Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz lis 13, 2025 18:07

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5334 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170 ... 356  Następna strona
 Piaskownica :D 
Autor Wiadomość

przyznaję, że pierwszy raz słyszałam o Józefie z Kupertynu :) ale nie omieszkam skorzystać z jego pomocy podczas najbliższych egzaminów :D

ej bo w ogóle najprawdopodobniej zdałam tą zerówkę z MNP !! :D:D:D czyż nie jest pięknie :) zostały mi w takim wypadku tylko 2 egzaminy jeszcze w przyszły piątek (psychologia rozwojowa i wychowawcza :? ) ... no ale zawsze 2 to nie 3 :D

no i w ogóle do piątku siedzę sobie w domku :D i znając siebie pewnie średnio będzie chciało mi się uczyć :P ktoś ma lekarstwo na lenia może ?? pilnie potrzebne :)

Julka gratuluje zdanego egzaminu :cmok1:
Nutko nie łam się ... dasz radę :cmok1:
bobo Twoje wyjaśnienie MNP jest rewelacyjne :D /Zoe wręcza bobo kawałek wielkiego i pachnącego ciasta :D /
anguo ... czy w swoich trasach uwzględniłaś Gliwice tym razem ?? :lol:
Wikingu ... byłam wczoraj na takiej imprezie integracyjnej i normalnie leciała taka fantastyczna muzyka, że aż zachciało mi się tańczyć ... jesteś chętny może ?? :)

miłego dnia :cmok1:

Śr cze 08, 2005 11:22
ma lekarstwo na lenia może

Cytuj:
Wiele osób często mówi, że powinni coś zrobić, podjąć jakieś działania. I co – najczęściej nic nie robią. Inni natomiast są sfrustrowani tym, że ciągle coś muszą robić. A inni po prostu chcą coś robić i działają.

Jaka jest między nimi różnica? Odmienne podejście opierające się na użyciu innych kategorii opisujących to co mają zrobić. No i co z tego? - zapytasz. No dobrze, ile razy miałe(a)ś coś zrobić, wiedziałe(a)ś, że to jest dobre dla Ciebie i nic? Zero działania, pomimo tego, że wiedział(a)ś, że powinieneś / powinnaś to zrobić?

Sprawdź sam(a) jaka to różnica.

Mam do Ciebie prośbę – pomyśl o czymś co POWINIENEŚ/POWINNAŚ zrobić. Przypomnij sobie takie działanie, zadanie, o którym wiesz, że powinieneś/powinnaś zrobić. Skoncentruj się na tym. A teraz sprawdź jak oddychasz, jak funkcjonuje Twoje ciało jak myślisz o czymś co powinieneś / powinnaś zrobić. Czy jesteś pochylony(a) do przodu, czy wyprostowany(a)? Czy Twoje mięśnie barków i szyi są napięte czy rozluźnione? Jesteś zmotywowany(a) do działania czy nie? Zapamiętaj te odczucia.

A teraz potrząśnij swoim ciałem, zrelaksuj je. I w pełni skoncentruj się na myśleniu o działaniu, zadaniu o którym wiesz, że MUSISZ je zrobić. Coś o czym wiesz, że koniecznie MUSISZ to zrobić. Sprawdź jak myślenie o czymś co MUSISZ zrobić wpływa na Twoje ciało. Jak oddychasz? Czy masz napięte mięśnie czy rozluźnione? Jesteś pochylony(a) czy wyprostowany(a)? Jesteś zmotywowany(a) do działania czy nie?

Ponownie porusz swoim ciałem, zmień pozycję, rozluźnij je. A teraz dla odmiany pomyśl o czymś co CHCESZ zrobić. Cokolwiek by to nie było, ale takie, o którym wiesz, że naprawdę chcesz to zrobić. Jak myślenie o czymś, co CHCESZ zrobić wpływa na Twoje ciało? Co z oddechem, postawą? I co z motywacją do działania?

Często spotykam osoby, które mówią, że muszą coś zrobić – mówią przygarbione i niemalże fizycznie przytłoczone ciężarem zadania. Wtedy zadaję im proste pytanie: „a jakby to było jakbyś NAPRAWDĘ CHCIAŁ(A) to zrobić?”. Musiał(a)byś zobaczyć zmianę w postawie ich ciała!

Czy już wiesz co najbardziej motywuje Cię do działania? To co powinieneś / powinnaś zrobić, coś co musisz zrobić, czy coś co chcesz zrobić?

Jak naprawdę chcesz coś zrobić - zacznij o tym myśleć w kategoriach czegoś, co Cię motywuje do działania i poczuj to w ciele... Wtedy działanie będzie przyjemnością...

Jak chcesz wiedzieć skąd to, to się nutkę popytaj to Ci powie, gdzie się zapisać, aby Ci co tydzień przychodziły w poniedziałek takie, optymistyczne wiadomości :-)

Śr cze 08, 2005 13:26

Heh wypadałoby coś powiedzieć. Bo forumowiczka marnotrawna wrócila na dobrą drogę.
Więc...

Witam!!!!

Obrazek

Obrazek

Dla wszystkich!!

I
[drap][drap][drap][drap][drap][drap][drap][drap][drap][drap]
Dla Wilczka

Witam :)

Śr cze 08, 2005 15:05

monisia :przytul: fajnie że juz jestes :jupi:

Śr cze 08, 2005 15:18

Julka ja też się cieszę :). Co tam u Ciebie słychać?? Chyba masz sejsę teraz, prawda??

Pozdrawiam

Śr cze 08, 2005 15:27

:bukiet:
A jaka odmieniona! :D:D:D

Czuję się zaszczycona tym drapankiem, tego mi było trzeba...

Sesja jest ostatnio najpopularniejszym słowem w piaskownicy, trzeba uważać, żeby sobie o nią nosa nie rozbić ;-)

Julka - dzięki!
A ja, głupia, na każdy egzamin uczę się wszystkich zagadnień :glupek2: :glupek2: :glupek2:
Czas najwyższy to zmienić :rotfl2:

Zoe - skończysz sesję zanim ja zacznę. Ale na razie z zaliczeń mam średnią 5.0 :biggrin:

Może i bym się wybrała do tych Gliwic, ale szosą to średnio przyjemnie. A autostradą nie wolno :P

Postanowiłam zastosować się do rad z tekstu PeTeRka i wyszło mi, że w najbliższy weekend zamiast siedzieć nad chromodynamiką kwantową, jadę w góry :hahaha:

Czy już mówiłam, że życie jest piękne?

:okulary:

które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia,
niż kontemplacja.

P. M. Delfieux

Śr cze 08, 2005 15:58

monisiu, a gdzie sie podzial twoj tygrysek?

Śr cze 08, 2005 16:02

Julia - tygryska już chyba nie będzie. Wiele zrozumiałam. Bardzo się zmieniłam, a jednak wciąż się miotam gdzieś tam w środku. No i tygrysek poszedł w las. Znaczy do ZOO chyba :).

Anguo - a odmieniona i to rzeczywiście bardzo. A może jeszcze trochę drapanka??
[drap][drap][drap][drap][drap][drap][drap][drap][drap][drap][drap][drap][drap]

;-)

Śr cze 08, 2005 16:20

Nio tak aja to muszę się dopraszać o drapanko :(
/kurczy się zasmucona i drepcze do swojej piaskownicy/

Śr cze 08, 2005 18:10
Zobacz profil YIM

Ooooooj Nuciu przepraszam. Nie wiedziałam, że Ty tesh lubisz drapanko.

[drap][drap][drap][drap][drap][drap][drap][drap][drap][drap][drap][drap]

za uszkiem :).

I dla Wilczka co by się nie czuł odrzucony :)

:). Pozdrawiam

Śr cze 08, 2005 20:42

Monisiu :cmok1: i :przytul: ładna ta Pocahontas w avku ;)

Śr cze 08, 2005 21:56
Zobacz profil YIM

Monisia :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :comk2: :comk2: :comk2: :comk2: :comk2:

Witaj !

Nie wiem czy czytalas te wszytkie strony, pewnie, ja raz mialem do przepiaszcenia ponad 70 i chyba tego nie powtorze.

Zbieram zapisy na fontanny, tylko podaj wielkosc i kszalt.

Zapraszam tez do mojej baszty na tance, wiem Zoe ze Ty bylas pierwsza ale moze pozwolisz mi potanczyc z Monisia, chyba jeszcze nie mialem tej przyjemnosci. No i taka indianka, ho ho.:tancze: :tancze: :tancze:

Ale zawsze pozniej, przyjde pod Twoja baszte i Cie obudze gdy skonczymy, zgadzasz sie?:tancze: :tancze: :tancze:

I wiking funduje wsztkim paniom kapiel piaskowa.

Przywiozlem Wam tez dziewczyny nadzwyczajna nimfe (rodzaju meskiego) ktory jest wyszkolonym masarzystom. Juz Wam znane nimfy norweskie go Wam wypozyczaja na jakis czas, by mogl wszytkie zwierzatka wydrapac, gdy nie ma innych mieszkancow piaskownicy. Ale zeby nic Wam nie zrobil jeden z moich krasnali bedzie go caly czas pilnowal :bije: :clever:

Pzrywiozlem tez mieska foczego, przez ta sesje peniescie wszytkie schudly :jem1: :jem1: :jem1: :jem1:

Śr cze 08, 2005 22:43

Hmmm, myślę, że ten krasnal niepotrzebny :P:P:P
Bardzo, eee, ładny ten nimf :D
Obawiam się, że od dziś będę cierpiała na nieustanne skurcze mięśni wymagające bezustannego masowania oraz natarczywe swędzenie wymagające nieprzerwanego drapania :hahaha:

70 stron ?? Wniosek - nie podróżować tyle! Masz samozaparcie, naprawdę :brawo:

I dzięki za mięsko, ileż można jeść makaron, nawet penne rigate... :jem2:
:piwo:

niż kontemplacja.

P. M. Delfieux

Śr cze 08, 2005 22:52

No wlasnie tego sie obawialem, jak on jeden ma Was wszystkie wymasowac, chyba czasami bede mu musial przyjsc na pomoc.
I chyba postawie dwoch krasnali przy nim, jeden zeby zapisywal do kajeciku przyjec.

Śr cze 08, 2005 23:07

Chyba rzeczywiście lepsze dwa krasnale - można obu wysłać na piwo; my sobie z panem nimfem świetnie poradzimy sami :D:D:D

Wiking, wiedziałam, że na Ciebie można liczyć - to był świetny ruch!

niż kontemplacja.

P. M. Delfieux

Śr cze 08, 2005 23:13
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 5334 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170 ... 356  Następna strona