Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
Autor |
Wiadomość |
Dariusz-555
|
 Re: Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
Patryk , piszesz " w końcu chodzi o życie " . nie , nie chodzi o życie , chodzi o $ $ $ $ $ $ $ .
|
Śr sie 27, 2014 14:34 |
|
|
|
 |
Maurizio
|
ciao a tutti,comfermo la mia presenza nel gruppo. le mie intenzioni per settembre: per Ivana,affinche riceva il dono della fede e possa avere un senso la sua vita. per Alice,affinchè abbandoni l'occultismo,e per sua mamma,perchè il Signore le converta e trovino la vera fede. per Gennarina,Roberto,Anna,perchè siano sostenuti dal Signore. per il nostro papa Francesco,perchè,mediante lo Spirito santo,sia un'ottima guida per la Chiesa. per Maurizio,affinchè non ripeta più gli errori del passato. per tutti i cristiani perseguitati nel mondo,in comunione con le intenzioni del Santo Padre. per tutti i sofferenti,perchè il Signore sia loro vicino e dia un senso alla loro condizione. per me,perchè il Signore mi sostenga e mi protegga. per l'anima del nostro fratello Puszeczka. salutandovi,con Dio
|
Śr sie 27, 2014 16:08 |
|
 |
magda68
|
Maurizio napisał(a): ciao a tutti,comfermo la mia presenza nel gruppo. le mie intenzioni per settembre: per Ivana,affinche riceva il dono della fede e possa avere un senso la sua vita. per Alice,affinchè abbandoni l'occultismo,e per sua mamma,perchè il Signore le converta e trovino la vera fede. per Gennarina,Roberto,Anna,perchè siano sostenuti dal Signore. per il nostro papa Francesco,perchè,mediante lo Spirito santo,sia un'ottima guida per la Chiesa. per Maurizio,affinchè non ripeta più gli errori del passato. per tutti i cristiani perseguitati nel mondo,in comunione con le intenzioni del Santo Padre. per tutti i sofferenti,perchè il Signore sia loro vicino e dia un senso alla loro condizione. per me,perchè il Signore mi sostenga e mi protegga. per l'anima del nostro fratello Puszeczka. salutandovi,con Dio Ciao wszystkim. Potwierdzam mój udział w grupie. Moje intencje: - Za Ivanę, o dar wiary i odnalezienie sensu swojego życia. - Za Alicję, aby porzuciła okultyzm i za jej mamę, aby Pan nawrócił je i aby odnalazły prawdziwą wiarę. - Za Gennarinę, Roberta i Annę, aby Pan ich wspierał. - Za naszego papieża Franciszka, aby poprzez Ducha Świętego był prawdziwym przewodnikiem wiary. - Za Maurizio, aby nie powtarzał więcej błędów przeszłości. - Za wszystkich prześladowanych chrześcijan, w łączności z intencjami Ojca Świętego. - Za wszystkich cierpiących, aby Pan był przy nich blisko i nadawał sens ich cierpieniu. - Za mnie, aby Pan mnie wspierał i ochraniał. - Za duszę naszego brata Puszeczki. Pozdrawiam Was. Z Bogiem.
|
Śr sie 27, 2014 19:01 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Proszę was o sprawdzenie. Dziś wysyłam wszystko do Celnika. INTENCJE FORUMOWE: Od bramin 1. w intencji paru nowych projektów, które rozpoczynamy we wrześniu w naszych dwóch wspólnotach parafialnych, dotyczą one m.in. liturgii, przygotowania dzieci do I. Komunii i tworzenie grup odpowiedzialnych za poszczególne sektory życia parafialnego, Od asm 2. Za Puszeczkę... 3. za Anetę i Marka z prośbą o dar poczęcia upragnionego dziecka, o dar macierzyństwa i ojcostwa 4. aby mój Tatuś znalazł pracę w Polsce 5. o natchnienie w zakończeniu sprawy Bogu wiadomej 6. o znalezienie pracy, która pozwoli na wykorzystanie talentów danych mi od Boga 7. z okazji urodzin w podziękowaniu za otrzymane łaski, z prośbą o dalsze, Od beti2503 8. dziękczynna, za wszystkie łaski, jakimi Bóg obdarza mnie i moich bliskich Od to ja  9. za duszę Andrzeja by cieszył się wiecznością z Bogiem 10. o pracę dla mnie 11. o zdrowie dla mojego taty oraz o dar rozsądku dla niego Od equuleuss 12. w intencji ojca bliskiej dla mnie osoby Od patryk84 13. Za spokój duszy Andrzeja. 14. Za moją babcię (ma ataki kamienicy, lekarz mówi żeby robić operację ale babcia już jest w takim wieku, ze z tej operacji już nie wróci. Ataki są bardzo bolesne:( jeden trwała właśnie w tej chwili). 15. W intencji mojej rodziny. 16. W intencji naszych Braci w Iraku. 16.a. W intencji Łukasza Od magda68 17. - O jedność Kościoła. Za Ojca św. Franciszka, kapłanów, szczególnie modlących się za duszę Andrzeja. Za zakonników i zakonnice oraz o nowe powołania kapłańskie i zakonne. 18. - O godne sprawowanie sakramentu Eucharystii w całym Kościele. 19. - Za prześladowanych za wiarę, szczególnie chrześcijan. Opamiętanie dla prześladowców i wszczynających wojny. 20. - Nawrócenie i miłosierdzie Boże dla zatwardziałych grzeszników. 21. - Aby wyznawcy innych religii odnaleźli w Chrystusie jedyną Drogę zbawienia. 22. - Za wszystkich uwikłanych w sekty, aby dzięki Miłosierdziu Bożemu i wstawiennictwu Niepokalanej, odnaleźli Chrystusa i Jego Kościół. 23. - O zdrowie i łaski dla moich bliskich, szczególnie dla Łukasza, Zbigniewa, Amelki, Malwiny, Justyny, Elżbiety, Bronisławy, Benedykta, Magdy. O jedność w mojej rodzinie. O pomyślne rozwiązanie spraw mieszkaniowych. 24. - O pełne nawrócenie i przystąpienie do sakramentu pokuty i pojednania oraz Eucharystii dla Benedykta, Jacka, Mariusza, Dariusza, Beaty, Marka, Renata, Ireny, Sławomira, Danila, Armando. 25. - Za moich znajomych i całą rodzinę. 26. - O dalszy wzrost duchowy dla nas wszystkich tworzących Różę, o nowych jej członków. 27. - W pewnej intencji Bogu znanej. 28. - O przyjęcie Andrzeja do niebieskiej chwały. Za Jego rodzinę, podopiecznych, współbraci. 29. - Dziękczynna: za wszystkie tak liczne łaski otrzymane za pośrednictwem naszej Najlepszej Mamy Niebieskiej. Od Alus 30. - o zdrowie dla dla Magdy, aby wreszcie lekarze zdołali zdiagnozować jej chorobę, 31. - o poczęcie i urodzenie zdrowego dzieciątka dla Beaty, 32. - o zbawienie wieczne dla naszego Andrzeja puszeczki, 33. - w intencjach wiadomych Bogu, 34. - aby papież wyznaczył głęboko wierzącego, mądrego, kochającego bliźnich, ordynariusza dla mojej diecezji. Od Rose_jo 35. O zbawienie duszy Andrzeja 36. Za zdrowie dla w.Ryśka, c.Grażyny, c.Krysi 37. Za znalezienie pracy oraz siłę duchową dla Mamy Męża 38. O pokój na świecie 39. Za szczęśliwe rozwiązanie oraz zdrowie dla Matki i Dziecka Od sonniger 40. Za Sabinę o siłę do walki z rakiem, oraz za jej cała rodzinę. 41. O zdrowie dla mamy 42. Za wszystkich nauczycieli i uczniów by mieli siłę i wytrwałość w nadchodzącym nowym roku szkolnym. Od Maurizio 43. - Za Ivanę, o dar wiary i odnalezienie sensu swojego życia. 44. - Za Alicję, aby porzuciła okultyzm i za jej mamę, aby Pan nawrócił je i aby odnalazły prawdziwą wiarę. 45. - Za Gennarinę, Roberta i Annę, aby Pan ich wspierał. 46. - Za naszego papieża Franciszka, aby poprzez Ducha Świętego był prawdziwym przewodnikiem wiary. 47. - Za Maurizio, aby nie powtarzał więcej błędów przeszłości. 48. - Za wszystkich prześladowanych chrześcijan, w łączności z intencjami Ojca Świętego. 49. - Za wszystkich cierpiących, aby Pan był przy nich blisko i nadawał sens ich cierpieniu. 50. - Za mnie, aby Pan mnie wspierał i ochraniał. 51. - Za duszę naszego brata Puszeczki. Od Arek 52. Z podziękowaniem za otrzymane łaski i z prośbą o opiekę i Miłosierdzie Boże dla mojej rodziny oraz o dar nieba dla naszego Brata Andrzeja (puszeczki).
|
Śr sie 27, 2014 20:42 |
|
 |
poszukujaca81
|
Potwierdzam obecnosc. moje intencje: o miłość, zgodę i jedność w moim małżeństwie za duszę mojej ukochanej ś.p. babci Marysi i za duszę ś.p. Andrzeja (Puszeczki) o zdrowie dla naszej córci Hani o nawrócenie mojego męża o pomyślny przebieg mojej ciąży,
|
Śr sie 27, 2014 21:32 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
INTENCJE FORUMOWE: Od bramin 1. w intencji paru nowych projektów, które rozpoczynamy we wrześniu w naszych dwóch wspólnotach parafialnych, dotyczą one m.in. liturgii, przygotowania dzieci do I. Komunii i tworzenie grup odpowiedzialnych za poszczególne sektory życia parafialnego, Od asm 2. Za Puszeczkę... 3. za Anetę i Marka z prośbą o dar poczęcia upragnionego dziecka, o dar macierzyństwa i ojcostwa 4. aby mój Tatuś znalazł pracę w Polsce 5. o natchnienie w zakończeniu sprawy Bogu wiadomej 6. o znalezienie pracy, która pozwoli na wykorzystanie talentów danych mi od Boga 7. z okazji urodzin w podziękowaniu za otrzymane łaski, z prośbą o dalsze, Od beti2503 8. dziękczynna, za wszystkie łaski, jakimi Bóg obdarza mnie i moich bliskich Od to ja  9. za duszę Andrzeja by cieszył się wiecznością z Bogiem 10. o pracę dla mnie 11. o zdrowie dla mojego taty oraz o dar rozsądku dla niego Od equuleuss 12. w intencji ojca bliskiej dla mnie osoby Od patryk84 13. Za spokój duszy Andrzeja. 14. Za moją babcię (ma ataki kamienicy, lekarz mówi żeby robić operację ale babcia już jest w takim wieku, ze z tej operacji już nie wróci. Ataki są bardzo bolesne:( jeden trwała właśnie w tej chwili). 15. W intencji mojej rodziny. 16. W intencji naszych Braci w Iraku. 16.a. W intencji Łukasza Od magda68 17. - O jedność Kościoła. Za Ojca św. Franciszka, kapłanów, szczególnie modlących się za duszę Andrzeja. Za zakonników i zakonnice oraz o nowe powołania kapłańskie i zakonne. 18. - O godne sprawowanie sakramentu Eucharystii w całym Kościele. 19. - Za prześladowanych za wiarę, szczególnie chrześcijan. Opamiętanie dla prześladowców i wszczynających wojny. 20. - Nawrócenie i miłosierdzie Boże dla zatwardziałych grzeszników. 21. - Aby wyznawcy innych religii odnaleźli w Chrystusie jedyną Drogę zbawienia. 22. - Za wszystkich uwikłanych w sekty, aby dzięki Miłosierdziu Bożemu i wstawiennictwu Niepokalanej, odnaleźli Chrystusa i Jego Kościół. 23. - O zdrowie i łaski dla moich bliskich, szczególnie dla Łukasza, Zbigniewa, Amelki, Malwiny, Justyny, Elżbiety, Bronisławy, Benedykta, Magdy. O jedność w mojej rodzinie. O pomyślne rozwiązanie spraw mieszkaniowych. 24. - O pełne nawrócenie i przystąpienie do sakramentu pokuty i pojednania oraz Eucharystii dla Benedykta, Jacka, Mariusza, Dariusza, Beaty, Marka, Renata, Ireny, Sławomira, Danila, Armando. 25. - Za moich znajomych i całą rodzinę. 26. - O dalszy wzrost duchowy dla nas wszystkich tworzących Różę, o nowych jej członków. 27. - W pewnej intencji Bogu znanej. 28. - O przyjęcie Andrzeja do niebieskiej chwały. Za Jego rodzinę, podopiecznych, współbraci. 29. - Dziękczynna: za wszystkie tak liczne łaski otrzymane za pośrednictwem naszej Najlepszej Mamy Niebieskiej. Od Alus 30. - o zdrowie dla dla Magdy, aby wreszcie lekarze zdołali zdiagnozować jej chorobę, 31. - o poczęcie i urodzenie zdrowego dzieciątka dla Beaty, 32. - o zbawienie wieczne dla naszego Andrzeja puszeczki, 33. - w intencjach wiadomych Bogu, 34. - aby papież wyznaczył głęboko wierzącego, mądrego, kochającego bliźnich, ordynariusza dla mojej diecezji. Od Rose_jo 35. O zbawienie duszy Andrzeja 36. Za zdrowie dla w.Ryśka, c.Grażyny, c.Krysi 37. Za znalezienie pracy oraz siłę duchową dla Mamy Męża 38. O pokój na świecie 39. Za szczęśliwe rozwiązanie oraz zdrowie dla Matki i Dziecka Od sonniger 40. Za Sabinę o siłę do walki z rakiem, oraz za jej cała rodzinę. 41. O zdrowie dla mamy 42. Za wszystkich nauczycieli i uczniów by mieli siłę i wytrwałość w nadchodzącym nowym roku szkolnym. Od Maurizio 43. - Za Ivanę, o dar wiary i odnalezienie sensu swojego życia. 44. - Za Alicję, aby porzuciła okultyzm i za jej mamę, aby Pan nawrócił je i aby odnalazły prawdziwą wiarę. 45. - Za Gennarinę, Roberta i Annę, aby Pan ich wspierał. 46. - Za naszego papieża Franciszka, aby poprzez Ducha Świętego był prawdziwym przewodnikiem wiary. 47. - Za Maurizio, aby nie powtarzał więcej błędów przeszłości. 48. - Za wszystkich prześladowanych chrześcijan, w łączności z intencjami Ojca Świętego. 49. - Za wszystkich cierpiących, aby Pan był przy nich blisko i nadawał sens ich cierpieniu. 50. - Za mnie, aby Pan mnie wspierał i ochraniał. 51. - Za duszę naszego brata Puszeczki. Od _Lilka 52. o pokój duszy naszego Andrzeja, a także dziękczynną za wszystkie otrzymane, szczególnie w ostatnim czasie, Łaski. Od Arek 53. Z podziękowaniem za otrzymane łaski i z prośbą o opiekę i Miłosierdzie Boże dla mojej rodziny oraz o dar nieba dla naszego Brata Andrzeja (puszeczki). Od poszukujaca81 54. o miłość, zgodę i jedność w moim małżeństwie 55. za duszę mojej ukochanej ś.p. babci Marysi i za duszę ś.p. Andrzeja (Puszeczki) 56. o zdrowie dla naszej córci Hani 57. o nawrócenie mojego męża 58. o pomyślny przebieg mojej ciąży,
|
Śr sie 27, 2014 21:43 |
|
 |
Ola82
|
potwierdzam ! -O zdrowie dla Marty,Otylii i Andrzeja -W intencji Aleksandry i Jacka,o łaski i ułożenie wszystkiego zgodnie z wolą Bożą -Za duszę Puszeczki,Ludwika i Stefana.
|
Śr sie 27, 2014 21:54 |
|
 |
Ola82
|
płaszcz miałam na myśli wiadomość na pw od Wiara.Szczerze mówiąc nie bardzo wiem o co chodzi. Jest napisane,że chcesz zostać moim znajomym,czy coś takiego ..i mam kliknąć,ale wyświetla się Not Found.
|
Śr sie 27, 2014 21:58 |
|
 |
ewa7778
|
przepraszam zagapiłam sie potwierdzam moje intencje jesli jeszcze mozna
- o nawrócenie moich najblizszych - o łaskę wytrwania w sakramencie małzeństwa - za dusze w czyscu cierpiące aby Bóg darował im winy i zabrał do siebie - w intencji Bogu wiadomej
|
Cz sie 28, 2014 7:34 |
|
 |
patryk84
|
Ola82, mam to samo. Wiadomość od Płaszcz ale jak klikam to mam Not Found. Jakiś błąd na forum.
_________________ http://www.pompejanka.info
|
Cz sie 28, 2014 9:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Arek chyba zabrakło moich intencji (przyznaje się że "z rozpędu" nie napisałam na PW że to są intencje na wrzesień) *w pewnej intencji; * w pewnej intencji; * w mojej intencji o uzdrowienie ran psychicznych , fizycznych i duchowych; * żebym znalazła pracę na stałe; * w intencji misji; * za Immunitów żeby znalazł się dla nich misjonarz; * żebym napisała i obroniła licencjat; * Z prośbą o pokoju na świecie szczególności w intencji Ukrainy i ziemi świętej Ola82 zgadzam się z patryk84 chciałam wam wysłać moje gg tak żeby nie zaśmiecać skrzynek, jak będę miała troszkę więcej czasu wyślę wam PW 
|
Cz sie 28, 2014 9:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Arku proszę o dopisanie intencji mojej: prośba o zdrowie dla pana Janka.
Nie umiem inaczej napisać więc niech będzie, Bóg i tak wie o co chodzi.
Miałam tak samo z zaproszeniem od płaszcz'a ale weszłam na swój profil, w zakładkę zaproszenia i w ten sposób zaakceptowałam.
|
Cz sie 28, 2014 10:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
INTENCJE FORUMOWE: Od bramin 1. w intencji paru nowych projektów, które rozpoczynamy we wrześniu w naszych dwóch wspólnotach parafialnych, dotyczą one m.in. liturgii, przygotowania dzieci do I. Komunii i tworzenie grup odpowiedzialnych za poszczególne sektory życia parafialnego, Od asm 2. Za Puszeczkę... 3. za Anetę i Marka z prośbą o dar poczęcia upragnionego dziecka, o dar macierzyństwa i ojcostwa 4. aby mój Tatuś znalazł pracę w Polsce 5. o natchnienie w zakończeniu sprawy Bogu wiadomej 6. o znalezienie pracy, która pozwoli na wykorzystanie talentów danych mi od Boga 7. z okazji urodzin w podziękowaniu za otrzymane łaski, z prośbą o dalsze, Od beti2503 8. dziękczynna, za wszystkie łaski, jakimi Bóg obdarza mnie i moich bliskich Od to ja  9. za duszę Andrzeja by cieszył się wiecznością z Bogiem 10. o pracę dla mnie 11. o zdrowie dla mojego taty oraz o dar rozsądku dla niego Od equuleuss 12. w intencji ojca bliskiej dla mnie osoby 12.a. prośba o zdrowie dla pana Janka. Od patryk84 13. Za spokój duszy Andrzeja. 14. Za moją babcię (ma ataki kamienicy, lekarz mówi żeby robić operację ale babcia już jest w takim wieku, ze z tej operacji już nie wróci. Ataki są bardzo bolesne:( jeden trwała właśnie w tej chwili). 15. W intencji mojej rodziny. 16. W intencji naszych Braci w Iraku. 16.a. W intencji Łukasza Od magda68 17. - O jedność Kościoła. Za Ojca św. Franciszka, kapłanów, szczególnie modlących się za duszę Andrzeja. Za zakonników i zakonnice oraz o nowe powołania kapłańskie i zakonne. 18. - O godne sprawowanie sakramentu Eucharystii w całym Kościele. 19. - Za prześladowanych za wiarę, szczególnie chrześcijan. Opamiętanie dla prześladowców i wszczynających wojny. 20. - Nawrócenie i miłosierdzie Boże dla zatwardziałych grzeszników. 21. - Aby wyznawcy innych religii odnaleźli w Chrystusie jedyną Drogę zbawienia. 22. - Za wszystkich uwikłanych w sekty, aby dzięki Miłosierdziu Bożemu i wstawiennictwu Niepokalanej, odnaleźli Chrystusa i Jego Kościół. 23. - O zdrowie i łaski dla moich bliskich, szczególnie dla Łukasza, Zbigniewa, Amelki, Malwiny, Justyny, Elżbiety, Bronisławy, Benedykta, Magdy. O jedność w mojej rodzinie. O pomyślne rozwiązanie spraw mieszkaniowych. 24. - O pełne nawrócenie i przystąpienie do sakramentu pokuty i pojednania oraz Eucharystii dla Benedykta, Jacka, Mariusza, Dariusza, Beaty, Marka, Renata, Ireny, Sławomira, Danila, Armando. 25. - Za moich znajomych i całą rodzinę. 26. - O dalszy wzrost duchowy dla nas wszystkich tworzących Różę, o nowych jej członków. 27. - W pewnej intencji Bogu znanej. 28. - O przyjęcie Andrzeja do niebieskiej chwały. Za Jego rodzinę, podopiecznych, współbraci. 29. - Dziękczynna: za wszystkie tak liczne łaski otrzymane za pośrednictwem naszej Najlepszej Mamy Niebieskiej. Od Alus 30. - o zdrowie dla dla Magdy, aby wreszcie lekarze zdołali zdiagnozować jej chorobę, 31. - o poczęcie i urodzenie zdrowego dzieciątka dla Beaty, 32. - o zbawienie wieczne dla naszego Andrzeja puszeczki, 33. - w intencjach wiadomych Bogu, 34. - aby papież wyznaczył głęboko wierzącego, mądrego, kochającego bliźnich, ordynariusza dla mojej diecezji. Od Rose_jo 35. O zbawienie duszy Andrzeja 36. Za zdrowie dla w.Ryśka, c.Grażyny, c.Krysi 37. Za znalezienie pracy oraz siłę duchową dla Mamy Męża 38. O pokój na świecie 39. Za szczęśliwe rozwiązanie oraz zdrowie dla Matki i Dziecka Od sonniger 40. Za Sabinę o siłę do walki z rakiem, oraz za jej cała rodzinę. 41. O zdrowie dla mamy 42. Za wszystkich nauczycieli i uczniów by mieli siłę i wytrwałość w nadchodzącym nowym roku szkolnym. Od Maurizio 43. - Za Ivanę, o dar wiary i odnalezienie sensu swojego życia. 44. - Za Alicję, aby porzuciła okultyzm i za jej mamę, aby Pan nawrócił je i aby odnalazły prawdziwą wiarę. 45. - Za Gennarinę, Roberta i Annę, aby Pan ich wspierał. 46. - Za naszego papieża Franciszka, aby poprzez Ducha Świętego był prawdziwym przewodnikiem wiary. 47. - Za Maurizio, aby nie powtarzał więcej błędów przeszłości. 48. - Za wszystkich prześladowanych chrześcijan, w łączności z intencjami Ojca Świętego. 49. - Za wszystkich cierpiących, aby Pan był przy nich blisko i nadawał sens ich cierpieniu. 50. - Za mnie, aby Pan mnie wspierał i ochraniał. 51. - Za duszę naszego brata Puszeczki. Od _Lilka 52. o pokój duszy naszego Andrzeja, a także dziękczynną za wszystkie otrzymane, szczególnie w ostatnim czasie, Łaski. Od Arek 53. Z podziękowaniem za otrzymane łaski i z prośbą o opiekę i Miłosierdzie Boże dla mojej rodziny oraz o dar nieba dla naszego Brata Andrzeja (puszeczki). Od poszukujaca81 54. o miłość, zgodę i jedność w moim małżeństwie 55. za duszę mojej ukochanej ś.p. babci Marysi i za duszę ś.p. Andrzeja (Puszeczki) 56. o zdrowie dla naszej córci Hani 57. o nawrócenie mojego męża 58. o pomyślny przebieg mojej ciąży, Od płaszcz 59. *w pewnej intencji; 60. * w pewnej intencji; 61. * w mojej intencji o uzdrowienie ran psychicznych , fizycznych i duchowych; 62. * żebym znalazła pracę na stałe; 63. * w intencji misji; 64. * za Immunitów żeby znalazł się dla nich misjonarz; 65. * żebym napisała i obroniła licencjat; 66. * Z prośbą o pokoju na świecie szczególności w intencji Ukrainy i ziemi świętej Od ewa7778 67. - o nawrócenie moich najblizszych 68. - o łaskę wytrwania w sakramencie małzeństwa 69. - za dusze w czyscu cierpiące aby Bóg darował im winy i zabrał do siebie 70. - w intencji Bogu wiadomej Od Ola82 71. -O zdrowie dla Marty, Otylii i Andrzeja 72. -W intencji Aleksandry i Jacka, o łaski i ułożenie wszystkiego zgodnie z wolą Bożą 73. -Za duszę Puszeczki, Ludwika i Stefana.
|
Cz sie 28, 2014 14:13 |
|
 |
_Lilka
|
Edyto, napisałam do koleżanki z prośbą o namiary na ten sok, jak tylko dostanę odpowiedź, to dam Ci znać. Przy okazji, ja miałam tak samo z zaproszeniem od Małgosi, dzięki za podpowiedź, zrobiłam tak, jak napisałaś, i chyba przyjęło zaproszenie 
|
Cz sie 28, 2014 15:22 |
|
 |
magda68
|
Chc podzielić się z wami pewną informacją, która może dotyczyć nas wszystkich. Wszyscy przecież używamy komórek. Wczoraj i dzisiaj na włoski nr stacjonarny otrzymałam dziwne dwa telefony. Wyświetlał się jako połączenie przychodzące numer z książki telefonicznej w telefonie, numer komórkowy osoby znanej mi. Piewszy telefon odebrałam, widząc, że dzwoni osoba mi znana. Okazało się, że nie, ale usłyszałam czyjś głos, jakiejś tam przeprowadzającej sondaże. Dzisiaj rano podobnie. Znaczy nie było mnie w domu, gdy znów był ten telefon z numeru osoby znanej mi. Jak tylko widziałam to nieodebrane połączenie, oddzwoniałm do niej, a ona mówi, że nie dzwoniła... czyli ktoś się ewidentnie podłącza. Skojarzyłam z technologią w teleplayu, w sieci play, którą używam do połaczeń do Polski, po cenach jak w Polsce. Jest to wirtualna wersja telefonu komórkowego z numerem karty sim playa, która jest w telefonie. Po zalogowaniu przychodzi sms na telefon „zostałeś zalogowany do teleplay, jeśli to nie ty zmień ustawienia” tak mniej więcej. Poszperałam troszkę w necie, i tak na to wygląda, że dzisiaj można wykorzystać łącze internetowe i czyjąś kartę sim z numerem, której nie musi się nawet mieć przy sobie i na koszt użytownika karty sim dzwonić sobie z netu. Mój mąż zarejstrował mój numer play, i nawet o tym nie wiedziałam. No ale to w dobrej wierze  . Przy rejestrowaniu trzeba podać jakiś numer na który będą przychodzić sms powiadamiające, aktywując usługi itp. Można podac inny numer, niekoniecznie ten który się rejestruje. Na razie w Polsce jest to w sieci play, ale jeśli technologia już istnieje to różni ludze to mogą wykorzysytwac i zwyczajnie dzwonić sobie na koszt innych, i to jest jak widzę dość łatwe. Taka jest moja wstępna opinia, że to nowy sposób naciągania ludzi. Myślę, że pewnym zabezpieczniem jest zarejestrowanie danego numeru osobiście ze swomi hasłem, skrzynką mail itp. w ten sposób ktoś, kto chciałby zarejestrować nie swój numer telefonu nie będzie mógł - -prawdopodobnie – bo nie da się zarejesrować dwa razy tego samego numeru. Ciekawe czy coś o tym już wiecie, może Ty Patryk – grupowy informatyku coś napiszesz. To że teleplay tak działą tego jestem pewna, sama z niego korzystam. Pisze to, ponieważ wzajemne pomaganie oznacza także dzielenie się przydatnymi informacjami dla wspólnego dobra.
|
Cz sie 28, 2014 16:15 |
|
|
|