Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Autor |
Wiadomość |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Asienkka napisał(a): Najlepszą rzeczą jaką możemy dla niego zrobić - nie zwracać uwagi  Mam nadzieję, że nadgorliwy neofita z nożyczkami weźmie sobie Twoją radę do serca 
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Wt lip 29, 2014 13:38 |
|
|
|
 |
Soul33
Moderator
|
Prawdziwie_nieprawdziwy, spodziewałem się, że można tę, w sumie drobną, sprawę załatwić szybko i spokojnie przez PW. Szkoda, że byłem w błędzie. Problem tkwi w tym, że osoby postronne mogą taki podpis uznać za kpinę z czyichś - hipotetycznych - problemów (mimo, iż prywatnie żadnych nie widzę, co też już zresztą wyjaśniłem). Prawdziwie_nieprawdziwy napisał(a): Przecież to ty nazywasz jego słowa jawną kpiną Gdzie coś takiego twierdziłem? Nie przypominam sobie. Jedyne podobne określenie, jakiego użyłem, to "rażący absurd" i odnosiło się do Twoich słów. Ty: Liczę na inicjatywę z jego strony. Już jedną batalię na poglądy z nim przeszedłem i liczę, że następną zapoczątkuje on sam odnośnie mojego podpisu.Ja: Sorry, ale to rażący absurd. Skąd niby ma wiedzieć, że liczysz na coś lub czegokolwiek oczekujesz? Prawdziwie_nieprawdziwy napisał(a): bo przecież ateista jak wkleja tekst o zdolnościach wykraczających poza logikę oznacza to od razu, że sobie kpi. A może cała ta sprawa to efekt braków w znajomości logiki? Otóż, drogi Prawdziwy, logicznie nie da się wykluczyć istnienia sił nadprzyrodzonych. Można tylko z jakichś powodów nie uznawać ich istnienia. Jajko napisał(a): Mnie dał ostrzeżenie i w rezultacie banika za wypowiedź o ocenianiu wierzących!! Bo JEGO ZDANIEM była niezgodna z prawdą. Jajko, ostatnio wydajesz mi się jakimś smutnym człowiekiem. Wielokrotnie o tym rozmawialiśmy i nawet dostawałeś już ostrzeżenia za podawanie nieprawdziwych informacji na temat powodów przyznanych ostrzeżeń. Teraz robisz to ponownie.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Wt lip 29, 2014 17:04 |
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Jajko napisał(a): Niedługo i mine się pod byle pretekstem dostanie, skoro powróciłem na forum. Tylko czekać. Hyhy, już się doczekałem  Soul w swoim żywiole 
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Wt lip 29, 2014 17:22 |
|
|
|
 |
Soul33
Moderator
|
A dlaczego zrobiłeś to samo pomimo wielokrotnych upomnień, wyjaśnień i ostrzeżeń?
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Wt lip 29, 2014 17:28 |
|
 |
Prawdziwie_nieprawdziwy
|
Cytuj: Prawdziwie_nieprawdziwy, spodziewałem się, że można tę, w sumie drobną, sprawę załatwić szybko i spokojnie przez PW. Szkoda, że byłem w błędzie. Ty tą sprawę zacząłeś. Gdybyś nie straszył ostrzeżeniami podpis by sobie pobył niezauważony do 01-08-2014 i wszyscy by o nim zapomnieli. Dodam, że na forum sprawa się znalazła nie dlatego, że chciałem, tylko tak mi polecił moderator do którego napisałem. Cytuj: Problem tkwi w tym, że osoby postronne mogą taki podpis uznać za kpinę z czyichś - hipotetycznych - problemów (mimo, iż prywatnie żadnych nie widzę, co też już zresztą wyjaśniłem). Ale przecież to nie osoby postronne są obiektem tej wymyślonej przez nich kpiny. Gdyby equualess napisał do mnie, że mu to przeszkadza to po krótkiej dyskusji dlaczego napisał coś takiego podpis by został usunięty bez żadnych problemów. Cytuj: Gdzie coś takiego twierdziłem? Nie przypominam sobie. Jedyne podobne określenie, jakiego użyłem, to "rażący absurd" i odnosiło się do Twoich słów.
Ty: Liczę na inicjatywę z jego strony. Już jedną batalię na poglądy z nim przeszedłem i liczę, że następną zapoczątkuje on sam odnośnie mojego podpisu. Ja: Sorry, ale to rażący absurd. Skąd niby ma wiedzieć, że liczysz na coś lub czegokolwiek oczekujesz?
Po pierwsze napisałeś, że kpię sobie z niego. Zatem tekst w podpisie był kpiną. A kto był autorem? Equualess. Po drugie Cytuj: quuleuss, robiłeś jakieś pomiary, choćby linijką, aby dowieść, czy faktycznie te przedmioty się przesuwają? To dla osób postronnych może być kpiną . Po trzecie napisałeś: Cytuj: Jak sądzisz, o czym może to świadczyć? Jest to istotna kwestia. Choć ja sądzę, iż nie ma powodu wątpić, że zdajesz sobie sprawę z ewentualnych możliwości.
Tak czy inaczej, wolałbym aby nikt na forum nie nabijał się z osób, które mogą (choć wcale nie muszą, bo zdrowi ludzie też mają zdolność do przeżywania różnych doświadczeń mistycznych) mieć problemy zdrowotne. Dlatego proszę o zmianę sygnatury. Czy to aby nie jest sugerowanie, że ktoś jest chory psychicznie? Podsumowując Uznałeś cytat słowo w słowo za kpinę - ujma dla prawdziwego autora. Napisałeś post jakoby sobie autor coś ubzdurał (ten osławiony pomiar linijką). Zasugerowałeś, że autor tych słów może być chory psychicznie. Cytuj: A może cała ta sprawa to efekt braków w znajomości logiki? Otóż, drogi Prawdziwy, logicznie nie da się wykluczyć istnienia sił nadprzyrodzonych. Można tylko z jakichś powodów nie uznawać ich istnienia. Tym samym mogę powiedzieć, że logicznie nie da się wykluczyć istnienia Jego Makaronowatośći i tego, że zostałem przez niego wybrany aby głosić ateizm. Chyba zgodzisz się, że zadaniem logiki jest odrzucenie absurdów, a nie głoszenie, że są prawdopodobne.
|
Wt lip 29, 2014 17:57 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Chcialam zglosic ten podpis. Czasu mi zabraklo. Wiec nie tylko @Soulowi "przeszkadzal".
Dziwie sie, ze @Soul33 jeszcze probuje ci wytlumaczyc o co chodzi. I ty i @Jajko wydajecie sie miec tak podstawowe braki w dobrym wychowaniu i empatii, ze sprawa jest beznadziejna. Rada @Asienkki wydaje sie byc jedynie sluszna.
|
Wt lip 29, 2014 18:19 |
|
 |
Prawdziwie_nieprawdziwy
|
Czyli znowu podwójne standardy. Jak ateiści coś chcą wywalczyć lub jakieś inne mniejszości to potrzeba większości głosów. A tutaj wystarczą dwie osoby (tak naprawdę jedna) żeby uznać, że coś jest niezgodne z wolą ludu. Gdzie tu sens i logika? Żeby chociaż sam autor tych słów napisał, że czuje się obrażony moim podpisem. A tutaj mam się dostosowywać do tego co uznają za dobre lub złe inny osoby stanowiące mniejszość, a przecież w regulaminie nie ma zapisu, że nie wolno cytować słowo w słowo czyiś wypowiedzi i wklejać je do swojego podpisu. Tym samym, żądam usunięcia twojego nicku Kael gdyż obrażają mnie nazwy użytkowników zaczynające się na literę "k". I kolejny post w którym musiałem doprowadzić do absurdu logikę pewnych ludzi.
|
Wt lip 29, 2014 18:28 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Prawdziwie_nieprawdziwy napisał(a): Dodam, że na forum sprawa się znalazła nie dlatego, że chciałem, tylko tak mi polecił moderator do którego napisałem. Nie wiem, o co chodzi. Inny moderator zapewne nie znał szczegółów, bo i skąd miałby je znać? Prawdziwie_nieprawdziwy napisał(a): Gdyby equualess napisał do mnie Znowu... Ale na pewno nie wierzysz w telepatię? Prawdziwie_nieprawdziwy napisał(a): Podsumowując Oł-kej. Uznałeś cytat słowo w słowo za kpinę - ujma dla prawdziwego autora.- Nie. Za kpinę uznałem umieszczenie cytatu w sygnaturze. Napisałeś post jakoby sobie autor coś ubzdurał (ten osławiony pomiar linijką).- Nie. To była propozycja sprawdzenia charakteru zjawiska. Zasugerowałeś, że autor tych słów może być chory psychicznie.- Nie. Przecież wyjaśniłem w nawiasie, że tak nie uważam. Cała sprawa wygląda teraz jak rżnięcie kogoś niezbyt kumatego. Prawdziwie_nieprawdziwy napisał(a): Chyba zgodzisz się, że zadaniem logiki jest odrzucenie absurdów, a nie głoszenie, że są prawdopodobne. Nie istnieje coś takiego jak "zadanie logiki". Prawdziwie_nieprawdziwy napisał(a): I kolejny post w którym musiałem doprowadzić do absurdu logikę pewnych ludzi. Zuch.
|
Wt lip 29, 2014 18:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jest mi obojetne, czy czlowiek niekulturalny i zlosliwy jest ateista, czy katolikiem (choc od nich raczej wiecej wymagam).
Ty bronilbys kogos, na kogo napadnieto tylko wtedy, gdyby ten .... sam sie obronil? Albo gdyby i tak juz "wiekszosc" go bronila?
Mnie obrazaja dlugie nazwy uzytkownikow. Moze bys cos zmienil dobrowolnie?
Koniec z mojej strony.
|
Wt lip 29, 2014 18:39 |
|
 |
Prawdziwie_nieprawdziwy
|
Cytuj: Nie wiem, o chodzi. Inny moderator zapewne nie znał szczegółów, bo i skąd miałby je znać? Inny moderator dostał całą naszą rozmowę na pw. Cytuj: Znowu... Ale na pewno nie wierzysz w telepatię? Dobra wierzę w telepatię, masz mnie. Czy teraz mój podpis już jest ok? Cytuj: Zasugerowałeś, że autor tych słów może być chory psychicznie. - Nie. Przecież wyjaśniłem w nawiasie, że tak nie uważam. Z woli pewnego pana żyjącego gdzieś w XIX I XX wieku doszło do wyeliminowania milionów przedstawicieli pewnej grupy którzy uznawani byli za szkodliwych przez społeczeństwo żyjące w wielu różnych krajach (nie żebym uważał, to grupę ludzi za szkodliwą).Przecież wystarczy dopisać ""ale ja nie twierdzę, że tak jest""" i już można pisać wszystko co się chce. Teraz tylko czekać na wypowiedzi w mediach nawołujące do nienawiści podsumowane "ale ja nie twierdzę, że tak jest".
|
Wt lip 29, 2014 18:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Prawdziwie_nieprawdziwy napisał(a): Soul33 napisał(a): Nie wiem, o chodzi. Inny moderator zapewne nie znał szczegółów, bo i skąd miałby je znać? Inny moderator dostał całą naszą rozmowę na pw. Czy ten inny moderator także doradził Tobie by opublikować na forum treść korespondencji prywatnej? Nie żeby to było zabronione... Ale jeśli robi się to bez uprzedniego zapytania o zgodę nadawcy to niezbyt dobrze świadczy o kulturze publikującego.
|
Wt lip 29, 2014 18:51 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Skończyły mi się chęci i pomysły. Pozdrawiam serdecznie.
|
Wt lip 29, 2014 18:54 |
|
 |
Prawdziwie_nieprawdziwy
|
Cytuj: Czy ten inny moderator także doradził Tobie by opublikować na forum treść korespondencji prywatnej? Nie żeby to było zabronione... Ale jeśli robi się to bez uprzedniego zapytania o zgodę nadawcy to niezbyt dobrze świadczy o kulturze publikującego. Doradził mi przedstawić sprawę na forum. Jak mogę inaczej to zrobić bez umieszczania rozmowy, czytający mają się domyśleć jak przebiegała rozmowa? Na forum temat założyłem dopiero po tym jak otrzymałem ostrzeżenie oparte umotywowane na nieistniejącym punkcie regulaminu dotyczącego podpisu.
|
Wt lip 29, 2014 19:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
prawdziwie_nieprawdziwy czy pozwolisz mi wstawić do sygnatury Twoje słowa:
prawdziwie_nieprawdziwy wiem, że jestem pozbawiony wszelkich zasad i przyzwoitści
W Twoich ustach są tak bardzo autentyczne.
Do moderacji, prosze o wyrozumiałość.
|
Wt lip 29, 2014 19:24 |
|
 |
Prawdziwie_nieprawdziwy
|
Nie zapomnij tylko o "No dobrze, to teraz "wiem" zamień na "dowiedziałem się od ciebie""
Chociaż z drugiej strony wstawiaj sobie co chcesz. Nie twierdzę, że nie dokonujesz manipulacji bo jednak chcesz dodać urywek wypowiedzi (a nie cały akapit) który dodatkowo poprawiłem w kolejnym poście aby był bardziej zrozumiały dla ciebie. No ale ty sobie wstawisz nowy podpis, a ja będę miał kolejny dowód w sprawie manipulacji ze strony wierzących. Chyba obie strony zadowolone.
|
Wt lip 29, 2014 19:34 |
|
|
|