Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 6:55

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197 ... 498  Następna strona
 Wzajemne uwagi - między użytkownikami 
Autor Wiadomość

Post Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Asienkko
Niezmiernie cieszę się, że czytasz moje wpisy, choć czynisz to chyba wybiórczo albo po łebkach, tudzież bez zrozumienia, skoro twierdzisz to co twierdzisz. Ale przynajmniej poprawiam Ci humor. To dobrze. Bo innych doprowadzam do szewskiej pasji. Co moją intencją, bynajmniej, nie jest.
A propos miażdżenia, wychodząc naprzeciw uwagom Soula (że moja sygnatura jest prowokująca czy coś) zmieniłem ją przed Twoim wpisem. Nie ma już nic o miażdżeniu :) Czy Twoim zdaniem mój avatar też jest prowokacyjny?

So sie 30, 2014 23:45

To chyba oczywista oczywistość? :)

So sie 30, 2014 23:56

A co jest tam prowokacyjnego?

So sie 30, 2014 23:58
Jajko napisał(a):
A propos miażdżenia, wychodząc naprzeciw uwagom Soula (że moja sygnatura jest prowokująca czy coś) zmieniłem ją przed Twoim wpisem. Nie ma już nic o miażdżeniu

Cóż, może i zmieniłeś, ale ewidentnie w tej nowej sygnaturze się pomyliłeś w jednym ze słów poprzez dodanie dodatkowej, niepotrzebnej litery, oraz nieodpowiednie ustawienie pozostałych. :-D

N sie 31, 2014 6:45
Jajko napisał(a):
Tu mnie masz. Ze skrótu nie wynika jaki to Kościół. Ale tak chyba mówią o nim pracownicy tego największego w Polsce Kościoła, nie? Czy podkreślają, że chodzi o wersję rzymską? O ile się nie mylę, to 'katolicki' to to samo co 'rzymsko-katolicki', ale używa się powszechnie SKRÓCONEJ nazwy. A ja ją lubię jeszcze bardziej skrócić. I nie rozumiem w czym to komu może przeszkadzać??

Dla ścisłości - katolicki - to Także Polski Narodowy Kościół Katolicki.

N sie 31, 2014 9:03

No więc przyznałem, że Kael miała trochę racji z tym katolicki. Ale skoro praktycznie wszyscy na forum piszą 'katolicki' i każdy wie o jaki Kościół chodzi, to chyba skrót tej sytuacji nie zaciemnia, co?

N sie 31, 2014 9:05
Moze zaciemniac, ale nie o to chodzi.
Rzadko uzywasz skrotow w tekscie, a akurat przy katolicki palce ci sie zatrzymuja na t i tylko jeszcze masz tyle sily, zeby kropke postawic.

No ale przeciez to zadna prowokacja, szpila czy cokolwiek innego. Takie zmeczenie ciebie ogarnia i musisz, ale to musisza akurat to slowo skrocic.

N sie 31, 2014 9:28

A co konkretnie Ci przeszkadza w tym skrócie, którego używam średnio raz na kilkadziesiąt wpisów, raz na 5 dni?

N sie 31, 2014 9:36
Domysl sie....

Podpowiem ze to samo co w okresleniu katol i innych podobnych, niekoniecznie pod adresem katolikow.

N sie 31, 2014 9:40

No właśnie ja się nie domyślam! I o ile rozumiem, że określenie katol może być obraźliwe i go nie stosuję, to nijak nie rozumiem co jest obraźliwego w skrócie? A czy skrót KK też jest obraźliwy i dlaczego?

N sie 31, 2014 9:44
@Jajko, ja sie wylaczam. Czuje sie, jak bym cos mojemu 14-letniemu synowi probowala wytlumaczyc, a on sie uparl, zeby nie zrozumiec.

N sie 31, 2014 9:52
Kael, bo tak już jest z Jakiem i innymi podobnymi mu osobami: Jak wskażesz, że robią coś nie tak, jak należy, albo zachowują się nagannie, to rżną głupa, że wcale tak nie jest. Próba wyjaśnienia im, że jednak jest inaczej, jest jak dyskusja z kowadłem.

N sie 31, 2014 9:57
Jajko napisał(a):
No właśnie ja się nie domyślam! I o ile rozumiem, że określenie katol może być obraźliwe i go nie stosuję, to nijak nie rozumiem co jest obraźliwego w skrócie? A czy skrót KK też jest obraźliwy i dlaczego?

Biedaczysko - nie domyśla się.
Z rozpędu, czy rozmyślnie stawiasz niby kropkę, a chodzi o przemycenie Kościół kat.....czyli jak głoszą różne środowiska antychrześcijańskie - represjonista, kat, ciemiężyciel.

N sie 31, 2014 10:07
E, on jest jeszcze uprzejmy. Mógłby pisać po prostu "Kość." - żeby się z psami kojarzyło. Jajko, przeszkadzają Ci długie wyrazy? Pora się uczyć japońszczyzny...

...płynąć na wschód chcę, za Suez
gdzie jest dobrem każde zło
gdzie przykazań brak dziesięciu
i pić można aż po dno...

Pn wrz 01, 2014 3:12
ErgoProxy napisał(a):
E, on jest jeszcze uprzejmy. Mógłby pisać po prostu "Kość." - żeby się z psami kojarzyło. Jajko, przeszkadzają Ci długie wyrazy? Pora się uczyć japońszczyzny...

...płynąć na wschód chcę, za Suez
gdzie jest dobrem każde zło
gdzie przykazań brak dziesięciu
i pić można aż po dno...

Długie najlepiej zmienić na krótkie i właściwe KK lub KRK.....prościej i bezproblemowo.

Pn wrz 01, 2014 7:43
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197 ... 498  Następna strona