Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 21, 2025 23:50

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 929 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 62  Następna strona
 PO - partią antykatolicką 
Autor Wiadomość
Post Re: PO - partią antykatolicką
Alus napisał(a):
gita napisał(a):
Niestety, pomimo najlepszych chęci nie znalazłam informacji o nawróceniu Fuszary, ale znalazłam jakie zadania ma do wykonania:
http://adamostolski.natemat.pl/110849,5 ... ry-fuszary

A jakie wysiłki włożyłaś w szukanie nawrócenia min spraw wewnętrznych i marszałka sejmu w dobie IV RP i częstego gościa studia RM.
Nie przeszkadzał ci facet w kolejnym 3 czy 4 związku małżeńskim?.....a może sama przynależność do PiS czyniła z niego nawróconego praktykującego katolika?
Kandydat PiS w 2010r na prezydenta Warszawy zdeklarowany ateista też Ci nie wadził?
Zdeklarowany ateista min zdrowia w rządzie PiS też nie wadził?
Czyli znów nasz ateista to dobry ateista, ich ateista to wysłaniec piekła.

KAŻDY ateista, mnie martwi,gdyż nikomu nie życzę piekła.

Pn paź 13, 2014 15:05
Ale tamci byli ok jako ministrowie i urzednicy? Bo w partii w ktora @gita wierzy, ze bedzie bronic do upadlego wartosci katolickich? Mimo tylu ateistow, rozwodnikow moze nawet ... rozwodow zabronia? Pomarzyc mozna....

Pn paź 13, 2014 15:13
Kael napisał(a):
Ale tamci byli ok jako ministrowie i urzednicy? Bo w partii w ktora @gita wierzy, ze bedzie bronic do upadlego wartosci katolickich? Mimo tylu ateistow, rozwodnikow moze nawet ... rozwodow zabronia? Pomarzyc mozna....

Wiesz co znaczy słowo KAŻDY? Nie wiesz! :( , to mi bardzo przykro.

Pn paź 13, 2014 15:19
gita napisał(a):

Ale tylko ateista z PO jest wg ciebie antykatolikiem, a ateista z rządu PiS jest juz OK?
Bardzo symptomatyczne ...

Pn paź 13, 2014 17:55
Kozioł napisał(a):
gita napisał(a):

Ale tylko ateista z PO jest wg ciebie antykatolikiem, a ateista z rządu PiS jest juz OK?
Bardzo symptomatyczne ...

Przewrotne są te twoje insynuacje.

Pn paź 13, 2014 18:21
Bazuja zaprwne na twoim inikaniu jasych odpowiedzi, kiedy pytamy o twoje zdanie w sprawie ateistow i rozwodw z PiSu.
Tu juz nie jestes taka radykalna w potepianiu.

Pn paź 13, 2014 18:27

Kael napisał(a):

Cytuj:
To masz ciekawe doswiadczenie...

Nie jestem w tym odosobniony.

Kael napisał(a):

Cytuj:
Tu moje doswiadczenie jest nieco inne. Chyba, ze "regularnie do kosciola" to dopiero od codziennych Mszy sw sie u ciebie zaczyna. A poza gazetami i ksiazkami katolickimi (rozumiem, ze tylko imprimatur sie liczy) innych czytac nie nalezy?
Czy kazda, tobie znana, wyemancypowana kobieta opowiada sie za aborcja? Nie na tym emancypacja polega, gdyby ci sie tak wydawalo...

Ty chodzisz, ale u mnie młode lemingi nie chodzą lub chodzą od święta. Ludzie z pokolenia 40+ glosujący na PO rzeczywiście chodzą, na ogół, regularnie do kościoła, czyli co najmniej raz w tygodniu. Czytać trzeba gazety i książki nie tylko z imprimatur, ale które są chyba powszechnie uznawane za katolickie np. http://www.niedziela.pl/ czy książki wydawane przez WAM. Chodzenie regularnie do kościoła nie wystarczy: konieczne są sakramenty: Eucharystia, spowiedź, a także modlitwa, pokuta, lektura Ewangelii. Młode kobiety, które głosują na PO, to z reguły osoby nie uczestniczące regularnie w Mszach ŚW. ( niektóre w ogóle) i są liberalne w sprawach obyczajowych np. aborcja, zw. homoseksualne, in vitro. To jest moje doświadczenie, może Ty masz inne?

Pn paź 13, 2014 19:37

Kael napisał(a):

Cytuj:
Trwam w zwiazku sakramentalnym i mam dzieci. to jak? Wyjatek od twojej reguly, ze to tylko zwolennicy PiSu sa tacy, czy moze cala teoria jest do bani?

Nie twierdzę ,że tylko zwolennicy PiSu mają dzieci, tylko oni mają częściej pozytywny obraz Krk i żywy z Nim związek np. regularne uczestnictwo w praktykach religijnych. U mnie w klatce schodowej, to regularnie do kościoła chodzą tylko kobiety, i jak je zagaduje, to głosują tylko na PiS. pRZYPADEK?

Pn paź 13, 2014 19:38

Alus napisał(a):

Cytuj:
A może miast oceniać li tylko po swoim najbliższym otoczeniu postarasz się sprawdzić ilu wybrańców PiS i PO - posłów i senatorów jest rozwiedzionych, żyje w kolejnym związku małżeńskim.
Zdecydowanie więcej jest ich w PiS.

Dowody!

Alus napisał(a):

Cytuj:
Może ocenisz katolickość posła który porzuca żonę i dwójkę małych dzieci, pozostawiając im dom (na ukończeniu budowy)....wspaniała ofiarność....zapomniał jedynie poseł "chrześcijańskiej partii" dodać, że dom obciążony jest hipoteką w kwocie 260 tys zł.

Chodzi Ci o Marcinkiewicza? On nie jest członkiem PiSu.
Alus napisał(a):

Cytuj:
Znam zwolennika PiS, który chodzi co kilka dni do kościoła, przy tym tak nienawidzi wyborców PO, ze pozrywał towarzyskie kontakty ze swoimi znajomymi, wyborcami PO....."katolik" pełną gębą....i oczywiście, podobnie jak niemal wszyscy zwolennicy PiS, nie jest zdolny zrozumieć nieprzyzwoitości w traktowaniu krzyża jako substytutu pomnika.

Są i tacy: wszyscy jesteśmy grzesznikami.

Pn paź 13, 2014 19:44

Alus napisał(a):
proteon - nurtuje mnie takie pytanie: wadzą Ci dziewczynki występujące przed ołtarzem w kościele, a jaki masz stosunek do ludzi, którzy deklamują w kościele i odpuść nam nasze winy jako i my odpuszczamy naszym winowajcom, a wychodzą ze Mszy z plakatami o nienawistnej treści, skandując złorzeczenia.
Dostrzegasz jakąś różnicę, i ewentualnie jaką?

Nie wiem, o kim mówisz? U mnie w parafii takich osób nie ma.

Pn paź 13, 2014 19:45

gita napisał(a):

Przykładów na to, że Platforma staje się partią coraz bardziej antykatolicka jest wiele i Ty dobrze o tym wiesz, ale nie chcesz tego dostrzegać, a jakie są tego powody?
Co np. powiesz o wice-minister Fuszarze?

Jest jeszcze wojująca feministka-generowiec, krytyczna wobec Krk.
Po prof. Monice Płatek jako wiceministrze sprawiedliwości możemy spodziewać wszystkiego, co najgorsze. Tam, gdzie rządzi Platforma Obywatelska, tradycja narodowa i chrześcijańska jest wykorzeniana. Mamy już przykład szkoły w Gdańsku, która w dniu 1 września została oddana bez jej poświęcenia. Choć placówkę wybudowano z publicznych pieniędzy, dyrektor z dumą zapewniał, że będzie to miejsce całkiem odideologizowane, nie będzie tam nic, co jakoś wiąże się z tożsamością chrześcijańską. W szerszym wymiarze tak prowadzonej polityki dochodzi do sytuacji, kiedy na tak kluczowym stanowisku może zasiąść osoba, która z krytyki, a właściwie walki z Kościołem katolickim uczyniła zasadniczy element swojego działania. To dowód na to, że Platforma Obywatelska wciąż prowadzi czynną walkę z Kościołem, czego potwierdzeniem będzie najbliższe głosowanie w sprawie konwencji, która niby ma przeciwdziałać przemocy wobec kobiet, a tak naprawdę ma zwalczać rodzinę i wartości. http://www.fronda.pl/a/andrzej-jaworski ... 42044.html

Pn paź 13, 2014 19:50
proteom napisał(a):
Ty chodzisz, ale u mnie młode lemingi nie chodzą lub chodzą od święta. Ludzie z pokolenia 40+ glosujący na PO rzeczywiście chodzą, na ogół, regularnie do kościoła, czyli co najmniej raz w tygodniu. Czytać trzeba gazety i książki nie tylko z imprimatur, ale które są chyba powszechnie uznawane za katolickie np. http://www.niedziela.pl/ czy książki wydawane przez WAM. Chodzenie regularnie do kościoła nie wystarczy: konieczne są sakramenty: Eucharystia, spowiedź, a także modlitwa, pokuta, lektura Ewangelii. Młode kobiety, które głosują na PO, to z reguły osoby nie uczestniczące regularnie w Mszach ŚW. ( niektóre w ogóle) i są liberalne w sprawach obyczajowych np. aborcja, zw. homoseksualne, in vitro. To jest moje doświadczenie, może Ty masz inne?

Jak to sam napisales: dowody poprosze.
Moje doswiadczenie jest inne ale to ty stawiasz tak uogolniajace tezy.

Swoja droga jak u ciebie tylko kobiety chodza do kosciola, to mieszkasz w ciekawej okolicy....
I widze, ze twoj swiat na tej okolicy sie konczy, bo o roznych ekscesach zwolennikow RM mozna sie dowiedziec z roznych zrodel.

Pn paź 13, 2014 19:56

Alus napisał(a):
gita napisał(a):

Kandydat PiS w 2010r na prezydenta Warszawy zdeklarowany ateista też Ci nie wadził?
Zdeklarowany ateista min zdrowia w rządzie PiS też nie wadził?
Czyli znów nasz ateista to dobry ateista, ich ateista to wysłaniec piekła.

Mi zadeklarowany ateista nie przeszkadza, tylko farbowany lis.

Pn paź 13, 2014 19:59

Kael napisał(a):

Cytuj:
Jak to sam napisales: dowody poprosze.
Moje doswiadczenie jest inne ale to ty stawiasz tak uogolniajace tezy.

Dowody na co :?: To Ty oskarżyłaś posłów/ senatorow PiSu, że tam więcej rozwodników niż w PO. Ja odwołałem się tylko do swojego doświadczenia. Nie twierdzę, że zwollenicy PO nie chodzą do kościoła, tylko znani mi zwolennicy PO na ogół nie chodzą regularnie do kościoła.

Kael napisał(a):

Cytuj:
Swoja droga jak u ciebie tylko kobiety chodza do kosciola, to mieszkasz w ciekawej okolicy....

U mnie w klatce, ale w parafii chodzą też mężczyźni, choć kobiety przeważają. Jak rozmawiałem z grupą parafian, to nikt nie ma zamiaru już głosować na PO. Wyleczyli się z ich nie spełnionych obietnic np.:
Powroty z emigracji

-Już wkrótce Polacy zaczną wracać z emigracji bo praca tutaj zacznie się opłacać - mówił przyszły premier w spotach wyborczych z 2007 roku. Według najnowszych danych GUS w roku 2012 liczba naszych rodaków przebywających za granicą co najmniej rok zwiększyła się o 100 tys., do ok. 1,6 mln. Oznacza to, ze liczba stałych mieszkańców naszego kraju skurczyła się do 37,1 mln, a więc do poziomu z 1984 roku. Do końca 2018 roku z Polski wyjechać ma kolejne 500-800 tys. rodaków.
6. Powrót do niższych stawek VAT

Przyjęte w 2010 roku z inicjatywy rządu zmiany w ustawie o podatku VAT zakładały podwyżkę stawek do końca 2013 roku. Zgodnie z ustawą, w 2014 r. stawki VAT miały wrócić do poziomu z 2010 r., jeżeli na koniec 2012 roku relacja długu publicznego do PKB nie przekroczy 55 proc. Mimo że relacja w 2012 roku wyniosła 52,7 proc. - pod koniec kwietnia ubiegłego roku szef rządu nie pozostawił jednak złudzeń. - VAT nie będzie ani obniżony, ani podwyższony, tylko pozostaje taki, jaki jest - ogłosił Donald Tusk.
Więcej tu: http://www.bankier.pl/wiadomosc/10-nie- ... 35169.html

Pn paź 13, 2014 20:09
Alus napisał(a):
A co niby powiedzieć o min Fuszerze?....że PiS swoim "katolickim" zwyczajem wyrwał z kontekstu prelekcji, w której profesor mówi, że sprawę kazirodztwa jako temat do dyskusji podejmują w cywilizacji zachodniej dwa kraje - Anglia i Niemcy.
Cały referat w necie do odsłuchania i kolejny dowód kłamstwa "katolickości" oszczerców.

Tutaj link do wypowiedzi min. Fuszary pt. ,,Minister Fuszera za legalizacją kazirodztwa ''
http://www.youtube.com/watch?v=y6YdsKM4CqU

Nie ma tam potępienia tego zła, jest za to otwieranie furtki i oswajanie z kazirodztwem. Tak działa antykatolicka Platforma która wspiera bezbożności i zboczenia pod dyktando EU. Oni wykonują polecenia, be te syfy są odgórnie wprowadzane do podległych koloni EU.
Ks. Oko np. mówił o partii pedofilskiej w Niemczech, więc i wzmianki o kazirodztwie w Platformie nie powinny dziwić, bo to partia antykatolicka.

Pn paź 13, 2014 20:33
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 929 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 62  Następna strona