Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 23, 2025 16:23

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
 KKK i przykazania kościelne - subiektywny głos patriarchów? 
Autor Wiadomość
Post Re: KKK i przykazania kościelne - subiektywny głos patriarch
olijula napisał(a):
Oddając się duchowemu uniesieniu
Pismo Święte oczywiście przed czymś takim przestrzega. Ale kto by się przejmował.

Pn kwi 28, 2014 9:44
Tyle, ze Ducha sw otrzymujemy przez posluge Kosciola. Bo tak sobie zyczyl Jezus Chrystus.

Pn kwi 28, 2014 9:44

Kael napisał(a):
No to, co mowi nam Biblia?
Cytuj:
30 I wiele innych znaków, których nie zapisano w tej książce, uczynił Jezus wobec uczniów. 31 Te zaś zapisano, abyście wierzyli, że Jezus jest Mesjaszem, Synem Bożym, i abyście wierząc mieli życie w imię Jego. J 20,30

A zeby pojac co naprawde Biblia chce nam przekazac, potrzebne jest pouczenie Kosciola.
Coz by zrozumial z Pisma sw dworzanin etiopski, gdyby Filip nie wyjasnil mu Pisma i go nie ochrzcil?
Tylko przez posluge Kosciola (nauczanie i sakramenty) mozemy do Kosciola byc wlaczeni. sam siebie nie zbawisz.

Biblie mozna pojac tylko i wylacznie poprzez Ducha Swietego, nauki ludzkie sa bledne i zwodnicze lepiej jest je unikac, prawde nalezy ropoznac w Pismie Swietym.

Na potwierdzenie tego faktu, dzisiaj media niemieckie podaly ze przez pomylke ( przejezyczenie) Papieza, ogloszono swietymi wszystkich Janow na calym swiecie. :)

Pn kwi 28, 2014 9:47

Kael napisał(a):
Tyle, ze Ducha sw otrzymujemy przez posluge Kosciola. Bo tak sobie zyczyl Jezus Chrystus.

Ducha Swietego podarowal nam bezposrednio Jezus Chrystus, tak mowi Pismo Swiete i ten wspanialy dar ja rowniez otrzymalem bez posrednictwa jakiekolwiek Kosciola.
Chwala naszemu Panu Jezusowi Chrystusowi :)

Pn kwi 28, 2014 9:49
To znaczy, ze nie otrzymales Ducha sw, tylko jakiegos innego, ktory ci falszuje twoje rozumienie Pisma sw.
Tam jest wyraznie, czarno na bialym opisane, kiedy i jak Duch sw przychodzil na wierzacych i jakie byly trwale owoce poza uniesieniami i dobrym samopoczuciem.

Moze jeszcze sam siebie ochrzciles?

Pn kwi 28, 2014 9:53
amadeus35 napisał(a):
Na potwierdzenie tego faktu, dzisiaj media niemieckie podaly ze przez pomylke ( przejezyczenie) Papieza, ogloszono swietymi wszystkich Janow na calym swiecie. :)
Jak ktoś, kto nie potrafi odróżnić tak absurdalnej kaczki dziennikarskiej od faktów może odnaleźć prawdę w Piśmie Świętym :(

Pn kwi 28, 2014 9:55

zefciu napisał(a):
amadeus35 napisał(a):
Jak ktoś, kto nie potrafi odróżnić tak absurdalnej kaczki dziennikarskiej od faktów może odnaleźć prawdę w Piśmie Świętym :(

Nie interesuja mnie ``kaczki dziennikarskie`` nie jestem na tym etapie.
Potwierdzono tylko jak omylny moze byc czlowiek, masz racje dlatego prawde nalezy szukac w Pismie Swietym.

Jezus Chrystus jest naszym Panem i Zbawicielem. :)

Pn kwi 28, 2014 10:08
Nic nie potwierdzono, tylko znowu ktos sklamal, a amadeus35 przyjal to za prawde, bo mu do jego teorii pasuje.

Wracajac do tematu watku: nauka Kosciola katolickiego jest prawdziwa. Subiektywne glosy roznych wierzacych, opierajacych sie na odczuciach i wlasnych przekonaniach, moga byc jak najbardziej mylace.

Pn kwi 28, 2014 10:12
amadeus35 napisał(a):
Jak to nie interesują? To czemu je kopiujesz.
Cytuj:
Potwierdzono tylko
Że dziennikarz jest w stanie przepisać każdy idiotyzm. Ale to wiadomo od kiedy istnieje prasa.

Pn kwi 28, 2014 10:20

Nie rozumiem czemu ludzie ograniczają się duchowo, kiedy życie w pełni i w jedności z Bogiem może być tak cudowne. Na siłę sobie wmawiają, że to coś złego tkwiąc w jakiejś ograniczającej klatce własnych przekonań. Potem nie dziwota, że jest tyle zła i zgryźliwości w ludziach skoro nie mają w sobie ani miłości ani radości czy wolności. Na siłę chcą być męczennikami i niewolnikami swoich zniekształconych wyobrażeń.
Szkoda...... Jak bardzo się cieszę, że jestem już od tego wolna a moja relacja z Bogiem nie ogranicza się do materii tego świata. Zyczyłabym tego wszystkim.

Pn kwi 28, 2014 12:06
Niestety, prawdziwy Bog wyraznie sie z ta materia tego swiata identyfikuje i wyraznie zyczyl sobie, zebysmy zyli we wspolnocie (Kosciola), zalezni jedni od drugich.

Ale jak ktos sobie sam tlumaczy Pismo sw, albo co gorsza wcale go nie tlumaczy, tylko czyta, co mu sie z jego intuicja zgadza, to moze sie kiedys bardzo zdziwic.

Pn kwi 28, 2014 13:05
olijula napisał(a):
Szkoda...... Jak bardzo się cieszę, że jestem już od tego wolna a moja relacja z Bogiem nie ogranicza się do materii tego świata. Zyczyłabym tego wszystkim.
Pytanie tylko, z jakim Ty bogiem masz te relacje. Bo raczej nie z tym, który stał się materialnie człowiekiem.
Cytuj:
tkwiąc w jakiejś ograniczającej klatce własnych przekonań
To akurat piszesz o sobie. Bo nikt z Twoich oponentów nie żyje według własnych przekonań. Tylko właśnie Ty.

Pn kwi 28, 2014 13:12

Kael napisał(a):
To znaczy, ze nie otrzymales Ducha sw, tylko jakiegos innego, ktory ci falszuje twoje rozumienie Pisma sw.
Tam jest wyraznie, czarno na bialym opisane, kiedy i jak Duch sw przychodzil na wierzacych i jakie byly trwale owoce poza uniesieniami i dobrym samopoczuciem.

Moze jeszcze sam siebie ochrzciles?

Przezylem piekny i Biblijny chrzest, caly zanurzony w wodzie, zgodnie ze slowami Jezusa uwierzyles daj sie ochrzcic, wam polecam jako katolikom odnowe chrztu juz jako dorosli to jest cudowne przezycie w Duchu Swietym :)

Pn kwi 28, 2014 13:43

zefciu napisał(a):
amadeus35 napisał(a):
Jak to nie interesują? To czemu je kopiujesz.
Cytuj:
Potwierdzono tylko
Że dziennikarz jest w stanie przepisać każdy idiotyzm. Ale to wiadomo od kiedy istnieje prasa.

Nie przejmuj sie a raczej powinienes sie cieszyc ze Papiezowi udalo sie tylu Janow wyswiecic przeciez to wspaniala rzecz, prawda ??

Pn kwi 28, 2014 13:44

olijula napisał(a):
Nie rozumiem czemu ludzie ograniczają się duchowo, kiedy życie w pełni i w jedności z Bogiem może być tak cudowne. Na siłę sobie wmawiają, że to coś złego tkwiąc w jakiejś ograniczającej klatce własnych przekonań. Potem nie dziwota, że jest tyle zła i zgryźliwości w ludziach skoro nie mają w sobie ani miłości ani radości czy wolności. Na siłę chcą być męczennikami i niewolnikami swoich zniekształconych wyobrażeń.

Raczej nigdy tych ludzi nie zrozumiemy, czytajac ich posty pelne drwin i takiej zawzietosci, zamiast milosci Bozej, czuje pustynie i piasek w sercach.

Pn kwi 28, 2014 13:47
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona