PiS - Populizm i Socjalizm
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: PiS - Populizm i Socjalizm
Alus napisał(a): kosiarz1 napisał(a): Nie wiem co napisać by Cię nie obrazic...weź jakieś tabletki czy co...lecz się dziewczyno z pisofobii i rydzykofobii. Co ma jedno wspólnego z drugim!? Okradanie społeczeństwa, przyjmowanie pieniędzy, oskarzeni skarbnika KLD jak sama pisałaś z PiSem i o.Rydzykiem!? To niech zbadają tamte sprawy! To jakiś koszmar.... Koszmar to sytuacja gdy ktoś ma klapki na oczach i nie jest zdolny dostrzec, że zło czy dobro nie ma przynależności partyjnej. Wedle zasady nasze zło to bagatelka, ich zło ro katastrofa., a najgorsza nawet kanalia staje się złotoustym herosem prawdy gdy pomawia naszych wrogów. Domyślam się, że obserwujesz ostatnie sondaże, w których Prawo i Sprawiedliwość prowadzi i to jest powodem Twojej frustracji. Dobrze radzi Ci Kosiarz, weź jakieś tabletki na uspokojenie.
|
N maja 04, 2014 12:57 |
|
|
|
 |
złamana_ręka
|
Od pewnego czasu dyskutujemy z Alusem. Właśnie Alus przyjmij do wiadomości, że wyborcy PiS są także wykształceni, także mają głowę na karku i włączają myślenie. Demokracja wybiera. Można przegrać wybory, ale kraj, Polska powinna w każdym wypadku wygrać. PiS współrządził dwa lata i co? Katastrofa była. PO teraz rządzi i co mamy? PiS zaogniał z Rosją i jakie były tego konsekwencje? PO rządzi, i co? Także mamy stop dla handlu z Rosją, najdroższy gaz. Mocarstwowe zapędy Rosji PO powstrzyma na kolanach? Tak właśnie włączyłem myślenie! Po co PO tak drogie rekłamy o 10 lat w UE? Czy odebraną na pomoc z Unii forsę my najpierw w podatkach jej nie dali? I tak dalej, i tak dalej ...
|
N maja 04, 2014 19:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Trzeba mieć anielska cierpliwość, żeby dyskutować z Alus. Ktoś Cię zmusza do dyskusji? Cytuj: Domyślam się, że obserwujesz ostatnie sondaże, w których Prawo i Sprawiedliwość prowadzi i to jest powodem Twojej frustracji. Dobrze radzi Ci Kosiarz, weź jakieś tabletki na uspokojenie. Źle się domyślasz Sondaże w 90% nie odzwierciedlają rzeczywistych preferencji, każda sondażownia w zależności, która partia zleciała sondaż. Inna zasadnicza spraw - choćby i PiS wygrało wybory, to nigdy nie zdobędzie większości potrzebnej do utworzenia samodzielnego rządu, a zdolność koalicyjną ma na poziomie ZERO. Więc frustracja mi nie grozi złamana_ręka napisał(a): Od pewnego czasu dyskutujemy z Alusem. Właśnie Alus przyjmij do wiadomości, że wyborcy PiS są także wykształceni, także mają głowę na karku i włączają myślenie. Demokracja wybiera. Można przegrać wybory, ale kraj, Polska powinna w każdym wypadku wygrać. PiS współrządził dwa lata i co? Katastrofa była. PO teraz rządzi i co mamy? PiS zaogniał z Rosją i jakie były tego konsekwencje? PO rządzi, i co? Także mamy stop dla handlu z Rosją, najdroższy gaz. Mocarstwowe zapędy Rosji PO powstrzyma na kolanach? Tak właśnie włączyłem myślenie! Po co PO tak drogie rekłamy o 10 lat w UE? Czy odebraną na pomoc z Unii forsę my najpierw w podatkach jej nie dali? I tak dalej, i tak dalej ... Rzeczywiście daliśmy w podatkach  .....a czemu to IV RP nie zaniechała płacenia podatku i za te ogromne kwoty nie wybudowała obiecanych tysiecy kilometrów autostrad i ekspresówek? PO zapędy mocarstwowe zatrzymuje na kolanach, Kaczyński zapewne rozesłałby wici i zorganizował pospolite ruszenie na Rosję.
|
Pn maja 05, 2014 7:38 |
|
|
|
 |
zepp
|
Gdy PIS zarzuca rządzącym wszelkie możliwe zbrodnie, spiski, zdradę narodową, to są to " rozsądne argumenty opozycji". Gdy rządzący zaczynają na to odpowiadać, to jest to "język nienawiści". Mam dobrą pamięć, wiem gdzie przyczyna, a gdzie skutek, pamietam, kto język nienawiści faktycznie wprowadził do dyskusru publicznego. Stara zasada obrzucania błotem, nadzieja, że zawsze coś przylgnie. PiS nie ma wyborców, ma wyznawców Prezesa, wystarczy że on wskaże wrogów, nie trzeba argumentów ( vide argumenty gita : PiS lekiem na całe zło i już).
_________________ Jeśli można na coś poradzić, po cóż rozpaczać, Jeśli nie można, na cóż ronić łzy ...
|
Pn maja 05, 2014 8:25 |
|
 |
zepp
|
złamana_ręka napisał(a): Także mamy stop dla handlu z Rosją, najdroższy gaz. Mocarstwowe zapędy Rosji PO powstrzyma na kolanach?
Radzę sięgnąć pamiecią do roku 2006 ( jeśli nie pamiętasz kto rządził, przypomnę takie nazwiska jak : ministrowie Woźniak, Naimski, Jasiński...), jak wyglądaly noegocjacje gazowe z Gazpromem ? Od tamtej umowy rozpoczęły się wysokie ceny gazu dla Polski. Cena za harce PiSu w sprawie Rosji , w kampanii wyborczej.
_________________ Jeśli można na coś poradzić, po cóż rozpaczać, Jeśli nie można, na cóż ronić łzy ...
|
Pn maja 05, 2014 8:46 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
zepp napisał(a): Gdy PIS zarzuca rządzącym wszelkie możliwe zbrodnie, spiski, zdradę narodową, to są to " rozsądne argumenty opozycji". Gdy rządzący zaczynają na to odpowiadać, to jest to "język nienawiści". Mam dobrą pamięć, wiem gdzie przyczyna, a gdzie skutek, pamietam, kto język nienawiści faktycznie wprowadził do dyskusru publicznego. Stara zasada obrzucania błotem, nadzieja, że zawsze coś przylgnie. PiS nie ma wyborców, ma wyznawców Prezesa, wystarczy że on wskaże wrogów, nie trzeba argumentów ( vide argumenty gita : PiS lekiem na całe zło i już). Prawo i Sprawiedliwość lekiem na całe zło, pełna zgoda, ale po co dorzuciłeś to:"już", no po co? 
|
Pn maja 05, 2014 8:58 |
|
 |
zepp
|
Jak to p co : w nim jest zawarta cała głębia twojej argumentacji ! 
|
Pn maja 05, 2014 10:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
zepp napisał(a): Jak to p co : w nim jest zawarta cała głębia twojej argumentacji !  Nie tylko mojej, a tych, którzy wiedzą, że wybór Prawa i Sprawiedliwości, to najlepszy wybór: http://niezalezna.pl/54793-pis-wygrywa- ... owy-sondaz
|
Pn maja 05, 2014 11:10 |
|
 |
andej
|
gita napisał(a): Prawo i Sprawiedliwość lekiem na całe zło, pełna zgoda, ale po co dorzuciłeś to:"już", no po co?  Przykro mi, ale sprzeciwię się. PiS jest jedynie mniejszym złem. Ale to tak samo partia wodzowska. Nieco mniej socjalistyczna. Nie walcząca z przejawami tradycji narodowych i religijnych. Ale czy dużo lepsza? To, że akurat nie czyni złego we wspomnianych dziedzinach wcale nie oznacza, że prowadzi w świetlaną przyszłość.
|
Pn maja 05, 2014 11:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
andej napisał(a): gita napisał(a): Prawo i Sprawiedliwość lekiem na całe zło, pełna zgoda, ale po co dorzuciłeś to:"już", no po co?  Przykro mi, ale sprzeciwię się. PiS jest jedynie mniejszym złem. Ale to tak samo partia wodzowska. Nieco mniej socjalistyczna. Nie walcząca z przejawami tradycji narodowych i religijnych. Ale czy dużo lepsza? To, że akurat nie czyni złego we wspomnianych dziedzinach wcale nie oznacza, że prowadzi w świetlaną przyszłość. W tą "świetlaną przyszłość" bardzo trudno będzie prowadzić. Wyobrażam sobie jak różni opluwacze rzucą się na nią,szkoda gadać!
|
Pn maja 05, 2014 11:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
andej napisał(a): PiS jest jedynie mniejszym złem. Po co wybierać mniejsze zło? Głosuj na Cthulhu! (o ile będzie kandydował).
|
Pn maja 05, 2014 11:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
andej napisał(a): gita napisał(a): Prawo i Sprawiedliwość lekiem na całe zło, pełna zgoda, ale po co dorzuciłeś to:"już", no po co?  Przykro mi, ale sprzeciwię się. PiS jest jedynie mniejszym złem. Ale to tak samo partia wodzowska. Nieco mniej socjalistyczna. Nie walcząca z przejawami tradycji narodowych i religijnych. Ale czy dużo lepsza? To, że akurat nie czyni złego we wspomnianych dziedzinach wcale nie oznacza, że prowadzi w świetlaną przyszłość. Nieco mniej socjalistyczna?  Niz? gita napisał(a): W tą "świetlaną przyszłość" bardzo trudno będzie prowadzić. Wyobrażam sobie jak różni opluwacze rzucą się na nią,szkoda gadać! Jakie opluwanie? Przeciez to bedzie konstruktywna krytyka opozycji, ktorej WSZYSTKO wolno dla dobra Ojczyzny. Czyz nie, @gita?
|
Pn maja 05, 2014 13:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
PiS- przez autora wątku nazwany Populizm i Socjalizm przez większość Polaków nazywany zgodnie z prawdą:Prawo i Sprawiedliwość cały czas prowadzi w sondażach i tak już zostanie: http://www.tvpparlament.pl/sondaze
|
Wt maja 06, 2014 6:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): przez większość Polaków nazywany zgodnie z prawdą:Prawo i Sprawiedliwość Dlaczego tak łagodnie. Napisz, że przez wszystkich Polaków. Bo kto nie głosuje na PiS, to nie Polak.
|
Wt maja 06, 2014 7:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
zefciu napisał(a): gita napisał(a): przez większość Polaków nazywany zgodnie z prawdą:Prawo i Sprawiedliwość Dlaczego tak łagodnie. Napisz, że przez wszystkich Polaków. Bo kto nie głosuje na PiS, to nie Polak. Tak uważasz? Może masz rację!
|
Wt maja 06, 2014 7:28 |
|
|
|