Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 22, 2025 4:55

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Co zrobić z "chrześcijańskimi" rasistami? 
Autor Wiadomość

R6 zawsze mozesz powiedz ze Jezus Chrystus i Maryja tez byli zydami.

A homoseksualiste mozna nazwac osobe oszukana, ze zboczenie to jedyna droga zyciowa.

Pn cze 13, 2005 8:09

Witam wszystkich forumowiczów, jestem tutaj pierwszy raz i mam nadzieję, iż się zaaklimatyzuję:)
Wracając do sedna sprawy przeciwnicy chrześcijańskiej wiary mają suwerenne prawo wierzyć w to co im się żywnie podoba. I tak samo jak nam nie wolno zabronić naszej wiary, tak samo my nie posiadamy takowego prawa zakazującego innym ich wyznania. Każdy ma podobno swój rozum(to twierdzenie jest chyba mocno przesadzone 8) )i może kochać, zachowywać się jak tylko chce, oczywiście nie krzywdząc przy tym innych ludzi. Przeciwników chrześcijaństwa trzeba również tolerować, puszczać mimo uszu niemiłych uwag na nasz temat, gdyż walka z tymi ludźmi nie wniesie nic dobrego do naszego życia, a nawet może być wręcz przeciwnie. Trzeba pomimo wszystko zdobyć się na odrobinę tolerancji i kochać ich takich jakimi stworzył ich Bóg. Również homoseksualistów.

Pn cze 13, 2005 8:24
Zobacz profil WWW

Jest subtelna różnica między nazwaniem kogoś zboczeńcem, a nazwaniem zboczenia zboczeniem. Określając kogoś jako "zboczeniec" jest obraźliwe, natomiast określanie homoseksualizmu jako "zboczenie" jest prawdą, jest zgodne z nauką Kościoła.

Jak zapobiec homoseksualizmowi - leczenie, wstrzemięźliwość, zakaz paradowania, defilad i aktów homofilnych na ulicach pod karą mandatu.

Pn cze 13, 2005 18:14

Jest subtelna różnica między nazwaniem kogoś zboczeńcem, a nazwaniem zboczenia zboczeniem. Określając kogoś jako "zboczeniec" jest obraźliwe, natomiast określanie homoseksualizmu jako "zboczenie" jest prawdą, jest zgodne z nauką Kościoła.

Jak zapobiec homoseksualizmowi - leczenie, wstrzemięźliwość, zakaz paradowania, defilad i aktów homofilnych na ulicach pod karą mandatu.

A nie można homoseksualizmu nazwać po imieniu... czyli homoseksualzmem i traktować jak odstępstwo, inność bez jakościowania?

Ja też mam pewne opory etyczne-smakowe w tej sprawie... ale myślę moje preferencję są przez homoseksualistów odbierane w identyczny sposób.

Najbardziej jednak bym się bał uzyskania znaczących wpływów przez homoseksualistów o poziomie tolerancji jak autor powyższego cytatu. Wtedy musiałbym z żoną i rodziną zejść do podziemia. Kij ma dwa końce panie Meritus.

Pn cze 13, 2005 18:38

Widzę, że rozmowa zeszła na "gorący temat" jakim jest homoseksualizm - dlatego zamykam ten topic.
A zainteresowanych zapraszam do tych tematów :

http://www.forum.wiara.pl/viewtopic.php?t=2655&start=0

http://www.forum.wiara.pl/viewtopic.php ... seksualizm

http://www.forum.wiara.pl/viewtopic.php?t=2716&start=0

http://www.forum.wiara.pl/viewtopic.php?t=3867&start=0

Wt cze 14, 2005 12:09
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2