Tusk szefem Rady Europejskiej
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Tusk szefem Rady Europejskiej
andej napisał(a): Tuskowi gratuluję. Mam nadzieję, że dzięki temu i Polska zyska. Jest szansa, że wplywy jego mafii znacznie osłabną. Ale tak szczerze mu gratulujesz, bo druga cześć zdania na to nie wskazuje - chyba że to ironia. Ja mu nie gratuluję niczego. Jego prorosyjska polityka to wręcz zagrożenie dla Polski kiedy teraz ucieka do EU. Mogę mu przyznać to że jest sprytny i przebiegły. Uciekł przed więzieniem w najlepszym momencie, o czym mówią też politycy. Platforma traci, upada, a największy wróg idzie do władzy. To jest zagrożenie więzieniem, ale Tusk jest sprytny i w odpowiednim momencie ucieka choć dopiero co się zarzekał. Ten kto po nim będzie ubiegał się o władzę będzie głupi. Ale nie liczę na wygranie PISu. Będziemy mieli sfałszowane wybory i antykatolicka PO wygra kolejne wybory. To będzie czas zamieszek przeciwko Platformie, Polacy będą już wychodzić na ulice, ale antypolska PO przygotowała się na tą ewentualność i załatwiła se wsparcie obcych sił przeciwko Polakom, aby broniły ich sfałszowanej władzy.
|
Pn wrz 01, 2014 20:53 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@quas, oczywiscie po Smolensku najlepszym wyjsciem bylby szybki atak na Rosje naszej cakej armii, w celu odbicia wraku samolotu. To by nam rozwiazalo wszystkie inne problemy na dluuugie lata.
To JEST ironia, zebys nie musial pytac.
A w kwestii twoich katastroficznych prognoz dla Polski: wystapiles juz o azyl na Wegrzech? Jeszcze ciagle mozesz swobodnie jezdzic po Europie Wykorzystaj te szanse, zanim ci ta straszna PO dowodu nie odbierze.
|
Wt wrz 02, 2014 6:06 |
|
 |
Johnny99
|
Kael napisał(a): Rozumiem, ze ograniczenie agresji Rosji i uswiadomienie Europie zagrozen z tej strony to dla Polski zadne REALNE korzysci? To miał być żart? Cytuj: Niby dlaczego premier Polski ma znac lepiej jezyki i to akurat te, niz przecietny obywatel? Dlatego, że jest premierem Polski, a nie przeciętnym obywatelem. Cytuj: A Tusk sie nauczy, bo jest inteligentny i pracowity. Mozemy sie zalozyc. Przez siedem lat (!) - powiedziała to HGW - nie nauczył się jednego na tyle, żeby wygłosić w nim krótkie i nietrudne przemówienie, które mógł przecież wcześniej przygotować, więc raczej jest leniem i nieukiem.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Wt wrz 02, 2014 6:26 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No dobre, ale co to znaczy dla Żydów? Poinformowałeś nas, że Tusk nie posługuje się płynnie językami obcymi; dzięki Ci za to. Co dalej w związku z tym? Zamierzasz żądać jego impeachmentu, zatrudnić się jako jego osobisty partner do konwersacji, zrobić coś jeszcze innego, czy nawijać do znudzenia, że Tusk zna tylko polski i kaszubski? W tym ostatnim przypadku wyjdziesz na szkodnika, a nie konstruktywnego opozycjonistę. W pierwszym zresztą też.
|
Wt wrz 02, 2014 6:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Maria-Magdalena napisał(a): Bardzo się cieszę... Niech rządzi długo i szczęśliwie... Kolegów też mógłby zabrać ze sobą, w końcu to ich wspólny sukces. A jeszcze lepiej gdyby zabrał także swoich wyborców.....zostaliby sami swoi, z niewielkim problemem...brak Kargula. Cytuj: Dlatego, że jest premierem Polski, a nie przeciętnym obywatelem. Brak znajomości języków dyskwalifikuje premierów - to jakimi to językami posługuje sie J. Kaczyński, dla PiS wieczny premier. Cytuj: Przez siedem lat (!) - powiedziała to HGW - nie nauczył się jednego na tyle, żeby wygłosić w nim krótkie i nietrudne przemówienie, które mógł przecież wcześniej przygotować, więc raczej jest leniem i nieukiem. Podobnym do śp L. Kaczyńskiego, który przez 5 lat nie nauczył sie nawet kilku zdań.
|
Wt wrz 02, 2014 7:37 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus te Twoje kontry z wciskaniem do każdego tematu Pis-u są już mocno męczące dla oka.
Co do angielskiego Tuska myślę, że z tego etapu na jakim jest będzie mógł przez te trzy miesiące sporo nadrobić jeśli się przyłoży. Nie jest tak, że zdania sklecić nie potrafi, więc myślę że presja zachodnich mediów powinna być dla niego dobrą motywacją i da radę.
|
Wt wrz 02, 2014 7:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
MARIEL napisał(a): Alus te Twoje kontry z wciskaniem do każdego tematu Pis-u są już mocno męczące dla oka. Wiem  ...ale na bzdurny argument, że premier zobligowany jest do znajomości języków obcych, odpowiedź w podobnym stylu.
|
Wt wrz 02, 2014 7:59 |
|
 |
Johnny99
|
MARIEL napisał(a): Co do angielskiego Tuska myślę, że z tego etapu na jakim jest będzie mógł przez te trzy miesiące sporo nadrobić jeśli się przyłoży. Nie jest tak, że zdania sklecić nie potrafi, więc myślę że presja zachodnich mediów powinna być dla niego dobrą motywacją i da radę. Jeżeli po tylu latach jest na takim etapie, jak teraz, to szczerze wątpię. No, chyba, że rzeczywiście ma wybitne zdolności językowe, a te 7 lat się obijał. Alus napisał(a): ale na bzdurny argument, że premier zobligowany jest do znajomości języków obcych A dlaczego on jest bzdurny?  Każde dziecko ma obowiązek się w szkole uczyć przynajmniej jednego języka obcego, a premier nie? 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Wt wrz 02, 2014 8:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: A dlaczego on jest bzdurny?  Każde dziecko ma obowiązek się w szkole uczyć przynajmniej jednego języka obcego, a premier nie?  Każde dziecko edukowane w czasach PRL-u miało obowiązek uczyć się języka rosyjskiego. Który z byłych naszych premierów po 1989r, posługiwał sie biegle językiem angielskim?
|
Wt wrz 02, 2014 8:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Jeżeli po tylu latach jest na takim etapie, jak teraz, to szczerze wątpię. No, chyba, że rzeczywiście ma wybitne zdolności językowe, a te 7 lat się obijał.
Do tej pory znajomość tego języka nie była mu tak bardzo potrzebna, zobaczysz że presja zrobi swoje  Nie jest też do końca tak, że w kwestii języków jest kompletnym nieukiem, porozumiewa się swobodnie z Merkelową, trzeba mu to odnotować na plus.
|
Wt wrz 02, 2014 8:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): No, chyba, że rzeczywiście ma wybitne zdolności językowe, a te 7 lat się obijał. Rany boskie. Mówi po polsku. W polszczyźnie występują bodaj wszystkie konstrukcje językowe, jakie Bóg przewidział dla gatunku Homo sapiens, pomijając rodzajniki i tony. Opanowanie np. niemiecczyzny jest więc kwestią głównie przebierania w tym, co już się zna, a nie uczenia się rzeczy nowych. Naprawdę musimy wałkować ten temat?
|
Wt wrz 02, 2014 8:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ErgoProxy napisał(a): Johnny99 napisał(a): No, chyba, że rzeczywiście ma wybitne zdolności językowe, a te 7 lat się obijał. Rany boskie. Mówi po polsku. W polszczyźnie występują bodaj wszystkie konstrukcje językowe, jakie Bóg przewidział dla gatunku Homo sapiens, pomijając rodzajniki i tony. Opanowanie np. niemiecczyzny jest więc kwestią głównie przebierania w tym, co już się zna, a nie uczenia się rzeczy nowych. Naprawdę musimy wałkować ten temat? Musimy.....na bezrybiu i rak ryba...brakuje rzeczowych argumentów dyskwalifikujących Tuska na wybrane stanowisko, to dobry i argument o nieposługiwaniu się biegle przez niego jęz. angielskim.
|
Wt wrz 02, 2014 8:11 |
|
 |
Johnny99
|
Tyle, że to akurat podnosiły głównie zagraniczne media, nie PiS..
Ale fakt, nie ma argumentów dyskwalifikujących Tuska. Powiedziałbym wręcz, że, pomijając te języki, jest to posada wręcz stworzona dla niego.
|
Wt wrz 02, 2014 8:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Cytuj: Niby dlaczego premier Polski ma znac lepiej jezyki i to akurat te, niz przecietny obywatel? Dlatego, że jest premierem Polski, a nie przeciętnym obywatelem. Aha. A to gdzies jest opis warunkow, ktore musi spelnic premier RP? albo prezydent? Czy to marzenia Johnnego99? Bedziesz kazdego premiera rozliczal ze znajomosci akurat jezykow obcych? I ktorych? A sprawdziles na ile jezyki obce (poza angielskim, ktory w Europie Zachodniej przypadkiem jest pierwszym jezykiem obcym w szkolach) znaja inni premierzy? Nie wiem nawet, czy Merkel mowi plynnie po angielsku.
|
Wt wrz 02, 2014 8:55 |
|
 |
jano57
|
Ja myślę, że wybór Tuska jest kolejną sankcją UE wobec Rosji.
_________________ ... lecz ludzi dobrej woli jest więcej ...
|
Wt wrz 02, 2014 9:13 |
|
|
|