Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 15:31

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 368 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 25  Następna strona
 Młoda Polska 
Autor Wiadomość
Post Re: Młoda Polska
@Johnny, obejrzałeś wywiady z dziewczyną? Nie ma żadnej sprawy politycznej, rozumiesz?
Panna nie miała kompletnie nic do powiedzenia.
Przełam się, poświęć 10min. żebyś wiedział o czym dyskutujesz.

Pn cze 09, 2014 13:56
Johnny99 napisał(a):
ze sprawy politycznej
Jeśli jest to sprawa polityczna, to proszę ją jako taką zreferować. Jakie poglądy polityczne ma "wielka patriotka" i jak przedstawia się jej linia sporu politycznego z Donaldem Tuskiem.
Cytuj:
a wy dodatkowo podczepiacie do tego jeszcze chrześcijaństwo
To Ty napisałeś, że "wielka patriotka" jest też "skrajną katoliczką". Ani MARIEL, ani ja nie pisaliśmy o religijnym aspekcie sprawy (bo nie ma takiego, tak jak i aspekt polityczny jest jedynie tłem).

Pn cze 09, 2014 13:58

MARIEL napisał(a):
@Johnny, obejrzałeś wywiady z dziewczyną? Nie ma żadnej sprawy politycznej, rozumiesz?

Rozumiem, że Donald Tusk jest jej znajomym, osobiście ją skrzywdził i dlatego nazywa go zdrajcą?

Cytuj:

W takim razie co znajduje się w materiale WSieci, zatytułowanym "Powiem wam, dlaczego Tusk jest zdrajcą"?

zefciu napisał(a):
Jeśli jest to sprawa polityczna, to proszę ją jako taką zreferować. Jakie poglądy polityczne ma "wielka patriotka" i jak przedstawia się jej linia sporu politycznego z Donaldem Tuskiem.

Jej poglądy i stosunek do premiera są odwzorowaniem poglądów i stosunku do premiera radykalnych pisowców - tak przynajmniej wyglądało to na pierwszy rzut oka, bo późniejszy tekst o żydach skłaniałby raczej ku korwinizmowi bądź narodowcom :roll: Jak wynika z lustracji, przeprowadzonej przez usłużne media, za jej poglądy odpowiada najprawdopodobniej ojciec, ale jego sympatii partyjnych chyba nie ujawniono.

Cytuj:
To Ty napisałeś, że "wielka patriotka" jest też "skrajną katoliczką".

Zreferowałem to, co zreferowali mediom jej szkolni koledzy.

Cytuj:
Ani MARIEL, ani ja nie pisaliśmy o religijnym aspekcie sprawy

A to nie MARIEL pisała, że opluwanie jest bardziej chrześcijańskie, jeśli jest uargumentowane? :roll:

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn cze 09, 2014 14:09
Johnny99 napisał(a):
Cytuj:

W takim razie co znajduje się w materiale WSieci, zatytułowanym "Powiem wam, dlaczego Tusk jest zdrajcą"?

Odróżniasz czas przeszły od teraźniejszego?
To dobrze, że w obliczu pytań o argumenty w końcu się jakoś ustosunkowała. Szkoda, że nie wpadła wcześniej na ten pomysł.

Obejrzałeś wywiady z dziewczyną czy nadal nie wiesz o czym mówisz?

Cytuj:

A to nie MARIEL pisała, że opluwanie jest bardziej chrześcijańskie, jeśli jest uargumentowane? :roll:

Ładnie to tak manipulować?
Mariel napisał(a):
bardziej chrześcijańskie w tym konkretnym przypadku byłoby wyjaśnienie dlaczego tego konkretnego człowieka uważam za zdrajcę Polski, postawienie sprawy - jest zdrajcą Polski bo tak niestety daje jakiś pogląd na pobudki rzucającego ciężkim oskarżeniem.

Pn cze 09, 2014 14:20

MARIEL napisał(a):
To dobrze, że w obliczu pytań o argumenty w końcu się jakoś ustosunkowała.

Czyli jednak ma coś do powiedzenia - tak czy nie?

Cytuj:
Obejrzałeś wywiady z dziewczyną czy nadal nie wiesz o czym mówisz?

Wiesz, przed kamerą to ja też się krępuję i zapominam języka w gębie :roll:

Cytuj:
Ładnie to tak manipulować?

I gdzie jest manipulacja?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn cze 09, 2014 14:22
No oczywiście, że ma coś do powiedzenia TERAZ. W końcu:

Ja nie jestem yyy... ja nie jestem yyyy... zła na pana premiera... nie jestem na niego zła... mam jedynie yyy... co do jego osoby hymm... wielki żal... yyy

... nie brzmiało zbyt dobrze, więc trzeba było coś wysmarować.

Pn cze 09, 2014 14:36

Co tylko potwierdza, że Marysia powiedziała co powiedziała szczerze i nie była przygotowana na aferę, jaką wokół tego rozpętano :roll:

Pn cze 09, 2014 14:41
Johnny99 napisał(a):
Co tylko potwierdza, że Marysia powiedziała co powiedziała szczerze i nie była przygotowana na aferę, jaką wokół tego rozpętano :roll:
Oczekiwać od kogoś, że zarzut zdrady Polski (więc zarzut nie byle jaki) jakkolwiek uzasadni to rzeczywiście czysta złośliwość i czepialstwo.

Pn cze 09, 2014 14:50
Chwali się dziewczynie. W końcu mogła pozostać bez żadnych skrupułów na tej inwektywie :D

Johnny napisał(a):
Cytuj:
I co z tego, że Prezes Rady Ministrów? :shock: To prezesa można już do woli opluwać nie dbając o uzasadnienie zarzutów?

W skrócie - tak.

Pn cze 09, 2014 14:53

zefciu napisał(a):
Oczekiwać od kogoś, że zarzut zdrady Polski (więc zarzut nie byle jaki) jakkolwiek uzasadni to rzeczywiście czysta złośliwość i czepialstwo.

W przypadku Marysi mnie to akurat mało obchodzi, bo nie sądzę - co już pisałem kilka razy - że pogląd ten jest efektem jej własnych przemyśleń :roll:

MARIEL napisał(a):
Chwali się dziewczynie. W końcu mogła pozostać bez żadnych skrupułów na tej inwektywie

Oczywiście że mogła :roll:

Pn cze 09, 2014 14:57
zefciu napisał(a):
Bo o niczym innym nie mówiła. Tylko o tym, że jest wspaniałą, wielką patriotką i chce śpiewać. Ani słowa uzasadnienia ataku na Tuska.

Oczywiście mówiła nie tylko o tym że lubi śpiewać, bo na koniec o tym wspomniała, nie od siebie a w odpowiedzi. I oczywiście nie mówiła że jest ''wspaniałą'' patriotką. Mogłeś na tej samej zasadzie dodać, że skoro powiedziała że jest katoliczką to musi znaczyć że uważa się za boga. Było by to takie samo nad interpretowanie i na siłę przypisywanie złych cech jakie robisz.

zefciu napisał(a):

Widzę tu (w wątku) tendencje aby nieprawdziwie szkalować dziewczynę. Bo nie powiedziała w wywiadzie w którym o to nie była pytana czemu uważa Tuska za zdrajcę i wymyślać na nią co się da. Ja mam taki zarzut ale nie do dziewczyny ale do Tuska. Czemu uciekł kiedy dziewczyna zadała mu pytanie. Tak samo kiedy dziennikarze zadawali mu publicznie niewygodne pytania co do Smoleńska, po czym jak najszybciej dążył do tego aby uciec z konferencji. To samo zrobił wobec zwykłej młodej dziewczyny. To jest dla mnie nie godna postawa. Uciekł, nie chciał rozmowy, po czym wyskoczył z kwiatkami mówiąc że dziewczyna na następnym spotkaniu nie zabierała głosu. Już tam się postarano aby dziewczyna publicznie przy Tusku nie miała prawa do głosu. To Tusk uciekał, zrobił unik, a później kiedy odpowiednio się przygotował wszystko miało pójść według jego reguł i interesów. Uciekł, a pózniej już wykorzystał sytuację, udawał że był chętny do rozmowy ale wtedy kiedy to on był na górze. Kiedy tak nie jest ucieka.
Tak wygląda ta linia sporu politycznego z Tuskiem.

Pn cze 09, 2014 15:02
Jak ktos powie ni z gruszki ni z pietruszki, ze @quas to zdrajca, to @quas wda sie z nim w rzeczowa rozmowe w miejscu do tego nie przeznaczonym?

A jezeli nie, to oczywiscie @quas bedzie winny, ze go opluto.
Swiete slowa. A to Polska wlasnie. ..

Pn cze 09, 2014 15:06
quas napisał(a):
Oczywiście mówiła nie tylko o tym że lubi śpiewać,
Ale uzasadnienia ataku na Tuska nie dała.
Cytuj:
oczywiście nie mówiła że jest ''wspaniałą'' patriotką
Tylko, że "wielką". No i?
Cytuj:
Bo nie powiedziała w wywiadzie w którym o to nie była pytana czemu uważa Tuska za zdrajcę
A powiedziała?

Pn cze 09, 2014 15:07
Kael, nie pisz do mnie i mnie nie cytuj, bo jak Ci odpisuję to jestem cenzurowany politycznie. Nie bądz natrętem bo koniecznie musisz bronić interesów Platformy. Chcesz rozmowy ze mną to pisz do z Soulem bo uniemożliwia mi się rozmowę z Tobą. Więc póki co nie bądz natrętna.

Sytuacja wygląda tak. Tusk ucieka nie pierwszy raz na niewygodne pytania. Uciekł, pozniej zapewne już się postarano aby na następnym spotkaniu dziewczyna nie mogła się publicznie wypowiadać przy Tusku. Więc Tusk wyszedł i oznajmił, że on już był chętny do rozmowy ale dziewczyna nie zabierała głosu. To on uciekł, nie dziewczyna. Kiedy sytuacja była na żywo, twarzą w twarz, on uciekł, ale pozniej jakoś już był chętny do rozmowy o zdradzie, bo był na górze.

Pn cze 09, 2014 15:22
MARIEL napisał(a):
zefciu napisał(a):
To skoro ten wywiad był "luźny", to w ogóle gdzieś można się dowiedzieć poglądach "wielkiej patriotki"?

Z "wSieci". Mam ten nr przed sobą. Widać, że dziewczyna zdecydowała się w obliczu natarczywych pytań (nie autorki artykułu, nie, nie) o argumenty jakieś jednak przedstawić ;)
Z artykułu można się też dowiedzieć o "podgrzewanym wobec Marysi przemyśle nienawiści" i "rozwścieczonych obrońcach premiera".
Z pytań o zwykłą ludzką przyzwoitość zrobiono sprawę polityczną. Lepiej się sprzedaje.

Która zaskutkowała wojenką domową panów na prawicy :D
http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,1612 ... racji.html

Pn cze 09, 2014 15:31
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 368 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 25  Następna strona