Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 10:34

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2281 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 153  Następna strona
 Platforma Nieobywatelska 
Autor Wiadomość
Post Re: Platforma Nieobywatelska
gita napisał(a):
Alus napisał(a):
gita napisał(a):
Paweł Kukiz niejednokrotnie stwierdzał, że Platforma to "Partia Oszustów", ale wczoraj na kilka minut wpadł do programu Pospieszalskiego i zaatakował Prawo i Sprawiedliwość, Kaczyńskiego oraz obecnego w programie Ryszarda Czarneckiego.Napisałam o tym notkę:
http://gita.salon24.pl/584314,pawel-kuk ... a-oszustow

Bo Ty oczywiście sądzisz, że kłamstwa i oszustwa nie imają się PiSu :D

Przede wszystkim Kukiz nie mówił o kłamstwach i oszustwach PiSu, bo te się tej partii nie imają.

Grunt to fanatyzm :D :brawo:

Pt maja 16, 2014 11:19
Alus! Jeśli masz na myśli, tych co teraz są w Platformie, a byli poprzednio byli w PiSie, to masz rację ich kłamstwa i oszustwa się imają.

Pt maja 16, 2014 12:27
gita napisał(a):
Alus! Jeśli masz na myśli, tych co teraz są w Platformie, a byli poprzednio byli w PiSie, to masz rację ich kłamstwa i oszustwa się imają.

Gita...daruj sobie, taką postawą działasz na niekorzyść ukochanej "jedynej uczciwej partii".

Pt maja 16, 2014 13:32
Alus napisał(a):
gita napisał(a):

Gita...daruj sobie, taką postawą działasz na niekorzyść ukochanej "jedynej uczciwej partii".

Wydaje się, że masz rację, gdyż moja postawa doprowadziła do tego, że Twoja faworytka wyprzedziła moją o cały 1 punkt procentowy. :shock:

Pt maja 16, 2014 21:21
Johnny99 napisał(a):
andej napisał(a):
Mam na myśli, że na szczęście nie wiemy wszystkiego o Tusku i jego przodkach. Więcej nawet. Nie mamy prawa osądzać z powodu pochodzenia. Ocenie podlegają jedynie czyny i działania. Nie interesuje mnie, czy przodkowie polityków z dowolnej partii byli Murzynami, Indianinami, Niemcami czy Rosjanami. I niepodoba mi się wyciąganie, najczęściej bzdurnych, wniosków.

Ależ nie chodzi o osądzanie z powodu pochodzenia, tylko o znane przysłowie "jaki ojciec, taki syn" :roll:

Johnny99 znawco motywów ludzkich postępowań wiesz, że Tusk wziął ślub kościelny dla uzyskania poparcia w wyborach, a wiesz z jakich przyczyn śp. L. Kaczyński 5 lat po ślubie cywilnym ślubuje w kościele.......zmuszony zapewne przez księdza przy zamawianiu chrztu córki.
Urągała motyka gracy a obaj jednacy :D :D

So maja 17, 2014 9:08

Alus napisał(a):
Johnny99 znawco motywów ludzkich postępowań wiesz, że Tusk wziął ślub kościelny dla uzyskania poparcia w wyborach, a wiesz z jakich przyczyn śp. L. Kaczyński 5 lat po ślubie cywilnym ślubuje w kościele.......zmuszony zapewne przez księdza przy zamawianiu chrztu córki.

Zupełnie mnie to nie obchodzi, bo Tusk jest urzędującym premierem, a Lech Kaczyński nie żyje. Ale nie oczekuję, że do ciebie kiedykolwiek cokolwiek dotrze.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn maja 19, 2014 6:27
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):

Zupełnie mnie to nie obchodzi, bo Tusk jest urzędującym premierem, a Lech Kaczyński nie żyje. Ale nie oczekuję, że do ciebie kiedykolwiek cokolwiek dotrze.

Czyli najlepiej aby Tusk umarł, nie miałbyś już problemu - wtedy może dostrzegłbyś w nim człowieka, teraz widzisz jedynie premiera......wedle mnie takie postrzeganie jest chore.
Gdy chodzi o wyjaśnienia błędów czy nieprawidłowości ludzi PiS, duchownych, zawsze masz wytłumaczenie, że ludzką rzeczą jest błądzić, ale premier to już nie człowiek - choćby brał ślub gdy jeszcze perspektywa premierostwa była daleka.
A najlepsze wyjaśnienia takiego zachowania, to rzucenie uwagi - adwersarz jest głupi.

Pn maja 19, 2014 9:04

Alus napisał(a):
Czyli najlepiej aby Tusk umarł, nie miałbyś już problemu - wtedy może dostrzegłbyś w nim człowieka, teraz widzisz jedynie premiera......wedle mnie takie postrzeganie jest chore.

Przecież już o tym była mowa - jakie znaczenie polityczne ma "dostrzeżenie w premierze człowieka", albo "uznanie go najpierw za katolika", albo inne tego typu rzeczy?

Cytuj:
Gdy chodzi o wyjaśnienia błędów czy nieprawidłowości ludzi PiS, duchownych, zawsze masz wytłumaczenie, że ludzką rzeczą jest błądzić, ale premier to już nie człowiek

Urągała motyka gracy a obaj jednacy :D :D To ty kiedy chodzi o błędy czy nieprawidłowości ludzi PO, zawsze masz wytłumaczenie: albo, że "wszyscy tak robią", albo, że "PiS też tak robił" (jakby to cokolwiek tłumaczyło BTW) :-D

Jakie znaczenie polityczne ma "dostrzeżenie w premierze człowieka", albo "uznanie go najpierw za katolika", albo inne tego typu rzeczy?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn maja 19, 2014 10:52
Cytuj:
Urągała motyka gracy a obaj jednacy :D :D To ty kiedy chodzi o błędy czy nieprawidłowości ludzi PO, zawsze masz wytłumaczenie: albo, że "wszyscy tak robią", albo, że "PiS też tak robił" (jakby to cokolwiek tłumaczyło BTW) :-D

Jakie znaczenie polityczne ma "dostrzeżenie w premierze człowieka", albo "uznanie go najpierw za katolika", albo inne tego typu rzeczy?

Jednak nie motyka gracy - ja uważam, że wszyscy grzeszą, popełniają błędy, imają się niecnych metod w polityce, Ty usilnie dowodzisz, że wszyscy oprócz PiS

Pn maja 19, 2014 14:12

Alus napisał(a):
Ty usilnie dowodzisz, że wszyscy oprócz PiS

Nigdy czegoś takiego nie robiłem, a jeśli uważasz inaczej, to udowodnij to ;-)

Pn maja 19, 2014 14:26

Ten sam czyn oceniać można różnie. Zależnie od motywów. Ale też kosekwencji.
Gdy czyn wyłącznie w celu uzyskania poparcie od Rydzyka to nie bardzo mi się podoba. Lecz takiego motywu wyąłcznie się domyslam. A może było inaczej? Może żona go zmusiła? Dlaczego niewierzący przystępuje do sakramentów? Motywy religijne odpadają. Cóż zostaje? Czy nazwać można Katolikiem osobę jeno instrumentalnie wykorzystujaca Kościół do swoich celów politycznych? Czy polityk musi być wierzącym? Dlaczego niewierzący premier i lider partii miałby nadawać swej partii kierunek prokatolicki?

Śr maja 21, 2014 9:10
andej napisał(a):
Ten sam czyn oceniać można różnie. Zależnie od motywów. Ale też kosekwencji.
Gdy czyn wyłącznie w celu uzyskania poparcie od Rydzyka to nie bardzo mi się podoba. Lecz takiego motywu wyąłcznie się domyslam. A może było inaczej? Może żona go zmusiła? Dlaczego niewierzący przystępuje do sakramentów? Motywy religijne odpadają. Cóż zostaje? Czy nazwać można Katolikiem osobę jeno instrumentalnie wykorzystujaca Kościół do swoich celów politycznych? Czy polityk musi być wierzącym? Dlaczego niewierzący premier i lider partii miałby nadawać swej partii kierunek prokatolicki?

Skąd możemy wiedzieć czy dany polityk przystępującego do sakramentów jest niewierzący?
Oczywiście poza tymi, którzy ostentacyjne promują swój ateizm.

Śr maja 21, 2014 9:19

andej napisał(a):
Dlaczego niewierzący premier i lider partii miałby nadawać swej partii kierunek prokatolicki?

Dla korzysci politycznych? Zresztą rzadko kiedy chodzi o rzeczywisty kierunek, a bardziej o deklarwoanie owego kierunku, jak to jest w przypadku PIS i jego lidera, który przecież nigdy nawet swojego świadectwa chrztu nie zaprezentował.

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Śr maja 21, 2014 11:05

pilaster napisał(a):
jak to jest w przypadku PIS i jego lidera, który przecież nigdy nawet swojego świadectwa chrztu nie zaprezentował.

A pilaster zaprezentował? Chętnie zobaczymy :D

Śr maja 21, 2014 11:27

Gdyby świadectwo chrztu było gwarancją życia w Duchu Bożym, świat byłby doskonały. Nie zaświadczenie, nie deklaracje, ale konsekwentne postępowanie może świadczyć o wierze. I przeciwnie też.

Cz maja 22, 2014 20:15
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2281 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 153  Następna strona