Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 21, 2025 20:16

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 929 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 62  Następna strona
 PO - partią antykatolicką 
Autor Wiadomość
Post Re: PO - partią antykatolicką
Platforma przygotowuje się do koalicji z SLD, a więc czyści przedpole z ostatnich konserwatystów-Marek Biernacki. W koalicji z SLD będzie jeszcze bardziej anty-katolicka niż jest obecnie.

So wrz 20, 2014 12:54
Konserwatyści ustami niejakiego Wydrycha właśnie wyrazili pogląd, że milsze im tradycyjne wartości w postaci knuta samodzierżcy niż wolności osobiste rozkładające cywilizację łacińską:
Cytuj:
Skąd w społeczeństwie panujące przekonanie, iż to zachód ma rację, że to zachód jest lepszą alternatywą? Czy nie mając McDonalds'a, globalnych sieci komórkowych, banków jest się skazanym na gorsze życie? Przypomina to fragment z „Dnia świra” - „Jest tylko jedna racja i ja! my ją mamy!” A ta nasza zachodnia cywilizacja ma już synonim cywilizacji śmierci. To my dajemy prawa i przywileje homoseksualistom, biernie patrzymy na oczernianie i ośmieszanie wszystkiego tego, co było solą prawdziwie zachodniej cywilizacji. A należy sprawiedliwie zauważyć, iż to Rosja staje się ostoją normalności, przynajmniej w kwestiach etycznych. Niestety, nie Polska a Rosja prawnie zakazała propagowania homoseksualizmu wśród nieletnich a także reklamowania aborcji oraz leków zawierających narkotyki oraz psychotropy. Czy jakiś zachodni przywódca odważył się na taki krok?

Więcej kwiatków tutaj. W takim układzie będąc politykiem sam bym się pozbywał konserwatystów ze swojego otoczenia, a samemu Wydrychowi możliwie oględnie *) przypomniał, jakie postępowanie ze zdrajcami jest miłe konserwatywnemu myśleniu i że tylko cywilizacji śmierci zdrajca zawdzięcza fakt, że śmierci uniknie.

So wrz 20, 2014 14:00
Rosja ostoją normalności, przynajmniej w kwestiach etycznych - Rosja w czołówce ilości aborcji, ilości rozwodów, liczby bezdomnych dzieci ulicy, łamania praw człowieka.....czyli wystarczy nie tolerować homoseksualizmu, aby stać sie "wzorem normalności"....głupieje totalnie ten nasz współczesny świat konserwatystów:(

Ostatnio edytowano So wrz 20, 2014 15:56 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

So wrz 20, 2014 15:52
Dla niektorych najwazniejsze sa zapisy prawa, a jak jeszcze kary za jego lamanie sa drakonskie, to tym lepiej.
Oczywiscie prawo musi byc zgodne z naszymi przekonaniami. Inaczej tto sa przesladowania....

Wolnosc to trudna rzecz dla wielu. A juz cudza wolnosc jest wrecz niedopuszczalna.

So wrz 20, 2014 15:56
Kael napisał(a):
Dla niektorych najwazniejsze sa zapisy prawa, a jak jeszcze kary za jego lamanie sa drakonskie, to tym lepiej.
Oczywiscie prawo musi byc zgodne z naszymi przekonaniami. Inaczej tto sa przesladowania....

Wolnosc to trudna rzecz dla wielu. A juz cudza wolnosc jest wrecz niedopuszczalna.

A pamiętasz swoje zdanie o prawie świeckim, ale tylko do granicy grzechu ?? Jak to się ma do wspierania i bronienia antykatolickiej Platformy ??

Czyżby prawo musiało być zgodne z waszymi przekonaniami, a odnośnie Platformy i grzechu, byle by liczył się interes partii ??

So wrz 20, 2014 23:02
gita napisał(a):
Platforma przygotowuje się do koalicji z SLD, a więc czyści przedpole z ostatnich konserwatystów-Marek Biernacki. W koalicji z SLD będzie jeszcze bardziej anty-katolicka niż jest obecnie.

Antykatolicka Platforma nie musi wchodzić w koalicję z SLD, bo w antykatolicyzmie obie te partie (PO i PSL) w niczym nie różnią się od SLD czy Palikota. To jest ten sam antykatolicki nurt, cel jest ten sam, tylko obrane są inne drogi. PO i PSL są po prostu bardziej obłudne i zakłamane, niż SLD i Palikot, którzy mówią otwarcie o swoim antykatolicyzmie, a PO i PSL dążą do tych samych rzeczy tylko kłamliwie udają swój zakłamany katolicyzm który już nie ma żadnego znaczenia. Z kolei SLD i Palikot, musieliby zwolnić swój antykatolicyzm gdyby obecnie rządzili. SLD i Palikot pełnią taką funkcję ciągnięcia PO i PSL w antykatolicyzm, ale dla wszystkich cel jest ten sam. Służba bezbożnej EU i wdrażanie w kolonię odgórnych bezbożnych poleceń.

So wrz 20, 2014 23:19
@quas ty i niestety wielu innych, chcecie zalatwic wszystkie sprawy prawem. Prawo ma wszystko uregulowac po waszej mysli a potem to juz policja i prokurator beda pilnowac, zeby nikt nie zgrzeszyl.
Cos takiego mamy np w Iranie.

Ja uwazam, ze kazde prawo ludzkie bedzie ulomne. I zadne prawo nie zwalnia (szczegolnie) chrzescijan z odpowiedzialnosci przed Bogiem we wlasnym sumieniu.

A superrestrykcyjnego prawa to ja sie raczej boje. I ty tez powinienes. Im szczegolowiej prawo opisuje twoja codziennosc tym latwiej i ty ja zlamiesz.

N wrz 21, 2014 2:45
Kael usiłujesz przekonać święcie przekonanych, że PO to samo diabelskie zło, podobne jak to, które wychynęło z czeluści mianując swego wybrańca na SA jako fałszywego proroka :o
Gratuluję optymizmu :brawo:

N wrz 21, 2014 8:38
Kael napisał(a):
@quas ty i niestety wielu innych, chcecie zalatwic wszystkie sprawy prawem. Prawo ma wszystko uregulowac po waszej mysli a potem to juz policja i prokurator beda pilnowac, zeby nikt nie zgrzeszyl.

Ja uwazam, ze kazde prawo ludzkie bedzie ulomne. I zadne prawo nie zwalnia (szczegolnie) chrzescijan z odpowiedzialnosci przed Bogiem we wlasnym sumieniu.

A superrestrykcyjnego prawa to ja sie raczej boje. I ty tez powinienes. Im szczegolowiej prawo opisuje twoja codziennosc tym latwiej i ty ja zlamiesz.

Po raz kolejny dajesz przykład że Twoje słowa o prawie świeckim, ale tylko do granicy grzechu są fałszywe.

N wrz 21, 2014 10:46
A ty po raz kolejny pokazujesz, ze nie rozumiesz tekstow pisanych.

N wrz 21, 2014 11:30
Kael napisał(a):

To Ty przecież bronisz bezbożnych praw antykatolickiej Platformy, nie ja. To są sprawy które Platforma chce załatwić prawem, prawem pochodzącym od szatana. Więc o czy Ty mówisz.

I tutaj też widać Twój fałsz kiedy mówisz o prawie świeckiem, ale tylko do granicy grzechu, więc może odnieś się do tego fałszu, wyjaśnij jeżeli nie rozumiem.

N wrz 21, 2014 13:33
Gdzie ja dobry czlowieku, bronie tu praw stanowionych przez PO? Gdzie ja tu w ogole nawiazuje do PO???
To ty madz obsesje PO i kazdy wpis tylko z tym laczysz.

N wrz 21, 2014 15:07
Kael napisał(a):
Gdzie ja dobry czlowieku, bronie tu praw stanowionych przez PO? Gdzie ja tu w ogole nawiazuje do PO???
To ty madz obsesje PO i kazdy wpis tylko z tym laczysz.

Kael, temat jest o antykatolickiej działalności Platformy. Jasno nawiązywałem do prawa świeckiego, a w tym wątku do bezbożnych praw Platformy.

Więc kiedy piszesz :,,@quas ty i niestety wielu innych, chcecie zalatwic wszystkie sprawy prawem. Prawo ma wszystko uregulowac po waszej mysli...''....odpowiadam jasno i wyraźnie: to Ty i niestety wielu innych wspierających Platformę, wspieracie załatwianie bezbożnych spraw prawem, prawem pochodzącym od szatana. Bezbożne prawo ma uregulować wszelkie bezbożności po waszej myśli. Sytuacja z prawem o jakiej piszesz jest właśnie odwrotna. Jest ono używane do szerzenia grzechu przez ludzi wspierających prawo szatana nie Boga. Przedstawiasz fałszywy obraz.

N wrz 21, 2014 17:32
Moja odpowiedz o drakonskim prawie byla do tego wpisu
viewtopic.php?p=830020#p830020
Ty ni z gruszki ni z pietruszki wyskoczyles z uwagami do moich pogladow o przestrzeganiu badz nie prawa i stad wziela sie moja odpowiedz do ciebie.
Ze tobie sie wszystko kojarzy z .... PO to ja na to nic nie poradze.

W tym watku pisze sie tez o sprawach, ktore dotycza Polski jako takiej a nie tylko o PO, tylko PO i samej PO.
W zadnym watku nie da sie uniknac tematow (pozornie) pobocznych.

N wrz 21, 2014 17:56
Wspomniałem o fałszywej katoliczce-katechetce z antykatolickiej PO, co ta pani reprezentowała sobą w głosowaniu o aborcji i pedofilii.

Tutaj większy opis antykatolickiej działalności katechetki tylko z zakłamanej nazwy aby ludzi zwodzić i wprowadzać w błąd:

,, ... Otóż pani Piotrowska często odwołująca się do katolickich korzeni, publikująca zdjęcia z poświęcenia lokalu PO, zawsze w Sejmie głosowała przeciwko stanowisku,nauczaniu i interesom Kościoła Katolickiego. Pani T. Piotrowska wspólnie z SLD np. posłem Millerem czy Jońskim poparła dalsze prace nad zmianą kodeksu wyborczego (projekt SLD, druk nr 1885) który skandalicznie dyskryminuje Kościół Katolicki, duchownych i wiernych katolików w ich prawach wyborczych i godzi w ich konstytucyjne wolności religijne. Projekt zabrania m.in. agitacji wyborczej na terenie kościołów i miejscach kultu religijnego.

Pani katechetka T. Piotrowska razem z Ruchem Palikota głosowała za dalszymi pracami nad projektem ustawy „o uzgadnianiu płci” (druk nr 1469), który proponuje m.in. zmianę definicji płci na tzw. społeczną/kulturową („płeć ma się w głowie”).

Pani katechetka Piotrowska głosowała za dalszymi pracami w Sejmie, by doprowadzić do uchwalenia ustawy „o umowie związku partnerskiego”, tj. by zalegalizować związki homoseksualnych kobiet i mężczyzn.

Pani katechetka Piotrowska głosowała za zamęczaniem Polek i Polaków pracą do 67 roku życia, przez co kobiety ze wsi będą pracowały aż o 12 lat dłużej!

Pani katechetka głosowała przeciwko odrzuceniu skrajnie genderowego projektu tzw. „ustawy równościowej” (druk nr 1051), który głęboko ingeruje w niezależność i autonomię Kościoła Katolickiego, zgodnie z oczekiwaniami chorej Unii Europejskiej i nakazuje w istocie zatrudnianie przez instytucje kościelne wszelkich osób zaburzonych płciowo, a odmowę zatrudnienia traktuje jako dyskryminację osób o odmiennej „ekspresji” i „tożsamości” płciowej czy o odmiennej „orientacji seksualnej”.

Pani katechetka głosowała niedawno za odrzuceniem kolejnej inicjatywy obywatelskiej „Stop Pedofilii”, będącej wyrazem protestu rodziców, mającej chronić dzieci przed wulgarnymi seksedukatorami i deprawacją w publicznych placówkach oświatowych.

Pani Piotrowska jest katoliczką–katechetką niepraktykującą, więc nie bójcie się jej media lewackie. Większość „katolików” z PO czy SLD np. pani Stanisława Prządka to „niepraktykujący” nauki społecznej Kościoła, są to osoby wręcz wrogo do niej nastawieni. Przekonamy się o tym kolejny raz, w tym tygodniu przy głosowaniu nad ratyfikacją Konwencji o przemocy wobec kobiet w rodzinie.

Pani Teresa„Da Radę”Piotrowska i jej koleżanki – „katoliczki” z PO i SLD nie zawiodą Was. Bądźcie spokojni.

Krystyna Pawłowicz ''

http://www.fronda.pl/a/niepraktykujaca- ... 41914.html

Pn wrz 22, 2014 11:12
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 929 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 62  Następna strona