Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 15:47

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1895 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 127  Następna strona
 Idziemy na wybory 
Autor Wiadomość

Post Re: Idziemy na wybory
Kael napisał(a):
Naiwni?
Naiwni to sa zwolennicy JKM. Jego program jest"dobry" tylko dla mlodych, zdrowych, z dobrym wyksztalceniem i zaradnych. Zeby nie powiedziec bezwzglednych.
Wystarczy cos nieprzewidzianego w zyciu jak choroba czy wypadek i juz im JKM nie pomoze.

Kael!!!!! a zus ci pomoże?????
Program JKM zakłada że odda ci - przynajmniej w części- twoją zarobioną kasę z której okrada cię państwo na wiele sposobów. Nie wiem na ile jest to realne , ale mówimy o programie. Więc jeśli by mi oddali połowę tej kasy z której mnie okradają, to ja się porządnie ubezpieczę na wypadek utraty zdrowia/zdolności zarabiania, ubezpieczę dzieci, ja sobie odłożę na kapitałową emeryturę - albo kupię lokal na wynajem, albo ulokuję w ziemi, każdy JAK WOLI I JAK UWAŻA.
A tymczasem co miesiąc państwo okrada mnie na ładną czterocyfrową kwotę. I nie mam z tego żadnych widoków na emeryturę (ludzie, przejrzyjcie wreszcie....). Mój syn pójdzie najprawdopodobniej do prywatnego gimnazjum bo tam jest dużo wyższy poziom i pomimo że mnie okradają będę jeszcze oczywiście płacić czesne, mam teraz małe wcześniaki w domu i po raz pierwszy w życiu korzystamy regularnie z opieki medycznej (bo tak prawie wogóle nie korzystaliśmy) i oczywiście płacę za rehabilitację i to niemało, a jeśli chodzi o to że jakąś tam wizytę miałam "na nfz" to tylko dzięki życzliwości koleżanki po fachu która mnie gdzieś tam całkiem dodatkowo wcisnęła bo inaczej żadnych szans i normalnie jakbym nie miała koleżanki która mi pomogła to wszystkie te rzeczy bym płaciła (!). A ja mam przecież przez moje życie zawodowe odłożone około pewnie 40 tysięcy składki zdrowotnej. Plus odsetki. To gdzie to jest? To jakim prawem płacę? Z 40 tysięcy mogłabym rehabilitować małe 7 dni w tygodniu.
jej, tyle razy o tym rozmawialiśmy!!!!
Wy nie czujecie ile wam kradną i że nic z tego nie macie, naprawdę! i nie widzicie że można inaczej!
Ale- nie głosowałam na JKM. Pomimo że nieprawdą jest że jego elektorat to menele. Wszyscy znajomi którzy go popierają (a mam ich dużo) są to:
-owszem , młodzi, ale nieraz o bliżej 50 tki (wyjątek- mój tata- lat 78)
-zwykle wykształceni a zawsze inteligentni, nie karmiący się miłościwie panującą medialną propagandą
-nie bojący się pracy, zaradni, studenci dorabiający gdzie się da, młodzi przedsiębiorcy, wolne zawody
więc dlaczego nie?
Bo JKM przegina. I z wyżej wymienionej grupy stracił pewną ilość wyborców!!! Przegiął w kwestii rosyjskiej, w niektórych wypowiedziach
http://natemat.pl/102337,janusz-korwin- ... zina-zmarl
(takich rzeczy się nie mówi. Nawet jeśli się je myśli)
http://korwin-mikke.pl/blog/wpis/teraz_ ... aznie/2121
???

Śr maja 28, 2014 8:59
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):
Nie pieniądze to jakieś dobra materialne i przemoc, zawsze kosztem słabszych, mniej zaradnych.

Też nie. Każdy człowiek posiada jakiś talent, jakąś umiejętność. Nie istnieją ludzie, którzy kompletnie do niczego się nie nadają (a jeśli już, to są to jakieś promilowe przypadki). Jednocześnie nie żyjemy w świecie idealnym - co oznacza, że w każdym momencie w każdym miejscu świata występuje jakiś brak, a jednocześnie w każdym momencie w każdym miejscu świata występuje jakiś nadmiar. Te braki i nadmiary się wzajemnie bilansują - i to bilansowanie jest istotą wolnego rynku. To wszystko.

Takie to proste - to czemu bogactwo północnej półkuli nie bilansuje nędzy południa. Odpowiedź prosta i sam odpowiadasz:
Cytuj:
Wskaż może jakiś kraj w którym nikt nie kradnie, a jeśli nie potrafisz, to przestań gadać, że trzeba zakazywać kradzieży.

Czyli wolny rynek to utopia, zresztą jak większość programu JKM..

Śr maja 28, 2014 9:02

Alus napisał(a):
Czyli wolny rynek to utopia, zresztą jak większość programu JKM..

A emerytury pod palmami nie były utopią? :roll: Co w związku z tym?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr maja 28, 2014 9:13
kropeczka_ns napisał(a):
Kael napisał(a):
Naiwni?
Naiwni to sa zwolennicy JKM. Jego program jest"dobry" tylko dla mlodych, zdrowych, z dobrym wyksztalceniem i zaradnych. Zeby nie powiedziec bezwzglednych.
Wystarczy cos nieprzewidzianego w zyciu jak choroba czy wypadek i juz im JKM nie pomoze.

Kael!!!!! a zus ci pomoże?????
Program JKM zakłada że odda ci - przynajmniej w części- twoją zarobioną kasę z której okrada cię państwo na wiele sposobów. Nie wiem na ile jest to realne , ale mówimy o programie. Więc jeśli by mi oddali połowę tej kasy z której mnie okradają, to ja się porządnie ubezpieczę na wypadek utraty zdrowia/zdolności zarabiania, ubezpieczę dzieci, ja sobie odłożę na kapitałową emeryturę - albo kupię lokal na wynajem, albo ulokuję w ziemi, każdy JAK WOLI I JAK UWAŻA.

@kropeczko_ns, a jak ty to konkretnie widzisz, zeby to zadzialalo jak JKM obiecuje, a ty sobie marzysz?

@akruk to wyliczyl
viewtopic.php?p=812184#p812184

akruk napisał(a):
Po przyjęciu tego, co się tu przedstawia jako korwinistyczny pomysł na stopniową likwidację ZUS, wpływów z VAT-u nie wystarczyłoby nawet na pokrycie wypłat świadczeń z ZUS (115 mld zł < 180 mld zł). A z czego wzięłyby się pieniądze na inne wydatki budżetowe (76 mld), do tej pory finansowane VAT-em?

A ja podalam konkretny przyklad:
viewtopic.php?p=812103#p812103
kael napisał(a):
@Johnny99, na pewno masz rodzicow w wieku emerytalnym lub okoloemerytalnym. To wyobraz sobie, ze za rok JKM dochodzi do wladzy i zaczyna od reki wprowadzac swoj caly program. W koncu po to go wybierzesz.
Pierwsze co robi, to likwiduje KRUS i ZUS. Daje kazdemu (jezeli bedzie co dawac) pieniadze tam zgromadzone proporcjonalnie do ilosci wplaconych skladek i mowi: robta co chceta!
Podobnie robi z NFZ.
Rozumiem, ze i ty i twoi rodzice (babcia nie - jest rozsadna), podskoczycie z radosci i powiecie: nareszcie?
A jak dzien pozniej wpadniesz pod samochod, albo dostaniesz zawalu, albo stwierdza ci nowotwor, lub chocby zapalenie trzustki (podobno jedna z najdrozszych chorob) to usmiechniesz sie z poblazaniem i powiesz: tego chcialem!

Mrzonki Johnnego99 i JKM , ze bedzie mial 10 razy wiecej pieniedzy w portfelu obrazaja normalnie inteligentnych ludzi.

kropeczka_ns napisał(a):
A tymczasem co miesiąc państwo okrada mnie na ładną czterocyfrową kwotę. I nie mam z tego żadnych widoków na emeryturę (ludzie, przejrzyjcie wreszcie....).

Nikt nie ma. ale twoi rodzice jakos musza przezyc na emeryturze DZIS. Jak ZUS rozwiaza i ci nie odda pieniedzy przez ciebie wplaconych, bo twoi rodzice juz je na biezaco przejedli, to z czego oni beda zyli bez twoich skladek?
A z czego beda zyli na emeryturze ludzie na 5-15 lat przed emerytura? A inwalidzi?
W Niemczech ten problem tez jest i proba reformy systemu obliczona jest na dziesieciolecia. Obecni emeryci nie maja podwyzek, przyszli emeryci beda mieli znacznie nizsze emerytury niz ich rodzice i wszyscy sa zachecani do dodatkowych ubezpieczen. Tu robia to czesto firmy z funuszami emerytalnymi, albo wlasnie dodatkowy filar prywatny.

JKM marzy o tym, ze to sie samo rozwiaze i wszyscy beda na tyle zaradni i oszczedni, ze albo jakos sobie poradza, albo ... umra.

kropeczka_ns napisał(a):
Wy nie czujecie ile wam kradną i że nic z tego nie macie, naprawdę! i nie widzicie że można inaczej!
Ale- nie głosowałam na JKM. Pomimo że nieprawdą jest że jego elektorat to menele. Wszyscy znajomi którzy go popierają (a mam ich dużo) są to:
-owszem , młodzi, ale nieraz o bliżej 50 tki (wyjątek- mój tata- lat 78)
-zwykle wykształceni a zawsze inteligentni, nie karmiący się miłościwie panującą medialną propagandą
-nie bojący się pracy, zaradni, studenci dorabiający gdzie się da, młodzi przedsiębiorcy, wolne zawody
więc dlaczego nie?

Dlatego, ze twoi znajomi wierza, ze JKM zostawi im ich pieniadze w ich kieszeni, a oni juz sobie SAMI poradza. Co poza tym JKM glosi uwazaja za nieistotna otoczke.
Ale jezeli twoi zaradni znajomi ulegna wypadkowi, straca prace, dotknie ich jakies nieszczescie, to beda zachwyceni zyjac w raju dla zdrowych i bogatych i zdani tylko i wylacznie na siebie i najblizsza rodzine?

P.S.W tym wypadku uwazam powolywanie sie na prawo Godwina za unik. JKM jak najbardziej jest porownywalny z niebezpiecznym dyktatorem z XX wieku. Nie ma co tu politycznie poprawnie udawac, ze on nie istnial. Warto sie uczyc z historii bledow ludzkosci.

Ostatnio edytowano Śr maja 28, 2014 10:10 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Śr maja 28, 2014 10:02

Kael napisał(a):
Mrzonki Johnnego99 i JKM , ze bedzie mial 10 razy wiecej pieniedzy w portfelu obrazaja normalnie inteligentnych ludzi.

Kael, tylko że moi rodzice też głosowali na JKM, a mój tata, kiedy swego czasu dostał wyliczenie, jaka emerytura mu przysługuje, jeszcze się tylko utwierdził w swoim przekonaniu..

Cytuj:
P.S.W tym wypadku uwazam powolywanie sie na prawo Godwina za unik. JKM jak najbardziej jest porownywalny z niebezpiecznym dyktatorem z XX wieku.

No to ja uważam, że Donald Tusk też jest porównywalny. Proszę bardzo, możemy rozmawiać w tym guście.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr maja 28, 2014 10:03
"Idziemy na wybory" i już z lokalu wyborczego wróciliśmy. Jesienią pójdziemy wybierać samorządowców, a więc temat wątku nadal będzie aktualny i ja nadal będę głosować na Prawo i Sprawiedliwość.
W roku 2015 przy wyborach do Sejmu RP będę glosować na PiS, ale pod pewnym warunkiem: muszą połączyć się z SP, jeśli to nie nastąpi rozważę głosowanie na RN.
Moja dewiza: NIGDY nie zagłosuję na partię Korwina,Tuska, Millera czy Palikota jest i będzie nadal aktualna.

Śr maja 28, 2014 10:12

A jeśli PiS połączy się z Gowinem? ;)

Śr maja 28, 2014 10:22
Johnny99 napisał(a):
Kael napisał(a):

Kael, tylko że moi rodzice też głosowali na JKM, a mój tata, kiedy swego czasu dostał wyliczenie, jaka emerytura mu przysługuje, jeszcze się tylko utwierdził w swoim przekonaniu..

To moze mi wyjasnisz, jak twoj tata sobie wyobraza przezyc na emeryturze a la JKM?
Bo ze tylko ZUS to nie jest dzis wyjscie optymalne, wie kazdy. Ze KRUS nalezy jak najszybciej zlikwidowac - tez. Ale, to co proponuje JKM to wiara w to, ze wszyscy ludzie sobie sami poradza i zadne systemy zabezpieczen im od zaraz potrzebne nie sa.

Johnny99 napisał(a):
Cytuj:
P.S.W tym wypadku uwazam powolywanie sie na prawo Godwina za unik. JKM jak najbardziej jest porownywalny z niebezpiecznym dyktatorem z XX wieku.

No to ja uważam, że Donald Tusk też jest porównywalny. Proszę bardzo, możemy rozmawiać w tym guście.

To sprobuj porownac.
Popatrz na calosc wypowiedzi (= obietnic wyborczych ) JKM i to, co mowi Tusk i sprobuj znalezc u obu paralele do Hitlera.
Zycze sukcesow!

Śr maja 28, 2014 10:22

gita napisał(a):
"Idziemy na wybory" i już z lokalu wyborczego wróciliśmy. Jesienią pójdziemy wybierać samorządowców, a więc temat wątku nadal będzie aktualny i ja nadal będę głosować na Prawo i Sprawiedliwość.
W roku 2015 przy wyborach do Sejmu RP będę glosować na PiS, ale pod pewnym warunkiem: muszą połączyć się z SP, jeśli to nie nastąpi rozważę głosowanie na RN.
Moja dewiza: NIGDY nie zagłosuję na partię Korwina,Tuska, Millera czy Palikota jest i będzie nadal aktualna.

Jak śmiesz Korwina stawiać obok tej bandy socjalistów? Wstydu nie masz. :cry:

Głos na Ruch Narodowy jest głosem straconym. Oni nawet 1 % nie zdobędą.
PO, PIS, PSL, SLD - Ci wszyscy już rządzili.

Czas na nowych. Tylko Nowa Prawica.

PIS najpewniej stworzy koalicję z Solidarną Polską i Polską Razem.

Ostatnio edytowano Śr maja 28, 2014 10:36 przez Buldog, łącznie edytowano 1 raz

Śr maja 28, 2014 10:31

Kael napisał(a):
To moze mi wyjasnisz, jak twoj tata sobie wyobraza przezyc na emeryturze a la JKM?

To proste - wyliczenie emerytury dostał mój tata takie, że i tak by z tego nie przeżył. Wszystko mu więc jedno, czy dostanie tyle, czy nic. Z Korwinem natomiast tata przez wszystkie lata pracy płaciłby drastycznie niższe podatki, nie płaciłby w ogóle żadnych "obowiązkowych" składek i w rezultacie zaoszczędziłby na emeryturę akurat tak z 10 razy więcej, niż mu ZUS chce dać teraz (a i to zakładając, że nie zarabiałby więcej - a zarabiałby).

Cytuj:
Ale, to co proponuje JKM to wiara w to, ze wszyscy ludzie sobie sami poradza i zadne systemy zabezpieczen im od zaraz potrzebne nie sa.

Nie - tym, co sobie nie będą radzić, pomożesz np. ty, bo jesteś dobrym człowiekiem ;)

Cytuj:
Popatrz na calosc wypowiedzi (= obietnic wyborczych ) JKM i to, co mowi Tusk i sprobuj znalezc u obu paralele do Hitlera.
Zycze sukcesow!

O, np. taki znalazłem cytacik z Hitlera:

Mieszkańcy Europy stanowią na Świecie jedną, wspólną rodzinę. Dlatego wyobrażenie, że w tak ograniczonym „domu”, jakim jest Europa, utrzymanie różnego porządku prawnego i różnych wartości dla jednej wspólnoty mieszkańców, jest wyobrażeniem fałszywym.

Jak sądzisz, kto prędzej podpisałby się pod tym stwierdzeniem - Tusk czy JKM?

Śr maja 28, 2014 10:33

Johnny99 napisał(a):
pilaster napisał(a):
No przecież nie wszyscy z tego miliona zagłosowali na KNP. Ale ze 400 tys owszem zrobiło to.

A reszta na co zagłosowała?

Np na Gowina

Cytuj:
Bo, jak rozumiem, pilaster nie dopuszcza możliwości, że po prostu nie głosowała? :roll:

Dlaczego nie? Dopuszcza. Frekwencja była niższa niż poprzednio

Cytuj:
Cytuj:
Od PIS oczywiscie nie mogą, bo PIS żadnych wyborców względem roku 2009 nie straciło.

A co, zyskało? Przecież to niemożliwe! :D

Względem roku 2009? Zyskało. Kosztem Samoobrony i częściowo SLD

Cytuj:
Cytuj:
Oczywiście nadal przeszkadza. Gdyby nie ona poparcie byłoby znacznie wyższe.

Ale skoro nadal przeszkadza, to dlaczego nie jest dzisiaj tak samo niskie, jak wcześniej? :-D

Bo jedna z dwóch przeszkód w pozyskaniu elektoratu została usunięta. A druga (antyunijność) nie została.

Cytuj:
Cytuj:
Owszem. Przed samymi wyborami w 2010 roku ukazały się w NCz chyba trzy wywiady z kandydatami na posłów z ramienia ...PIS :D

Ale to były akurat prezydenckie..

Chodziło mi o parlamentarne w 2011. Wtedy NCz właśnie zajmował się lansowaniem kandydatów ...PIS :(

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Śr maja 28, 2014 10:41
Nie od dziś wiadomo, że korwinizm najbardziej pociąga ignorantów.
kropeczka_ns napisał(a):
A ja mam przecież przez moje życie zawodowe odłożone około pewnie 40 tysięcy składki zdrowotnej. Plus odsetki. To gdzie to jest?
Ze składek zdrowotnych nic nie masz odłożone i nigdy nie miałaś, droga korwinistko. Tym bardziej nie ma mowy, żebyś miała jakieś odsetki od tych składek. Ponieważ zebrane składki zdrowotne to środki publiczne.

Śr maja 28, 2014 10:42
Johnny99 napisał(a):
Kael napisał(a):

To proste - wyliczenie emerytury dostał mój tata takie, że i tak by z tego nie przeżył. Wszystko mu więc jedno, czy dostanie tyle, czy nic. Z Korwinem natomiast tata przez wszystkie lata pracy płaciłby drastycznie niższe podatki, nie płaciłby w ogóle żadnych "obowiązkowych" składek i w rezultacie zaoszczędziłby na emeryturę akurat tak z 10 razy więcej, niż mu ZUS chce dać teraz (a i to zakładając, że nie zarabiałby więcej - a zarabiałby).

Dobrze, ze uzywasz slow "-by".
"-by" moze, ale jest jak jest. I zmiana tego systemu na szybko, zebys choc ty mogl zyc jak JKM obiecuje oznacza s.mierc glodowa twoich rodzicow. Dobrze, ze masz takich ofiarnych.

Johnny99 napisał(a):
Cytuj:
Ale, to co proponuje JKM to wiara w to, ze wszyscy ludzie sobie sami poradza i zadne systemy zabezpieczen im od zaraz potrzebne nie sa.

Nie - tym, co sobie nie będą radzić, pomożesz np. ty, bo jesteś dobrym człowiekiem ;)

O mnie zapomnij :D
Ja bede zajeta:
- utrzymaniem siebie i moich dzieci
- oszczedzaniem na wydatki na zdrowie na moja rodzine
- oszczedzaniem na moja emeryture
- utrzymywaniem moich rodzicow, ktorzy z dnia na dzien ( w wersji radykalnej) zostana pozbawieni srodkow do zycia

Na filantropie nawet stac mnie nie bedzie.
Chyba bedziesz musial liczyc na przyklad z gory od twojego idola.

Johnny99 napisał(a):
Cytuj:
Zycze sukcesow!

O, np. taki znalazłem cytacik z Hitlera:

Mieszkańcy Europy stanowią na Świecie jedną, wspólną rodzinę. Dlatego wyobrażenie, że w tak ograniczonym „domu”, jakim jest Europa, utrzymanie różnego porządku prawnego i różnych wartości dla jednej wspólnoty mieszkańców, jest wyobrażeniem fałszywym.

Jak sądzisz, kto prędzej podpisałby się pod tym stwierdzeniem - Tusk czy JKM?

No i?
Moze znajdz u Tuska konkretne wypowiedzi, a nie tylko jakies twoje pomysly co by on powiedzial, gdyby powiedzial? JKM mozna cytowac w duzych ilosciach.

Śr maja 28, 2014 10:46

Kael napisał(a):
"-by" moze, ale jest jak jest. I zmiana tego systemu na szybko, zebys choc ty mogl zyc jak JKM obiecuje oznacza s.mierc glodowa twoich rodzicow. Dobrze, ze masz takich ofiarnych.

Nie doczytałaś? Emerytura z ZUS już teraz oznaczałaby dla nich śmierć głodową, żaden JKM nie jest do tego potrzebny. Zresztą, jak słusznie zauważył jeden z przedmówców, JKM nikomu emerytury już mu przysługującej by nie odebrał - jest on zwolennikiem bezwzględnego przestrzegania zasady ochrony praw nabytych, dlatego np. sprzeciwiał się obniżaniu emerytur dla SBków, za co dostaje mu się od całej reszty prawicy.

Cytuj:

Oczywiście, że będzie cię stać - bo pieniądze, które teraz zabiera ci państwo, zostaną u ciebie.

Cytuj:
No i?
Moze znajdz u Tuska konkretne wypowiedzi, a nie tylko jakies twoje pomysly co by on powiedzial, gdyby powiedzial? JKM mozna cytowac w duzych ilosciach.

No, ale jakoś go nie cytujesz. Właśnie sobie przeglądam cytaty z Hitlera - takich, które, jak dla mnie, spokojnie mógłby wypowiedzieć Tusk (niekiedy z pewnymi korektami, uwzględniającymi kontekst dziejowy) znalazłem już kilka, takich, które przypominałyby mi to, co mówi JKM, na razie nie znalazłem ani jednego :-D

Śr maja 28, 2014 10:55
Johnny99 napisał(a):
Kael napisał(a):

Nie doczytałaś? Emerytura z ZUS już teraz oznaczałaby dla nich śmierć głodową, żaden JKM nie jest do tego potrzebny. Zresztą, jak słusznie zauważył jeden z przedmówców, JKM nikomu emerytury już mu przysługującej by nie odebrał - jest on zwolennikiem bezwzględnego przestrzegania zasady ochrony praw nabytych, dlatego np. sprzeciwiał się obniżaniu emerytur dla SBków, za co dostaje mu się od całej reszty prawicy.

A z czego JKM chce te przyslugujaca emeryture wyplacac? VAT, jak to zostalo pokazane nie wystarczy.

Pomysly na raj to mozna miec rozne. Zycie wymaga konkretow.

Johnny99 napisał(a):
Cytuj:

Oczywiście, że będzie cię stać - bo pieniądze, które teraz zabiera ci państwo, zostaną u ciebie.

No ale ja bede musiala oplacic (jak udowodniono drozsze) uslugi zdrowotne (w koncu lekarze i pielegniarki tez beda chcieli zarobic jeszcze wiecej) a jak placisz sam to i komfort chcesz miec wiekszy, wiec w szpitale trzeba inwestowac. A ze ktos tam zostanie bez uslug? To przeciez nie problem tych (jeszcze) mlodych i zdrowych.
Bede musiala utrzymac rodzicow i tesciow.
Bede musiala finansowac prywatnie szkolnictwo (to chyba JKM tez chce sprywatyzowac).
Bede musiala odpowiednio duzo uskladac na wlasna emeryture no i zaoszczedzic rezerwy na wypadek bezrobocia.
A najlepiej, jak zostane w domu i powiem mezowi: martw sie sam, JKM uwaza, ze kobieta jest za glupia do pracy zawodowej a ja sie z koniem kopac nie bede.

Skad twoja naiwna wiara, ze bedziesz zarabiac wiecej niz teraz (brutto, jak rozumiem), to ja nie wiem.

Johnny99 napisał(a):
Cytuj:
No i?

No, ale jakoś go nie cytujesz. Właśnie sobie przeglądam cytaty z Hitlera - takich, które, jak dla mnie, spokojnie mógłby wypowiedzieć Tusk (niekiedy z pewnymi korektami, uwzględniającymi kontekst dziejowy) znalazłem już kilka, takich, które przypominałyby mi to, co mówi JKM, na razie nie znalazłem ani jednego :-D

Moglby, czy powiedzial?

A u JKM nic o dyktaturze nie znajdujesz? Nic o odbieraniu praw ze wzgledu na wymyslone kryteria? Nic o uznawaniu pewnych grup za niegodnych posiadania podstawowych praw?
To sie zdziwisz dopiero po dojsciu JKM do wladzy. Jak to wielu Niemcow sie zdziwilo...

Śr maja 28, 2014 11:11
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1895 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 127  Następna strona