Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 13:41

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 437  Następna strona
 Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji 
Autor Wiadomość
Moderator

Post Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
ależ w ten sposób zlikwidowalibyśmy większość tematów.
Przykład:
Temat pierwszy z brzegu w dziale "Duchowość": Dlaczego katolicy są smutni?
Temat zarzuca coś katolikom (gospodarzom forum), a nie żadnemu z odłamów protestanckich.
Autor forumułuje zarzut bez udowodnienia, a nawet bez uprawdopodobnienia. Czyli według rozumowania Kozioła (brak dowodu jest równoznaczny z oszczerstwem), należałoby ten temat zamknąć a autora zbanować.
Czy Kozioł domaga się zamknięcia tego i wielu innych, tak sformułowanych a krzywdzących katolików tematów?

Wt lip 01, 2014 16:59
Zobacz profil WWW
Temat watku jest, moim zdaniem, ok.
Ale pierwszy wpis od ktorego MARIEL go wydzielila zawiera , również moim zdaniem, pomowienie
Cytuj:
W sumie to chętnie bym się dowiedział, dlaczego protestantom aż tak zależy na tym, by antychrześcijanie robili co chcieli i nikt przeciwko temu nie miał prawa zaprotestować."

@Koziol temat protestow wyjasnil
Kozioł napisał(a):

Przedstawiłem jak było: spektakl odwołano, bo nie można było zapewnic bezpieczeństwa, bano się bojówek kiboli i zakłóceń spektaklu. Tak działaja terroryści: przez zastraszenie, przez groźby użycia siły. To nie są działania godne chrześcijan.
Próbowano także nie wpuścić widzów na czytanie scenariusza. To jest naruszenie nietykalności osobistej, to przestępstwo.
Nie dopuszczono do spotkania z autorem sztuki używając bomby zapachowej. To jest akt terroru.

To są działania chrześcijan? To jest obraz chrześcijaństwa jaki "obrońcy" chcą pokazać niedowiarkom, czy niewierzącym? Takie jest wg ciebie chrześcijaństwo?

Taka własnie postawa to młyn na wodę wszystkich krytyków chrześcijaństwa, wszystkich "antychrześcijan".

Jakos nikt tego nie przyjal do wiadomosci i to @Koziol tudziez inni (naiwni) protestanci maja, jak widac, wyjasnic i udowodnic swiecie oburzonym katolikom, ze nie aż tak zależy im na tym, by antychrześcijanie robili co chcieli i nikt przeciwko temu nie miał prawa zaprotestować.

Rownie dobrze mozna zaczac dyskutowac na temat
W sumie to chętnie bym się dowiedział, dlaczego katolicy siegaja po srodki czynnej przemocy, zeby narzucic inaczej myslacym swoje przekonajia i zabronic zachowan, ktore im sie nie podobaja i dlaczego cel uswieca ich srodki?

Podejmuje sie ktos z was udowodnic, ze to nieprawda?

Wt lip 01, 2014 17:24
Kael napisał(a):
Temat watku jest, moim zdaniem, ok.
Ale pierwszy wpis od ktorego MARIEL go wydzielila zawiera , również moim zdaniem, pomowienie
Cytuj:
W sumie to chętnie bym się dowiedział, dlaczego protestantom aż tak zależy na tym, by antychrześcijanie robili co chcieli i nikt przeciwko temu nie miał prawa zaprotestować."

@Koziol temat protestow wyjasnil
[...]

O co innego chodzi w tym wątku @Kael.
Przeczytaj podsumowanie pytań na ostatniej stronie tematu.

Cytuj:
W sumie to chętnie bym się dowiedział, dlaczego katolicy siegaja po srodki czynnej przemocy, zeby narzucic inaczej myslacym swoje przekonajia i zabronic zachowan, ktore im sie nie podobaja i dlaczego cel uswieca ich srodki?

Ale dlaczego miałabym udowadniać, że to nieprawda skoro to prawda? Są katolicy, którzy sięgnęli po przemoc protestując przeciwko wiadomemu przedstawieniu, żeby zabronić innym i.t.d.

W kwestii pierwszego wpisu w temacie zastanowimy się do jutra czy konieczne jest przeformułowanie dyskusyjnego zdania.

Wt lip 01, 2014 18:16
MARIEL napisał(a):
O co innego chodzi w tym wątku @Kael.
Przeczytaj podsumowanie pytań na ostatniej stronie tematu.

To nie jest podsumowanie ale dalsze pytania. I mam udowadniać, że nie jestem garbaty.
Temat zaczął sie od oszczerstwa i cały wątek jest tego rozwinięciem.

Wt lip 01, 2014 18:45
@ MARIEL uwazasz, ze tak sformulowana teza
W sumie to chętnie bym się dowiedział, dlaczego katolicy siegaja po srodki czynnej przemocy, zeby narzucic inaczej myslacym swoje przekonania i zabronic zachowan, ktore im sie nie podobaja i dlaczego cel uswieca ich srodki
bylaby dobrym poczatkiem dyskusji na tym forum?
To ja sie zastanowie, czy ten temat zalozyc....
Moze troche zmodyfikuje, zeby bylo jasne, ze mam na mysli katolikow globalnie i ze globalnie uwazamy, ze chlubny naszym zdaniem cel, uswieca srodki.
Poczekam na ruch moderacji w kwestii tezy @Johnnego99.

Wt lip 01, 2014 19:19
Moderator

Kozioł napisał(a):
Temat zaczął sie od oszczerstwa i cały wątek jest tego rozwinięciem.

Pytanie Johnny'ego zawiera przesadne uogólnienie nt. protestantów ale dwa posty dalej doprecyzował, o co chodzi:

Tytuł: Czy protestantom zależy by antychrześcijanie robili co chcieli?
Johnny99 napisał(a):
Po prostu ciekawi mnie, dlaczego przy okazji każdego takiego rodzaju protestu, zawsze stajecie po stronie nie chrześcijan, tylko tych drugich. Teraz zresztą też, w sprawie elementarza. Katolicy widzą problem - wy nie. Wystawia się sztukę obrażającą Chrystusa? Katolicy widzą problem - wy nie. Pastafarianie ośmieszają religię, próbując się zarejestrować jako pełnoprawny związek wyznaniowy? Katolicy widzą problem - wy nie. I tak za każdym razem. Jestem po prostu ciekawy, z czego to wynika. Oczywiście, nie dotyczy to tylko was - katolicy "otwarci" zachowują się tak samo. I do nich też chętnie skieruje to pytanie.

Jest to zatem prywatna obserwacja, a końcówka wskazuje, że chodzi o różnych ludzi. Potem dyskusja doszła do stwierdzenia, że żadne protesty nie są znane i powstało pytanie o czym i czy w ogóle o czymkolwiek to świadczy lub z czego wynika.

Sądzę, że teraz można się do tego po prostu odnieść (albo i nie odnosić).

~ Pink Floyd, "Hey you"

Wt lip 01, 2014 22:39
Mam pytanie:chcę napisać na temat Intronizacji NSPJezusa. Rekolekcje i uroczystość odbyły się w mojej parafii NMP Wspomożenia Wiernych w Rumi w dniach 28 czerwca -1 lipca.
Gdzie jest wątek o Intronizacji?

Śr lip 02, 2014 8:27
search.php?keywords=intronizacja&terms=all&author=&sc=1&sf=titleonly&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=Szukaj

Śr lip 02, 2014 8:36

Kael napisał(a):
W sumie to chętnie bym się dowiedział, dlaczego katolicy siegaja po srodki czynnej przemocy, zeby narzucic inaczej myslacym swoje przekonania i zabronic zachowan, ktore im sie nie podobaja i dlaczego cel uswieca ich srodki
bylaby dobrym poczatkiem dyskusji na tym forum?

Taka forma nie jest wcale rzadka na tym forum.

Cytuj:

Przecież nawet teraz trwa dyskusja z JedenPostem na ten temat i nikt nie udowadnia, że to nieprawda, bo to, niestety, prawda, takie przypadki się zdarzają.

Kozioł napisał(a):
To nie jest podsumowanie ale dalsze pytania.

Nie, to są pytania, na które nie odpowiedziałeś, z całego wątku, zebrane w jednym miejscu.

Cytuj:
I mam udowadniać, że nie jestem garbaty.

Nikt ci niczego nie kazał udowadniać, zadano ci jedynie pytania.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr lip 02, 2014 8:37
gita napisał(a):
Mam pytanie:chcę napisać na temat Intronizacji NSPJezusa. Rekolekcje i uroczystość odbyły się w mojej parafii NMP Wspomożenia Wiernych w Rumi w dniach 28 czerwca -1 lipca.
Gdzie jest wątek o Intronizacji?

viewtopic.php?f=27&t=23369&hilit=Intronizacja

Śr lip 02, 2014 9:14
Mariel, cały wątek jest do wyrzucenia, a nie tylko do zmiany pierwszy post.
3/4 wątku to wasza próba (twoja i Johnny99) wymuszenia na mnie udowodnienia, ze obraźliwa teza jest nieprawdziwa.
Dziwna to jest też interwencja. Przypisałaś @Johny99 zdanie, którego nie napisał. Fałszujesz rzeczywistość.

Ostatnio edytowano Śr lip 02, 2014 12:16 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Śr lip 02, 2014 12:11

Nikt na tobie niczego nie wymusza. Na forum jesteś dobrowolnie. Kael pokazała, że można, nie zgadzając się z przedstawioną tezą (a ściślej jej wydźwiękiem), odnieść się do niej merytorycznie, dzięki czemu będzie można kontynuować dyskusję - z twoim udziałem lub bez niego.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr lip 02, 2014 12:15
Twoja obraźliwa uwaga była skierowana do mnie. Teza została oparta na kłamstwie.
O tym dyskutujecie? Czy może dlaczego protestanci w Polsce nie stosują metod terrorystycznych?

Śr lip 02, 2014 12:18

Kozioł napisał(a):
Twoja obraźliwa uwaga była skierowana do mnie. Teza została oparta na kłamstwie.

Zmiana tematu wątku była uzgodniona ze mną, jeśli trzeba to publicznie potwierdzam, że oddaje ona moje intencje.

Cytuj:
O tym dyskutujecie? Czy może dlaczego protestanci w Polsce nie stosują metod terrorystycznych?

Nie. Przestań fałszować rzeczywistość.

Śr lip 02, 2014 12:26
Kozioł napisał(a):
Mariel, cały wątek jest do wyrzucenia, a nie tylko do zmiany pierwszy post.
3/4 wątku to wasza próba (twoja i Johnny99) wymuszenia na mnie udowodnienia, ze obraźliwa teza jest nieprawdziwa.
Dziwna to jest też interwencja. Przypisałaś @Johny99 zdanie, którego nie napisał. Fałszujesz rzeczywistość.

Temat zostaje, zawiera szereg ciekawych, prowokujących do dyskusji pytań.
Tezy żadnej nie ma, zbyt ostro sformułowane zdanie z pierwszego wpisu wątku zostało usunięte i po konsultacji z autorem wpisu zastąpione nie budzącym kontrowersji pytaniem.

Taka jest moja decyzja jako moda działu, można się od niej odwoływać u administratora forum.

Śr lip 02, 2014 12:34
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 6551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 437  Następna strona