Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 17:53

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129 ... 437  Następna strona
 Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji 
Autor Wiadomość
Post Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
https://moja.wiara.pl/info/jan__pawel_II

Wt sie 05, 2014 20:18
Nie jestem moderatorem, ale... Proszę was, wysyłajcie takie info modom na PW, nie karmcie go.

=====================

Natomiast prosiłbym uprzejmie również o wyłączenie możliwości rozsyłania PW dla osób niezweryfikowanych sposobem JedenPosta.

Wt sie 05, 2014 20:36

Ja tam wywalam ten jego spambadziew bez otwierania, co i Wam polecam.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Wt sie 05, 2014 20:43
JedenPost napisał(a):
Ja tam wywalam ten jego spambadziew bez otwierania, co i Wam polecam.

Do jutra to musi wystarczyć :)

Wt sie 05, 2014 20:46

Polecam - nie karmić trolla, najbardziej się sprawdza olewanie jego twórczości ;)
Wybaczcie również za treści które umieszcza :)

Wt sie 05, 2014 20:46
Prawdziwie_nieprawdziwy napisał(a):
Czy wyświetlanie tego typu zdjęć (nieklikowych jak w tym wypadku) może zakończyć się niemiłym wirusem?
Owszem, było coś takiego, chodziło o to, że specjalnie spreparowany plik .jpg mógł zarazić system. Powodowała to dziura w bibliotece obsługującej grafikę. Dziurę załatano dawno temu.

Jeżeli się boisz podobnych przypadków, nie używaj konta z najwyższymi uprawnieniami do spacerowania po internecie.

Wt sie 05, 2014 21:05

Cawilian

Wiesz może jak było w przypadku dzisiejszego spamu (dokładnie chodzi mi o pw o kwestii gejów + temat)? Na razie przeskanowałem komputer esetem, microsoft safety scanner, w cmd użyłem komendy netstat -ano (w sumie nie wiem dlaczego tego używam) i tamte linki przeskanowałem za pomocą skanera online VirusTotal. Niby nic nie wykryło ale jednak wolę mieć pewność gdyż nie tylko ja z komputera korzystam.
Możesz mi jeszcze przybliżyć jak zmienić te uprawnienia? Nigdy czegoś takiego nie robiłem i nie chcę sobie zafundować kolejnego formatu.

Wt sie 05, 2014 21:39
Moderator

Chodzi o konto z uprawnieniami administratora. W Win7 domyślnie każdy user ma zwykłe uprawnienia. W XP i 7 można sprawdzić i zmienić te opcje w menu Start, po kliknięciu w obrazek/logo użytkownika.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Wt sie 05, 2014 22:03
Cytuj:
Po jednej schudniesz 2kg

UWAŻAJ: Te skupiska odchudzających ekstraktów redukują 9kg tkanki tłuszczowej w 10 dni. Przekraczanie porcji prowadzi do radykalnego spadku wagi poniżej wskaźnika BMI. Pierwsze z nich dotarły już do Polski!

Tak głosi reklama na tym forum.

I link prowadzi do http://ek.pl/artykuly/lekarze-przerazeni-skutecznoscia-video-2-kp-new/... co z kolei prowadzi do strony, gdzie można środek zakupić: http://centrumpromocyjne.pl/zdrowie/ngc-kd-cga800/ (interesująca krzykliwa stylistyka strony).

Nie jestem ekspertem, ale mam duże wątpliwości... ile to już jest reklam na portalu ek.pl o cudownych środkach na odchudzanie... i to reklam wrednych, bo imitujących artykuły (prawdziwe artykuły wyglądają np tak.

A jeszcze więcej tego gatunku reklam wala się po Internecie. A to mamy babciny sposób na odchudzanie (kup kapsułki), a to należy nie jeść siedmiu produktów (przepraszam, należy kupić kapsułki)... Cudowny środek odkrył (jak w tej reklamie) licealista, jakaś amerykańska studentka...

Wszystkie obiecują błyskawiczne schudnięcie bez żadnego wysiłku.

Nie sprawdzałem, ale wydaje mi się, że za tymi wszystkimi reklamami stoi chyba ta sama firma. A przynajmniej reklamodawcy, jeśli są różni, to stosują takie same metody.

A w "artykule", do którego prowadzi reklama z forum wiara.pl , obok wielu "interesujących" tekstów mamy np. taki: "Ale nie oszukuj się, to nie tarczyca jest przyczyną nadwagi. Twoim jedynym problemem jest to, że nie stosujesz mojej metody. Jeśli zaczniesz, schudniesz i tyle. Koniec i kropka."

Kurczę... wszystko to sprawia, że zapala mi się dziesięć razy lampka ostrzegawcza. Nie jestem ekspertem, ale... krzykliwie, agresywnie i wrednie (bo manipulacyjnie) reklamowane tabletki na odchudzanie, obiecujące spektakuralny i trwały efekt zerowym wysiłkiem? Teksty w stylu: "Lekarze przerażeni skutecznością", "Lekarze jej nienawidzą!"? Coś mi tu nie gra. Coś mi tu pachnie oszukiwaniem ludzi.

Czy naprawdę na forum wiara.pl muszą być takie reklamy? Czy dla bezpieczeństwa ludzi nie byłoby wskazane ich wyrzucić?

Chyba, że ktoś mi podrzuci linka, że skuteczność tych piguł została potwierdzona naukowo. Wtedy wycofam się z moich zarzutów.

Cz sie 07, 2014 15:43
Obawiam sie, ze musisz to zglosic / zapytac sie tu:
http://reklama.gosc.pl/

Cz sie 07, 2014 15:45
Lekarze są przerażeni jej skutecznością, ponieważ jest to najprawdopodobniej sibutramina. Główne powikłania jej stosowania to zawał mięśnia serca, udar mózgu, a nawet zgon z przyczyn sercowo-naczyniowych u osób, które mają więcej niż 55 lat z chorym układem krążenia lub cukrzycą typu 2. W UE zawieszono pozwolenie na sprzedaż tego leku w 2010. Obecnie na rynku są rozprowadzane nielegalnie leki kupowane w krajach, w których sibutramina jest nadal dostępna. Czyli wszędzie poza UE, USA i Kanadą. Istnieją już zamienniki sibutraminy, jak np. PSN632408. Ten konkretnie ma działanie podobne do THC, tyle że nim nie jest i z tego powodu będzie najprawdopodobniej dopuszczony do obrotu.
Trudno oczekiwać, aby poczciwe dusze z gosc.pl były z tym wszystkim na bieżąco.

P.S. Mam nadzieję, że nie jest to 2,4-dinitrofenol.

Pt sie 08, 2014 9:25
Brzmi to nieciekawie, zgłosiłam. Mam nadzieję, że się temu bliżej przyjrzą.

Pt sie 08, 2014 9:53

Cawilian napisał(a):
Czyli wszędzie poza UE, USA i Kanadą. Istnieją już zamienniki sibutraminy, jak np. PSN632408. Ten konkretnie ma działanie podobne do THC, tyle że nim nie jest i z tego powodu będzie najprawdopodobniej dopuszczony do obrotu.

Nie bardzo rozumiem, jak coś działającego podobnie do THC może być zamiennikiem leku hamującego łaknienie, skoro THC łaknienie zdecydowanie zwiększa?

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Pt sie 08, 2014 10:00

Reklama już jest wyłączona.

Pt sie 08, 2014 12:11
JedenPost napisał(a):
Cawilian napisał(a):
Czyli wszędzie poza UE, USA i Kanadą. Istnieją już zamienniki sibutraminy, jak np. PSN632408. Ten konkretnie ma działanie podobne do THC, tyle że nim nie jest i z tego powodu będzie najprawdopodobniej dopuszczony do obrotu.
Nie bardzo rozumiem, jak coś działającego podobnie do THC może być zamiennikiem leku hamującego łaknienie, skoro THC łaknienie zdecydowanie zwiększa?
Coś mi się... eee... pokręciło. THC uruchamia głównie receptory kanabinoidowe typu 1 (CB₁ i CNR1), a PSN632408 przede wszystkim nowo odkryty receptor GRP119¹, który działa hamująco na łaknienie.

Pt sie 08, 2014 20:21
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 6551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129 ... 437  Następna strona