Tusk szefem Rady Europejskiej
Autor |
Wiadomość |
Johnny99
|
 Re: Tusk szefem Rady Europejskiej
Kael napisał(a): Aha. A to gdzies jest opis warunkow, ktore musi spelnic premier RP? albo prezydent? A ty - czy jakikolwiek zwolennik PO, bo to głównie ich problem - uważasz w ogóle, że jak ktoś rządzi państwem, to powinno się od niego wymagać więcej niż od zwykłego obywatela, czy nie trzeba? Cytuj: Bedziesz kazdego premiera rozliczal ze znajomosci akurat jezykow obcych? I ktorych? Oczywiście. I nie tylko ja. Cytuj: A sprawdziles na ile jezyki obce (poza angielskim, ktory w Europie Zachodniej przypadkiem jest pierwszym jezykiem obcym w szkolach) No to mieli łatwiej. I cóż z tego? Każdy Polak ma w tym sensie trudniej, nie tylko biedny premierek. Ale nie każdy Polak pcha się na premiera, a tym bardziej "prezydenta" UE. Van Rompuy zna cztery języki.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Wt wrz 02, 2014 9:27 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Poczekam na nowego premiera, najlepiej tego, ktorego ty bedziesz popieral i zadam to pytanie jeszcze raz.
Przypomne, ze Polacy wybierali demokratycznie przeroznych premierow i prezydentow. I jakos do tej pory znajomosc jezykow obcych nie byla dla nikogo istotna. No ale akurat premier z ramienia PO musi byc wedlug opozycji lepszy niz ... ich wlasny kandydat na premiera. Proste i oczywiste ... w Polsce.
|
Wt wrz 02, 2014 9:35 |
|
 |
Johnny99
|
Kael napisał(a): Poczekam na nowego premiera, najlepiej tego, ktorego ty bedziesz popieral i zadam to pytanie jeszcze raz. Oj, możesz się nigdy nie doczekać Cytuj: Przypomne, ze Polacy wybierali demokratycznie przeroznych premierow i prezydentow. I jakos do tej pory znajomosc jezykow obcych nie byla dla nikogo istotna. Oczywiście, że była. Sama PO rozliczała z tego Kaczyńskiego: http://wiadomosci.dziennik.pl/polityka/ ... ot-po.html. Cytuj: No ale akurat premier z ramienia PO musi byc wedlug opozycji lepszy niz ... ich wlasny kandydat na premiera. Akurat ja nie mam kandydata na premiera - na razie przynajmniej.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Wt wrz 02, 2014 9:40 |
|
|
|
 |
merkaba
|
Tusk będzie ciężko pracował przez 2 dni a reszta wakacje
|
Wt wrz 02, 2014 11:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
merkaba napisał(a): Tusk będzie ciężko pracował przez 2 dni a reszta wakacje Widocznie znalazł sposób na wydajne wakacje  ....bo Polska jako jedyna w Europie nie doświadczyła recesji.
|
Wt wrz 02, 2014 12:01 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): merkaba napisał(a): Tusk będzie ciężko pracował przez 2 dni a reszta wakacje Widocznie znalazł sposób na wydajne wakacje  ....bo Polska jako jedyna w Europie nie doświadczyła recesji. Nie tylko na wydajne wakacje, ale emeryturę od 62 roku życia, 80 tysięcy miesięcznie. Niewątpliwie jest to sukces Tuska i "radość" dla idących na emeryturę w wieku 67 lat, z kwotą 800zł
|
Cz wrz 04, 2014 16:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Droga @gito, ty tak specjalnie klamiesz publicznie? Przeciez to o tobie samej swiadczy...
|
Cz wrz 04, 2014 16:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Nie tylko na wydajne wakacje, ale emeryturę od 62 roku życia, 80 tysięcy miesięcznie. Sam Tusk odpowiedział na takie plany człowiek planuje a Pan Bóg się śmiejeCytuj: Niewątpliwie jest to sukces Tuska i "radość" dla idących na emeryturę w wieku 67 lat, z kwotą 800zł Aktualnie idący w wieku 65 i 5 miesięcy. pracujący co najmniej 25 lat otrzymają co najmniej 2 tys zł brutto.
|
Cz wrz 04, 2014 16:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Cytuj: Nie tylko na wydajne wakacje, ale emeryturę od 62 roku życia, 80 tysięcy miesięcznie. Sam Tusk odpowiedział na takie plany człowiek planuje a Pan Bóg się śmiejeCytuj: Niewątpliwie jest to sukces Tuska i "radość" dla idących na emeryturę w wieku 67 lat, z kwotą 800zł Aktualnie idący w wieku 65 i 5 miesięcy. pracujący co najmniej 25 lat otrzymają co najmniej 2 tys zł brutto. Skąd Ty te 2 tysiące brutto wzięłaś? Z sufitu, czy Tusk Ci powiedział? Poza tym Tusk nie teraz idzie na emeryturę, a gdy skończy 62 lata, nie udawaj, że nie umiesz czytać.
|
Cz wrz 04, 2014 19:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A twoje zrodla to jakies fakty podaja, czy szacunki z sufitu?
|
Cz wrz 04, 2014 19:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): A twoje zrodla to jakies fakty podaja, czy szacunki z sufitu? Nie wiedziałam, że Alus ma klona.
|
Cz wrz 04, 2014 19:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie wiedzialas, ze nie kazdy wierzy w kazda plotke, ktora tabloidy rozsiewaja? Moze w twoim otoczeniu to rzadkosc....
|
Cz wrz 04, 2014 19:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jedna z ciekawszych notek na temat wyboru Tuska, można się nawet pośmiać: http://seaman.salon24.pl/604059,cala-ta ... alda-tuska
|
Cz wrz 04, 2014 20:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tam nie bywam. Towarzystwo mi nie odpowiada...
Mnie interesuja fakty a nie czyjes opinie i dosc swobodne wnioski.
|
Cz wrz 04, 2014 20:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Tam nie bywam. Towarzystwo mi nie odpowiada...
Mnie interesuja fakty a nie czyjes opinie i dosc swobodne wnioski. http://wiadomosci.dziennik.pl/polityka/ ... cznie.html
|
Cz wrz 04, 2014 20:09 |
|
|
|