Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 14:11

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209 ... 498  Następna strona
 Wzajemne uwagi - między użytkownikami 
Autor Wiadomość

Post Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
A co Ciebie obchodzi co nas to obchodzi? Zabronisz się nam tym interesować czy jak?

Wt wrz 30, 2014 12:12

Kael:
Przeniosłem to tu, bo tam zaraz poleci ze względu na bycie offtopem.

Najpierw czekasz na potknięcia metodystów, pół godziny później już nie czekasz, aby za kolejny kwadrans napisać: "czekam o tyle, o ile napisalam przedtem". Nic z tego nie rozumiem. A Ty? Ktokolwiek? POMOCY!

Wt wrz 30, 2014 12:24
Tyle, ze ciebie post jako taki nie interesuje. Mam wrazenie, ze i tak nie masz duzego pojecia, skad, po co i kiedy te posty sa.
Ciebie w tym temacie interesowal "blad" proboszcza.

Owo "czekam" bylo figura retoryczna. Ale mam wrazenie, ze objecie pamiecia wiecej niz 2 wpisow jest dla ciebie troche za .. .trudne?

Wt wrz 30, 2014 12:31

Owszem, bo to "błąd" proboszcza był zasadniczym tematem tamtego wątku, a nie post. Ty zaś masz za złe autorowi wątku, że o owym błędzie napisał. Nie chcesz, nie czytaj. Proste.

Wt wrz 30, 2014 13:29
Czy to naprawde byl blad, to ani ty ani Koziol nie wiecie. Wiecie tyle co media wkleily zeby sobie cene reklam podniesc.
Jak widac - lep na muchy nie zawiodl.

Wt wrz 30, 2014 13:50
Kael napisał(a):
Czy to naprawde byl blad, to ani ty ani Koziol nie wiecie. Wiecie tyle co media wkleily zeby sobie cene reklam podniesc.
Jak widac - lep na muchy nie zawiodl.

Portal gloria.tv takze chciał sobie podnieść cenę reklamy?

Jeżeli uważasz, że takie postępowanie księdza nie było błędem, to zapraszam do wątku o nim i proszę o argumenty.

Wt wrz 30, 2014 14:36
Post Re: Pomysłowy proboszcz.
Kozioł napisał(a):
zefciu napisał(a):
Kozioł w swojej działalności powoli zaczyna być nieodróżnialny od Jajka.

Bo wskazałem głupotę konkretnego księdza? Głupotę bardzo niebezpieczną?
Napisałem czemu w tamtym wątku. Czemu udajesz, że nie przeczytałeś?

Wt wrz 30, 2014 14:45
zefciu napisał(a):
Kozioł napisał(a):
zefciu napisał(a):
Kozioł w swojej działalności powoli zaczyna być nieodróżnialny od Jajka.

Bo wskazałem głupotę konkretnego księdza? Głupotę bardzo niebezpieczną?
Napisałem czemu w tamtym wątku. Czemu udajesz, że nie przeczytałeś?

Czy masz na myśli to:
"Ale nawet jeśli założymy (moim zdaniem niesłusznie), że na taką głupotę należy reagować upowszechnieniem w mediach i Internecie, to tak czy siak nie jest to temat na nowy wątek."

No to się mylimy co do oceny sytuacji.
Nie mamy więc o czym tu dyskutować.

Wt wrz 30, 2014 14:53
A co wedlug @Kozla bylo bledem ksiedza?
I skad @Koziol WIE ze ksiadz tem blad nsprawde popelnil?

Nie bede debatowac w tamtym watku. Sam tam napisales, ze wkleiles to do "pokiwania glowa". Czyli zadna rzeczowa dyskusja nigdy nie byla twoim zamiarem.
A co bylo? Napisz to wprost, po co ci ten watek byl potrzebny.

Wt wrz 30, 2014 16:24
Kael napisał(a):
A co wedlug @Kozla bylo bledem ksiedza?
I skad @Koziol WIE ze ksiadz tem blad nsprawde popelnil?

Nie bede debatowac w tamtym watku. Sam tam napisales, ze wkleiles to do "pokiwania glowa". Czyli zadna rzeczowa dyskusja nigdy nie byla twoim zamiarem.
A co bylo? Napisz to wprost, po co ci ten watek byl potrzebny.

Jednak ksiądz popełnił głupotę i kuria po doniesieniach medialnych szybko zareagowała, usiłując uzyskać wyjaśnienia od księdza.
A nad to zapowiedziano przypomnienie proboszczom zasady udzielania dyspens (informacja na stronie frondy).

Wt wrz 30, 2014 16:42
To kuria juz uzyskala informacje od ksiedza? Wszystko jest jasne? I jest dokladnie tak, jak media sobie wymyslily?

Nie zmienia to faktu, ze Koziol zalozyl ten watek chyba dla wlasnej rozrywki. bo nie wiem, jaki to niby szczytny cel mu przyswiecal.

Wt wrz 30, 2014 16:59
Kael napisał(a):
To kuria juz uzyskala informacje od ksiedza? Wszystko jest jasne? I jest dokladnie tak, jak media sobie wymyslily?

Nie zmienia to faktu, ze Koziol zalozyl ten watek chyba dla wlasnej rozrywki. bo nie wiem, jaki to niby szczytny cel mu przyswiecal.

Cel wyjaśniłem. Nie insynuuj mi intencji innych niz wyraziłem.
Atak personalny nie uchodzi na żadnym forum. Na chrześcijańskim tym bardziej.
Pohamuj się, proszę.

Wt wrz 30, 2014 19:23
Kozioł napisał(a):
Nie mamy więc o czym tu dyskutować.
Od dawna nie mamy. Nie rozumiem więc, czemu mi zadajesz pytania w tym wątku.

Śr paź 01, 2014 7:44
Kael napisał(a):

Choćby i nie uzyskała, to potwierdzenie przez kurię faktu udzielenia dyspensy dla jednego sklepu, potwierdza fakt korupcji - niezależnie od przyczyn.

Cytuj:

Może dla swoich, a może dla wskazania głupoty.
W mojej parafii kilka lat temu, ksiądz zapewne w celu mobilizacji, wyczytał z ambony nazwiska według niego najbardziej zaangażowanych w pracach i ofiarach na rzecz budowanego kościoła.
Pośród wielu wymienił nazwisko pana, posiadacza osiedlowego sklepiku-mordowni.
Sklepik usytuowany ok 159 m od Kościoła, ok 100 m od szkoły, non stop - włączając święta Bożego Narodzenia i Wielkiej Nocy - oferował pijaczkom z 3 okolicznych osiedli piwsko i tanie wino.
Mieszkańcy z pobliskich bloków omijali ten sklepik nie chcąc wysłuchiwać wulgaryzmów i wąchać przepoconych, brudnych ciał i odoru alkoholu.
Reakcja była odwrotna od zamierzonej - ludzie pracujący na budowie doskonale wiedzieli, że właściciel sklepu nie przepracował na budowie ani godziny - czyli kasa.
Przewaga w ocenie brudnej kasy nad fizycznym wysiłkiem, zaskutkowała drastycznym zmniejszeniem ilości przychodzących parafian do prac na budowie.
Ksiądz później wypominał opieszałość w pomocy przy budowie.

Śr paź 01, 2014 7:48
@Koziol, przeczytales tytul watku w ktorym piszemy?

A przeczytales wyjasnienie proboszcza na stonie parafii, kotre w trowim watku wkleil Yarpen_Zigrin?
to moze teraz wyjasnisz nam powody zalozenia tego watku? Obojetnie gdzie.

Bo ja mam powazne podstawy zeby przypuszczac, ze zalozyles go dla kpiny z katolickich ksiezy. Zeby "z troska pochylic sie " nad watpliwosciami jakie mogl zasiac proboszcz w wiernych i poziomem katolickich kaplanow.
Nie watpie, ze selekcja u metodystow jest znacznie ostrzejsza i obstrzal wiernych tez. Bez litosci i milosierdzia. Wierze ci na slowo.

Śr paź 01, 2014 7:55
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209 ... 498  Następna strona