Zostawiła mnie dziewczyna Kocham Ją jak Ją dzyskać
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Zostawiła mnie dziewczyna Kocham Ją jak Ją dzyskać
Być może pochłaniasz jeszcze za mało. Zacznij od tego, że gdybanie co by było gdyby to nie jest pewnik i tam nic z siebie nie wynika. Z mojej strony t wygląda tak, że się zaczynasz nami bawić. mam nadzieję, że nie. Przeczytałeś podrzucone linki? Skorzystałeś z jakiejś pomocy psychologicznej?
Może zamiast rozkminiać wszystko tutaj i w czterech ścianach lepiej byłoby po prostu porozmawaić z rzeczoną osobą i wyjasnić sobie wszystko co czujecie. Ale bez "ja Cię tak kocham, jestem robak i dobrze, że mnie zgniotlaś", tylko raczej "ja czuje to i to, a co Ty czujesz". Jest bardzo możliwe, że nie masz pojęcia co czuje kobieta o której piszesz i jakie są jej motywacje, wiesz tylko to co Ci się wydaje.
Nigdy nie będziesz miał pewności czy w jakiejś sytuacji by się Wam ułożyło do końca życia. Może za miesiąc znów byście mieli kryzys i się rozstali z większym hukiem - nie wiesz tego. Wiesz natomiast, że nie potrafisz pracować racjonalnie nad relacją i dlatego polecam Ci konsultacje psychologiczne. Nie dlatego, że psycholog zrobi hokus-pokus i nagle poczujesz się lepiej, ale dlatego, że być może nauczysz się o wiele lepiej budować i pielęgnować relację, a bez tego i WIELKA MIŁOŚĆ może znaleźć tragiczny finał. Są ludzie, którzy się bardzo kochają, ale nie potrafią być ze sobą i przez to nie mają tak naprawdę szczęścia w związkach, choć ich uczucie jest oszałamiające. Proszę, porozmawiaj z psychologiem, postaraj się posłuchać tego co mówi, może - jeżeli lubisz czytać - zerknij do jakiś lektur, które Ci poleci. W żadnym wypadku nie wałkuj tej sprawy od nowa, nie śledź tej kobiety na fb, nie jęcz tu na forum ciągle o tym samym, SAM SOBIE SZKODZISZ. Usiądź spokojnie i zacznij budować wszystko od nowa.
Jeżeli po tym moim poście znów zaczniesz pisać coś w stylu "to moja wina", "powinienem pojechać", "na pewno byłoby dobrze" oznacza to, że albo zupełnie odrzucasz pomoc tu piszących (co jest mało przyjemne, taki WIST poświęca Ci dużo czasu i energii, przejmuje się twoją sytuacją, a Ty zachowujesz się jakbyś lubił tę troskę, ale już nic do Ciebie nie dociera), albo się nami bawisz (co byłoby bardzo przykre), albo z jakiś powodów nie chcesz zrozumieć tego co piszą tu osoby w różnym wieku i z różnymi doświadczeniami - tu pytanie do Ciebie dlaczego nas nie słuchasz? Czego w takim razie od nas chcesz? Pomocy? Nie słuchasz. Wsparcia? Odrzucasz. Głaskania po głowie? Tego nikt nie zrobi, bo nie wolno tak postępować, trzeba Cię aktywizować. Nawalania na Ciebie, że to twoja wina i życie nie ma sensu? Nikt Ci tego tu nie da (mam nadzieję).
Musisz ruszyć dalej. Nie ma innej drogi.
Ale jeżeli wybierzesz walenie głową w mur (jak teraz) - twój wybór. Ale nie oczekuj, że wszyscy Ci będą tu nadskakiwać. Od rozważania Twoich stanów wewnętrznych jest psycholog - ma przygotowanie i co najważniejsze nie będzie się czuł tu obciążony. My się czujemy trochę już nieswojo, gdy bardzo się staramy, a Ty ciągle swoje, tak jakbyś mówił "tak poużalajcie się nade mną, ale ja mam gdzieś co piszecie, lubię tylko jak się mnie pociesza, piszę posta i czekam aż ktoś się zaangażuje". Jak będziesz tak postępował w krótkim czasie zrazisz do siebie ludzi - nie rób tak.
Korzystałeś kiedyś z telefonów zaufania - ogólnopolskich, regionalnych czy prowadzonych przez jakieś fundacje? Wiesz gdzie szukać pomocy? Wiesz, gdzie mógłbyś się zgłosić, jak czujesz się źle? Znasz adresy fundacji, poradni, doradztwa wszelakiego? Z tymi rzeczami możemy Ci pomóc, jeżeli chcesz. Musimy znać np. województwo.
|
Śr maja 14, 2014 14:43 |
|
|
|
 |
pawel44
|
Dolnośląskie
|
Śr maja 14, 2014 14:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
I jeszcze jedno - wiele z nas tu piszących też przechodziło w życiu trudne rozstania. Każda sytuacja jest wyjątkowa, ale też wszystko ma ze sobą coś wspólnego - mamy podobne przeżycia. jeżeli któraś z kolei osoba mówi Ci, że Twoje podejście do niczego nie prowadzi, o nie dlatego, że mają taką fantazję, ale dlatego, że też przeżywali podobny ból. Uczenie się od innych jest bardzo ważne, nie wszystko możemy wymyślić samemu.
|
Śr maja 14, 2014 14:49 |
|
|
|
 |
pawel44
|
Nie bawię się wami tylko potrzebuję wsparcia
|
Śr maja 14, 2014 14:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A jakiego dokładnie? Spróbuj to napisać w formie "potrzebuję, żebyście dla mnie zrobili to i to, czy możecie t zrobić?". Co możemy dla Ciebie zrobić? Udzielamy Ci wsparcia, ile osób tyle sposobów na to, ale jeśli każda z tych metod zawodzi to pojawia się pytanie czy my w ogóle możemy i pomóc w taki sposób jak tego potrzebujesz. Przejmujemy się Twoją sytuacją, próbujemy Ci wytłumaczyć pewne rzeczy, wskazujemy, że wiele osób czuje się podobnie po takich przeżyciach jak Twoje, dajemy Ci swoją uwagę, czytamy co piszesz, pocieszamy, ale najwyraźniej to nie jest ten rodzaj pomocy jaka do Ciebie trafia. Nie można tak tego ciągnąć, bo ani Ty nie czynisz postępów (czujesz się lepiej?), ciągle wracasz do tego co jst na początku tego tematu, jakby 11 stron nie istniało, a my sami zaczynamy cierpieć. Jeżeli nie zmienisz swojego nastawienia i ciągle będzie tak samo, to w końcu nie będziemy mieć już siły Ci pomóc, a poza tym będziemy się czuć bardzo źle przez tą bezradność. Jeśli prosisz o pomoc to albo ją przyjmujesz, albo szukasz jej gdzie indziej. Nie wolno maltretować innych ciągłymi żądaniami, żeby dali Ci coś, kiedy nie wiadomo co to ma być i narażać forumowiczów na ich ból z powodu niemożności pomocy komuś cierpiącemu. Znamy województwo, ale zadałam też kilka innych pytań. Czy mógłbyś w wolnej chwili odpowiedzieć na te pytania? Przypomnę: "Korzystałeś kiedyś z telefonów zaufania - ogólnopolskich, regionalnych czy prowadzonych przez jakieś fundacje? Wiesz gdzie szukać pomocy? Wiesz, gdzie mógłbyś się zgłosić, jak czujesz się źle? Znasz adresy fundacji, poradni, doradztwa wszelakiego?" Teraz jestem troche zajęta, może ktoś z dolnośląskiego zgłosi się szybciej niz ja zdążę zgromadzić możliwe informacje. Na razie tu jest na szybko lista części telefonów, gdzie można uzyskać pomoc, albo odpowiedzi na pytania: http://www.telefonzaufania.org.pl/telef ... wykaz.htmlJeżeli dasz nam więcej informacji to pewnie ktoś z forum może mieszka w Twoim sąsiedztwie i zna jakieś miejsca, których ja nie znajdę w internecie, ale rozumiem, że możesz nie chcieć odkrywać swojej prywatności. Poczekajmy może czy ktoś z Twojego województwa tu się nie zgłosi z jakimiś poradami dotyczacymi bezpłatnej pomocy psychologicznej. Jak się czujesz w tej chwili? Wstajesz z łóżka, jesz normalnie, robisz coś w ciągu dnia? jeżeli nie to wracamy do mojego postu, gdzie pisałam o telefonie zaufania dla osób z depresją - być może lekarz może Ci pomóc tak wyprostować Twoją sytuację, że będziesz w stanie nieco inaczej spojrzeć na świat, czesto w depresji ludzie myślą zupełnie inaczej i leki pomagają to dostrzec.
|
Śr maja 14, 2014 15:25 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
I jeszcze jedno: czytasz książki? Lubisz czytać? Czy jakby ktoś Ci dał listę książek, które mówią o Twoim problemie i tym jak wygląda zdrowa relacja z inną osobą, to by Ci jakoś pomogło? Czy wolisz jak ktoś mówi o tym bezpośrednio do Ciebie?
|
Śr maja 14, 2014 15:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Paweł na innym forum również ciągnie ten temat 14 stronę i ciągle to samo pisze jak i tutaj.I nic.
|
Śr maja 14, 2014 15:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
słabywwierze napisał(a): Paweł na innym forum również ciągnie ten temat 14 stronę i ciągle to samo pisze jak i tutaj.I nic. Jeżeli się nie mylisz, to dziękuje, nieco pomogło mi to zrozumieć sytuację i być może potrzeby Pawła. Którym niestety nie mogę sprostać, nie jestem tym typem. Szkoda. Być może Paweł w którymś momencie zrozumie czego chce i jak może sobie pomóc - wszystko teraz w jego rękach, my zrobiliśmy co mogliśmy. Niech kuje swój los tak jak tego chce.
|
Śr maja 14, 2014 16:08 |
|
 |
Magdalena_i
|
słabywwierze napisał(a): Paweł na innym forum również ciągnie ten temat 14 stronę i ciągle to samo pisze jak i tutaj.I nic. Pomoc internetowa wiele nie wskóra z tego co widzę, wpadł w matnie swoich własnych myśli i nic do niego nie dociera, to jak walenie głową w ścianę. Gdybym była na miejscu, weszłabym do jego pokoju, zabrała stołek na którym siedzi, odcięła internet i siłą wyprowadziła z pokoju na powietrze prosto pod kubeł lodowatej wody. Potem poczekałabym na minus 40 stopni a dwa kilometry dalej postawiłabym gorącą herbatę po którą SAM musi iść, jeżeli chce się ogrzać.
_________________ " Wolność w Miłości należy do Ciebie "
|
Śr maja 14, 2014 16:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
jeżeli ktoś ma podobną empatię co ja i przejmuje się cudzym cierpieniem, w tym pawła44: Ku przestrodze innych forumowiczów: http://www.netkobiety.pl/t69278.htmlhttp://forum-wielotematyczne.pl/post198009.htmlhttp://forum.we-dwoje.pl/topics17/topic ... t28626.htmhttp://www.drogaprawdy2.fora.pl/nasze-p ... ,1196.htmli to chyba nie wszystko. Paweł44 - może sobie tego nie uświadamiasz, ale im dłużej to ciagniesz tym mniej osób ma siłę i cierpliwość do Ciebie. Proszę zrozum to, żebyś nie musiał się zmagać z samotnością, bo w końcu już każdy od Ciebie ucieknie w trosce o własne, swoje zdrowie psychiczne. Proszę podejmij decyzję. Twoje zachowanie - rozpaczliwe i napędzane bólem zaczyna być tzw. toksyczne. To nie jest dobra droga. Zaszkodzisz sobie i innym. Zawróć. Daj sobie pomóc.
|
Śr maja 14, 2014 16:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie mylę się,mogę podać link do tego forum.Szkoda faceta ale macie słuszność w ocenie.On musi sam podjąć decyzję i zawalczyć.
|
Śr maja 14, 2014 18:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
słabywwierze napisał(a): Nie mylę się,mogę podać link do tego forum. już znalazłam:) wierzę  chyba, że masz jeszcze jakieś dodatkowe linki, ale może już nie dobijajmy go do dna. Może zrozumie.
|
Śr maja 14, 2014 18:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Masz słuszność.Żal mi go ale cóż...
|
Śr maja 14, 2014 18:30 |
|
 |
pawel44
|
I tak uważam że jak dała mi szanse powonieniem załatwić kasę i do niej jechać i naprawić to co zepsułem
|
Śr maja 14, 2014 19:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zdajesz sobie sprawę, że lekceważysz ludzi i na nich żerujesz?
|
Śr maja 14, 2014 19:12 |
|
|
|