Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 23:18

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 430 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 29  Następna strona
 Hej sokoły 
Autor Wiadomość

Post Re: Hej sokoły
Alus napisał(a):
Ciekawe czy JKM będzie zachwycony carem Putinem po zamordowaniu przez tzw. "separatystów" 295 cywilnych osób zestrzelonego malezyjskiego samolotu.

Zapewne" car" będzie się próbował wykręcić od odpowiedzialności za tę tragedię

Cz lip 17, 2014 18:08

Oczywiście, już się wykręca: twierdzi, że za katastrofę odpowiada Ukraina, bo nastąpiła ona na jej terytorium. Czyżby zatem za katastrofę smoleńską odpowiadała Rosja? :roll: To, że Rosja będzie bezczelnie kłamać w kwestii tego zdarzenia było oczywiste, ciekawe jest natomiast, jak na to zareaguje świat w sytuacji, gdy chodzi o śmierć już nie jakichś tam Ukraińców, tylko obywateli USA, Holandii, Francji, Niemiec, Malezji, Australii.. i nie mówię tu o przywódcach, bo ci też już zaczęli mataczyć (co też było oczywiste), tylko o społeczeństwach. Trzeba będzie coś z nimi zrobić. Ciekawe, kiedy po raz pierwszy, tym razem na Zachodzie, padnie stwierdzenie: "no co, wojny przecież Rosji nie wypowiemy" :-|

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt lip 18, 2014 7:11
Johnny99 napisał(a):
Oczywiście, już się wykręca: twierdzi, że za katastrofę odpowiada Ukraina, bo nastąpiła ona na jej terytorium. Czyżby zatem za katastrofę smoleńską odpowiadała Rosja? :roll: To, że Rosja będzie bezczelnie kłamać w kwestii tego zdarzenia było oczywiste, ciekawe jest natomiast, jak na to zareaguje świat w sytuacji, gdy chodzi o śmierć już nie jakichś tam Ukraińców, tylko obywateli USA, Holandii, Francji, Niemiec, Malezji, Australii.. i nie mówię tu o przywódcach, bo ci też już zaczęli mataczyć (co też było oczywiste), tylko o społeczeństwach. Trzeba będzie coś z nimi zrobić. Ciekawe, kiedy po raz pierwszy, tym razem na Zachodzie, padnie stwierdzenie: "no co, wojny przecież Rosji nie wypowiemy" :-|

Bardzo szybko padną, bo kalkulacja zysków-strat, oczywiście finansowych, spowoduje kilkudniowy szum, a potem wszystko wróci do normy.....zachód nie chciał ginąć za Gdański, nie będzie także chciał za Ukraińców i kilkunastu swoich obywateli.

Pt lip 18, 2014 7:35

JKM już zaprezentował stanowisko:

Po katastrofie nad miastem Thorez świat zamarł w oczekiwaniu na wyjaśnienia.
1) Samolot spadł na tereny kontrolowane przez separatystów. Na jakiej podstawie JE Piotr Poroszenko od razu ogłosił, że został zestrzelony???
2) Dlaczego JE Włodzimierz W.Putin ogłosił, że odpowiedzialność ponosi Republika Ukraińska, bo zestrzelenie nastąpiło nad jej terytorium?? Z tego wynika, że za katastrofę prezydenckiego "Tu 154M" odpowiedzialność ponosiłaby FR.
3) Separatyści twierdzą, że nie maja z tym nic wspólnego. Gdzie jest całość nagranych i publikowanych przez ukraińską bezpiekę rozmów?
Jest oczywiste, że separatyści nie mieli ani technicznych możliwości ani żadnego interesu by ten samolot zestrzelić. Nie bardzo widać, jaki interes mieliby tu Rosjanie. Więc jeśli rzeczywiście ktoś go zestrzelił - to kto? Ukraińcy polujący na samolot, którym miał lecieć Prezydent FR? Czy ktoś, kto dąży do wywołania III wojny światowej?”

Nie wiem, na jakiej podstawie JKM twierdzi, że separatyści nie mieli (...) technicznych możliwości i że samolot zestrzelono celowo - chyba wczoraj nie miał czasu oglądać TV albo wejść do Internetu..

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt lip 18, 2014 8:49
Pewnie dlatego, ze jedyna wyrocznia dla JKM jest on sam.
A on, jak widac, najpierw mowi, a potem (ciagle mam nadzieje) mysli.

Pt lip 18, 2014 8:51
Kael napisał(a):
Pewnie dlatego, ze jedyna wyrocznia dla JKM jest on sam.

Dokładnie - ubiegłaś mnie o sekundy :)

Pt lip 18, 2014 8:53

Johnny99 napisał(a):
Oczywiście, już się wykręca: twierdzi, że za katastrofę odpowiada Ukraina, bo nastąpiła ona na jej terytorium. Czyżby zatem za katastrofę smoleńską odpowiadała Rosja?

Naprawdę propaganda PISowska jej gotowość do służenia Putinowi przekraczają wszelkie granice obrzydliwości... Za chwilę usłyszymy, ze samolot nad Ukrainą zestrzelił Tusk. :(

A róznica jest oczywista Samolot nad ukraina został zestrzelony, natomiast w Smoleńsku rozbił się wskutek błędów w pilotażu. Dlatego na Ukrainie jest winny ten kto wystrzelił rakietę, a w Smoleńsku - piloci.

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Pt lip 18, 2014 9:19

Jak widać, dla pilastra już nawet JKM stał się "pisowcem" :(

Oczywiście, pozostaje do wyjaśnienia, dlaczego oskarżanie Putina o kolejne zbrodnie jest dla pilastra wyrazem "gotowości do służenia mu przekraczającej wszelkie granice obrzydliwości" :roll:

Pt lip 18, 2014 10:43

Johnny99 napisał(a):

Już padają pytania typu: dlaczego lecieli nad terenem działań wojennych? Wychodzi na to ,że latanie nad terytorium Ukrainy jest niebezpieczne :gazeta:

Pt lip 18, 2014 19:40
No bo jest.
Jak byla wojna w Jugoslawii to do Grecji samoloty z Europy Zachodniej lataly nad zachodnim wybrzezem Wloch.
A wojne domowa na Ukrainie do tej pory Europa ignorowala.

Pt lip 18, 2014 19:48

Kael napisał(a):
No bo jest.
Jak byla wojna w Jugoslawii to do Grecji samoloty z Europy Zachodniej lataly nad zachodnim wybrzezem Wloch.
A wojne domowa na Ukrainie do tej pory Europa ignorowala.

Może teraz wreszcie przestanie. Jest taki kawał, bardziej smutny niż wesoły : Rosja zajęła Krym, :cisza: Europa ..... zajęła stanowisko :

Pt lip 18, 2014 20:00
Johnny99 napisał(a):
Nie wiem, na jakiej podstawie JKM twierdzi, że separatyści nie mieli (...) technicznych możliwości i że samolot zestrzelono celowo - chyba wczoraj nie miał czasu oglądać TV albo wejść do Internetu..

Chyba jednak miał. Wydaje się, że Korwin z niezwykłą uwagą śledzi prokremlowskie media. W końcu w sprawie kryzysu ukraińskiego nie przedstawia żadnych oryginalnych przemyśleń, tylko powtarza słowo w słowo to co głosi putinowska propaganda. Tak było m.in. ze szkolonymi w Polsce terrorystami z Majdanu, tak jest teraz z zamachem na Putina.

N lip 20, 2014 12:40
Moderator

Jeżeli faktycznie ma tego Aspergera, mógłby w pewnych kwestiach być zbyt łatwowierny.
Świetna pamięć -> szybkie utrwalanie informacji i przekonań -> zmniejszony krytycyzm (oraz zwiększona tendencja do literalnego rozumienia tekstu).

quas napisał(a):
Obecnie zestrzelony samolot, za czym stoi Rosja, jest konsekwencją działalności Tuska i postawy EU wobec zamachu Smoleńskiego. Ekspansja Rosji dzieje się przy współpracy z zachodem który tylko udaje oburzenie kiedy tak naprawdę jest to cicha współpracą z Rosją i przyzwolenie. Tak samo kiedy Rosja wejdzie do Polski będzie to konsekwencją współpracy Tuska i polityków zachodu. Zachód do tego właśnie zachęca Rosję, do dalszej ekspansji, a pewne jest że ona nie zatrzyma się tylko na Ukrainie.

Rosja nie wkracza na Ukrainę przy pomocy armii, bo ich na to zwyczajnie pod względem ekonomicznym nie stać. Gospodarka Rosji słabnie, a po działaniach na Ukrainie słabnie jeszcze szybciej. Putina natomiast niezbyt to obchodzi, jak widać. To znaczy, że teraz ma inne priorytety - z pewnością dobrze wie, że Rosja upada, więc prawdopodobnie próbuje realizować jakieś strategie na tę ewentualność.

Do Polski nie wejdzie, bo na to też go nie stać, poza tym nie dałby rady użerać się z polską partyzantką. A ruchy seperatystyczne w Polsce, jakie można by rozniecić, byłyby zbyt słabe i Polacy zaraz by tych seperatystów zaciukali w lesie.

~ Pink Floyd, "Hey you"

N lip 20, 2014 16:42

Cytuj:
A ruchy seperatystyczne w Polsce, jakie można by rozniecić, byłyby zbyt słabe i Polacy zaraz by tych seperatystów zaciukali w lesie.

Rozniecić separatystyczne ruchy w Polsce, po co? Żeby mieć następną wojnę? :boks:

N lip 20, 2014 20:54

mareta napisał(a):
Już padają pytania typu: dlaczego lecieli nad terenem działań wojennych? Wychodzi na to ,że latanie nad terytorium Ukrainy jest niebezpieczne :gazeta:

Już w pierwszym dniu ktoś w TVN się do tego odniósł: bo oficjalnie to nadal nie jest "teren działań wojennych". Rosjanie nigdy nie stwierdzili, że "prowadzą wojnę", Ukraińcy również nie (wg nich to "operacja antyterrorystyczna"), oficjalnie "separatyści" nie dostali od Rosji żadnej broni, mają co najwyżej to, co można kupić w każdym sklepie, i tak dalej. Któż mógł przypuszczać, że przelot na wysokości 10 km nie będzie bezpieczny? Jak patrzyłem na FlightRadar, to nawet nad Irakiem samoloty latają.. jak się dowiadujemy, do obsługi systemu BUK (czyli takiego, który jest w stanie strącać samolot na takiej wysokości) potrzeba min. 10 ludzi szkolonych min. 3 lata. Żeby snuć tego rodzaju obawy, trzeba by było wprost założyć, że na terytorium Ukrainy działa regularna armia rosyjska w pełnym uzbrojeniu. Nikt tego nie przyjmował do wiadomości.

Pn lip 21, 2014 6:21
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 430 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 29  Następna strona