Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Autor |
Wiadomość |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Nie przyszło mi do głowy, że kat. może być odbierany jako kat, ciemiężyciel  Dobre! Ale fajnie, że choć jedna osoba napisała czarno na białym z czym jej się ten skrót kojarzy. I ja na końcu stawiam KROPKĘ a nie "niby kropkę" - staram się pisać zgodnie z zasadami pisowni.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Śr wrz 03, 2014 18:23 |
|
|
|
 |
mareta
|
ErgoProxy napisał(a): E, on jest jeszcze uprzejmy. Mógłby pisać po prostu "Kość." - żeby się z psami kojarzyło. Jajko, przeszkadzają Ci długie wyrazy? Pora się uczyć japońszczyzny...
...[/i] Może być jeszcze Ko. też ma wiele znaczeń, ( nie które całkiem fajne)  a krócej KO – Kaowiec (kulturalno-oświatowy) ko – układ kamieni w go KO – forma współpracy agenturalnej w PRL KO – skrótowiec od Knockout KO – Knight Online Kö – niemiecka lokomotywa spalinowa KO – kuratorium oświaty,
|
Śr wrz 03, 2014 20:46 |
|
 |
Jajko
|
Ja po prostu lubię ten skrót i nie mam z nim jakichś dziwnych skojarzeń. Przynajmniej nie świadomie. A innych wydumanych skrótów nie planuję. A ten "mój" jest dość powszechny w sieci, nawet księża go używają (choć rzadko).
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Cz wrz 04, 2014 7:57 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jakieś przykłady?
|
Cz wrz 04, 2014 7:59 |
|
 |
Jajko
|
|
Cz wrz 04, 2014 8:01 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Jeden wrzucę, inne wygugluj sam Jajko, na te trollerskie teksty "wygugluj sam" łap kogoś innego. Ja nie muszę szukać materiałów potwierdzających Twoje tezy, bo to Twój obowiązek aby je przedstawić. Cytuj: http://swiety.krzyz.org/extra.htm Jeden skrót w tekście sprzed 90 lat to ma być przykład potwierdzający, że jest on "dość powszechny w sieci"? Oj, coś kręcisz, Jajko.
|
Cz wrz 04, 2014 8:13 |
|
 |
Jajko
|
Spełniając mój obowiązek, właśnie podałem Ci przykład użycia skrótu przez księdza. Innych przykładów jest cała masa. Umiesz chyba wpisać ten skrót w gugla??? Przecież jak ja Ci podam ile tego jest to mi nie uwierzysz, więc lepiej sprawdź sam, zamiast bredzić o trollerskich tekstach.
A kiedy kończy się życie człowieka?? Bo nie raczyłeś mi odpowiedzieć...
|
Cz wrz 04, 2014 8:18 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Jeden skrot w tekście dość "antycznym". Jajko, oczekiwałem wyższego poziomu tłumaczenia się niż poziom przedszkolny. Teraz czekam aż zaczniesz używać skrótu "x."
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Cz wrz 04, 2014 8:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Spełniając mój obowiązek, właśnie podałem Ci przykład użycia skrótu przez księdza. Innych przykładów jest cała masa. Wobec tego podrzuć te przykłady, bo jeden, w dodatku w tekście sprzed 90 lat, nie stanowi dowodu, że jest on "dość powszechny w sieci".
|
Cz wrz 04, 2014 9:03 |
|
 |
Jajko
|
|
Cz wrz 04, 2014 11:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@Jajko, chyba cos ci sie pomylilo? Przez lata ty nie potrafiles uzyc wyszukiwarki i zlecalas prostowanie twoich "sensacji" z jednostronnych mediow innym uzytkownikom. a teraz ty nas uczysz, jak jej uzywac? Moze wreszcie troche przyzwoitosci wykazesz i bedziesz sam udowadnial swoje tezy? Teraz udowodniles, ze google nie ma dla ciebie tajemnic, to juz sie nie wykrecisz, ze nie potrafisz 
Ostatnio edytowano Cz wrz 04, 2014 12:06 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Cz wrz 04, 2014 12:00 |
|
 |
Jajko
|
Pobredzasz Kael.
|
Cz wrz 04, 2014 12:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja? To raczej ty udajesz glupiego. Typowy przyklad spychoroboty.
My mamy sprawdzac twoje tezy. Naprawde bardzo wygodne wykrecanie kota ogonem.
|
Cz wrz 04, 2014 12:07 |
|
 |
Jajko
|
Idź już i nie rób tego więcej.
|
Cz wrz 04, 2014 12:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Skoro już umiesz się nią posługiwać, to teraz poproszę abyś wskazał te przykłady, które potwierdzą Twoją tezę, iż skrót "kat." jest "dość powszechny w sieci". Jak już bowiem pisałem, ani ja, ani nikt inny nie musi szukać materiałów potwierdzających Twoje teorie, a wręcz przeciwnie: To jest Twój psi obowiązek, aby takie materiały przedstawić.
|
Cz wrz 04, 2014 12:45 |
|
|
|