Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 3:48

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 219 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15  Następna strona
 Dlaczego Islam jest gorszy od chrześcijaństwa i inne... 
Autor Wiadomość

Post Re: Dlaczego Islam jest gorszy od chrześcijaństwa i inne...
Można cytat? Bo ciekawe.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Śr mar 26, 2014 10:50
Nie znam, ale google daje radę:
http://www.answering-islam.org/Shamoun/ ... ceiver.htm

Edit: Ostatecznie wcale mnie to nie zaskakuje, widocznie przebiegłość i podstęp były jakimiś pożądanymi cechami (czy też nabytymi umiejętnościami) w tamtej kulturze (i w czasie gdy tekst powstawał).

Śr mar 26, 2014 11:29

JedenPost napisał(a):
Niniejszym oferuję się w wolnej chwili udowodnić, że 666 oznacza dowolną, wskazaną przez majanovak osobę.

Pomijając już, że całkiem ustalono, że 666 niefortunna to pomyłka, a oryginalną liczbą podaną przez Jana była 616.
http://www.eioba.pl/a/1t6r/demoniczna-l ... ak-sadzono

Nie żebym się czepiał, ale ja tam żadnych "ustaleń" nie widzę.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr mar 26, 2014 12:05

Znaczy - znalezienie starszej wersji tekstu nie wskazuje na to, że miał wyglądac tak jak wyląda w niej, a nie tak jak w późniejszych?

Przy czym dla mnie w sumie nieistotne, jaka to liczba. Tobie robi róznicę?

Śr mar 26, 2014 12:24

JedenPost napisał(a):
Znaczy - znalezienie starszej wersji tekstu nie wskazuje na to, że miał wyglądac tak jak wyląda w niej, a nie tak jak w późniejszych?

To o wiele za mało, żeby to nazwać "ustaleniem".

Cytuj:
Przy czym dla mnie w sumie nieistotne, jaka to liczba. Tobie robi róznicę?

Nie.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr mar 26, 2014 13:09

Johnny99 napisał(a):

To o wiele za mało, żeby to nazwać "ustaleniem".

W sumie racja. Zatem: odnaleziono pewne wskazówki.

Śr mar 26, 2014 13:14

cytat ... z tym zawsze jest problem bo muzulmanie uznaja tylko koran po arabsku ... teoretycznie nie mozna go tlumaczyc na inne jezyki .... masz nauczyc sie arabskiego ;p

ale ... skoro to jezyk to DA się (pomimo że nie można).

Khayrul-Makereen, best of deceivers ... 3:54; 8:30

po więcej dokłądnych odnośników do koranu i komentarzy znajdziesz np. na answeringmuslims.com albo na YT -> "17 acts apologestic" obecnie dodaja 1-2 filmiki dziennie, znają się na tym między innymi dzięki konwertytom z islamu -> chrześcijaństwo którzy też czasami z nimi wystepują ... no i ... w sumie spedzili na tym cale zycie prywatne I ZAWODOWE ...

Cz mar 27, 2014 12:23

A w czymże religia Mahometa czyli wyznawcy Allacha mieliby być gorsi od chrześcijaństwa w ogóle a już katolicyzmu w wydaniu rzymskim w szczególności?
Można doprawdy wiele napisać o Kościele rzymskokatolickim czyli jego wiernych ale jednego o tej organizacji powiedzieć się nie da - z pewnością nie da się jej pomówić o moralne postępowanie.
W krajach, gdzie dominował np. protestantyzm ludzie nie zamykali drzwi od domów (chyba, że za sąsiadów mieli katolików) a protestancki ethos pracy skutkował skokowym rozwojem handlu, nauki a potem - przemysłu.
Ludzie w państwach trwale zainfekowanych katolicyzmem tkwili i nadal tkwią w zacofaniu ciemnocie, nietolerancji i biedzie, z wyjątkiem rzecz jasna katolickiego kleru opływającego w tym większe dostatki im większa nędza była i jest udziałem ludzi.
Bywam turystycznie w krajach arabskich rokrocznie. Tam naprawdę aparat fotograficzny czy kamerę można pozostawić na stoliku w restauracji i iść do toalety. Po powrocie okazuje sie że leży tam gdzie był pozostawiony. Leżąca na podłodze w hotelu moneta kilku dolarowa czy nawet banknot - co najwyżej znajdzie się na stoliku.
( Oni też mają przykazanie: nie kradnij!)
Powiadają, że co kraj to obyczaj.

So mar 29, 2014 12:03

Co ty w ogóle porównujesz? Że ci aparatu nie ukradli to super ale ... widzisz papierek na podłodze a nie dostrzegasz sterty śmieci w pokoju obok ....

Jedz do krajów gdzie koran jest konstytucja to sie przekonasz :P W wiekszosci krajow muzułmańskich (nawet tych które mają tylko jakiś tam % muzułmanów) sa wyznaczone strefy chronione których nie można turystom opuszczać - a jak to robia na własne ryzyko ... Do niektórych tych krajów nie zaleca się w ogóle jeździć, a dodatkowo te kraje bardzo BARDZO to utrudniają lub nawet uniemożliwiają ....

Czym sie różni .... a no jak Ci kto żone nie daj boże zgwałci to przestępców tu się napiętnuje, ściga i wsadza do paki (a przynajmniej tak powinno być zgodnie z prawem) a tam ... większość kobiet które są w więzieniach siedzi za ... za to że zostały zgwałcone ... :brawo: co kraj to obyczaj !

A dla ciebie dalej ważniejsze jest to że nikt nie zajumał ci aparatu czy nie przyuważył twojego dolara ... :brawo:

Śr kwi 02, 2014 8:24

Nie no, rozumiem, że ktoś może nie popierać islamu (sam należę do jego przeciwników) ale:

Cytuj:
W wiekszosci krajow muzułmańskich (nawet tych które mają tylko jakiś tam % muzułmanów) sa wyznaczone strefy chronione których nie można turystom opuszczać

Konkretnie które kraje? Byłem w jednym z najbardziej islamskich krajów na świecie, czyli Iranie i o wyznaczonych strefach nie słyszałem. Jeździłem po Iranie na własną rękę, chodziłem gdzie chciałem i robiłem co chciałem (tzn w granicach rozsądku, po prostu zachowywałem się jak kulturalny turysta) i nic złego mnie nie spotkało. A sami Irańczycy (łącznie z ich służbami porządkowymi) to bardzo milo i sympatycznie ludzie.

Cytuj:
Do niektórych tych krajów nie zaleca się w ogóle jeździć, a dodatkowo te kraje bardzo BARDZO to utrudniają lub nawet uniemożliwiają ....

Oczywiście, że gdzieniegdzie lepiej nie jechać (np do Syrii, ale to raczej z innego powodu niż religia tam panująca). Ale proszę podać mi konkretny przykład kraju, który uniemożliwia do niego wjazd. Znajomy był w Afganistanie, dostał wizę i również jakoś swobodnie się po tym kraju poruszał (nie po całym oczywiście, bo nie jest samobójcą).

Śr kwi 02, 2014 9:38

Daleko szukać? Pierwszy z brzegu Egipt. Wiadomo że w terenach nie turystycznych takich jak iran nie ma takich stref .... chyba logiczne?

Z resztą atakuje dana ideologię a nie ludzi bo ludzie wszędzie są podobni. Jednak ideologie chrześcijańskie i islamskie bardzo się różnią. A kraje w większości muzułmańskie dążą do tego aby koran stał się konstytucją państwową - i w niektórzych krajach tak właśnie jest ...

Śr kwi 02, 2014 11:28

NapominacToObowiazek napisał(a):
Daleko szukać? Pierwszy z brzegu Egipt. Wiadomo że w terenach nie turystycznych takich jak iran nie ma takich stref .... chyba logiczne?

Z resztą atakuje dana ideologię a nie ludzi bo ludzie wszędzie są podobni. Jednak ideologie chrześcijańskie i islamskie bardzo się różnią. A kraje w większości muzułmańskie dążą do tego aby koran stał się konstytucją państwową - i w niektórzych krajach tak właśnie jest ...

Od kiedy chrzescijanstwo czy islam sa ideologiami, o czym ty piszesz ?

Śr kwi 02, 2014 11:39

Mianem ideologii określa się każdy zbiór uporządkowanych poglądów – religijnych, politycznych, prawnych, przyrodniczych, artystycznych, filozoficznych – służących ludziom o tożsamych poglądach do objaśniania otaczającego ich świata.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ideologia

Śr kwi 02, 2014 13:22

JedenPost napisał(a):
Można cytat? Bo ciekawe.

Sluze uprzejmie:
http://wikiislam.net/wiki/Allah_the_Best_Deceiver

Śr kwi 02, 2014 17:21

Gwardian napisał(a):
A w czymże religia Mahometa czyli wyznawcy Allacha mieliby być gorsi od chrześcijaństwa w ogóle a już katolicyzmu w wydaniu rzymskim w szczególności?
Można doprawdy wiele napisać o Kościele rzymskokatolickim czyli jego wiernych ale jednego o tej organizacji powiedzieć się nie da - z pewnością nie da się jej pomówić o moralne postępowanie.
W krajach, gdzie dominował np. protestantyzm ludzie nie zamykali drzwi od domów (chyba, że za sąsiadów mieli katolików) a protestancki ethos pracy skutkował skokowym rozwojem handlu, nauki a potem - przemysłu.
Ludzie w państwach trwale zainfekowanych katolicyzmem tkwili i nadal tkwią w zacofaniu ciemnocie, nietolerancji i biedzie, z wyjątkiem rzecz jasna katolickiego kleru opływającego w tym większe dostatki im większa nędza była i jest udziałem ludzi.
Bywam turystycznie w krajach arabskich rokrocznie. Tam naprawdę aparat fotograficzny czy kamerę można pozostawić na stoliku w restauracji i iść do toalety. Po powrocie okazuje sie że leży tam gdzie był pozostawiony. Leżąca na podłodze w hotelu moneta kilku dolarowa czy nawet banknot - co najwyżej znajdzie się na stoliku.
( Oni też mają przykazanie: nie kradnij!)
Powiadają, że co kraj to obyczaj.

No tak rozowo to nie jest w islamie wiesz..
Moze podam kilka przykladow.
"Since a good Muslim couple will meet again in Heaven, and since death does not alter the marital contract it is not a hindrance to the husband's desire to have sexual intercourse with the corpse of his (freshly) deceased wife."
Imam Abdelbari Zemzami, May 2011, Morocco
Jak widac seks z trupem nie jest problemem..

"A man can have sex with animals such as sheep, cows, camels and so on. However he should kill the animal after he has his orgasm. He should not sell meat to the people in his own village; however selling the meat to the next door village should be fine."
Khomeini's book "Tahrirolvasyleh" fourth volume, Darol Elm Gom, Iran,. 1990
"If one commits the act of sodomy with a cow, a ewe, or a camel, their urine and their excrement becone impure, and even their milk may no longer be consumed. The animal must then be killed and as quickly as possible and burned."
The Little Green Book, Sayings of Ayatollah Khomeini, Political Philosophical, Social and Religious, ISBN number 0-553-14032-9, page 47
A tu co mamy, seks ze zwierzetami..? Prosze bardzo i to jest dozwolone w islamie..
A co powiesz na to, ze zona moze byc gwalcona, bita dla dyscypliny, ze mozna poslubic 5-mczna dziewczynke, ze sa tak zwane chwilowe malzenstwa czyli tzw ukryta prostytucja gdy ktos poslubia dziewczynke tylko po to by z nia uprawiac seks aby potem od razu sie rozwiesc.
Mozna klamac w 3 przypadkach, ale te przypadki sa taki ogolnie powiedziane, ze dla muzulmanina klamstwo wcale nie jest grzechem.
No i najlepsze jest obowiazek zabijania innowiercow. Kto wiecej ich zabije tym ma lepsze miejsce w niebie zagwarantowane, a meczennik dla allaha idzie prosto do nieba i w ramiona 72hurys, ktore sa jego nagroda.
To mnie zastanawia czy w tym raju te huryse sa za kare..? Ciekawe, co? To raj czy moze pieklo dla tych kobiet..?
Allah mowi kobietom, ze sa gorsze, glupsze, ze nie nalezy sie im tyle co mezczyznom, ze zostaly stworzone do zaspokajania potrzeb i pragnien mezczyzn, a nawet w raju nie otrzymaja sprawiedliwosci, bo nawet jak sama bedzie robila wszystko by sie przypodobac allahowi to gdy jej maz nie przestrzega zasad islamu to ona i tak idzie do piekla..
Czy wiec uwazasz, ze naprawde niczym sie rozni islam od chrzescijanstwa, powiedz Gwardian?
A wiesz jakie jest najwieksze przykazanie w Biblii? Bysmy kochali. Bó jest miloscia i dal nam przykazanie milosci.

Islam i chrzescijanstwo nie tylko nie sa do siebie podobne, ale sa to dwa rozne swiaty wiesz.

Śr kwi 02, 2014 17:44
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 219 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15  Następna strona