Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 6:32

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1895 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 127  Następna strona
 Idziemy na wybory 
Autor Wiadomość
Post Re: Idziemy na wybory
Moim skromnym zdaniem, jeśli partia siedzi dekadę na kanapie, to zrzesza ona amatorów, a nie fachowców. Ja jednak poproszę ludzi znających know-how i who-is-who.

Powyższe mogę uchylić w jednym tylko przypadku: jeśli starzy gracze związali się jakimiś cichymi a niewygodnymi umowami z zagranicznymi partnerami i jeśli jedynym sposobem na wyplątanie się z tych umów jest powiedzenie: z nami żadnej umowy nie było.

Śr kwi 16, 2014 15:58

ErgoProxy napisał(a):
Moim skromnym zdaniem, jeśli partia siedzi dekadę na kanapie, to zrzesza ona amatorów, a nie fachowców. Ja jednak poproszę ludzi znających know-how i who-is-who.

O, kolejny wychodzi z tymi "fachowcami".. władza zawsze znajdzie sposób, żeby społeczeństwo nasączyć najróżniejszymi argumentami za tym, że ma rządzić wciąż i wciąż, i nigdy nie przestać. Fachowcy są do wynajęcia, a nie do rządzenia!

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr kwi 16, 2014 17:31
Oho, znów ktoś odkrywa Amerykę... znaczy tajniki demokracji. Pytanie za sto punktów: kto wynajmuje tych fachowców? Podpowiedź: inżynier Mamoń wie. : PPP

Zresztą, widać tutaj interesujące przesunięcie między Johnnym i Ergo. Dla Johnny'ego "fachowiec" to słowo-wytrych i sposób na dymanie wyborcy (enjoy your butthurt, Johnny). Ergo natomiast patrzy na Amerykę i widzi, że jakoś funkcjonują w tych Stanach partie raptem dwie, a mimo to panuje ciągły napływ fachowców na stanowiska, coraz to pojawiają się w polityce nowe twarze. Czego w Polszcze faktycznie brakuje i może nam się to odbić czkawką za dekadę czy dwie, kiedy starzy gracze pomrą, nie wychowawszy sobie następców.

(Nawiasem mówiąc, kult szlachetnej amatorki nigdy nie przestanie mnie zaskakiwać. Widać Sowietom udało się konkretnie przyprawić gębę Rzplitej, kiedy faktycznie rządzili ludzie szermujący pojęciem cnoty - cnót republikańskich konkretnie - i faktycznie, drzwi do polityki były szeroko otwarte. Wara jednak od nazywania tych polityków amatorami!)

Śr kwi 16, 2014 17:56

Skrót oceny aktualnej sytuacji przed wyborami przedstawił bardzo prosto Jan Pietrzak - kabareciarz.

Warto posłuchać oceny o nas, o Polakach i o naszej podatności.... na co? Proszę posłuchać doświadczonego obserwatora polskiej rzeczywistości!

http://www.fronda.pl/a/jan-pietrzak-tus ... 33719.html

Idziemy na wybory! Jak wybierać? Na to pytanie każdy z nas musi sam sobie właściwie odpowiedzieć. Oby kolejny raz nie był Polak mądry po szkodzie!

zsoborniki

Śr kwi 16, 2014 20:18
zsoborniki napisał(a):
Skrót oceny aktualnej sytuacji przed wyborami przedstawił bardzo prosto Jan Pietrzak - kabareciarz.

Warto posłuchać oceny o nas, o Polakach i o naszej podatności.... na co? Proszę posłuchać doświadczonego obserwatora polskiej rzeczywistości!

http://www.fronda.pl/a/jan-pietrzak-tus ... 33719.html

Idziemy na wybory! Jak wybierać? Na to pytanie każdy z nas musi sam sobie właściwie odpowiedzieć. Oby kolejny raz nie był Polak mądry po szkodzie!

No cóż Pietrzak nie potrafi zrozumieć, że czasy kiedy to w PRLu był hołubiony przez władzę i społeczeństwo bezpowrotnie minęły.
Polak mądry po szkodzie - ale przecież wszyscy, którzy nie głosują na PiS stanowią jedynie polskojęzyczną masę zamieszkującą teren Polski.....czyli po szkodzie mogą być jedynie zwolennicy PiS.

Cz kwi 17, 2014 7:59
Ostatni sondaż, to PiS-30%, PO-28%. Nie do wiary Platforma 28%?!?!?!

Cz kwi 24, 2014 12:54

To jest tragedia jakaś. Ciekawy kiedy doczekamy czasów kiedy wreszcie te partie przestaną się liczyć i Polska zacznie jako tako wyglądać.

Cz kwi 24, 2014 13:58

kosiarz1 napisał(a):
Najlepiej jak rządy w Polsce przejmie Putin. Coraz głupsi ci rodacy... :|

O! Czyżby PIS własnie obwieszczało tym samym swoje plany polityczne? Z obfitości serca usta mówią. :roll:

Gita

Cytuj:
Nie do wiary Platforma 28%?!?!?!

W końcu gita nie zna żadnych wyborców PO, zatem tacy ludzie nie istnieją. :D

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Cz kwi 24, 2014 15:23
Idziemy na wybory i wybierać będziemy w 13 okręgach wyborczych, ja w Okręgu nr 1, oczywiście z listy Prawa i Sprawiedliwości, podobnie jak większość mojej bliższej i dalszej rodziny oraz znajomych.
Jedynym moim dylematem będzie to, czy poprzeć jedynkę:Anna Fotyga, piątkę:Jan Klawiter, czy szóstkę-Jarosław Sellin. Na liście jest maksymalna ilość kandydatów-10. Pozostała siódemka nie ma u mnie szans, chociaż to również są dobrzy kandydaci.

Pt kwi 25, 2014 6:54

Cytuj:
O! Czyżby PIS własnie obwieszczało tym samym swoje plany polityczne? Z obfitości serca usta mówią. :roll:

plany, planami pilaster, ale twoi wybrancy, liberałowie lewicowi przez 7 lat doprowadzili Polskę, na skraj biedy UE, już za Rumunią i Bułgaria. Drogi, płace, gospodarka, ucieczki z Polski młodych ludzi...i to nie są plany, to rzeczywistość. Wszystko co pisałes o PiS zrealizował Tusk z PO. Łacznie z nacjonalizacją...Pilaster kojarzy mi się z planem 30 letnim za prlu.. :brawo: :mrgreen:
Dalej rabiesz w ten PiS, który jako jedyny dotąd zrobil cos przez krótka chwile dla naszych kieszeni.
Ale liberałowie lewicowi tak mają. ;)

N kwi 27, 2014 7:36
Ciekawe co tez PiS zrobił dla naszych kieszeni.
Nota bene zawsze sądziłam, że chodzi o to co partia/władza zrobi dla kraju, a nie tylko dla kieszeni.

N kwi 27, 2014 7:48

Przez co najmniej kilka lat włączasz się w dyskusje o polityce, ekonomii, gospodarce. Jak juz to czynisz to inna sprawa. Jednak powinnas wiedziec, że to PiS obnizył podatki, VAT na mat budowlane, wprowdaził ulge pro-rodzinna, ostatnio to za jego rzadów był podniesiony próg podatkowy, zmniejszone skale podatkowe, opłaty notarialne, zrównowazony budzet. I wiele innych mniej lub bardziej istotnych rzeczy dla mojej kieszeni i innych Polaków. Tusk robi wszystko dla kraju, tak jak prlowcy, wiec dlatego Polacy stad uciekaja i nie wracaja.

N kwi 27, 2014 7:52

kosiarz1 napisał(a):
Cytuj:

plany, planami pilaster,

No właśnie. Takie macie plany. Zawsze podejrzewałem coś takiego, ale miło, że to potwierdzacie Chcecie żeby Polską rządził Putin. :-(

Cytuj:
ale twoi wybrancy, liberałowie lewicowi przez 7 lat doprowadzili Polskę, na skraj biedy UE, już za Rumunią i Bułgaria.

Doprawdy? A w jakim aspekcie?

Cytuj:
Drogi

Co, drogi?

Cytuj:
, płace,

Co, płace?

Cytuj:
gospodarka,

Co, gospodarka?

Cytuj:
ucieczki z Polski młodych ludzi.

Uciekli przed rządami PIS. :roll:

Cytuj:
to PiS obnizył podatki

kosiarzowi się wydaje, ze jak powtórzy to kłamstwo tysiąc razy, to stanie się ono prawdą. :-(

PIS podniósł podatki, co wyraźnie widać po danych z eurostatu.

Cytuj:
zrównowazony budzet

ROTFL!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D

A kiedyż to za PIS był zrównoważony budżet? :D

Cytuj:
wiec dlatego Polacy stad uciekaja i nie wracaja.

Więc Polacy faktycznie za PIS uciekli z kraju i nadal nie chcą wracać, skoro groźba powtórnej pisowskiej okupacji wydaje się realna. :roll:

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Pn kwi 28, 2014 7:58
Pilaster:"groźba pisowskie okupacji wydaje się realna", a więc mam nadzieje, że nareszcie pilaster ucieknie gdzie pieprz rośnie, czego mu z całego serca życzę.

Pn kwi 28, 2014 10:49

Cytuj:
Więc Polacy faktycznie za PIS uciekli z kraju i nadal nie chcą wracać, skoro groźba powtórnej pisowskiej okupacji wydaje się realna.

Ale trzeba być kompletnym ignorantem, żeby stwierdzić, że Polacy uciekają za granicę z powodu PiSu...

Wiesz dlaczego Ci wszyscy ludzie wyjeżdżają? Dlatego, że nie widzą tutaj perspektyw. Młodzi ludzie żyjąc w Polsce widzą, że tutaj nie może się nic zmienić. Myślisz, że chodzi im o PiS? Czy raczej o to, że w tym kraju nie będą żyć na takim standardzie jak na zachodzie?

Ludzie tęsknią do normalności, zawiedli się na obiecującej gruszki na wierzbie PO i nie wierzą, że tu może się coś zmienić. Podatki, biurokracja, nepotyzm i korupcja. A Ty dalej będziesz straszyć Kaczyńskim.

Wiem, że krytykując PO jestem dla Ciebie pisowcem, moherem czy czymkolwiek tam jeszcze. Jednak nie mam i sądzę, że nigdy nie będę miał z PiSem cokolwiek wspólnego. Także jeśli masz kontrargumentować tylko i wyłącznie strasząc PiSem, Kaczyńskim lub Macierewiczem to możesz sobie darować.

Pn kwi 28, 2014 11:18
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1895 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 127  Następna strona