Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt wrz 02, 2025 11:37

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
 Polska wyzbywa się nauki Jana Pawła II 
Autor Wiadomość
Post Re: Polska wyzbywa się nauki Jana Pawła II
quas napisał(a):
To tak z innej strony. Oglądalność to kwestia kapitału, propagandny i tego czy elitom to się podoba czy nie.
To, że te elity tym sterują to tylko hipoteza.

quas napisał(a):
To masowy odbiorca jest kreowany przez media, nie na odwrót. Media kreują styl życia dla masowych odbiorców, kreują to co ma być modne i kreują poglądy......dają to co one chcą aby ludzie oglądali, w co wierzyli i przyjmowali i widzieli rzeczy takimi jakimi to media chcą przedstawiać.
Zgadzam się, że jest ograniczony wybór treści i moda wpływa na to co jest prezentowane.

quas napisał(a):
To nie hipoteza tylko fakty. Ale może się niezrozumieliśmy.
Podtrzymuję.

quas napisał(a):
Elity rządzące światem tak. Niszczą i zwalczająludzi którzy stają im na drodze a życie ludzi nie ma dla nich żadnego znaczenia. Liczą się tylko ich plany i dążenia.
Elity rządzące światem to jednak również ludzie. A ludzie są różni. Stosujesz zbiorową odpowiedzialność. Każdy może założyć własną partię i wystartować w wyborach. Czy jeśli ruch oddolny się powiedzie i uzyska poparcie, będzie to oznaczać, że nie liczą się dla nich ich plany i dążenia, a ludzi mają gdzieś? Oczywiście najpierw potrzebne są fundusze na kampanię.

quas napisał(a):
Bynajmniej u nas Donald Tusk i Bronisław Komorowski do elit rządzących światem, sterujących i mających wpływy na państwa, do nich nie należą. Są ich podnużkiem i wykonują posłusznie i służalczo polecenia wzamian za władzę którą dostali nie od Polaków. Demokratyczne zdanie społeczeństwa się dla nich nie liczy co już przecież nie raz pokazali. I masz rację że wyboy są tylko na pokaz, bo żyjemy w kłamstwie demokracji, jej ułudzie.
Ale dlaczego w takim razie tylko ci dwaj? A czemu nie opozycja?

quas napisał(a):
Rozwiń trochę, to też ciekawe :).
Z pewnością ciekawe, ale i zbyt osobiste.

N kwi 27, 2014 16:47
quas napisał(a):
Rozwiń trochę, to też ciekawe :).
Jeśli miałbym wierzyć w teorie spiskowe, to musiałbym stwierdzić, że światem rządzi spisek heteroseksualistów. Spiskujesz przeciwko mnie? Na tym ten mechanizm się opiera.

N kwi 27, 2014 16:59

quas napisał(a):
A gdzie jest ta nauka kiedy w mediach mówi się o aborcji, invitro, związkach homo itd.

Chyba niechcący pokazałeś nz czym ta nauka polega, co jest jej trzonem. Moze jeszcze należałoby dodać antykomunizm i mamy całość nauki JP II.
Widzisz rozdźwięk między nauką Papieża a szumem medialnym? Prawidłow, bo JP II to postać przede wszystkim medialna. Zaczął od teatru i ciagnął go przez cały pontyfikat. A nauka cieniutka. Mówi się wiec o tym, co sie wybija na plan pierwszy, czyli niezwykła osobowość i zdolności medialne.

Rozsądne, a nie pętające swej wolności umysły są lekkimi ciałami lotnymi, wybiegającymi zawsze naprzód i rozpoznającymi okolice, do których dostojnie kroczący, zwarty korpus ortodoksów w końcu także kiedyś dotrze.
G.C. Lichtenberg

N kwi 27, 2014 17:34
xbart napisał(a):
Elity rządzące światem to jednak również ludzie. A ludzie są różni. Stosujesz zbiorową odpowiedzialność. Każdy może założyć własną partię i wystartować w wyborach. Czy jeśli ruch oddolny się powiedzie i uzyska poparcie, będzie to oznaczać, że nie liczą się dla nich ich plany i dążenia, a ludzi mają gdzieś? Oczywiście najpierw potrzebne są fundusze na kampanię.

Elity rządzące światem to ludzie którzy są sługami szatana dlatego jego dzieła wprowadzają w świecie. Życie ludzkie się dla nich nie liczy i nim gardzą. A wśród sług szatana który jest panem świata i dąży do ogłoszenia się Chrystusem i wprowadzania swoich dzieł poprzez te elity nie ma wolnej amerykanki. Ideowo w słuzbie szatana nie ma różnych ludzi bo wszyscy realizują ten sam plan.
Jeżeli jakiś ruch oddolny zdobędzie wielkie poparcie a będzie działał pod prąd elit, przeciwko ich planom to będzie zwalczany. Przykładem są rządy PISu choć nie był on ruchem oddolnym ale szedł pod prąd planom elit, nie był tak służalczy jak elity oczekiwały. Tak to się skończyło że ich rządy zostały bardzo szybko rozbite, zostali osunięci od władzy, a u władzy zostali postawieni ludzie którzy za władzę elitom służą jak parobki. Został jeszcze niepokorny prezydent i też wiemy jak to się skończyło, biletem na tamten świat z grupką innych niewygodnych ludzi.
xbart napisał(a):
Ale dlaczego w takim razie tylko ci dwaj? A czemu nie opozycja?

Bo oni zostali postawieni u władzy przez elity i są na szczycie. Co do opozycji to w sejmie tylko jedna partia jest partią opozycyjną, jest nią PIS. SLD i Twój Ruch to partie służące elitom i posłusznie wykonujące plany elit. PO i PSL też służą tym elitom. Dlatego w massmediach kiedy się ogląda różne pogramy polityczne wszystkie te 4 partie skupiają się na zwalczaniu PISu. Nie raz wszystkie partie potrafią występując w programach massmediów elit przez połowę czasu antenowego debatować na temat PISu. Oczywiście te 4 partie są nie raz w jednej drużynie z aktorami udającymi dziennikarzy w telewizjach głwnego ścieku które też tym elitom służą.
xbart napisał(a):
Z pewnością ciekawe, ale i zbyt osobiste.

Chodziło mi bardziej o powierzchowne rozwinięcie. Pisałeś że skłaniasz się ku katolicyzmowi, a więc byłeś gdzieś indziej, skłaniasz się w jakąś stronę z jakiś powodów. Ale ok, próbuję rozumieć.

N kwi 27, 2014 17:52
quas napisał(a):
Elity rządzące światem to ludzie którzy są sługami szatana dlatego jego dzieła wprowadzają w świecie. Życie ludzkie się dla nich nie liczy i nim gardzą. A wśród sług szatana który jest panem świata i dąży do ogłoszenia się Chrystusem i wprowadzania swoich dzieł poprzez te elity nie ma wolnej amerykanki. Ideowo w słuzbie szatana nie ma różnych ludzi bo wszyscy realizują ten sam plan.
Dobre, to nawet ma sens jako uzasadnienie tej hipotezy.

quas napisał(a):
Jeżeli jakiś ruch oddolny zdobędzie wielkie poparcie a będzie działał pod prąd elit, przeciwko ich planom to będzie zwalczany. Przykładem są rządy PISu choć nie był on ruchem oddolnym ale szedł pod prąd planom elit, nie był tak służalczy jak elity oczekiwały. Tak to się skończyło że ich rządy zostały bardzo szybko rozbite, zostali osunięci od władzy, a u władzy zostali postawieni ludzie którzy za władzę elitom służą jak parobki. Został jeszcze niepokorny prezydent i też wiemy jak to się skończyło, biletem na tamten świat z grupką innych niewygodnych ludzi.
OK. Może tak być. Ale może to działać też zupełnie na odwrót. A jeśli władze PIS-u wiedzą o takim sposobie postrzegania świata i działa samospełniająca się przepowiednia - zachowują się tak, jakby była to prawda, może w to wierzą, bo mają takie podejrzenia i tylko podejrzenia i w związku z tym osoby o innych poglądach reagują na to tak a nie inaczej, czyli bez zrozumienia? Tak też być może.

quas napisał(a):
Bo oni zostali postawieni u władzy przez elity i są na szczycie.
Hipotetycznie.

quas napisał(a):
Co do opozycji to w sejmie tylko jedna partia jest partią opozycyjną, jest nią PIS. SLD i Twój Ruch to partie służące elitom i posłusznie wykonujące plany elit. PO i PSL też służą tym elitom. Dlatego w massmediach kiedy się ogląda różne pogramy polityczne wszystkie te 4 partie skupiają się na zwalczaniu PISu. Nie raz wszystkie partie potrafią występując w programach massmediów elit przez połowę czasu antenowego debatować na temat PISu. Oczywiście te 4 partie są nie raz w jednej drużynie z aktorami udającymi dziennikarzy w telewizjach głwnego ścieku które też tym elitom służą.
Może tak być. A może to nie elity tym kierują, tylko inny system wartości, który nadmierny sposób kontroli (uzasadnionej potencjalnym spiskiem) uznaje za przesadę?

quas napisał(a):
Chodziło mi bardziej o powierzchowne rozwinięcie.
Przestałem wierzyć. W żadnym innym kościele nie byłem.

N kwi 27, 2014 18:17
Cytuj:
Widzę że Polska po śmierci papieża coraz bardziej od nauk papieża się oddala i jest od nich odciągana.Ten proces jest coraz to bardziej pogłębiany w całej EU, ale u nas idzie to z opuznieniem między innymi dlatego że żył jeszcze nasz papież. Po jego śmierci Polska powoli się stacza. To widzę i tego jestem pewny.

Gdyby to była prawda nie miałby racji św Jan Paweł II krzycząc w Kielcach w 1991r Nie myślcie, że mnie to nie boli, to jest moja matka ta ziemi, to jest moja matka ta ojczyzna!!
http://adonai.pl/jp2/?id=143
To nie media, czy UE są winne, ale prozaiczny konsumpcjonizm i zmiany rodaków w społeczeństwo roszczeniowe -musiałbym wrócić do Polski i żyć za marne 2 tys zł (z naszego forum).
A szatan nie jest tak wszechmocny, przypisujesz mu przymiot, który należy do Boga.

N kwi 27, 2014 20:16
Cytuj:
To nie media, czy UE są winne, ale prozaiczny konsumpcjonizm i zmiany rodaków w społeczeństwo roszczeniowe -musiałbym wrócić do Polski i żyć za marne 2 tys zł (z naszego forum).

Alus, nazywasz to prozaicznym konsumpcjonizmem i postawą roszczeniową? Spójrz jakie są ceny, sprzęt, żywność i nie tylko, w Stanach lub w krajach Unii możesz kupić nawet taniej, nawet o wiele taniej niż w Polsce. A zarobki w kraju? Właśnie takie a nie inne, najniższa krajowa albo coś co oscyluje około 2000 pln. I to ma być dużo? Zapłacisz 1000 za wynajem pokoiku a gdzie reszta? Ciągnąć na granicy cienkiej linii? Czy można się dziwić ludziom że chcieliby aby stać ich było kupić sobie od czasu do czasu coś dla siebie, jakiś ładny ciuch, chociażby album z muzyką, dobrą książkę, pojechać gdzieś na wakacje, zobaczyć coś... to normalne potrzeby.

Nie dziwię się że nie chcą wracać, dlaczego mają wracać do kraju który nie zapewnia obywatelom życia na przynajmniej dostatecznym poziomie.

N kwi 27, 2014 20:58

Quas
Ja natomiast inaczej sprawy widzę. Widzisz, dla mnie ten kraj nigdy szczególnie mocno nie przyjął tych nauk, czyli jak już pisałem, nauk Jezusa. Owszem, był piękny czas gdy ludzie się zjednoczyli w walce o swoje prawa, w czym papież ich wspierał. Być może wtedy i te aspekty religijne w ludział grały jakąś rolę, a czy było to coś trwalszego ja nie umiem obronić. Zresztą jak powierzchowne to rzeczy musiałyby być, żeby tak szybko się od nich odwrócono. Nie widzę żadnych zmiana w samych ludziach, natomiast zgadzam się że w naszym kraju ogólna sytuacja jest dla wielu obywateli przykra. Jeśli definiujemy rolę państwa jako instytucji która szeroko chroni obywatela i umoźliwia mu życie, pracę, spełnienie, to u nas to nie działa.

N kwi 27, 2014 21:50

Właśnie że Polska idzie zgodnie z naukami JP II.

Integracja Polski z Unią Europejską jest od samego początku wspierana przez Stolicę Apostolską. Jan Paweł II Warszawa 11.06.1999

Nie można się spierać o to, czy Ojciec Święty jest za czy przeciw Unii Europejskiej, bo tej Unii, o której mówi Ojciec Święty, jeszcze nie ma. Tę Unię trzeba tworzyć. ks. prof. A. Szostek, rektor KUL

Kościół pragnie być obecny również w procesie przygotowania Polski do pełnego zjednoczenia z Unią Europejską. Słuszne jest dążenie do tego, aby Polska miała swe należne miejsce w ramach politycznych i ekonomicznych struktur zjednoczonej Europy. Stając się członkiem Wspólnoty Europejskiej, Rzeczpospolita Polska nie może tracić niczego ze swych dóbr materialnych :) i duchowych, których za cenę krwi broniły pokolenia naszych przodków. W obronie tych wartości Kościół pragnie być partnerem i sojusznikiem rządzących naszym krajem. J.Pawel II Watykan 3 grudnia 2001

Polska pod okupacją autorytetów z Watykanu. Wejdźcie do Unii, będzie dobrze.

Może nawet chciał dobrze, wyszło jak zawsze, jak ktoś mówi nadstaw drugi policzek to wróg to wykorzysta. Najlepsze że wszyscy złodzieje z rządu PO, SLD czy PiS się podczepiają pod JPII. Że autorytet. A od jutra znów zacznie się gnojenie ludzi.

Przykładowo dziś słyszałem że 27letnia dziewczyna po 5 latach studiów i 2 latach pracy i udarze nie dostanie renty, tylko 153 zł zasiłku. ZUS nie przyznał jej renty bo nie ma 4 lat pracy. Kris kross jaka cyfra taki los. Ma chłopaka, rodziców, ma gdzie mieszkać, na razie z głodu nie umrze.

Przykładowo ja jutro ląduję na wózku. Po wielkich bojach dostanę 500 zł renty. Dziewczyny nie mam, żony nie mam, teściów nie mam, ojca nie mam. JP II mi pomoże nie zamarznąć w noclegowni.

Na tym się Kościół zna. Na prawie, gospodarce, ekonomii, szczególnie. Na tym znał się JPII i "towarzycho". Filozofia, etyka, katechizmy, liturgika, katechetyka. To ich osiągnięcia. Przedmioty humanistyczne nic nie warte w realnym życiu, brutalnej geopolityce, wojnie gospodarczej, technologicznej czy zimnej wojnie bajania.

To właśnie takie ślepe wierzenie encyklikom jest winne tego bajzlu. A bo ewangelia życia, albo nauki Jezusa. A świat idzie swoim torem. Albo się dostosujesz albo zginiesz.

Lenin mówił byt kształtuje świadomość. A skąd się biorą samobójstwa 12latków czy 14latków, prostytucja nieletnich, narkomania, wyśmiewanie biednych w szkołach. Przecież te dzieci parę lat wcześniej grzecznie klękały przed komunią. Kto ich tak zepsuł ? Polska, kościół, szkoła, TV, a może otoczenie ich do tego zmusiło ?

Bo to Polska właśnie.

Najpierw wmówili idiotom że upadł komunizm. JPII chyba też w to uwierzył że skoro ZSRR upadł to jest wszystko fajnie.

Upadła fasada. Uciekliśmy z RWPG i Układu Warszawskiego. Tyle tylko że w UW i RWPG mieliśmy ograniczenia (biurokracja, przemysłowe ograniczenia). Do tego dochodził zachodni EWGowsko amerykański układ CoCom który uniemożliwiał nam rozwój technologii. Upadł RWPG, zniesiono CoCom, wpieprzyliśmy się w EWG. A potem zalano kraj elektroniką z zachodu, Japonii i Chin. Zakłady po komunie nie dostały kasy na rozruch, bo banki sprzedano. W sumie nie mamy przemysłu, rolnictwo w połowie zniszczone przez UE, gaz najdroższy w UE, podobnie energia. Nie ma pracy, szerzą się patologie, pijaństwo, narkomania, emigracja, itp. Ale za to jesteśmy w UE, jak chciał JP II.

Skąd to się bierze. Ano bo co święty powie to święte. Plebsu z wiosek wychowanego na komunie nic nie różni od plebsu wychowanego na autorytecie wikarego ze wsi. Nic dziwnego że PIS/PO/SLD/PSL to jedno i to samo.

W pewnym momencie filozof Palikot znalazł świetną niszę. Na antykościele dostał się do sejmu. Ma niezdrowo we łbie ale wystarczy że 5% ludzików będzie mieć tak samo niezdrowo ma się miejsce w sejmie i kasę.

W tym zdebilowaciałym kraju wystarczy wyłożyć kasę, zrobić imprezę i ma się mandat. Do tego jakiś kurczak pieczony dla plebsu i kilka pogadanek. Środki unijne, wspieranie przedsiębiorczości, praca dla młodych, rozwój regionu, albo lepiej zrównoważony rozwój, do tego fota z żoną, wizyta w kościele, obiad z biskupem, że ja jaki dobry, kościelny, rodzinny, a potem immunitet i możesz plebsie mi naskoczyć.

N kwi 27, 2014 22:29
Cytuj:
A potem zalano kraj elektroniką z zachodu, Japonii i Chin. Zakłady po komunie nie dostały kasy na rozruch, bo banki sprzedano. W sumie nie mamy przemysłu, rolnictwo w połowie zniszczone przez UE, gaz najdroższy w UE, podobnie energia.

Tzn uwazasz, ze bank powinien po prostu drukowac pieniadze, zeby dawac kredyt polskim przedsiebiorstwom? Ile miales lat w 1989 roku?
Wiesz cos o galopujacej inflacji? Jak ludzie nie wiedzieli ile nastepnego dnia chleb bedzie kosztowal?

Rolnictwo zniszczone? Czyzbys uwazal PGRy za wspaniale, wydajne osiagniecie? Jedynym pozytywem PGRow dla mnie bylo przygarniecie ludzi niezdolnych do samodzielnego egzystowania. Ale to jest rodzaj opieki spolecznej i to sie rzadko samo finansuje. Najczesciej reszta spoleczenstwa do tego doplaca.

Jaka elektronike z Polski chcialbys kupowac? Jak chciales dorownac do poziomu Japonii?

Jezeli nie pamietasz lat osiemdziesiatych, kiedy wyjazd do Rzymu jaki byl mozliwy teraz byl wielka przygoda logistyczna i torem z przeszkodami, to lepiej siedz cicho.

Teraz jako obywatel UE masz prawo wspoldecydowania. O o to Ojcu swietemu chodzilo: zebysmy nie byli poza krajami europejskimi, zebysmy te Unie takze ksztaltowali
Kraje naszego bylego bloku poza UE i ich warunki zycia "samodzielnosc gospodarcza" mozesz ciagle podziwiac: Bialorus, Ukraina, Moldawia... Myślisz ze ich obywatele zyja lepiej niz Polacy?
No coz, Jan Pawel II wierzyl w nas bardziej, niz my w siebie. Niejako na wyrost.

Pn kwi 28, 2014 2:41

Ja nie mówię o 1989 tylko o 1991. Sam Balcerowicz mówił wtedy że będzie pół roku kryzysu i zwolnień a potem będzie kapitalizm i będzie fajnie. Polskę rozkradli w 1991. Rok rządów dzisiejszej PO wystarczył wtedy.

Do tego afera rublowa, FOZZ, parę pomniejszych gdzie komuchy się uwłaszczyły i po zawodach. A Kościół truł o rodzinie, wartościach albo godności człowieka pracy. I owieczki słuchały zamiast "prywatyzowanych" zakładów po nocach pilnować. Trzeba było z pałami i łomami stać. Teraz nie ma czego bronić.

Oczywiście że rolnictwo jest zniszczone. Wmówili na festynach po mszach że dostaniecie dopłaty. Cwaniaczki zarobili, a dzisiaj nie ma sensu już nic uprawiać. W 2016r. zacznie się wykup ziemi. Zresztą już połowa wykupiona. W co drugiej gminie Niemcy postawią wiatraczki i wyrzucą ludzi. Hakata wróci i rugi pruskie.

Elektronikę mieliśmy bardzo dobrą. Diora, Tonsil, Kasprzak, nawet te komputerki Elwro albo Mazovia tylko że strasznie malutko ich było. Nie mogło być inaczej bo na procesory czy dyski obowiązywało embargo. Ale konstruktorów informatyków czy teleinformatyków mieliśmy lepszych niż Zachód. Dzisiaj dorównaliśmy Japonii w liczbie siedzących w domu przed komputerem. Dobrze że Wałęsa nie musi już matki Boskiej w klapce nosić. Siedzi przed laptopem i fotki z Florydy wrzuca. Tak ich zrobiono w bambuko.

Mnie nie interesują podróże, tylko gospodarka. Co mi po tym że mogę wyjeżdżać. Po co komu jakieś wakacje. Są Mazury, albo Kołobrzeg. Co dobrego wyjazdy przyniosły. Nic. W co drugiej rodzinie zdrada, turystyka aborcyjna (tu JP II miałby pole do popisu), lekarze uciekają, albo inżynierowie, a w kraju zostaje "element" którego nie stać na bilet. A dopalacze dzięki czemu działają dalej w Polsce. Sklepy otwierają w necie i można sobie zioło sprowadzić z Niemiec albo Holandii.

Unia jest tylko po to, żeby biednym i wygłodzonym wciskać swój towar i tyle. Stoi na stacji Pendolino za 3 000 000 000 i ktoś poszedł siedzieć za niegospodarność. Nie.

Na Białorusi żyje się znacznie lepiej. Można np. normalnie kupić żarówkę. Koszty życia są żadne. Poza tym można nie być w UE a np. w EOG i mieć to samo co teraz ale bez biurokracji.

Pn kwi 28, 2014 3:15
Ty chyba zyjesz w alternatywnej rzeczywistosci.
Widac dobrze ci z tym czarnowidztwem.
Az sie dziwie, ze jeszcze na Bialorus nie uciekles przed Unia...

Ale ja sie domyslam dlaczego. Otoz to musialbys ZROBIC a przeciez lepiej siedziec przed kompem i stukac w klawisze. Niech inni stworza ci taki swiat, zebys mogl pochwalic. Tyle, ze taki w realu ... nie istnieje.
Masz taki swiat, jaki sobie sam wypracujesz. Na gotowe kazdy chcialby przyjsc ( i wybrzydzac).

Pn kwi 28, 2014 3:43

No na pewno będzie lepiej. Przed świętami wielkanocnymi na SORach było zatrzęsienie starców, których rodziny (!) przywoziły żeby nie przeszkadzali w domu. Albo jak przychodzi Wigilia i długi urlop, to jedzie towarzystwo na narty i zostawia mamusię albo tatusia w szpitalu żeby się nim zajęli. Santo Subito normalnie.

Albo wczoraj rozmawiam z gościem. Dziecka mu nie przyjęli do przedszkola. 100 chętnych, a miejsc 40. A oni mówią (politycy, hierarchowie kościoła, lekarze) rodźcie dzieci. Ani za co wychować, a jak jest za co, to trzeba ze sobą do pracy zabierać. Dobry żart.

10 lat ludzie czekają na operację, zaraz kolejka na zaćmę wzrośnie do 5 lat, brakuje onkologów, wszystko się sypie, ale mimo to niektórzy mają tzw. optymistyczne spojrzenie bo mają rodzinę, zaplecze, firmę i najwyżej pójdą do prywatnej kliniki.

W 2025r. w Polsce będzie już oficjalnie eutanazja. Przecież matematyka jest nieubłagana. Dzisiaj jest 2 pracujących na 1 emeryta. Nie ma kasy na emerytury dla mało licznych roczników wojennych. Za 5 lat na emerytury przejdzie masa krytyczna wyżu z lat 1950-55. Ciekawe skąd wezmą pieniądze. Zedrą z młodych to ci uciekną. Zedrą z firm to wzrośnie bezrobocie i albo ludzie uciekną albo rzeź na ulicach. Na służbę zdrowia ciekawe skąd wezmą pieniądze. Podwyższą składkę zdrowotną, to pensje spadną i ludzie mniej kupią i będzie też bezrobocie. Składki ZUS nie zlikwidują bo przecież trzeba odkładać "na emeryturę" której nikt nie zobaczy albo nie dożyje poza ubekami politykami i cwaniakami. Strasznie jestem ciekaw kto to utrzyma, 1 pracujący za grosze i pół pracującego na śmieciówce na 6 emerytów. Będą musieli coś z tym fantem zrobić. Młody ma siłę to ucieknie. Stary albo schorowany zostanie i będzie czekał tylko co mu zgotuje kolejny "rząd". A zgotuje Armageddon albo Eurogeddon. Zresztą Rybiński mówi wyraźnie o 16 mln Polaków w 2100r. W latach 50-tych Polska miała 24mln ludzi a Turcja 23mln dziś Turcja ma 80mln. Przed wojną Polska miała 38mln Brazylia i Meksyk mniej teraz tamci mają 200mln.

Będzie zaraz 30mln Polaków, kupa starców, zero geriatrów, ortopedów, chirurgów (wszystko dzisiaj wybiera się na stomatologię i chirurgię estetyczną), kupa naćpanej młodzieży. Upadną kioski, małe sklepy, a Biedronki i Auchany niestety nie zatrudniają i nie wchłaniają ludzi. To musi się rozwalić. W 2020r. nawet kaska z Unii już nie przypłynie (po drodze jeszcze rozkradną na "projekty"). To naprawdę będzie pięknie wyglądać. Zero pieniędzy. Zero wpływów do budżetu, 5 bilionów długu, a z czegoś trzeba to będzie spłacić. Zostało jeszcze parę kamienic, trochę lasów, kilka ośrodków wypoczynkowych i parę jezior.

Wtedy się okaże jak państwo Polskie, wyborcy chodzący na msze, zastosują się do nauki kościoła. Żywi będą zazdrościć umarłym.

Pn kwi 28, 2014 4:18
Cytuj:
Elektronikę mieliśmy bardzo dobrą. Diora, Tonsil, Kasprzak, nawet te komputerki Elwro albo Mazovia tylko że strasznie malutko ich było.

Jestem audiofilem, Diora nijak się ma do japońskiej elektroniki chociażby z lat osiemdzięsiątych, Untra i Altus nie wzbudza entuzjazmu w świecie audiofilskim, wręcz przeciwnie.

To jest polska marka która ma uznanie w świecie audio, także za granicą. http://www.struss.com.pl/

Pn kwi 28, 2014 4:44
To co nadz prorok @ tomek99 ma zamiar pozytywnego zrobic? Nic? Tylko siac defetyzm potrafisz?
Wiec zasluzyles na spelnienie swoich wladnych proroctw.
Gdyby kazdy tak myslal jak ty, to do dzis siedzielibysmy w jaskiniach, a kazdy niepokorny, ktory chcialby cos zmienic, zobaczyc czy mozna inaczej zyc, dostawalby maczuga od tomkow99. Po co chce wylazic? Tu ma siedziec i sie rozmnazac. Ma byc tak, jak zawsze bylo!

A tak na marginesie: z czego ty teraz biedaku w tej zniewolonej i zniszczonej Polsce zyjesz? Kradniesz czy zebrzesz?

Pn kwi 28, 2014 6:02
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona