Autor |
Wiadomość |
Vacarius
|
 Re: Platforma Nieobywatelska
A kto podsłuchiwał Rząd? Przecież to może być jakiś agent rosyjski i to on jest ważny jego trzeba złapać. Podsłuchiwał a gdy podsłuchał coś kontrowersyjnego to na polecenie Moskwy przekazał to polskim mediom. Aby siać zamęt i anarchię w Polsce. Może agentura Putina robi z Polską co chce. Sparaliżowali władzę w Polsce i mogą ruszać spojone dalej wgłąb Ukrainy. Skoro bez karnie można podsłuchiwać Rząd to chyba rzeczywiście to państwo już nie istnieje. Gdy w grę wchodzą sprawy bezpieczeństwa narodowego to czym przy tym są wolne media? Władze muszą się dowiedzieć kto nagrywał bo to może być ruski agent. I może mieć jeszcze kilka innych podsłuchów z których będzie przekazywał Putinowi wszystkie polskie posunięcia. To niedopuszczalne aby komuś na takie podsłuchy pozwalać. Wykrywanie korupcji jest mniej ważne niż bezpieczeństwo kraju.
|
So cze 21, 2014 11:49 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wprost ujawnił następne nagrania (czy też raczej fragmenty nagrań) tym razem z Sikorskim w roli głównej: http://fakty.interia.pl/raport-tasmy-wp ... wsOfTheDaySłowa o nic nie wartym sojuszu polsko-amerykańskim jeszcze pewnie długo będą się nam czkawką odbijać  Jak szef MSZ-u mógł się tak dać złapać to ja nie wiem 
|
N cze 22, 2014 10:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
MARIEL napisał(a): Wprost ujawnił następne nagrania tym razem z Sikorskim w roli głównej: http://fakty.interia.pl/raport-tasmy-wp ... wsOfTheDaySłowa o nic nie wartym sojuszu polsko-amerykańskim jeszcze pewnie długo będą się nam czkawką odbijać  Jak szef MSZ-u mógł się tak dać złapać to ja nie wiem  Powiedział w paskudny sposób to co wszyscy wiemy - jakość sojuszy wyraziście ukazał nam 1939r, sojusz z USA nie jest wcale lepszy od tych sprzed dziesiątkami.
|
N cze 22, 2014 10:57 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jakbym już nie mogła wytrzymać to bym to w poduszkę wykrzyczała, takich rzeczy na takim stanowisku na głos się nie mówi  Coraz bardziej jestem ciekawa kto jest zleceniodawcą tych podsłuchów. Chociaż tej sprawy mogliby nie spartolić i wyjaśnić do końca. Coraz częściej odzywają się głosy podobne do vacariusowego, ten zainicjował czyja największa z całej afery korzyść.
|
N cze 22, 2014 11:00 |
|
 |
Vacarius
|
To już jest zamach stanu. Kogo jeszcze nagrali może wszystkich. A co ważniejsze jak długo oni cały rząd podsłuchiwali i komu te nagrania wysyłali. Polska jest atakowana prawdopodobnie przez agentów Putina. Ujawnienie nagrań z Belką to atak na złotówkę. Ujawnienie z Sikorskim to atak na sojusz polsko-amerykański. To niszczenie Polski gospodarczo i militarnie przed wojną. A atak na ich dwóch naraz to atak na Tuska. Putin odsunie Tuska od władzy aby Kaczyński go zastąpił. A Kaczyński da Putinowi preteksty do ataku na Polskę. Polską będzie osłabiona gospodarczo, bez sojuszników z Kaczyńskim, który wrzeszczy ze Putin zabił Prezydenta Polski.
|
N cze 22, 2014 11:39 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Z zastrzeżeniem, że takich rzeczy faktycznie na głos się nie mówi - coraz bardziej mi się ten Sikorski podoba.
Putin (jeśli to faktycznie on) chce mieć wolne ręce na Ukrainie. Polska podobno zanudzała UE tą Ukrainą na śmierć i prawie; teraz będzie się kotłować wewnętrznie w swoim piekiełku. Osobna sprawa, że oceniałem nasze służby lepiej, zwłaszcza po tej historii z Zielonką (zlikwidować wtykę i bezczelnie dać anons do mediów że się go poszukuje, no no) - a tu faktycznie wygląda to tak: agenci podwójni, agenci potrójni i kompletny brak pewności, po czyjej stronie jest twój przełożony.
|
N cze 22, 2014 17:24 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
MARIEL napisał(a): Coraz bardziej jestem ciekawa kto jest zleceniodawcą tych podsłuchów. Te durnie wygadują takie idiotyzmy, że każdy, komu zdarzyło się ich posłuchać, mógłby wpaść na pomysł, aby ponagrywać te rozmowy. Tym trudniej może być znaleźć inicjatorów tego cyrku.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
N cze 22, 2014 23:08 |
|
 |
kosiarz1
|
- Milczeć - wrzasnął Ponimirski i jego blada twarzyczka chorowitego dziecka zrobiła się czerwona z wściekłości. - Milczeć! Sapristi! Z was się śmieję! Z was! Elita! Cha, cha, cha... Otóż oświadczam wam, że wasz mąż stanu, wasz Cincinnatus, wasz wielki człowiek, wasz Nikodem Dyzma to zwykły oszust, co was za nos wodzi, to sprytny łajdak, fałszerz i jednocześnie kompletny kretyn! Idiota, nie mający zielonego pojęcia nie tylko o ekonomii, lecz o ortografii. To cham, bez cienia kindersztuby, bez najmniejszego okrzesania! Przyjrzyjcie się jego mużyckiej gębie i jego prostackim manierom! Skończony tuman, kompletne zero! Daję słowo honoru, że nie tylko w żadnym Oksfordzie nie był, lecz żadnego języka nie zna! Wulgarna figura spod ciemnej gwiazdy, o moralności rzezimieszka. Sapristi! Czy wy tego nie widzicie? Źle powiedziałem, że on was za nos wodzi! To wy sami wwindowaliście to bydlę na piedestał! Wy! Ludzie pozbawieni wszelkich rozumnych kryteriów. Z was się śmieję, głuptasy! Z was! Motłoch!...
Nareszcie udało mu się włożyć monokl. Obrzucił wszystkich pogardliwym spojrzeniem i wyszedł trzaskając drzwiami.Murzyny i frajerzy, tak was określił Sikorski... 
|
Pn cze 23, 2014 6:25 |
|
 |
Johnny99
|
MARIEL napisał(a): Łukasz N. ma przydzielony dozór policyjny, nie wiem co w praktyce taki dozór oznacza, ale do toalety chyba za nim chodzić nie będą Nie będą. Szczegóły dozoru określa sąd. Z tego, co czytałem, Łukasz N. musi się jedynie meldować na Policji co dwa tygodnie. Vacarius napisał(a): A kto podsłuchiwał Rząd? Przecież to może być jakiś agent rosyjski i to on jest ważny jego trzeba złapać. To jest w każdym razie pierwsze, o czym pomyśleli zagraniczni komentatorzy. Co dopiero przecież mieliśmy aferę z "fuck UE" i wszyscy byli przekonani, że to też Rosja. Niedawno wybuchła również afera podsłuchowa na Litwie (tam podsłuchiwani byli dziennikarze).. Cytuj: Ujawnienie z Sikorskim to atak na sojusz polsko-amerykański. To niszczenie Polski gospodarczo i militarnie przed wojną. .. tylko, że to jest jedynie typowe, ruskie chuligaństwo. Sikorski to prymitywny, nadęty bufon, który uważa się za szlachcica i lubi rzucać rasistowskimi dowcipami. Tyle, że skoro ja to wiem od dawna, to tym bardziej wiedzą to od dawna Amerykanie. Sojuszowi polsko-amerykańskiemu to akurat nie zaszkodzi. Soul33 napisał(a): Te durnie wygadują takie idiotyzmy, że każdy, komu zdarzyło się ich posłuchać, mógłby wpaść na pomysł, aby ponagrywać te rozmowy. Właśnie. Gdyby się okazało, że to Putin podsłuchuje, to byłby to naprawdę najmniejszy problem. Putin prawdopodobnie podsłuchuje wszystkich (podobnie, jak Obama podsłuchiwał nawet Merkel) i wszyscy powinni o tym wiedzieć, a więc np. nie szlajać się po knajpach, by po pijaku kląć przy ośmiorniczkach. Dla osób na takich stanowiskach to powinien być elementarz. Wprost, jeszcze za Lisa, pisał o tym, że Tusk panicznie boi się podsłuchów i bez przerwy uważa. No i na Tuska jakoś taśm nie ma. Szkoda, że nie ma nawet tyle poczucia odpowiedzialności, by wydać odpowiednie zarządzenia swoim własnym ministrom (skoro już wybrał takich, którzy nie są w stanie sami na to wpaść). To w 100% jego wina. On nad niczym nie panuje.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn cze 23, 2014 6:45 |
|
 |
zepp
|
Dziś w radiu słyszałem wersję, że za podsłuchami stoi rodzinny interesik : manager z Sowy i jego brat zatrudniony u Sobańskich . Pytanie czy sami na to wpadli, by nagrywać, czy ktoś ich zainspirował ?
_________________ Jeśli można na coś poradzić, po cóż rozpaczać, Jeśli nie można, na cóż ronić łzy ...
|
Pn cze 23, 2014 6:50 |
|
 |
kosiarz1
|
To ja ich podsłuchiwałem, przyznają się! Jak tylko zdobyli władze, od 2007 roku wszystko wiedziałem na ich temat! Swiadczą o tym moje posty! O Sikorskim pisałem, że agent Putina, był odpowiedzialny, za wiele antyamerykańskich działan w Polsce. Kolega dobry endeka Giertycha. O naszym państwie pisałem, ze nie istnieje, ze to wszystko du..i kamieni kupa, o gospodarce, że te wszystkie Tuska cuda to brednie i teorie. O rzadzacych nami, że złodzieje, oszuści. Pisałem, że śmieją się z swoich wyborcow nazywajac ich frajerami...można sięgnąć w archiwa.
|
Pn cze 23, 2014 6:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Przypomnę słowa Sikorskiego, które przytoczyła Olejnik: Bullshit, skonfliktujemy się z Niemcami, Francuzami, bo zrobiliśmy laskę Amerykanom. Frajerzy, kompletni frajerzy. Problem w Polsce jest, że mamy płytką dumę i niską ocenę. Taka murzyńskość
... i to jak się z nich tłumaczy: Murzyńskość = Négritude – Wikipedia, wolna encyklopedia http://pl.m.wikipedia.org/wiki/N%C3%A9gritude … O mój Boże, nie lepiej było tego wziąć jak chłop na klatę... Johnny napisał(a): Szkoda, że nie ma nawet tyle poczucia odpowiedzialności, by wydać odpowiednie zarządzenia swoim własnym ministrom (skoro już wybrał takich, którzy nie są w stanie sami na to wpaść). To w 100% jego wina. On nad niczym nie panuje. Jak miałby to zrobić, bo sobie tego nie wyobrażam... To jak dorosłym chłopom przypominać by przed jedzeniem umyli ręce.
|
Pn cze 23, 2014 7:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
MARIEL napisał(a): O mój Boże, nie lepiej było tego wziąć jak chłop na klatę... Wiesz co, jeśli chodzi o sprawy wewnętrzne, to pewnie tak, bo my tu wszyscy jesteśmy po części rasistowscy, przynajmniej jeśli mierzyć zachodnią miarą. Ale to jest minister spraw zagranicznych. To jest tłumaczenie na użytek zewnętrzny; możesz sobie w ten sposób wyrobić pojęcie, co się tam wyrabia.
|
Pn cze 23, 2014 7:22 |
|
 |
Johnny99
|
MARIEL napisał(a): Jak miałby to zrobić, bo sobie tego nie wyobrażam... To jak dorosłym chłopom przypominać by przed jedzeniem umyli ręce. Ano, ale to przecież on zdecydował, że tacy dorośli chłopcy (i dziewczynki) zostaną ministrami i to takimi, którzy odpowiadają za bezpieczeństwo państwa. ErgoProxy napisał(a): Wiesz co, jeśli chodzi o sprawy wewnętrzne, to pewnie tak, bo my tu wszyscy jesteśmy po części rasistowscy, przynajmniej jeśli mierzyć zachodnią miarą. Ale to jest minister spraw zagranicznych. To jest tłumaczenie na użytek zewnętrzny; możesz sobie w ten sposób wyrobić pojęcie, co się tam wyrabia. Dokładnie. Jak dotąd cytowane jest tylko słowo "murzyńskość" (widziałem nawet drobiazgowe tłumaczenie jego znaczenia w języku polskim), bez kontekstu, Sikorski więc pewnie liczy na to, że jak puści w świat jego bardziej "poprawną" interpretację, to kontekstem już się nikt nie zainteresuje.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn cze 23, 2014 7:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja to wszystko rozumiem, jak już się jednak rozlało niech wymyśli jakieś sensowniejsze wytłumaczenie, a nie kolejny asumpt kabaretom dawać. Ehh...Zobaczcie na komentarze pod artem w Newsweeku: http://www.newsweek.com/we-gave-america ... ?piano_t=1... btw, niech się lepiej tłumaczy ze słów o nic nie wartym sojuszu z Amerykanami, murzynskość Polaków to pikuś przy tym.
|
Pn cze 23, 2014 7:31 |
|
|
|