Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 16, 2025 10:30

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195 ... 498  Następna strona
 Wzajemne uwagi - między użytkownikami 
Autor Wiadomość
Post Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Można by nie usuwać postów, tylko ich czcionkom dawać kolor tła. Wówczas ten, kto chciałby się z nimi zapoznać na własne ryzyko, zaznaczałby tekst i już.
Trzy posty "niewidzialne" zamieszczone przez tą samą osobę w (pod)wątku skutkowałyby ostrzeżeniem.

Cz sie 28, 2014 23:39
Post Re: Wesprzyjmy bpa Hosera w sprawie Lemańskiego i nie tylko
Alus napisał(a):
gita napisał(a):
Alus! Chcesz być lepsza i mądrzejsza? Bierz udział we mszach świętych nie tylko w święta i niedzielę,oglądaj Telewizję Trwam, słuchaj RM, zapewniam Cię, że wiele rzeczy zrozumiesz, nie tylko dotyczących ks. Lemańskiego, in vitro, czy w ogóle dotyczących wiary. Czytanie GW, oglądanie tvn ogłupia ludzi i to jest prawda.
Dzisiaj po powrocie ze mszy świętej o godz. 19.00 włączyłam Telewizję Trwam, gdzie w Rozmowach niedokończonych występowała prof. Grażyna Ancyparowicz,bardzo mądra ekonomistka, cd. o godz. 21.30 w RM.Zarówno programy dotyczące wiary jak i spraw ekonomiczno - społecznych są na wysokim poziomie,
Obserwuję Cię od kilku lat i wierz mi, że wpływ tych niekorzystnych mediów oraz fanatyczna wiara w Platformę czyni z Ciebie innego, niestety zagubionego człowieka.

Kochana dla zrozumienia Kościoła nie potrzebuję pomocy RM i TV Trwam, bo wedle mojej oceny przedstawiają one karykaturę Kościoła.
Mamy mnóstwo mądrych, światłych, pokornych, kochających Boga i bliźnich duchownych, którzy dla mnie są uosobieniem autentycznych sług Pana.

"Nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni", na pewno znasz ten cytat Biblii. Wedle Twojej oceny RM i Telewizja Trwam przedstawiają karykaturę Kościoła, podaj więc co najmniej jeden przykład na to ciężkie oskarżenie, ale nie z głosurydzyka, GW, czy innego brukowca, a ze źródła, czyli z RM, lub Telewizji Trwam.
Ja jestem słuchaczka RM już ponad 18 lat, a widzem Telewizji Trwam ponad 11 lat i zdecydowanie nie zgadzam się z Twoją opinią.

Pt sie 29, 2014 6:11
Post Re: Wesprzyjmy bpa Hosera w sprawie Lemańskiego i nie tylko
gita napisał(a):
Alus napisał(a):
gita napisał(a):
Alus! Chcesz być lepsza i mądrzejsza? Bierz udział we mszach świętych nie tylko w święta i niedzielę,oglądaj Telewizję Trwam, słuchaj RM, zapewniam Cię, że wiele rzeczy zrozumiesz, nie tylko dotyczących ks. Lemańskiego, in vitro, czy w ogóle dotyczących wiary. Czytanie GW, oglądanie tvn ogłupia ludzi i to jest prawda.
Dzisiaj po powrocie ze mszy świętej o godz. 19.00 włączyłam Telewizję Trwam, gdzie w Rozmowach niedokończonych występowała prof. Grażyna Ancyparowicz,bardzo mądra ekonomistka, cd. o godz. 21.30 w RM.Zarówno programy dotyczące wiary jak i spraw ekonomiczno - społecznych są na wysokim poziomie,
Obserwuję Cię od kilku lat i wierz mi, że wpływ tych niekorzystnych mediów oraz fanatyczna wiara w Platformę czyni z Ciebie innego, niestety zagubionego człowieka.

Kochana dla zrozumienia Kościoła nie potrzebuję pomocy RM i TV Trwam, bo wedle mojej oceny przedstawiają one karykaturę Kościoła.
Mamy mnóstwo mądrych, światłych, pokornych, kochających Boga i bliźnich duchownych, którzy dla mnie są uosobieniem autentycznych sług Pana.

"Nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni", na pewno znasz ten cytat Biblii. Wedle Twojej oceny RM i Telewizja Trwam przedstawiają karykaturę Kościoła, podaj więc co najmniej jeden przykład na to ciężkie oskarżenie, ale nie z głosurydzyka, GW, czy innego brukowca, a ze źródła, czyli z RM, lub Telewizji Trwam.
Ja jestem słuchaczka RM już ponad 18 lat, a widzem Telewizji Trwam ponad 11 lat i zdecydowanie nie zgadzam się z Twoją opinią.

Uczył Marcin Marcina......osądzasz jedynie w kategoriach negatywnych, niezależnie od rzeczywistości, wszystkich, którzy nie kochają PiS i mediów o. Rydzyka.....nota bene już nie przeszkadza ci kret w NDz :D

Pt sie 29, 2014 11:13
Alus! Czekam na uzasadnienie Twego ciężkiego oskarżenia, że RM i Telewizja Trwam przedstawiają karykaturę Kościoła.
Nie odwracaj kota ogonem i nie trolluj, co zwykle robisz, gdy brak Ci argumentów.

Pt sie 29, 2014 16:36
gita napisał(a):
Alus! Czekam na uzasadnienie Twego ciężkiego oskarżenia, że RM i Telewizja Trwam przedstawiają karykaturę Kościoła.
Nie odwracaj kota ogonem i nie trolluj, co zwykle robisz, gdy brak Ci argumentów.

Posłanie Biblii, Dobrej Nowiny- nie lękajcie się....w każdym położeniu dziękujcie - a w tych mediach jedno wielkie użalania, labidzenie i straszenie....podatek katastralny na mocy którego pozbawią nas mieszkań, wykupują cała polską ziemię, polskie lasy, rząd światowy działa aby Polaków zostało tylko 18 milionów......etc
A najbardziej zawsze mnie śmieszy gdy kupuję cukier w cenie 1,89 zł/kg, bo pamiętam jak przed referendum unijnym straszono, że będzie kosztował min 7 zł/kg, czym przerażali ludzi lubiących słodycze.

Pt sie 29, 2014 17:11
Alus napisał(a):
gita napisał(a):

Posłanie Biblii, Dobrej Nowiny- nie lękajcie się....w każdym położeniu dziękujcie - a w tych mediach jedno wielkie użalania, labidzenie i straszenie....podatek katastralny na mocy którego pozbawią nas mieszkań, wykupują cała polską ziemię, polskie lasy, rząd światowy działa aby Polaków zostało tylko 18 milionów......etc
A najbardziej zawsze mnie śmieszy gdy kupuję cukier w cenie 1,89 zł/kg, bo pamiętam jak przed referendum unijnym straszono, że będzie kosztował min 7 zł/kg, czym przerażali ludzi lubiących słodycze.

Czekam na odpowiedź, NIE TROLLUJ, ODPOWIADAJ!!!
Co podatek katastralny, polskie lasy itd.. mają wspólnego z Kościołem???
Nie wiesz co to jest Kościół???

Pt sie 29, 2014 19:15
Gita nie udaj, ze nie rozumiesz - co to jest Kościół powiadasz - to ciało Chrystusa, i Chrystus non stop mówił NIE LĘKAJCIE SIĘ.
Apostoł narodów napominał W KAŻDYM POŁOŻENIU DZIĘKUJCIE.
A Kościół toruński straszy, lamentuje....na opak pojęta nauka Dobrej Nowiny.
Może ponownie udasz, ze nie pojmujesz, a jeśli autentycznie nie rozumiesz.....no cóż żal....

Pt sie 29, 2014 19:58
Alus! Co Ty wypisujesz za głupoty! Jaki Kościół toruński?Czy kolejny raz mam Ci zadawać to same pytanie?Jak zwykle kręcisz. Nie uzasadnisz kłamstwa, gdyż kłamstwa nie można uzasadnić.

Pt sie 29, 2014 20:42
A co ma nadawca RM i TV Trwam wspolnego z Kosciolem?
I nadawca nie odpowiada za wszystkie tresci, ktore wysyla?

Poza tym mysle, ze Alus nie ma tu na mysli akurat jednej audycji o lasach. Sama pamietam zmasowana akcje RM przeciwko przystapieniu Polski do UE z jawnymi insynuacjami, ze papiez tez jest przeciw. I noe masz co tlumaczyc, ze to bylo 10 lat temu. Ani nadawca, ani tym bardziej ojciec dyrektor sie nie zmienili.

So sie 30, 2014 7:48
gita napisał(a):
Alus! Co Ty wypisujesz za głupoty! Jaki Kościół toruński?Czy kolejny raz mam Ci zadawać to same pytanie?Jak zwykle kręcisz. Nie uzasadnisz kłamstwa, gdyż kłamstwa nie można uzasadnić.

Gita - dla Ciebie zawsze będzie kręceniem.
W dzień gdy papież Benedykt XVI ogłosił swoją abdykację, dla wszystkich chyba było to szokiem, rozmawiałam o tym w pobliskim sklepiku z panią sklepową.
W trakcie weszła inna klientka, gdy sklepowa spytała ja czy już słyszała. Odpowiedziała, że owszem w trakcie jazdy, w radio w autobusie MPK, ale aby uznać to za prawdę musi usłyszeć w RM. Idzie zatem szybko do domu nastawić radio.
Na co ja mówię, że to oficjalny komunikat SA, na co ona uparcie - "przyjmę do wiadomosci, gdy powiedzą o tym w RM".

So sie 30, 2014 8:29
Alus! Widzę, że przelicytowałaś swego idola Tuska, w zamydlaniu ludziom oczu, ja jednak wrócę do Twojego ciężkiego oskarżenia dotyczącego RM i Telewizji Trwam. Mieszając groch z kapustą, jak się mówi kolokwialnie, chciałaś udowodnić, że w tych mediach przedstawia się karykaturę Kościoła.
Można przez to zrozumieć, że transmitowane msze święte, modlitwy, katechezy i inne religijne programy są karykaturalne, a one wszystkie są zgodne z nauką Kościoła.
Podałaś przykłady z programów społeczno-politycznych, które również emitowane są na antenie RM i Telewizji Trwam jako dowód swojego niesłusznego oskarżenia.
Czy stać Cię na odrobinę honoru, aby przyznać się, że nie miałaś racji?
Znając Cię od lat, często uparcie udowadniasz, że czarne jest białe, a więc nie liczę na Twoją uczciwość i na tym skończę dyskusję w tym temacie.
Z pożytkiem dla mnie, będzie, gdy włączę Telewizję Trwam, RM, lub przeczytam kolejne strony książki:Fatima, Rosja, Jan Paweł II.
Zacznijmy od siebie, oczywiście dotyczy to ciebie jak i mnie.

So sie 30, 2014 8:56
A czy gite stac na przyznanie, ze nie kazda audycja ma charakter chrzescijanski, ze zapraszani sa goscie ( Wolniewicz) o pogladach jawnie sprzecznych z nauka Kosciola, ze RM bylo jawnie przeciw wejsciu Polski do UE (zajmowalo sie wprost polityka - nie tylko wtedy, wielokrotnie ojciec dyrektor popieral konkretne partie) manipulujac sluchaczy wymyslona przez siebie opinia papieza?

Na honor nie licze. Ale jakies resztki prawdomównosci i uczciwosci moze?

So sie 30, 2014 9:17
gita napisał(a):
Alus! Widzę, że przelicytowałaś swego idola Tuska, w zamydlaniu ludziom oczu, ja jednak wrócę do Twojego ciężkiego oskarżenia dotyczącego RM i Telewizji Trwam. Mieszając groch z kapustą, jak się mówi kolokwialnie, chciałaś udowodnić, że w tych mediach przedstawia się karykaturę Kościoła.
Można przez to zrozumieć, że transmitowane msze święte, modlitwy, katechezy i inne religijne programy są karykaturalne, a one wszystkie są zgodne z nauką Kościoła.
Podałaś przykłady z programów społeczno-politycznych, które również emitowane są na antenie RM i Telewizji Trwam jako dowód swojego niesłusznego oskarżenia.
Czy stać Cię na odrobinę honoru, aby przyznać się, że nie miałaś racji?
Znając Cię od lat, często uparcie udowadniasz, że czarne jest białe, a więc nie liczę na Twoją uczciwość i na tym skończę dyskusję w tym temacie.
Z pożytkiem dla mnie, będzie, gdy włączę Telewizję Trwam, RM, lub przeczytam kolejne strony książki:Fatima, Rosja, Jan Paweł II.
Zacznijmy od siebie, oczywiście dotyczy to ciebie jak i mnie.

Bardzo dobrze ujęłaś charakter mediów o. Rydzyka - groch z kapustą - czas na modlitwę, ewangelizację, przedzielony czasem na straszenie, politykowanie, oskarżanie wedle własnego widzi mi się.
Czasem włączam - i napotykam podobne kwiatki jak apel o. Rydzyka do Rodziny RM pielgrzymującej na Jasną Górę w lipcu br.
Otóż o. Rydzyk apeluje i napomina aby pielgrzymi datków nazywanych "Różą dla Maryi" nie dawali na tace, bo wszystkie datki z tacy idą na potrzeby Jasnej Góry.....czyli nie do tej właściwej Maryi.

So sie 30, 2014 10:12

To nawet wzajemnych uwag między użytkownikami nie można tu zamieszczać??? Bo lądują tu:
viewtopic.php?p=826081#p826081

So sie 30, 2014 12:15
Jajko napisał(a):
Niewesoło zrobiło się wokół Ewy P., która wspólnie z byłym proboszczem z Bielaw posłużyła się w banku sfałszowanym dokumentem. Sąd wydał za nią list gończy, bo unika kary, przez co nie może jej ponieść także duchowny, będący ponoć życiowym partnerem kobiety.

To już druga w ostatnim czasie tak stanowcza decyzja wobec 49-latki. Na początku sierpnia uprawomocniło się postanowienie o aresztowaniu jej na miesiąc. Sąd uznał, że to niezbędne, by wreszcie dopełnić formalności i ustalić, jaką karę poniesie wraz z 54-letnim Tadeuszem P. za szwindel z zaświadczeniem o jego dochodach w parafii. Przypomnijmy: przed pięciu laty Ewa P. wypisała kwitek wydawany przez toruńską kurię, zaś duchowny spreparował na nim pieczęć - z dwóch oryginalnych uzyskał jedno odbicie. Następnie przedłożyli tak podrobiony dokument w banku razem z wnioskiem o 93 tys. zł pożyczki.

Choć oboje już dawno zostali osądzeni, do dziś nie wiadomo, jakie poniosą konsekwencje. Stało się tak przez czeski błąd w pisemnym uzasadnieniu wyroku - w miejscu kar orzeczonych w sentencji znalazły się te, których zażądał prokurator i w listopadzie 2011 r. sąd odwoławczy uchylił werdykt w tej części. Co do zasady, tj. winy oskarżonych, utrzymał go jednak w mocy. Takie rozstrzygnięcie miało gwarantować, że oboje będą szybko ukarani - nie potrzeba do tego bowiem nowego procesu, wystarczy jedna rozprawa.

Ta nie odbyła się do dziś, mimo licznych podejść. Torpedowała je zazwyczaj Ewa P., która od pewnego momentu zaczęła przysyłać do sądu zwolnienia lekarskie.

Dodajmy, że to już kolejne zamieszanie wokół tej pary. Kiedy została zdemaskowana z fałszywym zaświadczeniem, Tadeusz P. z dnia na dzień zniknął z parafii na Bielawach, a Ewa P. rozgłaszała w mieście, że go porwano. Na procesie duchowny przyznał, że przebywał w domu rekolekcyjnym - podobno wbrew swojej woli. Kobieta przyznała zaś, że ten jest ojcem jej dziecka. 54-latek ma zakaz odprawiania nabożeństw.

Cały tekst: http://torun.gazeta.pl/torun/1,90288,16 ... z3BsOdTqaN

Niezły gagatek z tego kapłana kat.

@Jajko, ty naprawde nie potrafisz zachowac sie po prostu przyzwoicie na katolickim forum?

Tyle tekstu wypisales bez zadnego problemu. Rozumiem, ze to wszystko twoje slowa, bo zadnego cytatu nie zaznaczyles.

A przy slowie "katolicki" ... reka cie rozbolala.
Bujac, to my, ale nie nas.

So sie 30, 2014 13:24
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195 ... 498  Następna strona