Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji
Autor |
Wiadomość |
Prawdziwie_nieprawdziwy
|
 Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
Jako, że sprawy nie udało się załatwić bez wychodzenia z nią na forum, zmuszony jestem publicznie zapytać się Soul33 Czemu się mnie uczepiłeś i w jaki sposób nabijam się z kogokolwiek?????? (tak wiem za dużo znaczków oznacza problemy psychiczne - tak mówi internet). Na samym początku cała rozmowa między mną a Soulem (ułożyłem dla waszej wygody, więc czytać od góry do dołu). Cytuj: Soul33 Tytuł wiadomości: Re: Przyszłość Słońca i Ziemi. Poglądy naukowe, a wiara w Boga.Folder: Otrzymane Tytuł: Przyszłość Słońca i Ziemi. Poglądy naukowe, a wiara w Boga. Cytuj: Prawdziwie_nieprawdziwy napisał(a): equuleuss
Potrafiłem poruszać niewielkie przedmioty które mnie ''słuchały''. Wystarczyło że pomyślałem o tym co chcę i reakcja tego przedmiotu była natychmiastowa. Dopiero potem przeczytałem że psychokineza i telekineza to rejony ezoteryki. Jak sądzisz, o czym może to świadczyć? Jest to istotna kwestia. Choć ja sądzę, iż nie ma powodu wątpić, że zdajesz sobie sprawę z ewentualnych możliwości. Tak czy inaczej, wolałbym aby nikt na forum nie nabijał się z osób, które mogą (choć wcale nie muszą, bo zdrowi ludzie też mają zdolność do przeżywania różnych doświadczeń mistycznych) mieć problemy zdrowotne. Dlatego proszę o zmianę sygnatury. Cytuj: Prawdziwie_nieprawdziwy Tytuł wiadomości: Re: Przyszłość Słońca i Ziemi. Poglądy naukowe, a wiara w Boga.Folder: Wysłane Cytuj: Cytuj: Jak sądzisz, o czym może to świadczyć? Jest to istotna kwestia. Choć ja sądzę, iż nie ma powodu wątpić, że zdajesz sobie sprawę z ewentualnych możliwości. Nie wiem o czym może ten wpis świadczyć. Jako niewierzący nie mam podstaw do uwierzenia w faktyczne posiadanie takowych zdolności przez equuleuss'a. Pozostaje zatem błąd w wypowiedzi (jeżeli dobrze pamiętam post początkowo mówił o jakiejś osobie i to "ja" niezbyt pasowało. Mistyczne zdolności zdawały się być kontynuacją wątku tamtej postaci błędnie zapisane w 1 osobie), próba trollingu lub choroba psychiczna. To ostatnie uznaję za mało prawdopodobne gdyż reszta postów pomimo dosyć radykalnej postawy nie budzi żadnych powodów do obawy o stan zdrowia equuleuss'a. Cytuj: Cytuj: Tak czy inaczej, wolałbym aby nikt na forum nie nabijał się z osób, które mogą (choć wcale nie muszą, bo zdrowi ludzie też mają zdolność do przeżywania różnych doświadczeń mistycznych) mieć problemy zdrowotne. Dlatego proszę o zmianę sygnatury.
Prośbę oczywiście spełnię wraz z nastaniem daty 01-08-2014 jako, że wciąż liczę na konfrontację z samym autorem tych słów zapoczątkowaną przez niego samego. Po tym terminie obecność tej wypowiedzi w moim podpisie będzie zbędna. Cytuj: Soul33 Tytuł wiadomości: Re: Przyszłość Słońca i Ziemi. Poglądy naukowe, a wiara w Boga.Folder: Otrzymane Cytuj: Prawdziwie_nieprawdziwy napisał(a): Nie wiem o czym może ten wpis świadczyć. Ściśle rzecz biorąc, może świadczyć o wszystkim i niczym. Cytuj: Prawdziwie_nieprawdziwy napisał(a): liczę na konfrontację z samym autorem tych słów Dlaczego liczysz na jakąś konfrontację, skoro nawet nie zadałeś ani jednego pytania? Cytuj: Odpowiedz z cytatem
Prawdziwie_nieprawdziwy Tytuł wiadomości: Re: Przyszłość Słońca i Ziemi. Poglądy naukowe, a wiara w Boga.Folder: Wysłane Liczę na inicjatywę z jego strony. Już jedną batalię na poglądy z nim przeszedłem i liczę, że następną zapoczątkuje on sam odnośnie mojego podpisu. Cytuj: Soul33 Tytuł wiadomości: Re: Przyszłość Słońca i Ziemi. Poglądy naukowe, a wiara w Boga.Folder: Otrzymane Sorry, ale to rażący absurd. Skąd niby ma wiedzieć, że liczysz na coś lub czegokolwiek oczekujesz? Czyżbyś był jednym z takich ateistów, którzy wierzą w telepatię?
Proszę o zmianę sygnatury albo dostaniesz ostrzeżenie i każdego następnego dnia będziesz dostawał kolejne (po trzech ban). Pierwsze ostrzeżenie już otrzymałem z powodu: Cytuj: Oto ostrzeżenie wystawione przez moderatora lub administratora forum: Cytuj: brak kultury Z mojego punktu widzenia żadnego punktu regulaminu nie złamałem, ponad to sam equuleuss nie napisał do mnie żadnej wiadomości w tej sprawie, że mu to przeszkadza czy coś. Tym samym pytam się dlaczego Soul33 postępuje w taki nieprofesjonalny sposób i przyznaje bany na podstawie swoich własnych prywatnych odczuć: Cytuj: Sorry, ale to rażący absurd. Skąd niby ma wiedzieć, że liczysz na coś lub czegokolwiek oczekujesz? Czyżbyś był jednym z takich ateistów, którzy wierzą w telepatię?
Proszę o zmianę sygnatury albo dostaniesz ostrzeżenie i każdego następnego dnia będziesz dostawał kolejne (po trzech ban). Mam nadzieję na szybkie wyjaśnienie tej sprawy.
|
Pn lip 28, 2014 22:33 |
|
|
|
 |
Soul33
Moderator
|
Sorry, equuleuss, nie przyszło mi na myśl, że nasz nowy (względnie) dyskutant zejdzie do poziomu publikacji PW. Gdybym prowadził tę rozmowę publicznie, zacząłbym od końca. Jak zatem napisałem, ściśle rzecz biorąc, tego typu doświadczenia mogą świadczyć o wszystkim i niczym. Ustaliłem, że Prawdziwie_nieprawdziwy uważa na tyle podobnie, że umieszczanie tego cytatu w sygnaturze jest z jego strony zachowaniem przesadnie niekulturalnym (aby nie było wątpliwości, doprecyzowałem to przez PW). Ponadto, forum czytają różne osoby, które nijak nie mogłyby dojść do wniosku, że Prawdziwie_nieprawdziwy liczy na jakąś "konfrontację", więc pozostaje tylko przypisanie wyraźnie negatywnych intencji. Natomiast moje osobiste zdanie wyraziłem w odpowiednim wątku. Prawdziwie_nieprawdziwy napisał(a): ...bany na podstawie swoich własnych prywatnych odczuć: Nie wiem, skąd pomysł, że to kwestia prywatnych odczuć. Przed przyznaniem osta wyjaśniłem sprawę przez PW, a określenie rażący absurd wskazuje, że bynajmniej nie uznaję tego, do czego to określenie się odnosi za kwestię subiektywną (zresztą zwróć uwagę, że ostrzeżenie otrzymałeś z innego powodu). Walczysz tutaj zawzięcie jakbyś walczył o niepodległość. Czy aby na pewno jest o co?
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Wt lip 29, 2014 12:39 |
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Tak się zastanawiam czy taka sygnaturka nie powinna zniknąć:
Katolicyzm nie jest lubiany. Prawdę mówiąc, poza buddystami, którzy na ogół o wszystkich mówią dobrze, nie spotkałem nikogo, kto darzyłby katolików sympatią. Jan Hartman
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Wt lip 29, 2014 14:17 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Tak się zastanawiam czy taka sygnaturka nie powinna zniknąć:
Jak się już zastanowisz i ewentualnie zdecydujesz, że powinna zniknąć to daj znać.
|
Wt lip 29, 2014 14:28 |
|
 |
Jajko
|
Wydaje mi się, że to ten sam przypadek, a więc i jednakowo wypadałoby potraktować oba cytaty (do "nosiciela" wspomnianego przeze mnie cytatu nic nie mam, żeby było jasne).
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Wt lip 29, 2014 14:31 |
|
|
|
 |
Jajko
|
 Re: Atak na kościół
"wyjce" Cię obrażają? Jeśli tak, to nie było to moją intencją. Chciałem podkreślić uciążliwość ich praktyk religijnych dla osób postronnych.
|
Śr lip 30, 2014 9:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Podkreślaj bez obrażania.
|
Śr lip 30, 2014 9:05 |
|
 |
Jajko
|
"zawodzące mohery" - może być?
|
Śr lip 30, 2014 9:08 |
|
 |
JedenPost
|
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Wt sie 05, 2014 12:39 |
|
 |
JedenPost
|
https://moja.wiara.pl/info/Jockay https://moja.wiara.pl/info/Asiennkajw. proponuję na nowo rozważyć kwestię obowiązkowej akceptacji pierwszych postów nowych użytkowników, to powinno pomóc w przypadkach tego typu namolnych durniów.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Wt sie 05, 2014 15:50 |
|
 |
Prawdziwie_nieprawdziwy
|
Wiem, że jednozdaniowa odpowiedź jest niemile widziana. Z tego też powodu napisałem poprzednie zdanie aby móc w tej chwili krótko wyrazić swoje poparcie propozycji JedenPost. Przechodząc do sedna: Popieram.
|
Wt sie 05, 2014 15:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
3 osoby lubią to.
|
Wt sie 05, 2014 18:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Wt sie 05, 2014 19:16 |
|
 |
Prawdziwie_nieprawdziwy
|
Dodałbym do listy jeszcze blokadę zdjęć w pw i na forum. W tym drugim przypadku aby wyświetlić zdjęcie trzeba by było nacisnąć magiczny guziczek (sobie coś wymyślcie).
Zadam jeszcze jedno takie pytanie. Od razu tylko mówię, że się nie znam w tym temacie, a z informacją tą dane mi było się zapoznać 2 lub 3 lata temu i nie jestem pewny czy czegoś źle nie zrozumiałem. Czy wyświetlanie tego typu zdjęć (nieklikowych jak w tym wypadku) może zakończyć się niemiłym wirusem? Niby pytanie głupie, ale jeżeli pamięć mnie nie myli to na innym forum właśnie coś z tym było (tylko, że tam w zdjęcia kliknąć się dało i przechodziło na inną stronę - od razu zaznaczam, że to normalne forum było i tylko raz taka sytuacja się zdarzyła; wirusa się łapało nawet bez klikanie w zdjęcia). Wiem, że wszystko jest niespójnie napisane i wynika to z braku czasu i wiedzy w tym temacie jednak już szukam kilka godzin odpowiedzi na to pytanie i nie mogę jej znaleźć.
|
Wt sie 05, 2014 19:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Wt sie 05, 2014 20:03 |
|
|
|