PO - partią antykatolicką
Autor |
Wiadomość |
andej
|
 Re: PO - partią antykatolicką
Alus napisał(a): Jedni są stronniczy w jedną, inni w drugą. To prawda. I nie można nikomu odbierać prawa do posiadania poglądów. Ani ich wyrażania. Jednak dziennikarz powinien potrafić oddzielić swoje poglądy od informacji. Dobry dziennikarz powinien szukać prawdy, a nie pieniędzy i sponsorów.
|
N cze 08, 2014 13:09 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zaczyna się prześladowanie katolików za rządów antykatolickiej Platformy. Od antykatolickich działań PO, wchodzimy w fazę prześladowania za wierność Bogu i Prawu Bożemu. ,,Nie ustaje nagonka na lekarzy przestrzegających dekalogu, którzy złożyli Deklarację Wiary. Po lewicowych mediach z "Gazetą Wyborczą" na czele, dołączył do niej rząd Donalda Tuska. - Będziemy wyciągać konsekwencje i jeśli komuś wiara nie pozwala być lekarzem, to nim nie będzie - oświadczył wiceminister zdrowia, Sławomir Neumann. "Wprost" w najnowszym numerze dołącza do ataku.
Tygodnik wchodzi w kolejny etap - atakuje personalnie dyrektora jednej z placówek za to, że nie chciał abortować dziecka w swoim szpitalu.
"Deklaracja braku sumienia" i zdjęcie kobiety z maską chirurgiczną na twarzy. Tak wygląda okładka "Wprost". Przedmiotem ataku jest dyrektor Szpitala św. Rodziny przy ul. Madalińskiego w Warszawie, prof. Bogdan Chazan. Powód? Odmówił wykonania aborcji.
Dla "Wprost" przestrzeganie dekalogu, to świadectwo... "brak sumienia" i jako "dowód" oskarżenia publikuje pismo, podpisane nazwiskiem lekarza. - Chciałbym Panią poinformować, że nie mogę wyrazić zgody na wykonanie aborcji u Pani dziecka - napisał do jednej z pacjentek prof. Chazan. W dalszej części pisma, polecił jej renomowane hospicjum dla matek spodziewających się przyjścia na świat ciężko chorych dzieci, przy ul. Agatowej 10 w Warszawie.
...''http://niezalezna.pl/56151-granica-absu ... k-sumienia
|
N cze 08, 2014 18:13 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): Jedni są stronniczy w jedną, inni w drugą. I ci, którzy są stronniczy w tę właściwą stronę, odbierają Krzyże Komandorskie Orderu Odrodzenia Polski - dla Alus wszystko ok..
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn cze 09, 2014 6:42 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Alus napisał(a): Jedni są stronniczy w jedną, inni w drugą. I ci, którzy są stronniczy w tę właściwą stronę, odbierają Krzyże Komandorskie Orderu Odrodzenia Polski - dla Alus wszystko ok.. Skoro inni prezydenci honorowali swoich, to czemu akurat Komorowskie nie może? 
|
Pn cze 09, 2014 7:51 |
|
 |
Johnny99
|
Bo to jest NIEWŁAŚCIWE. Rozumiesz? To, że inni postępowali niewłaściwie, nie znaczy, że Platformie wolno robić tak samo. Potrafisz to pojąć?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn cze 09, 2014 8:16 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Bo to jest NIEWŁAŚCIWE. Rozumiesz? To, że inni postępowali niewłaściwie, nie znaczy, że Platformie wolno robić tak samo. Potrafisz to pojąć? Sądzisz, że PO to jakiś bezbłędny unikat?
|
Pn cze 09, 2014 8:18 |
|
 |
Johnny99
|
Nie, PO w niczym nie jest unikatowa, więc nie ma sensu ją popierać. Prawda?
|
Pn cze 09, 2014 8:20 |
|
 |
pilaster
|
quas napisał(a): Zaczyna się prześladowanie katolików za rządów antykatolickiej Platformy. Po siedmiu latach rządzenia wreszcie zdecydowali sie okazać swoją antykatolickość. Przez siedem lat nie prześladowali, ale teraz, na rok przed wyborami, zaczęli 
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Pn cze 09, 2014 11:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Nie, PO w niczym nie jest unikatowa, więc nie ma sensu ją popierać. Prawda? Żadna nie jest unikatowa, a wybrać kogoś trzeba, byle nie oszołomów i pseudo chrześcijan wymachujących na innych substytutem pomnika.
|
Pn cze 09, 2014 11:34 |
|
 |
Johnny99
|
Nie lepszych od nich też nie trzeba wybierać 
|
Pn cze 09, 2014 11:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Nie lepszych od nich też nie trzeba wybierać  Jak na razie nie dostrzegam takowych.
|
Pn cze 09, 2014 15:33 |
|
 |
Johnny99
|
I nigdy nie dostrzeżesz, jeśli nadal będziesz stosować regułę: "co złego, to nie PO" 
|
Wt cze 10, 2014 6:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): I nigdy nie dostrzeżesz, jeśli nadal będziesz stosować regułę: "co złego, to nie PO"  Co złego od PO, to złe, ale coś lepszego oferowanego przez inne partię nie dostrzegam.
|
Wt cze 10, 2014 7:48 |
|
 |
Hosi
|
Johnny99 napisał(a): I nigdy nie dostrzeżesz, jeśli nadal będziesz stosować regułę: "co złego, to nie PO"  Alus stosuje jedynie strategię konfirmacyjną z elementem represji. 
|
Wt cze 10, 2014 7:53 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): Co złego od PO, to złe, ale coś lepszego oferowanego przez inne partię nie dostrzegam. Innymi słowy: PO jest zła, reszta partii nie lepsza, więc.. głosuję na PO  Alus, łamiesz się 
|
Wt cze 10, 2014 8:06 |
|
|
|