Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 21, 2025 15:02

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 929 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 62  Następna strona
 PO - partią antykatolicką 
Autor Wiadomość
Post Re: PO - partią antykatolicką
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):
Relatywizacja właśnie na tym się zasadza - ani słowa o "naszym" zwolenniku ustawy i ekskomunika dla nie naszych

Alus jak zwykle przegapiła, że rzeczony "nasz" nie tylko już nie rządzi, ale nawet nie żyje. Nie wszyscy, tak, jak Alus, nie potrafią wspomnieć o PO, nie wspominając zarazem o PiS.

Co nie zmienia faktu, że rządził....więc aktualnie jest to były ekskomunikowany prezydent.
Jeśli duchowny zauważa jedynie PO, to ktoś musi mu przypomnieć, że prezydent z PiS miał tożsamy pogląd.

Cytuj:
Tu nie tylko chodzi o zbawienie Kopacz. Tu chodzi o zbawienie Polaków, aby gorszące przykłady nie zostały uznane za normę.

Ta "norma" w osobach oby naszych prezydentów trwa od 2005r.

Wt wrz 02, 2014 14:09

Alus napisał(a):
Jeśli duchowny zauważa jedynie PO

Nie, duchowny zauważa tego, kto aktualnie rządzi krajem - w tym opozycją i nim samym, niezależnie od tego, kogo prywatnie popiera.

Cytuj:
Jeśli duchowny zauważa jedynie PO, to ktoś musi mu przypomnieć, że prezydent z PiS miał tożsamy pogląd.

Nie musi, bo PiS nie rządzi, a prezydent z PiS nie żyje.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt wrz 02, 2014 14:13
Cytuj:
Nie musi, bo PiS nie rządzi, a prezydent z PiS nie żyje.

Hitler i Stalin też już nie żyją, zatem przestańmy mówić o nich i ich przewinach.

Wt wrz 02, 2014 14:19

Ok, to ja teraz przy każdej okazji rozmowy o PO będę ich porównywał do Hitlera i Stalina - analogicznie do postępowania Alus. Ciekawym efektów.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt wrz 02, 2014 14:23
Johnny99 napisał(a):
Ok, to ja teraz przy każdej okazji rozmowy o PO będę ich porównywał do Hitlera i Stalina - analogicznie do postępowania Alus. Ciekawym efektów.

Nic innego nie robisz cały czas.
Widzisz śp. L. Kaczyński - choć nie mój kandydat, doceniam jednak, że miał na tyle cywilnej odwagi i godności, iż w mediach katolickich (GN) jasno, bez uników przedstawił swój pogląd.
To inni "poprawiacze" świętsi od papieża, usiłują udawać, że nie słyszeli, i wmówić podobną postawę innych

Wt wrz 02, 2014 14:42

Alus napisał(a):
Nic innego nie robisz cały czas.

A mogę prosić jakiś przykład? :D :D :D

Cytuj:
Widzisz śp. L. Kaczyński - choć nie mój kandydat, doceniam jednak, że miał na tyle cywilnej odwagi i godności, iż w mediach katolickich (GN) jasno, bez uników przedstawił swój pogląd. To inni "poprawiacze" świętsi od papieża, usiłują udawać, że nie słyszeli, i wmówić podobną postawę innych

Super, ale śp. L. Kaczyński nie żyje, więc nie ma potrzeby nikomu nic wmawiać. No, chyba, że "nienawistne milczenie" ks. Bortkiewicza to dla Alus też "wmawianie".. ale na to już nikt nic nie poradzi, to chyba nieuleczalne :|

Wt wrz 02, 2014 14:47
Platforma zachowuje się jak mafia, swojego w czynie łatwo nie wypuści.
Nie podoba im się jak ludzie widzą i mówią o jej antykatolickich działaniach, gdzie ta partia i jej ludzie sami stają przeciwko Kościołowi. Odrzucają Kościół sami i nawrócenie ich nie interesuje. Nie mają zamiaru odciąć się od swojej antykatolickiej działalności, zamiast tego brną w to dalej coraz mocniej. Dlatego nie odetną się od antykatolickich działań, partia ich nie ma zamiaru potępić, bo to jej własne bezbożne działania. Dlatego jedyne co robi na obronę to wytyka wszystkich wokół palcami, bo nie ma zamiaru odciąć się od miejsca poza Kościołem gdzie jest jej dobrze. Broni swojego zła poprzez wytkanie wszystkich palcami włącznie z tymi którzy nie żyją, ale nigdy nie odetnie się od swojego zła.

Kiedy ktoś odpuści ich miejsce poza Kościołem które wybrali i którego sami chcą, kiedy ktoś powróci do Kościoła i się nawróci, odcinając się od bezbożnych działań wspieranych przez antykatolicką Platformę....takiego człowieka szczególnie nienawidzą i wbijają w niego swoje kły za to że się nawrócił i wrócił do Kościoła, wypierając się działań wspieranych przez Platformę.
To jest właśnie przypadek dr. Chazana. Nienawidzą go za to że nie zabił dziecka z invitro, antykatolicka Platforma postanowiła go za to prześladować. Nienawidzą go za to że odciął si od zabijania dzieci, nawrócił się i z ich miejsca poza Kościołem, powrócił do niego i broni życia. Dlatego wbijają w niego swoje kły, bo się nawrócił i nie zabił dziecka z invitro które Platforma wspiera. Partię ogarnia wściekłość że ktoś opuszcza ich miejsce poza Kościołem. Tak działa mafia, dlatego nawróconemu będą wytykali że robił to co oni, zabijał dzieci, a teraz jak śmiał się nawrócić i opuścić ich miejsce poza Kościołem.

Natomiast widać wrzaski Platformy kiedy ktoś wspomnie o tym że Kopacz wspomogła czynnie zabicie dziecka. Nie ma potępienia, bo partia broni swojego stanowiska poza Kościołem.

Ostatnio edytowano Wt wrz 02, 2014 14:54 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Wt wrz 02, 2014 14:52
Cytuj:
Super, ale śp. L. Kaczyński nie żyje, więc nie ma potrzeby nikomu nic wmawiać. No, chyba, że "nienawistne milczenie" ks. Bortkiewicza to dla Alus też "wmawianie".. ale na to już nikt nic nie poradzi, to chyba nieuleczalne :|

"nienawistne" - to tylko projekcja twoich poglądów.
Milczenie przez 5 lat jest wymowne, zwłaszcza w sytuacji aktualnego bicia na alarm w przypadku Kopaczowej.

Wt wrz 02, 2014 14:53

Alus napisał(a):
Milczenie przez 5 lat jest wymowne, zwłaszcza w sytuacji aktualnego bicia na alarm w przypadku Kopaczowej.

Nie jest, bo ks. Bortkiewicz ocenia konkretne działanie Kopaczowej jako ministra zdrowia, zaś Lech Kaczyński nigdy nie był ministrem zdrowia, więc nawet nie miał okazji się tak zachować. Mówiłem, żebyś doczytała.

Wt wrz 02, 2014 14:58
Jako minister zdrowia zobowiazana byla dzialac zgodnie z obowiazujacym prawem.
A Lech Kaczynski mowil co mysli osobiscie. To chyba znacznie gorzej...

Wt wrz 02, 2014 15:04
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):

Nie jest, bo ks. Bortkiewicz ocenia konkretne działanie Kopaczowej jako ministra zdrowia, zaś Lech Kaczyński nigdy nie był ministrem zdrowia, więc nawet nie miał okazji się tak zachować. Mówiłem, żebyś doczytała.

Warto by polscy katolicy wiedzieli, ze ich premier jest ekskomunikowany - zacznij czytać wpisy, teksty podane w linkach.
poprzez swoje wypowiedzi i tworzenie ustaw - a dokładnie argumentem śp. L. Kaczyńskiego był jego współudział w tworzeniu obowiązującej ustawy, co zresztą sam przywoływał jako argument swojej postawy. Komorowski zresztą także.
Przy czym ksiądz wskazuje na Komorowskiego, "zapominając" i drugim współtwórcy.....i to stanowi ewidentne politykowanie.
Twoje koncentrowanie się jedynie na tym, aby z adwersarza robić idiotów, skutkuje nieznajomością dyskutowanego tekstu.

Ostatnio edytowano Wt wrz 02, 2014 15:14 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 2 razy

Wt wrz 02, 2014 15:05
A co zrobi ks Bortkiewicz jezeli inny kaplan powie, ze ktos sie zapedzil przed szereg i potepil Kopaczowa bezpodstawnie? Przeprosi?

Wt wrz 02, 2014 15:08

Kael napisał(a):
A Lech Kaczynski mowil co mysli osobiscie. To chyba znacznie gorzej...

Ewa Kopacz też powiedziała, co myśli osobiście:

Aborcja, która zgodnie z prawem się odbywa, zgodnie z prawem, które obowiązuje od 15 lat, nie jest niczym złym

Cytuj:
A co zrobi ks Bortkiewicz

A dlaczego miałoby mnie to obchodzić?

Alus napisał(a):
Warto by polscy katolicy wiedzieli, ze ich premier jest ekskomunikowany - zacznij czytać wpisy, teksty podane w linkach.

No i? W jaki sposób to zaprzecza temu, co napisałem? :o

Wt wrz 02, 2014 15:09
Kael napisał(a):

,,Pani Kopacz nie tylko czynnie współdziałała, ale wręcz inicjowała działanie aborcyjne w tzw. sprawie Agaty ( zresztą doskonale analitycznie opisanej przez Tomasza Terlikowskiego). To współdziałanie polegało na znalezieniu kliniki aborcyjnej po to, aby zdążyć w odpowiednim momencie zabić dziecko. Mamy tutaj do czynienia ze współdziałaniem, które w praktyce jest już działaniem aborcyjnym.''

Była zobowiązana żeby czynnie wspomóc dążenia do zabicia tego dziecka ??

Wt wrz 02, 2014 15:59
quas napisał(a):
Była zobowiązana żeby czynnie wspomóc dążenia do zabicia tego dziecka ??

Wypełniła prawo respektując prawa "Agaty". Przez wiele dni "Agata" była poddawana naciskom, wręcz terrorowi i próbowano wszelkimi, nawet absurdalnymi sposobami przeszkodzić jej. Kopacz wypełniła prawo wskazując "Agacie" placówkę i pomogła uszanować prawo Agaty do takiego wyboru.

Wt wrz 02, 2014 16:19
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 929 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 62  Następna strona