Wiem, ze Boga nie ma. (dowod)
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Irbisol napisał(a): ozel napisał(a): Nie spodziewalem sie inteligentnej odpowiedzi, bo jest tylko jedna def. wszechmocy. Ale ja nie podawałem definicji wszechmocy. Odpowiadałem na pytanie jak wpłynąć na istnienie czegoś co nie istnieje.
Ale mowisz o niesprzecznej wszechmocy a ja Ci mowie, ze zgodnie z def. slownikowa nie ma takiej.
|
Cz cze 09, 2005 20:59 |
|
|
|
 |
Irbisol
|
ozel napisał(a): Irbisol napisał(a): ozel napisał(a): Nie spodziewalem sie inteligentnej odpowiedzi, bo jest tylko jedna def. wszechmocy. Ale ja nie podawałem definicji wszechmocy. Odpowiadałem na pytanie jak wpłynąć na istnienie czegoś co nie istnieje. Ale mowisz o niesprzecznej wszechmocy a ja Ci mowie, ze zgodnie z def. slownikowa nie ma takiej.
Piszę o czymś, co jest takie jak wszechmoc, ale bez sprzeczności. Nie piszę o wszechmocy wg oficjalnej definicji, tylko o czymś innym.
_________________ Z definicji Boga jest On "bytem koniecznym" więc zdanie że Byt konieczny nie istnieje jest absurdalne logicznie.
Bez duszy człowiek jest tylko zwierzęciem i jego zabicie nie różni się niczym od zabicia świni na szynkę.
|
Cz cze 09, 2005 21:11 |
|
 |
Irbisol
|
ozel napisał(a): "Foton (pojedynczy) jest falą. Może być np. spolaryzowany, zmienia kąt przy przejściu do innego ośrodka, odbija się od szyby (i to od jej wnętrza do wnętrza, czego nie da się wyjaśnić samą cząsteczkową naturą) itd."
Jak sie nie da? To tak jakbys mowil, ze nie da sie przeleciec miedzy ziemia a sloncem, chyba, ze ma sie nature falowa. OK, wyjaśnij jak spolaryzować cząstkę, która w ogóle nie ma natury falowej. ozel napisał(a): Wiem, ze tego jest pelno to dosc popularne twierdzenie.
A więc skorzystaj z tej wiedzy i sobie poczytaj.
_________________ Z definicji Boga jest On "bytem koniecznym" więc zdanie że Byt konieczny nie istnieje jest absurdalne logicznie.
Bez duszy człowiek jest tylko zwierzęciem i jego zabicie nie różni się niczym od zabicia świni na szynkę.
|
Cz cze 09, 2005 21:13 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Irbisol napisał(a): ozel napisał(a): Irbisol napisał(a): ozel napisał(a): Nie spodziewalem sie inteligentnej odpowiedzi, bo jest tylko jedna def. wszechmocy. Ale ja nie podawałem definicji wszechmocy. Odpowiadałem na pytanie jak wpłynąć na istnienie czegoś co nie istnieje. Ale mowisz o niesprzecznej wszechmocy a ja Ci mowie, ze zgodnie z def. slownikowa nie ma takiej. Piszę o czymś, co jest takie jak wszechmoc, ale bez sprzeczności. Nie piszę o wszechmocy wg oficjalnej definicji, tylko o czymś innym.
Piszesz bzdury. Skoro cos jest takie jak cos co jest sprzeczne to to cos nie moze byc niesprzeczne.
Skoro nie piszesz o wszechmocy to nie uzywaj tego slowa, tylko jakiegos innego.
|
Cz cze 09, 2005 21:16 |
|
 |
Xenotym
|
Ozel
2 pytania:
Ile Ty masz lat.... gimnazjum?
Ile kasy Twój Guru ściąga od Ciebie... popytaj straszych braci?
|
Cz cze 09, 2005 21:21 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"OK, wyjaśnij jak spolaryzować cząstkę, która w ogóle nie ma natury falowej. "
Przedstaw mi pojedyncza spolaryzowana czasteczke.
chodzi o takie cos?
http://encyklopedia.pwn.pl/58223_1.html
|
Cz cze 09, 2005 21:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Xenotym napisał(a): Ozel 2 pytania: Ile Ty masz lat.... gimnazjum? Ile kasy Twój Guru ściąga od Ciebie... popytaj straszych braci?
Pytanie pierwsze: Mam 17 lat, chodze do LO.
Pytania drugiego nie rozumiem.
|
Cz cze 09, 2005 21:24 |
|
 |
Irbisol
|
ozel napisał(a): Piszesz bzdury. Skoro cos jest takie jak cos co jest sprzeczne to to cos nie moze byc niesprzeczne. Skoro nie piszesz o wszechmocy to nie uzywaj tego slowa, tylko jakiegos innego.
Nie piszę o wszechmocy w znaczeniu jakie przyjąłeś, co podkreślam na każdym kroku, wyraźnie zaznaczam różnicę, pisząc "takie jak, tylko że ...", a nie "dokładnie takie samo".
Piszę o czymś innym niż wszechmoc, ale niestety nie znam słowa na określenie czegoś co jest niesprzeczną wszechmocą, więc używam na określenie tego czegoś terminu "niesprzeczna wszechmoc". Czyli bierzesz wszechmoc, zabierasz jej możliwości które czyniłyby ją sprzeczną i otrzymujesz coś innego. O tym czymś piszę.
Zawsze masz takie problemy z rozumieniem niezbyt skomplikowanych rzeczy?
|
Cz cze 09, 2005 21:25 |
|
 |
Irbisol
|
ozel napisał(a): "OK, wyjaśnij jak spolaryzować cząstkę, która w ogóle nie ma natury falowej. " Przedstaw mi pojedyncza spolaryzowana czasteczke. chodzi o takie cos? http://encyklopedia.pwn.pl/58223_1.html
Tak, spolaryzowaną cząstką jest pojedynczy foton.
|
Cz cze 09, 2005 21:27 |
|
 |
Xenotym
|
ozel napisał(a): Xenotym napisał(a): Ozel 2 pytania: Ile Ty masz lat.... gimnazjum? Ile kasy Twój Guru ściąga od Ciebie... popytaj straszych braci? Pytanie pierwsze: Mam 17 lat, chodze do LO. Pytania drugiego nie rozumiem.
1 To musisz się jeszcze sporo nauczyć... zanim zaczniesz obalać teore dotyczące wszechświata i jego pochodzenia.
2 Pytanie dotyczyło Nauczyciela... bierze kasę za nauki jakich udziela?
|
Cz cze 09, 2005 21:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Irbisol napisał(a): ozel napisał(a): Piszesz bzdury. Skoro cos jest takie jak cos co jest sprzeczne to to cos nie moze byc niesprzeczne. Skoro nie piszesz o wszechmocy to nie uzywaj tego slowa, tylko jakiegos innego. Nie piszę o wszechmocy w znaczeniu jakie przyjąłeś, co podkreślam na każdym kroku, wyraźnie zaznaczam różnicę, pisząc "takie jak, tylko że ...", a nie "dokładnie takie samo". Piszę o czymś innym niż wszechmoc, ale niestety nie znam słowa na określenie czegoś co jest niesprzeczną wszechmocą, więc używam na określenie tego czegoś terminu "niesprzeczna wszechmoc". Czyli bierzesz wszechmoc, zabierasz jej możliwości które czyniłyby ją sprzeczną i otrzymujesz coś innego. O tym czymś piszę. Zawsze masz takie problemy z rozumieniem niezbyt skomplikowanych rzeczy?
Wyrazasz sie wiec nieprecyzyjnie i to zasluguje na korekte.
Pozatym to dosc infantylne, skoro wszechmoc jest sprzeczna to wymyslasz sobie cos co nie jest sprzeczna wszechmoca i nazwyasz to nie sprzeczna wszechmoca. Bzdura. Rownie dobrze nazwijmy cos niesprzecznym Bogiem i mamy problem z glowy. Zas ja nie mam zadnego pojecia co rozumiesz pod nazwa "niesprzeczna wszechmoc" przez co Twoj komunikat staje sie niezrozumialy, i nie ma jak sie do niego odniesc.
|
Cz cze 09, 2005 21:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: 1 To musisz się jeszcze sporo nauczyć... zanim zaczniesz obalać teore dotyczące wszechświata i jego pochodzenia.
Racjonalizujesz. Wiek nie implikuje tego, że ozel nie może pisać prawdy.
|
Cz cze 09, 2005 21:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Xenotym napisał(a): ozel napisał(a): Xenotym napisał(a): Ozel 2 pytania: Ile Ty masz lat.... gimnazjum? Ile kasy Twój Guru ściąga od Ciebie... popytaj straszych braci? Pytanie pierwsze: Mam 17 lat, chodze do LO. Pytania drugiego nie rozumiem. 1 To musisz się jeszcze sporo nauczyć... zanim zaczniesz obalać teore dotyczące wszechświata i jego pochodzenia. 2 Pytanie dotyczyło Nauczyciela... bierze kasę za nauki jakich udziela?
1)Sofistyka. Moj relatywnie mlody wiek nie implikuje, ze myle sie co do teorii dotyczacych wszechswiata.
2)Nie bierze pieniedzy na swoje nauki.
|
Cz cze 09, 2005 21:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Irbisol napisał(a): ozel napisał(a): "OK, wyjaśnij jak spolaryzować cząstkę, która w ogóle nie ma natury falowej. " Przedstaw mi pojedyncza spolaryzowana czasteczke. chodzi o takie cos? http://encyklopedia.pwn.pl/58223_1.htmlTak, spolaryzowaną cząstką jest pojedynczy foton.
Nie jest poniewaz nie jest fala.
|
Cz cze 09, 2005 21:42 |
|
 |
Xenotym
|
ozel napisał(a): 1)Sofistyka. Moj relatywnie mlody wiek nie implikuje, ze myle sie co do teorii dotyczacych wszechswiata. 2)Nie bierze pieniedzy na swoje nauki.
1. Młody wiek nie implikuje niczego o ile nie jest w konflikcie z absolutną niewiedzą nt. praw fizyki, na które się powołujesz, a których nie tylko , że nie rozumiesz, ale zwyczajnie nie znasz.
2. I niczego od Was nie chce. Od starszych uczniów też... Moja rada... popytaj kolegów.
|
Cz cze 09, 2005 21:54 |
|
|
|