Autor |
Wiadomość |
pilaster
|
 Re: Idziemy na wybory
Bożydar napisał(a): Cytuj: Więc Polacy faktycznie za PIS uciekli z kraju i nadal nie chcą wracać, skoro groźba powtórnej pisowskiej okupacji wydaje się realna. Ale trzeba być kompletnym ignorantem, żeby stwierdzić, że Polacy uciekają za granicę z powodu PiSu... A z jakiego innego powodu? Cytuj: Wiesz dlaczego Ci wszyscy ludzie wyjeżdżają? Dlatego, że nie widzą tutaj perspektyw. Najwyraźniej najmniej perspektyw widzieliw latach 2005-2007, bo wtedy właśnie nastąpiły masowe wyjazdy. Od roku 2007 liczba Polaków wyjeżdżających za granicę nawet nieco spadła. Cytuj: Młodzi ludzie żyjąc w Polsce widzą, że tutaj nie może się nic zmienić. A co konkretnie nie może się zmienić? Cytuj: Myślisz, że chodzi im o PiS? Czy raczej o to, że w tym kraju nie będą żyć na takim standardzie jak na zachodzie? W kraju rządzonym przez PIS, owszem, nigdy nie bedzie takiego standardu jak na Zachodzie, co przecież PIS całkiem jawnie obiecuje, np kosiarz - kartki i puste półki. Cytuj: Ludzie tęsknią do normalności, zawiedli się na obiecującej gruszki na wierzbie PO Owszem, znaczna częśc wyborców opuściła PO. Ale przecież nie po to, zeby zasilić PIS, czy Palikota Cytuj: Podatki, biurokracja, nepotyzm i korupcja. Co, podatki, biurokracja, nepotyzm i korupcja? Jakieś konkrety?
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Pn kwi 28, 2014 11:27 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Pilaster:"groźba pisowskie okupacji wydaje się realna", a więc mam nadzieje, że nareszcie pilaster ucieknie gdzie pieprz rośnie, czego mu z całego serca życzę. Tylko sie wydaje  Nie uzyska większości zdolnej do utworzenia samodzielnego rząda, a koalicję moze jedynie utworzyć z Palikotem lub Millerem
|
Pn kwi 28, 2014 12:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): gita napisał(a): Pilaster:"groźba pisowskie okupacji wydaje się realna", a więc mam nadzieje, że nareszcie pilaster ucieknie gdzie pieprz rośnie, czego mu z całego serca życzę. Tylko sie wydaje  Nie uzyska większości zdolnej do utworzenia samodzielnego rząda, a koalicję moze jedynie utworzyć z Palikotem lub Millerem Dzisiaj nie 1 kwietnia, a więc nie żartuj!
|
Pn kwi 28, 2014 13:08 |
|
|
|
 |
Bożydar
Dołączył(a): Wt lis 26, 2013 9:56 Posty: 93 Lokalizacja: Wrocław, Dolnośląskie
|
Cytuj: A z jakiego innego powodu? Przecież wyjaśniłem to niżej i nawet sam się do tego ustosunkowałeś, więc o co Ci chodzi? Cytuj: Najwyraźniej najmniej perspektyw widzieliw latach 2005-2007, bo wtedy właśnie nastąpiły masowe wyjazdy. Od roku 2007 liczba Polaków wyjeżdżających za granicę nawet nieco spadła. Masz jakiś kompleks PiSu, że musisz ciągle krytyczne argumenty wobec PO porównywać do dokonań PiSu? Zresztą faktycznie, to super, że "liczba Polaków wyjeżdżających za granicę NAWET nieco spadła." Tusk obiecywał, że Polacy masowo będą wracać, a nie dalej wyjeżdżać. Cytuj: A co konkretnie nie może się zmienić? Od kilkunastu lat Polacy chcą normalności - niskich podatków, przyjaznego państwa, mniejszej biurokracji, przejrzystego prawa i swobody ekonomicznej. To wszystko PO obiecywało 7 lat temu i jeśli uważasz, że dzięki PO coś się zmieniło to spróbuj założyć w Polsce firmę i spróbuj ją poprowadzić. Tylko nie teoretyzuj, że wszystko jest dobrze, a będzie lepiej, bo szuflady pełne ustaw wolnorynkowych. Cytuj: W kraju rządzonym przez PIS, owszem, nigdy nie bedzie takiego standardu jak na Zachodzie Zgadzam się, ale znowu pojawia się tutaj kompleks pisowski. PO rządzi 7 lat i jak widać dalej musimy szukać godnego standardu życia na zachodzie. Cytuj: Co, podatki, biurokracja, nepotyzm i korupcja? Teraz udajesz, czy serio nie wiesz o rosnącym podatku VAT, rozrastającej się biurokracji, nepotyzmie na państwowych posadach czy wałkach przy państwowych przetargach? Daj spokój i nawet nie pytaj o konkrety. No chyba, że nie masz TV albo internetu, ale to drugie chyba masz skoro taki aktywny jesteś na forum.
|
Pn kwi 28, 2014 13:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus napisał(a): gita napisał(a): Pilaster:"groźba pisowskie okupacji wydaje się realna", a więc mam nadzieje, że nareszcie pilaster ucieknie gdzie pieprz rośnie, czego mu z całego serca życzę. Tylko sie wydaje  Nie uzyska większości zdolnej do utworzenia samodzielnego rząda, a koalicję moze jedynie utworzyć z Palikotem lub Millerem Dzisiaj nie 1 kwietnia, a więc nie żartuj! Która z nas żartuje przekonamy się jesienią 2015r. Godnego standardu życia na Zachodzie nigdy Polacy nie uzyskają. Zawsze będą obywatelami II lub III kategorii.
|
Pn kwi 28, 2014 14:33 |
|
|
|
 |
pilaster
|
Alus napisał(a): gita napisał(a): Pilaster:"groźba pisowskie okupacji wydaje się realna", a więc mam nadzieje, że nareszcie pilaster ucieknie gdzie pieprz rośnie, czego mu z całego serca życzę. Tylko sie wydaje  Nie uzyska większości zdolnej do utworzenia samodzielnego rząda, a koalicję moze jedynie utworzyć z Palikotem lub Millerem W rzeczy samej. Jednak sami pisowcy najwyraźniej nie zdają sobie z tego sprawy. Bożydar Cytuj: "liczba Polaków wyjeżdżających za granicę NAWET nieco spadła." Tusk obiecywał, że Polacy masowo będą wracać, a nie dalej wyjeżdżać. No i wracją przecież. Co prawda nie masowo, ale nie od razu Kraków zbudowano... Obecnie za granicą przebywa mniej Polaków niż w roku 2007. Niewiele mniej, ale jednak Cytuj: Od kilkunastu lat Polacy chcą normalności - niskich podatków, przyjaznego państwa, mniejszej biurokracji, przejrzystego prawa i swobody ekonomicznej. To wszystko PO obiecywało 7 lat temu i jeśli uważasz, że dzięki PO coś się zmieniło Owszem, zmieniło się bardzo wiele. Wystarczy spojrzeń na rankingi Polski IEF, DB, CPI, etc.. Cytuj: PO rządzi 7 lat i jak widać dalej musimy szukać godnego standardu życia na zachodzie. a w ciągu ilu lat Bożydar by oczekiwał wyrównania się poziomu życia w Polsce i na zachodzie? Polska jest i tak od ćwierć wieku w pierwszej trójce najszybciej rozwijających się krajów Europy (całej Europy) Cytuj: Teraz udajesz, czy serio nie wiesz o rosnącym podatku VAT, rozrastającej się biurokracji, nepotyzmie na państwowych posadach czy wałkach przy państwowych przetargach? Owszem, są to wszystko slogany propagandowe nigdy nie poparte żadnymi konkretami. (tzn miarodajnymi pomiarami porównującymi Polskę z innymi podobnymi do niej krajami) W roku 2007 polski IEF wynosił 58,11. W roku 2014 już 67,02 W roku 2007 polski PKB per capita wynosił 50,93% średniej UE W roku 2013 już 63,8% Etc, etc...
|
Pn kwi 28, 2014 14:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Godnego standardu życia na Zachodzie nigdy Polacy nie uzyskają. Zawsze będą obywatelami II lub III kategorii.
Tu sie mylisz. Znam mlodych Polakow z najnowszej emigracji, ktorzy w krajach europejskich traktowani sa jak normalni obywatele Europy. Wszystko zalezy od nas samych. Jezeli ktos przyjezdza w ciemno, bez znajomosci jezyka, bez sensownego zawodu i na dokladke niby mieszka tu, ale tak naprawde jest mentalnie w Polsce i kraj pobytu traktuje jak dopust bozy a jego mieszkancow jak swoich osobistych wrogow, to faktycznie, moze byc tak samo potraktowany.
|
Pn kwi 28, 2014 15:10 |
|
 |
Bożydar
Dołączył(a): Wt lis 26, 2013 9:56 Posty: 93 Lokalizacja: Wrocław, Dolnośląskie
|
Pilaster, dzięki Twoim kontrargumentom faktycznie przejrzałem na oczy i Polska to naprawdę wspaniały kraj rządzony przez odpowiednią ekipę! Sto lat Tusk! Jakoś już zapomniałem o tym, że podróżuję najdroższymi autostradami w Europie w stosunku do zarobków, zapomniałem o likwidacji stoczni i tajemniczym inwestorze z Kataru, zapomniałem o podwyżkach akcyzy na paliwo i "tymczasowych" podwyżkach VAT, o aferze hazardowej, umorzeniu śledztwa i zdymisjonowaniu szefa CBA za ujawnienie tej afery, o drogach usłanych fotoradarami, o kradzieży moich pieniędzy z OFE i szalenie rosnącym długu publicznym, zapomniałem nagle o zerowych dokonaniach Komisji Przyjazne Państwo, jakoś przestało mi przeszkadzać 14% bezrobocie i to, że żona Grada wygrywa przetargi w jego ministerstwie, a na Dolnym Śląsku za poparcie oferuje się pracę... Jeśli chcesz mogę przytoczyć jeszcze kilka kwestii, o których zapomniałem i dzięki którym bardzo cieszę się z rządów Donalda 
|
Wt kwi 29, 2014 10:00 |
|
 |
pilaster
|
No jak zwykle, jak zwykle... Są tacy przewidywalni.... Kiedy podsunie się im pod nos miarodajne dane dowodzące, że jest dokładnie na odwórt, niż głoszą, reagują zawsze tak samo. Bożydar napisał(a): podróżuję najdroższymi autostradami w Europie Proszę przedstawić koszty autostrad w Europie od najtańszych do najdroższych i pokazać miejsce Polski Cytuj: zapomniałem o podwyżkach akcyzy na paliwo i "tymczasowych" podwyżkach VAT, O obniżkach PIT też zapomniałem? Cytuj: o drogach usłanych fotoradarami, Proszę pokazać gęstość sieci fotoradarów w krajach europejskich i miejsce w tym rankingu Polski. Proszę pokazać jak zmieniało się to miejsce w ostatnich latach. Cytuj: szalenie rosnącym długu publicznym, Wg CIA WF dług publiczny w Polsce 2007 - 43,1% PKB 2013 - 48,2% PKB Jeżeli to jest "szalony wzrost" to jaki jest wzrost nieszalony?
|
Wt kwi 29, 2014 12:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Żony i wszelkiego rodzaju pociotków umieszczają na intratnych funkcjach parlamentarzyści wszystkich partii - Po nie stanowi żadnego ewenementu. Tylko moja sąsiadka - zwolenniczka PIS i RM - wpadła w depresję i przerażenie, gdy senator PiS poobsadzał wiele stanowisk w US, UKS. I nowy jej szef 9oczywiście z nadania wujka) zwalniał wszystkie osoby, które ukończyły 50 lat, bo psuły mu wizerunek formy. Sąsiadka akurat ten wiek przekroczyła i drżała każdego dnia o pracę. Teraz już nie pokłada ufności w żadnej partii.
|
Wt kwi 29, 2014 14:34 |
|
 |
lokis
|
Wybory do EU, to betka. Jedynie odskocznia dla dorobkiewiczow. Co moze polski "parlamentarzysta"? Na "dzien dobry", po francusku czy angielsku, odpowiada "Na wieki wiekow". Slabe kontakty wsrod innych. Wrodzony szacunek dla obcokrajowca, chocby wloskiego chlopa-tumana. Rownie wrodzona glupota, zastepowana zacietrzewieniem i "honorem". Absolutny brak rozeznania w stosunkach panujacych w swiecie. Co najwyzej, moze "uczestniczyc". Mnie martwi inna sprawa. W wyborach do Sejmu bedzie zle. Czlowiek normalny nie zaglosuje na PiS. Ze wzgledu na oklapniecie PO i ona odpada. Pozostana partie niszowe. Pewnie jeszcze ze dwie, trzy sie wykluja. I bedziemy mieli rzad nieustannie poszukujacy wsparcia. Zacznie sie zmieniac co tydzien. Nalozyc na to koniec z naplywem gotowki, ciemne chmury nad nami.
|
Wt kwi 29, 2014 19:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Idź na wybory i wybierz alternatywę dla złych rządów Platforma - PSL. Pierwszym krokiem będzie wybranie lepszych przedstawicieli do PE. http://www.alternatywapis.pl/
|
Cz maja 01, 2014 9:09 |
|
 |
Johnny99
|
ErgoProxy napisał(a): Oho, znów ktoś odkrywa Amerykę... znaczy tajniki demokracji. Pytanie za sto punktów: kto wynajmuje tych fachowców? Fachowców wynajmuje władza, po to, by realizowali jej cele - a nie je wyznaczali. pilaster napisał(a): Proszę przedstawić koszty autostrad w Europie od najtańszych do najdroższych i pokazać miejsce Polski Od najtańszych? No to np. niemieckie są darmowe..
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Śr maja 14, 2014 11:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Idziemy na wybory i wybieramy najlepszych kandydatów i najlepsze spoty. W/g mnie najlepszy spot, to spot prof. Ryszarda Legutki: https://www.youtube.com/watch?v=B8Folia1LQY
|
Śr maja 14, 2014 15:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
pilaster napisał(a): Proszę przedstawić koszty autostrad w Europie od najtańszych do najdroższych i pokazać miejsce Polski
pilaster napisał(a): Proszę przedstawić koszty autostrad w Europie od najtańszych do najdroższych i pokazać miejsce Polski A po co to komu. Polaków nie interesują rankingi przedstawiane przez PO po to by wmawiać Polakom jaką to jesteśmy zieloną wyspą, drugą Irnalndią. Te swoje statystyki to mogli wciskać na początku pierwszej kadencji. Teraz ludzie widzą że to wszystko jedna wielka śmiema, każdy widzi że żyje się coraz trudniej. Idzie już 8 lat rządów PO polegających na niszczeniu Polski, zdradzie ojczyzny, okradaniu i kłamstwach. Zbliża się czas rozliczenia i koniec Polatformy bo dalsze rządy tej zdradzieckiej partii to upadek Polski.Kiedy sfałszują wybory, bo tylko wygrana ratuje PO przed rozpadem, a jej liderów przed więzieniem, trzeba będzie walczyć o naszą ojczyznę, odzyskać ją na nowo. Dlatego Tusk się zabespieczył pozbawił Polskę suwerenności dając możłiwość wkraczania na nasze ziemie obycm siłom z innych państw aby ratowali jego władzę przed Polakami.
|
Śr maja 14, 2014 15:46 |
|
|
|