Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 21, 2025 15:03

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 131 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
 Świadkowie Jehowy ,jak bardzo zagubieni. 
Autor Wiadomość

Post Re: Świadkowie Jehowy ,jak bardzo zagubieni.
A co mówi ksiega kaznodziei albo perwsza mojżeszowa albo przykład Łazarza czytałeś analizowałeś?Pomyśl.

19 W pocie więc oblicza twego
będziesz musiał zdobywać pożywienie,
póki nie wrócisz do ziemi,
z której zostałeś wzięty;
bo prochem jesteś
i w proch się obrócisz!

5 ponieważ żyjący wiedzą, że umrą,
a zmarli niczego zgoła nie wiedzą,
zapłaty też więcej już żadnej nie mają,
bo pamięć o nich idzie w zapomnienie.
6 Tak samo ich miłość,
jak również ich nienawiść, jak też ich zazdrość - już dawno zanikły,
i już nigdy więcej udziału nie mają żadnego
we wszystkim, cokolwiek się dzieje pod słońcem

. 11 To powiedział, a następnie rzekł do nich: «Łazarz, przyjaciel nasz, zasnął, lecz idę, aby go obudzić». 12 Uczniowie rzekli do Niego: «Panie, jeżeli zasnął, to wyzdrowieje». 13 Jezus jednak mówił o jego śmierci, a im się wydawało, że mówi o zwyczajnym śnie. 14 Wtedy Jezus powiedział im otwarcie: «Łazarz umarł, 15 ale raduję się, że Mnie tam nie było, ze względu na was, abyście uwierzyli. Lecz chodźmy do niego!» 16 Na to Tomasz, zwany Didymos, rzekł do współuczniów: «Chodźmy także i my, aby razem z Nim umrzeć».
17 Kiedy Jezus tam przybył, zastał Łazarza już do czterech dni spoczywającego w grobie. 18 A Betania była oddalona od Jerozolimy około piętnastu stadiów 19 i wielu Żydów przybyło przedtem do Marty i Marii, aby je pocieszyć po bracie. 20 Kiedy zaś Marta dowiedziała się, że Jezus nadchodzi, wyszła Mu na spotkanie. Maria zaś siedziała w domu. 21 Marta rzekła do Jezusa: «Panie, gdybyś tu był, mój brat by nie umarł. 22 Lecz i teraz wiem, że Bóg da Ci wszystko, o cokolwiek byś prosił Boga». 23 Rzekł do niej Jezus: «Brat twój zmartwychwstanie». 24 Rzekła Marta do Niego: «Wiem, że zmartwychwstanie w czasie zmartwychwstania w dniu ostatecznym».

Czy ci ludzi byli w raju?Łazarz ma zmartwychwstac w dniu sądu.Jezus przyrównał śmierc do snu dlaczego?bo głęboki sen jest stanem zupełnej nie świadomości człowiek nic nie czuje nie wie co sie z nim dzieje i nie jest w żadnym raju człowieku.porostu przestaje istnieć .

Zwróć uwagę na część b wersetu Kaznodziei już nigdy więcej udziału nie mają żadnego
we wszystkim, cokolwiek się dzieje pod słońcem.Wersety z Bibli tysiąclecia .

Pt lip 18, 2014 22:36
hriss napisał(a):
Alus napisał(a):
Cytuj:
A ŚJ jak najbardziej wierzą w niebo. Nawet twierdzą, że trafi tam zaledwie 144 tys. ludzi. Masz jakieś dziwne informacje. Doczytaj.

Owszem wierzą w niebo, w którym po ponownych przyjściu Chrystusa w ilości 144 tysięcy zasiądą pospołu z Nim i będą wspólnie władać pozostałą ludzkością.
Dlatego też zmanipulowali słowa Jezusa Zaprawdę powiadam ci: dziś ze Mnę będziesz w raju, przesuwając znak interpunkcji. W ich wersji te słowa brzmią Zaprawdę powiadam ci dziś, ze Mną będziesz w raju.

Zmanipulowały religie chrzescijańskie a nie Świadkowie.Własnie taki ma być przekład tego wersetu .
Powiadam ci dziś,...Dlaczego?Kiedy spisywano Biblie jezykiem Hebrajskim i grekę nie stosowano znaków interpunkcyjnych i do tego zdania pisało sie łącznie.To nie jedyny dowód ,że w tym dniu Jezus nie poszedł do raju.3 dni był martwy nie był w zadnym raju .Zmartwychwstał i jeszcze przez ponad 40 dni ukazywał się apostołom .Potem dostąpił wniebowstąpienia.Raj ma byc tu na ziemi a nie w niebie.
Owy złoczyńca bedzie zył tu na ziemi w czasie zmartwychwstania.

Tak, tak.... przez 20 wieków tysiące biblistów, duchownych, wierzących, posługiwało się zafałszowaną Biblią, dopiero odczytał i poprawił ją niedouczony pastor.
Taka prawda jak ta, że ty dopiero zamyślasz wstąpić do ŚJ a perorujesz jak ichniejszy biskup.

So lip 19, 2014 8:22

Ja wierze w prawde Biblijną .Co ma piernik do wiatraka?Dla mnie się liczy prawda zawarta w bibli a nie to co nam przekazują Duchowni od tysięcy lat czyli nieprawdę.
Świadkowie są zagubieni?Powiedziałbym że właśnie katolicy i religie temu podobne są bardzo zagubione bo odstapili od prawdy Biblijnej przyjeli wiele pogańskich zwyczajów.

Biblia nigdzie nie uczy ,że Bóg jest w trzech osobach
Biblia nigdzie nie uczy ,że dusza jest nieśmiertelna
Biblia nigdzie nie uczy,że wszyscy dobrzy ludzie idą do nieba.
Biblia nigdzie nie nakazuje aby kłaniac sie ludzią czy oddawac cześć obrazom czy kłaniac się przed pomnikiem Papierza.(bałwochwalstwo)
Kosciół błogosławił wszystkie wojny.(Jezus wyraźnie powiedział ,że uczniów pozna się po tym kiedy bedzie miedzy nimi miłość)
Nie każdy kto do mnie mówi panie panie wejdzie do Królestwa Bozego ale ten kto wykonuje wole mego Ojca .Co pisze Ewangelista Marek7 Lecz na próżno mnie czczą, gdyż jako nauk uczą nakazów ludzkich’.8 Odstępujecie od przykazań Bożych, a mocno się trzymacie tradycji ludzkiej”.
Własnie tradycje są dla ludzi obecnie numer jeden.
Kult Mari.Kult Papierza.Kult Krzyża to praktyki Bałwochwalcze .Mieszanie się Kościoła w polityke a przecież jedyny Prawdziwy rząd który moze tu zaprowadzic pokój zniszczyc smierć to Właśnie Królestwo Boże Jezusa.Ja ufam Jehowie całym sercem i wierze Prawdę biblijną.

▪ TOLERUJE NIEMORALNE POSTĘPOWANIE. W niektórych krajach kościoły udzielają święceń kapłańskich gejom i lesbijkom oraz naciskają na władze, by zezwoliły na legalizowanie związków homoseksualnych. Nawet kościoły, w których oficjalnie potępia się rozwiązłość, osłaniają księży oskarżanych o molestowanie seksualne dzieci. A czego uczy Pismo Święte? Czytamy tam wyraźnie: „Nie dajcie się wprowadzić w błąd. Ani rozpustnicy, ani bałwochwalcy, ani cudzołożnicy, ani mężczyźni utrzymywani do celów sprzecznych z naturą, ani mężczyźni kładący się z mężczyznami (...) nie odziedziczą królestwa Bożego” (1 Koryntian 6:9, 10). Czy znasz religie, w których przymyka się oczy na takie niemoralne postępowanie?

Ostatnio rozmawiałem z proboszczem na tematy biblii i przy okazji powiedziałem mu że pragnę zostać Świadkiem Jehowy.Zapytałem czy wierzy w Królestwo Boże Niebiański rząd Jezusa Który będzie żądził ludź mi na ziemi.Odpowiedział że nie widomo co będzie ,że człowiek nagromadził tyle arsenału jądrowego ,że może teraz ktoś włączyc guzik i bedzie buuum po ziemi.Zmartwilem się bo myslałem że odniesie sie do Biblii bo ona obiecuje raj na ziemi .Niestety on sie nie kieruje prawda biblijną tylko swoją .Mimo wszystko wręczyłem mu ksiązkę Czego Naprawdę Uczy Biblia.

So lip 19, 2014 17:43

Hriss, porozmawiaj z tymi, którzy byli, a już nie są ŚJ. Są takie fora w sieci, a można na to się natknąć także w innych miejscach. I filmy na YT. Ja osobiście nasłuchałem i naczytałem się ich wiele, bardzo wiele bezpośrednio od takich osób. Poznałem też reakcje czynnych ŚJ. To naprawdę bywa przerażające i zdrowy rozsądek oraz logika nie pozwalają w to uwierzyć. I wielu na tej podstawie twierdzi z przekonaniem, że to nie może być prawda. Bo tak jesteśmy skonstruowani, że powyżej czy poza pewną granicą nie dopuszczamy już informacji, wiedzy i faktów do świadomości; to znany fakt psychologiczny. Zapoznaj się z "druga stroną medalu". Może jeszcze nie jest za późno.

So lip 19, 2014 18:06
hriss napisał(a):
Ja wierze w prawde Biblijną .Co ma piernik do wiatraka?Dla mnie się liczy prawda zawarta w bibli a nie to co nam przekazują Duchowni od tysięcy lat czyli nieprawdę.

"Prawda" odkryta przez niedouczonego pastora.
Cytuj:
Biblia nigdzie nie uczy ,że Bóg jest w trzech osobach

A Jezus fantazjuje wskazując jak udzielać chrztu "W imię Ojca i Syna i Ducha św" (Mt 28,19)....tez wywaliliście ten wers?
Cytuj:
Biblia nigdzie nie uczy ,że dusza jest nieśmiertelna

Kłania się (Mt 10,28)
Cytuj:
Biblia nigdzie nie uczy,że wszyscy dobrzy ludzie idą do nieba.

(J 11,25-26)
Cytuj:
Biblia nigdzie nie nakazuje aby kłaniac sie ludzią czy oddawac cześć obrazom czy kłaniac się przed pomnikiem Papierza.(bałwochwalstwo)
Cytuj:
(Fp 2, 9-11)
Cytuj:
Kosciół błogosławił wszystkie wojny.(Jezus wyraźnie powiedział ,że uczniów pozna się po tym kiedy bedzie miedzy nimi miłość)

Tiaaa...nawet rewolucję październikową....
Cytuj:
Nie każdy kto do mnie mówi panie panie wejdzie do Królestwa Bozego ale ten kto wykonuje wole mego Ojca .Co pisze Ewangelista Marek7 Lecz na próżno mnie czczą, gdyż jako nauk uczą nakazów ludzkich’.8 Odstępujecie od przykazań Bożych, a mocno się trzymacie tradycji ludzkiej”.
Własnie tradycje są dla ludzi obecnie numer jeden.
Kult Mari.Kult Papierza.Kult Krzyża to praktyki Bałwochwalcze .Mieszanie się Kościoła w polityke a przecież jedyny Prawdziwy rząd który moze tu zaprowadzic pokój zniszczyc smierć to Właśnie Królestwo Boże Jezusa.Ja ufam Jehowie całym sercem i wierze Prawdę biblijną.

Ostatnio rozmawiałem z proboszczem na tematy biblii i przy okazji powiedziałem mu że pragnę zostać Świadkiem Jehowy.Zapytałem czy wierzy w Królestwo Boże Niebiański rząd Jezusa Który będzie żądził ludź mi na ziemi.Odpowiedział że nie widomo co będzie ,że człowiek nagromadził tyle arsenału jądrowego ,że może teraz ktoś włączyc guzik i bedzie buuum po ziemi.Zmartwilem się bo myslałem że odniesie sie do Biblii bo ona obiecuje raj na ziemi .Niestety on sie nie kieruje prawda biblijną tylko swoją .Mimo wszystko wręczyłem mu ksiązkę Czego Naprawdę Uczy Biblia.

Można tak dalej każde Twoje zdanie zanegować, bazując na Biblii.....ale po co, skoro Ty lepiej wiesz, lepiej nawet od samego Boga, który ustami Elżbiety powiedział Maryi....Błogosławiona jesteś między niewiastami.
Ale tak zawsze zachowują się neofici, nie jesteś pierwszy i nie ostatni...

So lip 19, 2014 18:11

Gorgiasz napisał(a):
Hriss, porozmawiaj z tymi, którzy byli, a już nie są ŚJ. Są takie fora w sieci, a można na to się natknąć także w innych miejscach. I filmy na YT. Ja osobiście nasłuchałem i naczytałem się ich wiele, bardzo wiele bezpośrednio od takich osób. Poznałem też reakcje czynnych ŚJ. To naprawdę bywa przerażające i zdrowy rozsądek oraz logika nie pozwalają w to uwierzyć. I wielu na tej podstawie twierdzi z przekonaniem, że to nie może być prawda. Bo tak jesteśmy skonstruowani, że powyżej czy poza pewną granicą nie dopuszczamy już informacji, wiedzy i faktów do świadomości; to znany fakt psychologiczny. Zapoznaj się z "druga stroną medalu". Może jeszcze nie jest za późno.

Przyjacielu nie muszę się zapoznawać się z druga stroną medalu bo jest zgniła wystarczy pierwsza czyli Biblia i jej prawda.Prawde bada się u żródła a nim jest Biblia a nie ludzi z forów .

So lip 19, 2014 22:07
Hriss,ale żeby tylko sama Biblia.

N lip 20, 2014 6:32

Cytuj:
Przyjacielu nie muszę się zapoznawać się z druga stroną medalu bo jest zgniła wystarczy pierwsza czyli Biblia i jej prawda.Prawde bada się u żródła a nim jest Biblia a nie ludzi z forów .

W takim razie zastanów się, co jest tą druga stroną; może nie tylko ludzie z forów, ale inni też.
A tak na marginesie: kto Cię uczy tak życzliwego podejścia do ludzi i tak rozumianej miłości bliźniego?

N lip 20, 2014 8:04
Gorgiasz napisał(a):
Cytuj:

W takim razie zastanów się, co jest tą druga stroną; może nie tylko ludzie z forów, ale inni też.
A tak na marginesie: kto Cię uczy tak życzliwego podejścia do ludzi i tak rozumianej miłości bliźniego?

Ludzie z forum mu nie potrzebni, ale zapomina, że też ludzie "poprawili" Biblię, tak aby pasowała do ich koncepcji Boga.

N lip 20, 2014 8:10

Alus powiedz mi czym jest dla ciebie Trójca.Jak ty to rozumiesz .Czy Jezus to Bóg,Jehowa to Bóg Duch Święty to Bóg a mimo to jest jeden Bóg?Wszyscy są równi?Czy Bóg objawił się w trzech osobach?

N lip 20, 2014 14:40
Moderator

hriss napisał(a):
Alus powiedz mi czym jest dla ciebie Trójca.Jak ty to rozumiesz .Czy Jezus to Bóg,Jehowa to Bóg Duch Święty to Bóg a mimo to jest jeden Bóg?Wszyscy są równi?Czy Bóg objawił się w trzech osobach?

Proszę sobie znaleźć odpowiedni temat. Już o tym była mowa.

N lip 20, 2014 20:46
Zobacz profil WWW

Alus napisał(a):
Gorgiasz napisał(a):
Cytuj:

Ludzie z forum mu nie potrzebni, ale zapomina, że też ludzie "poprawili" Biblię, tak aby pasowała do ich koncepcji Boga.

Zobacz jak Kościół ładnie ją poprawia.Wymazuje Imię Boga Jehowa.W drugim wydaniu tysiąclatki napisali ,że wyraz Jahwe(Wyraz nie Imię to już był skandal)zastępują wyrażeniem Pan.Po co znac autora Biblii .

Śr lip 30, 2014 15:57
Moderator

Faktycznie, jesteś, jako ŚJ bardz zagubiony.
Poczytałbyś wyjaśnienia to nie zadawałbyś takich niemądrych pytań.

Śr lip 30, 2014 16:04
Zobacz profil WWW

Pisałem ci ,że Nie jestem Jeszcze Świadkiem Jehowy.

Śr lip 30, 2014 16:15
Moderator

Nie szkodzi. W sercu i z wyznania jesteś.
To, że jeszcze nie przyjęto Cię do organizacji i nie płacisz składek jest tylko wymówką.

Śr lip 30, 2014 16:17
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 131 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona