Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 23, 2025 21:57

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2281 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 153  Następna strona
 Platforma Nieobywatelska 
Autor Wiadomość

Post Re: Platforma Nieobywatelska
Pilaster - przeczytaj raz jeszcze. Trudno bowiem polemizować z wypowiedziami wziętymi z powietrza.

Alus - czy te 50 % zebrałeś wliczając gazetki szkolene, parafialne i dla przedszokalaków? I liczyłeś tytuły, a nie nakłady? Jeśli czasu trochę masz, sięgnij do prasy z tamtych czasów. Pamięć czyni psikusy.

Pt lip 18, 2014 11:38
Cytuj:
Alus - czy te 50 % zebrałeś wliczając gazetki szkolene, parafialne i dla przedszokalaków? I liczyłeś tytuły, a nie nakłady? Jeśli czasu trochę masz, sięgnij do prasy z tamtych czasów. Pamięć czyni psikusy.

Nie nakłady, bo o ilości nakładów decydują czytelnicy.
Tytuły: Fronda, Fakt, Gazeta Polska, Gazeta Warszawska, Głos, Myśl Polska, Nasz Dziennik, Nowe Państwo, Rzeczypospolita, Wprost, Radio Maryja, publiczne radio i publiczna telewizja, TV Trwam i kilka portali.
Do tego dochodzą: W Sieci, Do Rzeczy, Gazeta Polska (tygodnik) - z wysoką sprzedażą: 4-7 miejsce w rankingach.

Pt lip 18, 2014 12:09

Alus napisał(a):
Fronda, Fakt, Gazeta Warszawska, Głos, Myśl Polska, Nasz Dziennik, Rzeczypospolita, Wprost, Radio Maryja, publiczne radio i publiczna telewizja, TV Trwam i kilka portali, Do Rzeczy

I jak te tytuły są "powiązane z PiS"? O powiązaniach z PiS można mówić w przypadku GazPol, (pośrednio) WSieci.. no, może jeszcze o. Rydzyk, ale to się chyba już skończyło, zresztą jaka jest jego słuchalność/czytalność - mikroskopijna. A reszta?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt lip 18, 2014 12:21
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):
Fronda, Fakt, Gazeta Warszawska, Głos, Myśl Polska, Nasz Dziennik, Rzeczypospolita, Wprost, Radio Maryja, publiczne radio i publiczna telewizja, TV Trwam i kilka portali, Do Rzeczy

I jak te tytuły są "powiązane z PiS"? O powiązaniach z PiS można mówić w przypadku GazPol, (pośrednio) WSieci.. no, może jeszcze o. Rydzyk, ale to się chyba już skończyło, zresztą jaka jest jego słuchalność/czytalność - mikroskopijna. A reszta?

A jak myślisz czemu w momencie zakupu Rzeczpospolitej zrobiono rwetes, że jest to atak wymierzony w PiS?
Treści forsowane w tych mediach jednoznacznie wskazują o ich preferencjach politycznych.
Jeśli nie ma mediów pisowskich to dlaczego posłowie PiS otrzymują wykazy mediów propisowskich i antypisowskich.
http://www.wprost.pl/ar/246458/PiS-uczy ... pisowskie/

Pt lip 18, 2014 13:31

Alus napisał(a):
A jak myślisz czemu w momencie zakupu Rzeczpospolitej zrobiono rwetes, że jest to atak wymierzony w PiS?

A zrobiono?

Cytuj:
Treści forsowane w tych mediach jednoznacznie wskazują o ich preferencjach politycznych.

Owszem - antyrządowości.

Cytuj:
Jeśli nie ma mediów pisowskich

A kto twierdzi że nie ma? Zdecydowanie propisowska jest Gazeta Polska, nieco mniej WSieci i o. Rydzyk.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt lip 18, 2014 13:34
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):

A zrobiono?

Nie zrobiono, jedynie propisowscy dziennikarze dla fanaberii odeszli z dziennika :D

Cytuj:
A kto twierdzi że nie ma? Zdecydowanie propisowska jest Gazeta Polska, nieco mniej WSieci i o. Rydzyk.

Gdyby li tylko dwa media, to jaki sens miałoby sporządzanie przez komitet polityczny PiS wykazy pro i anty pisowskich mediów?.....dwu nie spamiętaliby :D

Pt lip 18, 2014 14:10
Może chodzi im o członków i sympatyków, na zasadzie kto nie jest przeciwko nam, ten jest z nami. A może zakładają, że wszystkie czasopisma, które w jakiś tam sposób wyartykułowały prawicowość, popierają PiS. Na tej samej zasadzie, na której państwo Izrael uważa tereny Iraku za rdzennie żydowskie :)

Cz lip 24, 2014 6:19

Aluś rozumuje jak większość. Krytykujesz PO, jesteś pisorem. Krytykujesz PIS jesteś platformersem.
Czy nie mam prawa być krytykiem obu partii? A dlaczego głównie krytykuję PO?
Dlatego, że nie przyłączam się do nagonek.
Dlatego, że to oni teraz sprawują władzę.
Dlatego, że nie zgadzają się na dekomunizację.
Dlatego, że są bardziej lewicowi niż przeciwnicy.
Dlatego, że nigdy nie byłem, teraz nie jestem i w przyszłości nie chcę być poprawny politycznie.
Dlatego, że w 2005 roku spędziłem kilka godzin przy piwie z jednym z ówczesnych i zarazem obecnych posłów PO, który całkowicie wybił mi z głowy udzielanie im poparcia.

Przytaczane tytuły nie są ani piswoskie, ani propisowskie. W dużej mierze starają się iść własną drogą. A walczą głównie z zakłamaniem zakładających kaganiec.

Kluczową kwestią jest stosunek do Polski i poprawności politycznej. Nie podoba mi się brak patriotyzmu, honoru i teflonowość.

Cz lip 24, 2014 13:32
Tusk o taśmach w 206 i w 2014:
http://witamy-w-polsce.pl/uploads/07/3f ... 63b436.jpg

Cz lip 24, 2014 13:43
andej napisał(a):
Aluś rozumuje jak większość. Krytykujesz PO, jesteś pisorem. Krytykujesz PIS jesteś platformersem.
Czy nie mam prawa być krytykiem obu partii? A dlaczego głównie krytykuję PO?
Dlatego, że nie przyłączam się do nagonek.
Dlatego, że to oni teraz sprawują władzę.
Dlatego, że nie zgadzają się na dekomunizację.
Dlatego, że są bardziej lewicowi niż przeciwnicy.
Dlatego, że nigdy nie byłem, teraz nie jestem i w przyszłości nie chcę być poprawny politycznie.
Dlatego, że w 2005 roku spędziłem kilka godzin przy piwie z jednym z ówczesnych i zarazem obecnych posłów PO, który całkowicie wybił mi z głowy udzielanie im poparcia.

Przytaczane tytuły nie są ani piswoskie, ani propisowskie. W dużej mierze starają się iść własną drogą. A walczą głównie z zakłamaniem zakładających kaganiec.

Kluczową kwestią jest stosunek do Polski i poprawności politycznej. Nie podoba mi się brak patriotyzmu, honoru i teflonowość.

Walczą o prawdę forsując teorię zamachu pod Smoleńskiem?
GP przed katastrofą zwija wydawanie papierowe, zamierzając jedynie pozostać w formie internetowej. Po katastrofie lansując zamach, sprzedaż tygodnika wzrosła do ponad 100 tys egzemplarzy. Do tego redakcję stać było na wydawanie GPC i portal "niezależni".
Po 4 latach coraz mniej wierzy w zamach i sprzedaż GP tygodnika zmalała o 60%, a GPC sprzedaje się w ilości 18 tys egzemplarzy.
Dekomunizacja - mit, 18 lat, w tym 2 lata rządów PiS, nie wystarczyło?. Żadna partia nie dokona dekomunizacji, bo w ich szeregach znajdują się ludzie z przeszłością w PZPR, lub satelitów SD i ZSL.
Patriotyzm nie polega na machaniu szabelka i flagą, ale na uczciwej, rzetelnej pracy dla kraju i społeczności.
O honorze panów polityków wędrujących za fruktami od partii do partii i noszących teczki za przywódcami, szkoda nawet mówić.

Cz lip 24, 2014 15:37

Cytuj:
O honorze panów polityków wędrujących za fruktami od partii do partii i noszących teczki za przywódcami, szkoda nawet mówić.

I z tego powodu nigdy gicie nie dorownasz - niebogo ty moja. :)
Przejrzyj jej wczesniejsze posty dotyczace term w Toruniu. Ach i ach jak wspaniale, Polske ogrzeja! Teraz kompletne milczenie. Wiatr wieje z innej strony. Ja czekam na nowa sensacje, Google Glass odpada. TVTrwam Glass, to jest to! :D

Cz lip 24, 2014 17:54

Alus napisał(a):
...

A co ma Smoleńska do rzeczy? Chyba inio to, że nasz rząd nie był zainteresowany interesem państwowym i obiektywnym wyjaśnieniem. A może celowo stworzono sytuację, w którj muszą powstawać teotrie spiskowe.

Alus napisał(a):
...
Dekomunizacja - mit, 18 lat, w tym 2 lata rządów PiS, nie wystarczyło?. Ż
...

I to stanowi podstawowy problem. Bez tego nie nastapią rzeczywiste zmiany. A tym bardziej odejście od "socjalizmu".

Alus napisał(a):
...
Patriotyzm nie polega na machaniu szabelka i flagą, ale na uczciwej, rzetelnej pracy dla kraju i społeczności.
... .

Słusznie. Dzięki za dodanie kolejnej przyczyny do listy.

Alus napisał(a):
...

I znów punkcik do listy.
Gdybym mógł, to zmiana partii lub koniukturalne zmiany poglądów powinny być szlabanem do sejmu. Całkowity zakaz kandydowania. I raczej odsunęcie od funkcji społecznych. Gdyż łatwo się pobrudzić od farbowanego lisa.

Pt lip 25, 2014 14:22
andej napisał(a):
Alus napisał(a):
...

A co ma Smoleńska do rzeczy? Chyba inio to, że nasz rząd nie był zainteresowany interesem państwowym i obiektywnym wyjaśnieniem. A może celowo stworzono sytuację, w którj muszą powstawać teotrie spiskowe.

W każdym kraju, w każdych czasach znajdują sie ludzie uwielbiający i tworzący teorie spiskowe.
I jakby nie postąpił rząd w kwestii katastrofy, to i tak stworzono by różne wersje teorii spiskowych.

Cytuj:
I to stanowi podstawowy problem. Bez tego nie nastapią rzeczywiste zmiany. A tym bardziej odejście od "socjalizmu".

Dekomunizacja nastąpi w sposób naturalny....pokolenia PRLu wymrą.
Socjalizm w różnej wersji ma się dobrze w większości krajów na świecie.

Cytuj:
I znów punkcik do listy.
Gdybym mógł, to zmiana partii lub koniukturalne zmiany poglądów powinny być szlabanem do sejmu. Całkowity zakaz kandydowania. I raczej odsunęcie od funkcji społecznych. Gdyż łatwo się pobrudzić od farbowanego lisa.

Tylko ciekawe gdzie Ty znajdziesz pole pszenicy bez kąkolu.

Pt lip 25, 2014 15:27

Alus napisał(a):
... Dekomunizacja nastąpi w sposób naturalny....pokolenia PRLu wymrą.
Socjalizm w różnej wersji ma się dobrze w większości krajów na świecie. ...

Chciałbym rację przyznać. Niestety, gdy patrzę na nasz sądownictwo, policję i wiele innych widzę, że decydujący (lub przynajmniej silnie akcentowany) wpływ na te instytucje mają eksczłonkowie, ich potomkowie oraz krewni i znajomi królika (ale wszyscy spod jednej badery).
Chciałbym uwierzyć w szlachetność Bolka. Chciałbym wierzyć w patriotyzm Tuska, ucziwość Komorowskiego, czy obiektywizm Gronkiewicz. Chciałbym uwierzyć, że ich następcy będą niemal nieskazitelni. I nijak nie potrafię. Dlatego we własnym ogródku, staram się, aby czarne było czarne, białe - białe, a różne odcienie szarości nie były podciągane do jednego ze skrajnych kolorów (potocznie rozumianych, a nie naukowo).

Wt lip 29, 2014 14:43
andej napisał(a):
Alus napisał(a):
... Dekomunizacja nastąpi w sposób naturalny....pokolenia PRLu wymrą.
Socjalizm w różnej wersji ma się dobrze w większości krajów na świecie. ...

Chciałbym rację przyznać. Niestety, gdy patrzę na nasz sądownictwo, policję i wiele innych widzę, że decydujący (lub przynajmniej silnie akcentowany) wpływ na te instytucje mają eksczłonkowie, ich potomkowie oraz krewni i znajomi królika (ale wszyscy spod jednej badery).
Chciałbym uwierzyć w szlachetność Bolka. Chciałbym wierzyć w patriotyzm Tuska, ucziwość Komorowskiego, czy obiektywizm Gronkiewicz. Chciałbym uwierzyć, że ich następcy będą niemal nieskazitelni. I nijak nie potrafię. Dlatego we własnym ogródku, staram się, aby czarne było czarne, białe - białe, a różne odcienie szarości nie były podciągane do jednego ze skrajnych kolorów (potocznie rozumianych, a nie naukowo).

A w Kryże, Jasiński, A.Lepper, M. Łopiński, S. Kostrzewski, K. Czabański, J. Netzel, Kornatowski, Kaczmarek - prominentne osoby w IV RP nie budziły Twojej nieufności?

Wt lip 29, 2014 15:21
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2281 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 153  Następna strona