znieczulające i z kulami w głowie odesłano do Ukrainy.
P. Duda dodał jeszcze, że ranni Ukraińcy dostali rachunki za leczenia i muszą osobiście je zapłacić.

A dlaczego to są idiotyzmy? I dlaczego ja za nie muszę odpowiadać? Czy ja się nazywam Gosiewska albo Duda?? :o Sama prawisz idiotyzmy.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

N mar 23, 2014 14:52
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):

A dlaczego to są idiotyzmy? I dlaczego ja za nie muszę odpowiadać? Czy ja się nazywam Gosiewska albo Duda?? :o Sama prawisz idiotyzmy.

Dla Ciebie szkalowanie Polaków przez parlamentarzystów PiS nie stanowi idiotyzmów.
Czyli optyka pisowska ci pasuje.
I o tym non stop piszę.

N mar 23, 2014 15:29
Alus napisał(a):
gita napisał(a):

A Twoja ukochana PiS, ewidentnie wczoraj dowiodła jak idiotycznie pracuje dla politbiura Putina.
Dziennikarze Putina nie mają potrzeby tworzyć mitycznych faktów - posłowie polskiego parlamentu i kandydaci do europarlamentu, dostarczyli Putinowi "dowodu" jak obleśnie zakłamani są Polacy nakazując Ukraińcom płacić za wypuszczanie ich ze szpitali z kulkami w głowach.
Robić z Polaków bezdusznych krwiopijców, tylko po to aby dokuczyć Tuski.....paranoja.

Rozumiem Twoje zdenerwowanie i stąd te ciągłe ataki na Prawo i Sprawiedliwość.
PO cały czas poniżej PiS, w dodatku Kliczko, który miał być deską ratunkową dla Platformy, nie spełnił swego zadania, gdyż został przyćmiony majdanem rodziców dzieci niepełnosprawnych w sejmie, a tam totalna porażka Tuska. Ci zdesperowani ludzie nie zostali do sejmu zaproszeni przez posłów PiS, a Ty na pewno już teraz zastanawiasz się jak obarczyć PiS tym, że Twój idol-Tusk okłamywał nieszczęsnych rodziców, którzy nie mają teraz za co żyć. Słusznie został nazwany kłamcą, ostrzejszych określeń nie będę przytaczała.
Pomogę Ci Alus, jak tą sprawą obarczyć PiS:Mularczyk z SP, był w PiSie, a więc wszystkiemu winien Kaczyński oraz Prawo i Sprawiedliwość.

N mar 23, 2014 16:46
gita napisał(a):
Alus napisał(a):
gita napisał(a):

Rozumiem Twoje zdenerwowanie i stąd te ciągłe ataki na Prawo i Sprawiedliwość.
PO cały czas poniżej PiS, w dodatku Kliczko, który miał być deską ratunkową dla Platformy, nie spełnił swego zadania, gdyż został przyćmiony majdanem rodziców dzieci niepełnosprawnych w sejmie, a tam totalna porażka Tuska. Ci zdesperowani ludzie nie zostali do sejmu zaproszeni przez posłów PiS, a Ty na pewno już teraz zastanawiasz się jak obarczyć PiS tym, że Twój idol-Tusk okłamywał nieszczęsnych rodziców, którzy nie mają teraz za co żyć. Słusznie został nazwany kłamcą, ostrzejszych określeń nie będę przytaczała.
Pomogę Ci Alus, jak tą sprawą obarczyć PiS:Mularczyk z SP, był w PiSie, a więc wszystkiemu winien Kaczyński oraz Prawo i Sprawiedliwość.

Jeśli Ci pasuje granie nieszczęściem dzieci niepełnosprawnych, bezpodstawne oskarżanie lekarzy o bezduszność i chęć zarobienia za wszelką ceną, to nie dziw się, że partie lewicowe dla zwiększenia poparcia wykorzystują przypadki pedofilii pojedynczych duchownych do walki z Kościołem.
Syndrom Kalego zawsze na topie :brawo:

N mar 23, 2014 17:36

Alus napisał(a):
Dla Ciebie szkalowanie Polaków przez parlamentarzystów PiS nie stanowi idiotyzmów.

Szkalowanie to nie to samo, co idiotyzmy.

Cytuj:
Czyli optyka pisowska ci pasuje.

Taka optyka mi nie pasuje, więc nie masz o czym "non stop" pisać.

Pn mar 24, 2014 13:13

Post Re: Hej sokoły
[posty przeniesione - s33]

pilaster napisał(a):
Jakoś tak zawsze się składa, że jakiekolwiek działania na rzecz realnego ograniczania wpływów i pozycji Rosji zawsze spotykają się z oporem PIS. Jak nie realnym (jak przekopanie kanału przez mierzeję wiślaną), to przynajmniej werbalnym. :roll:

Jak to zwykle bywa, dokładnie odwrotnie :-D Ba, Kaczyński napisał nawet list do Tuska w sprawie mierzei http://www.polskatimes.pl/artykul/95391 ... ,id,t.html :-D

Cytuj:
Nic podobnego. To znaczy sami liderzy owego "sprzeciwu" tak właśnie twierdzą

Właśnie o to mi chodzi. Z Putina też żaden obrońca moralności - jest to jedynie element walki z USA.

Cytuj:
W gębie, tylko w gębie. Zresztą nie może prowadzić polityki wbrew zdecydowanej większości swojego elektoratu, czyli postprlowskich homo sovieticusów, dla których Rosja to "wielki rynek zbytu", walczący dodatkowo z "brukselskimi zboczeniami", oraz przede wszystkim zwalczający "żydowskich grandziarzy" :-(

Tylko że pilaster nigdy nie wyjaśnił, dlaczego PiS przyjęło taką "gębę", skoro jest ona niezgodna z wolą większości elektoratu :-D Oczywiście, istnieją ludzie, którzy - za jednym zamachem - sprzeciwiają się "soborowi", zepsuciu moralnemu i "kapitalistom", nienawidzą USA, UE i "żydostwa", Putina uważają za najwybitniejszego obecnie przywódcę świata, a ZSRR są wdzięczni za wspaniałości okresu PRL. Sam takich spotkałem. Tylko.. to nie są wyborcy PiS :-D Oni nienawidzą PiS tak samo (to właśnie ci np. wyzywają Lecha Kaczyńskiego od zdrajców), jak PO, jeśli nie bardziej.

Cytuj:
i dlatego zapewne nakład poleciał na łeb na szyję :D

Nie, nie dlatego :-D http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... anych.html

Pn mar 31, 2014 16:01
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1062 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 71  Następna strona