Ciekawe wypowiedzi z forum
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Ciekawe wypowiedzi z forum
I vice versa falszywy proroku odrzucony napisał(a): Ja jestem zbawiony i mogę sądzić, bo Boga na zawsze mam w duszy, tzn. jestem żywym Kościołem, (...) Jak mi wiadomo, to na razie tylko dwie osoby na ziemi, zbawiły dusze.
|
So sie 23, 2014 16:55 |
|
|
|
 |
mareta
|
odrzucony napisał(a): Jeżeli WIST jest prawą ręką Boga, to Pan Bóg mu pokaże, jaką on jest prawą ręką i czyją (chyba demona). Prawda zawsze jest gorzka, a kłamstwo słodkie. Demony były zawsze po lewej stronie 
|
N sie 24, 2014 11:54 |
|
 |
Elbrus
|
mareta napisał(a): odrzucony napisał(a): Jeżeli WIST jest prawą ręką Boga, to Pan Bóg mu pokaże, jaką on jest prawą ręką i czyją (chyba demona). Prawda zawsze jest gorzka, a kłamstwo słodkie. Demony były zawsze po lewej stronie  (35) Wtedy podeszli do Niego synowie Zebedeusza, Jakub i Jan, i rzekli: Nauczycielu, chcemy, żebyś nam uczynił to, o co Cię poprosimy. (36) On ich zapytał: Co chcecie, żebym wam uczynił? (37) Rzekli Mu: Daj nam, żebyśmy w Twojej chwale siedzieli jeden po prawej, drugi po lewej Twej stronie. (...) (40) Nie do Mnie jednak należy dać miejsce po mojej stronie prawej lub lewej, ale /dostanie się ono/ tym, dla których zostało przygotowane. (Marka 10:35-37, 40)
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
N sie 24, 2014 12:37 |
|
|
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
pilaster napisał(a): Gdyby impactor miał na ten temat jakieś pojęcie, to wiedziałby nie tylko dlaczego Biblia króla Jakuba nie jest najbardziej powszechna w chrześcijaństwie, ale wiedziałby też - dlaczego.
Po dwakroć by wiedział dlaczego! 
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pn sie 25, 2014 9:42 |
|
 |
mareta
|
A to z innego forum "ruszyło martwe cielę ogonem- dziw nad dziwy!"
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
Wt sie 26, 2014 21:23 |
|
|
|
 |
Jajko
|
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
N wrz 21, 2014 13:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Humor w krótkich majteczkach: Fało napisał(a): Mam takie pytanie. Bóg stworzył ludzi. Ludzie ukrzyżowali Boga na Krzyżu. Skąd powstali ludzie i miejsce na którym żyła np. Maryja przed narodzeniem Chrystusa? http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?p=830956#p830956
|
N wrz 28, 2014 10:19 |
|
 |
WIST
|
Odrzucony napisał(a): Jeżeli WIST jest prawą ręką Boga, to Pan Bóg mu pokaże, jaką on jest prawą ręką i czyją (chyba demona). Prawda zawsze jest gorzka, a kłamstwo słodkie. Proroku, wyprorokuj kontekst to zrozumiesz.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
N wrz 28, 2014 12:11 |
|
 |
Jajko
|
Taki fajny dialog się wywiązał w dyskusji nt uciążliwości bicia dzwonów od rana do wieczora. Zdecydowałem się zmiażdżyć Yarpena, bo porównanie uciążliwości bica dzwonów do uciążliwości czyichś wpisów na forum jest niedorzeczne, idiotyczne, bezsensowne, głupie i kretyńskie. Spieszę wyjaśnić autorowi porównania, dlaczego. Otóż bijących dzwonów NIE MOŻNA nie słuchać, a moich wpisów MOŻNA nie czytać i nie będą one dudniły w głowie jak człowiek śpi, odpoczywa, ogląda tv, czyta książę czy pracuje. Yarpen_Zirgin napisał(a): Jajo, jeżeli ci powiem, że przeszkadza mi Twoja pisanina na tym forum, to się stąd wycofasz? Jajko napisał(a): Oczywiście. Yarpen_Zirgin napisał(a): Przeszkadza mi twoja pisanina na tym forum. Oczekuję, że spełnisz swoją deklarację i wycofasz się z pisania na nim. Jajko napisał(a): Oczekuj. Yarpen_Zirgin napisał(a): Ciekawe. Najpierw piszesz, że się wycofasz, a teraz każesz mi na to oczekiwać? Gdzie Twój honor, Jajko? Jajko napisał(a): Ja Ci coś każę?? Gdzie tam! Sam piszesz, że oczekujesz, to oczekuj. Czy ja wspomniałem gdziekolwiek KIEDY się wycofam?? Miłego oczekiwania  Inkrementacja licznika zmiażdżeń 
|
Śr paź 08, 2014 12:21 |
|
 |
Johnny99
|
To tak samo proboszcz powie sądowi - przestanie dzwonić, oczywiście! Kiedyś.. 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Śr paź 08, 2014 12:29 |
|
 |
lokis
|
Johnny99 I ten wpis umiesciles w dziale "ciekawych wypowiedzi"? Nie dosc, ze brak ci poczucia humoru, to jeszcze samowladnie pretendujesz do miana czlowieka ciekawego. 
|
Cz paź 09, 2014 18:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
WIST napisał(a): Tak na prawdę jestem generałem w armii Lucyfera. viewtopic.php?p=835714#p835714
|
Pt lis 07, 2014 4:14 |
|
 |
bert04
|
Tytuł: Zwierzętazefciu napisał(a): (...)To pies umie pukać łapą tak długo, aż ludzie zaczną klaskać to jest dowód na abstrakcyjne myślenie?
Spadaj trolu! Zefciu, mistrz ciętej riposty 
_________________ Wszystko ma swój czas i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem ...
(Koh 3:1nn)
|
Wt lis 18, 2014 17:03 |
|
 |
bert04
|
Musiałem to zachować dla potomności: Tytuł: KonkordatJajko napisał(a): bert04 napisał(a): W PL był spis powszechny. Zajrzyj sobie do niego, jak masz wątpliwości co do proporcji wyznaniowych w tym kraju.
Gdyby w spisie pytano o to czy spisywany jest mądry czy głupi, uczciwy czy złodziej, to też mielibyśmy podobne proporcje.(...) Pozwolę sobie podać też własny komentarz: Tytuł: Konkordatbert04 napisał(a): Do roboty antyklerykaliści, coś za mało się staracie, jeżeli nawet Jajko przyznał, że "katolicki" ma równie pozytywny wydźwięk, co "mądry", "uczciwy".
_________________ Wszystko ma swój czas i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem ...
(Koh 3:1nn)
|
Pt gru 05, 2014 13:48 |
|
 |
Jajko
|
Pokazujesz tylko, że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem i wyciągać właściwych wniosków. Pozwolę sobie podać własną odpowiedź: Jajko napisał(a): Bynajmniej. Ludzie po prostu wstydzą się przyznać, że są głupi, nieuczciwi i bezbożni.
|
Pt gru 05, 2014 19:45 |
|
|
|