Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr paź 22, 2025 16:58

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
 Tatuaże - drzwiami dla szatana, zniewolenie, opętanie, zagro 
Autor Wiadomość

Post Re: Tatuaże - drzwiami dla szatana, zniewolenie, opętanie, z
Czyli jednak mi się nie pomyliło (choć nie wiedziałem, że to był ten sobór) i katolik tatuować się może :D o ile nie przesadza i nie powoduje tym zagrożenia dla zdrowia i życia.

Pn sie 11, 2014 14:50
Moim zdaniem moze, jak wszystko inne. Intencja sie liczy dla katolikow a nie zewnetrzne obrzedy / obmywania / czy zachowanie rytualow bez zastanowienia sie nad ich sensem

Katolik ma myslec co robi i dlaczego, a nie zamurowac sie w celi przy kosciele w zgrzebnych szatach.
"Ku wolnosci wyswobodzil nas Chrystus"

Pn sie 11, 2014 14:57
Kael napisał(a):
@quas to pokaz mi zlo plynace z tatuowania krzyzy przez Koptow?

Ja nie piszę o Koptach, piszę o popkultrowej modzie tatuażowej która pochdzi od szatana i nie ma w niej nic z dobra, za to widać wiele przejwów zła i złe skutki. Więc skoro jako kakoliczka bronisz tego dzieła szatana i swoją postawą zachęcasz młodych ludzi do tatuaży, do robienia znamion na swoich ciałach pokaż mi dobro z tego płynące.

Pn sie 11, 2014 15:38
Piszesz o wszystkich tatuazach. Koptow tez przypisales szatanowi. Mam ci przypomniec?

Pn sie 11, 2014 15:58
Kael napisał(a):
Piszesz o wszystkich tatuazach. Koptow tez przypisales szatanowi. Mam ci przypomniec?

Wątku nie założyłem o Koptach tylko o tatuażach które są obecnie częscią popkultury. O tym się wypowiadam, na tym się skupiam i wyraźnie zanczyłem że o to właśnie Ciebie pytam. Bronisz tego dzieła szatana jako katoliczka, więc pokaż mi dobro płynące z tatuowania się, robienia znamion na swoich ciałach przez młodych ludzi.

Pn sie 11, 2014 17:09
A pokaz mi dobro z zabijania nozem...

@quas, caly problem z toba jest, ze widzisz szatana wszedzie. Wylaczasz zdrowy rozsadek i potepiasz wszystko, co akurat ktos ci podsunal jako "szatanskie".
Tatuaz nie jest szatanski, jak i noz nie jest szatanski.
Zajal bys sie wyszukiwaniem dobra a nie zla, to byloby z tego wiecej pozytku duchowego. Przede wszystkim dla ciebie.

Jak ci sie podoba przyklad bl Matki Teresy z Kalkuty?

Cytuj:
Kiedy ktoś mówił coś negatywnego, przerywała: „On głosi ciemność”. Rozprzestrzeniamy ciemność, a przecież jesteśmy stworzeni do światła. Kiedyś spotkała się z córką człowieka, który ofiarował jej pierwsze mieszkanie dla sióstr w Kalkucie. Dziewczyna właśnie się zaręczyła i pomyślała, że kiedy Matka Teresa wstawi się za jej narzeczonym, uda mu się awansować w biurze administracji miasta. Napomknęła Matce, że administracja Kalkuty jest skorumpowana. A ona na to, że jak miała problem z głodnymi dziećmi, to właśnie te władze przekazały jej ciężarówkę chleba. Dziewczyna nadal mówiła o korupcji, ale Matka jej przerwała, że od tego urzędu dostała trzy tony ziarna zbóż. Wtedy dziewczyna nie wytrzymała: „Niech Matka wreszcie otworzy oczy na fakty!” – powiedziała zdenerwowana. Ale Matka Teresa nie dała za wygraną: „Miguelo, wiem, że w Kalkucie jest wiele korupcji, ale też wiem, że jest tu dużo dobra. A ja podjęłam decyzję, że chcę widzieć dobro. To jest wybór, którego dokonujemy, gdy jesteśmy napełnieni światłem Jezusa. Ono sprawia, że możemy widzieć dobro w ogromie zła. Jak u świętego Pawła, mamy zło dobrem zwyciężać”.

Pn sie 11, 2014 17:30
Kael napisał(a):
A pokaz mi dobro z zabijania nozem...

@quas, caly problem z toba jest, ze widzisz szatana wszedzie. Wylaczasz zdrowy rozsadek i potepiasz wszystko, co akurat ktos ci podsunal jako "szatanskie".
Tatuaz nie jest szatanski, jak i noz nie jest szatanski.
Zajal bys sie wyszukiwaniem dobra a nie zla, to byloby z tego wiecej pozytku duchowego. Przede wszystkim dla ciebie.

Jak ci sie podoba przyklad bl Matki Teresy z Kalkuty?

Cytuj:
Kiedy ktoś mówił coś negatywnego, przerywała: „On głosi ciemność”. Rozprzestrzeniamy ciemność, a przecież jesteśmy stworzeni do światła. Kiedyś spotkała się z córką człowieka, który ofiarował jej pierwsze mieszkanie dla sióstr w Kalkucie. Dziewczyna właśnie się zaręczyła i pomyślała, że kiedy Matka Teresa wstawi się za jej narzeczonym, uda mu się awansować w biurze administracji miasta. Napomknęła Matce, że administracja Kalkuty jest skorumpowana. A ona na to, że jak miała problem z głodnymi dziećmi, to właśnie te władze przekazały jej ciężarówkę chleba. Dziewczyna nadal mówiła o korupcji, ale Matka jej przerwała, że od tego urzędu dostała trzy tony ziarna zbóż. Wtedy dziewczyna nie wytrzymała: „Niech Matka wreszcie otworzy oczy na fakty!” – powiedziała zdenerwowana. Ale Matka Teresa nie dała za wygraną: „Miguelo, wiem, że w Kalkucie jest wiele korupcji, ale też wiem, że jest tu dużo dobra. A ja podjęłam decyzję, że chcę widzieć dobro. To jest wybór, którego dokonujemy, gdy jesteśmy napełnieni światłem Jezusa. Ono sprawia, że możemy widzieć dobro w ogromie zła. Jak u świętego Pawła, mamy zło dobrem zwyciężać”.

Widzisz za tatuażami nie ma żadnego dobra, natomiast zło za tą popkulturową tatuażową modą owszem jest, dzieło szatana którego bronisz na zgubę ludzi.

A z tym widzeniem szatana to Ty masz problem bo wymyślasz od rzeczy przykłady, Twoje przykłady... jak nóż kuchenny, krzyżyki noszone na łańcuszku...to Ty łączysz to z tatuażami i z szatanem. Ja piszę o tatuażach przy których zło pochodzące od szatana nawet się nie kryje.

W dzisiejszym świecie największego panowania grzechu i ciemności, gdzie ewidentnie zło nazywa się dobrem tak wszystko wywraca się do góry nogami........Twoje rady aby nie widzieć zła tylko dobro, są w istocie działaniem szatana. W czasie największego zła szatan tak mami świat że tego zła nie widzi i nazywa je dobrem. Następnie szatan pobudza swoje sługi do zmasowanej złości na tych którzy mają otwarte oczy przez Boga, to zło widzą, nazywają i wskazują. Tak szatan opanuje świat że ci którzy zło widzą i wskazują będą prześladowani przez jego sługi. Droga którą wskazujesz będzie także drogą poprzez którą szatan będzie krzyżował Kościół poprzez jego sługi we wnętrzu Kościoła. To będzie zdrada Jezusa to co proponujesz. Kościół (opanowany przez fałszywego proroka i antychrysta) także przestanie widzieć zło, je wskazywać wskazując inną zakłamaną drogę. Będzie widział tylko dobro nawet w grzechu. Grzech zostanie wymazany i wprowadzony do Kościoła, bo zła już się w nim nie będzie widziało, samo dobro zapanuje. I tak jak sodomia już nie będzie zła, tak sodomii będzie się udzielało błogosławieństwa w imię Boga. Tak będzie wyglądała droga którą proponujesz, aby nie widzieć zła, nie mówić o nim, nie wskazywać go jako zagrożenie...tak zło stanie się dobrem i tak wejdzie do Kościoła.

Pn sie 11, 2014 19:37
JA proponuje???
Blogoslawiona Matka Teresa z Kalkuty proponuje.

No ale jezeli ktos chce widziec tylko zlo, ciemnosci i szatana, to ... wolna wola.
Widze ze chcesz zlo zlem zwyciezac. Powodzenia nie zycze.

Pn sie 11, 2014 19:42
Ty mi proponujesz żebym nie widział zła a samo dobro. To jest i będzie jeden z największych sukcesów szatana. Ludzie zła i grzechu nie będą widzieć choć świat będzie w nim najbardziej tonął, będą widzieć samo dobro nawet w grzechu. Twoja rada pochodzi od szatana, to on tego chce aby ludzie nie widzieli grzechu i zła.

Pn sie 11, 2014 19:47
Slyszales wczorajsza Ewangelie?
Jezeli bedziesz patrzec na Jezusa, ktory jest samym Dobrem i nasza Droga, Prawda i Zyciem - nie utoniesz. Jezeli bedziesz widzial tylko wzburzone fale i silny wiatr - utoniecie w tym ogromie zla masz jak w banku.

Ja nie mowie, ze zla nie ma. Ale to nie jest moje zadanie, zeby glosic "ewangelie zla". Ja mam glosic Dobra Nowine, ze jest Ktos silniejszy od calego zla na swiecie, a szatan juz przegral. A ty mu robisz reklame.

Pn sie 11, 2014 19:51
Kael napisał(a):
Slyszales wczorajsza Ewangelie?
Jezeli bedziesz patrzec na Jezusa, ktory jest samym Dobrem i nasza Droga, Prawda i Zyciem - nie utoniesz. Jezeli bedziesz widzial tylko wzburzone fale i silny wiatr - utoniecie w tym ogromie zla masz jak w banku.

Ja nie mowie, ze zla nie ma. Ale to nie jest moje zadanie, zeby glosic "ewangelie zla". Ja mam glosic Dobra Nowine, ze jest Ktos silniejszy od calego zla na swiecie, a szatan juz przegral.

Jeżeli patrzysz na Jezusa i idziesz za Nim to widzenie zła, odróżnianie go jest łaską od Boga. Jest to łaska otwartych oczu aby o grzech i zło się nie potykać. Ludzie porażeni ślepotą nie widzą zła, samo dobro, dlatego i zło biorą za dobro i przyjmują.

Pn sie 11, 2014 19:58
Aha. Czyli kto?
Ludzie ktorzy widza tylko zlo czesto zbaczaja z drogi, bo przeslania im ono Jezusa.
Ale sadzac po twoich postach w ktorych sa tylko ostrzezenia, falszywe przepowiednie i znaki szatana, ty juz dawno sie w tym gaszczu zla zagubiles.
Gdzie ty kiedykolwiek napisales cokolwiek pozytywnego? Gdzie zobaczyles jakiekolwiek dobro?
Nie ma juz nic dobrego na tym swiecie?

Czyli ty tez zadnego dobra nie czynisz?

Pn sie 11, 2014 20:03
Kael napisał(a):
Ja nie mowie, ze zla nie ma. Ale to nie jest moje zadanie, zeby glosic "ewangelie zla". Ja mam glosic Dobra Nowine, ze jest Ktos silniejszy od calego zla na swiecie, a szatan juz przegral. A ty mu robisz reklame.

Robieniem reklamy szatanowi jest bronienie jego dzieł i przekonywanie że są dobre a zła w nich nie ma, co robisz Ty. Przestrzeganie przed zagrożeniem, wskazywanie go pochodzi od Boga nie szatana.

To samo mogę napisać Tobie że nie piszesz nic dobrego. Zawsze wyżej stawiam dobro od zła, Boga ponad szatanem, kiedy wskazuję zło wskazuję gdzie jest dobro itd. Tak samo tutaj kiedy wskazuję zło w tatuażach, pokazuję postawę aby tego zła nie robić bo wyżej jest dobro. Co robisz Ty, Ty zachęcasz do zła, aby młodzi ludzie się tatuowali bo katoliczka Kael mówi że nie ma w tym nic złego. To Ty zachęcasz do zła, nie ja, to Ty wyżej stawiasz zło od dobra i bronisz dzieła szatana. To co mi zarzucasz robisz Ty.

Pn sie 11, 2014 20:16

quas napisał(a):
Robieniem reklamy szatanowi jest bronienie jego dzieł i przekonywanie że są dobre a zła w nich nie ma, co robisz Ty.

Byłem wczoraj obecny przy robieniu tatuażu. Młody człowiek, który go robił, był bardzo uprzejmy, raczej pogodny okazał się też być człowiekiem słownym. Nie znam jego światopoglądu, nie rozmawialiśmy o tym, ale z fotografii jego dziecka, które zdaje się niedawno przyszło na świat, wywnioskowałem, że żyje np. ode mnie poniekąd bardziej podług wytycznych nauki społecznej kościoła. Moje - zwykłe, ludzkie - wrażenie jest takie, że spotkałem normalnego, dobrego człowieka.

O teraz: czy powinienem, Twoim zdaniem, wbrew temu wszystkiemu uznać, że spotkałem człowieka służącego złu?

Taki ma ma być owoc Twojego nauczania (bo rozmową to trudno określić)?

Aha, tatuaż przedstawiał zwierzę, jeśli to ma dla Ciebie znaczenie.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Wt sie 12, 2014 10:07

Jak już oceniam, czy dany człowiek służy złu czy dobru, to raczej nie po tym, jakie wrażenie zrobił na mnie po powierzchownym kontakcie..

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt sie 12, 2014 11:50
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona