Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji
Autor |
Wiadomość |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
 Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
Owszem, każdy ma prawo do wyrażania własnych myśli i spostrzeżeń, ale nikt nie ma prawa przedstawiać wymyślonych rzeczy jako faktów. Proszę więc ponownie o podanie jakiegoś przykładu tego, że katoliccy kapłani i chorzy proszą o pomoc ducha Jana Pawła II
Takie stwierdzenia są zwykłymi pomówieniami i oszczerstwami (mam nadzieję, że wynikającymi z ignorancji) i nie prowadzą do wymiany poglądów i rozmowy, co jest przecież celem forum.
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Pn paź 20, 2014 16:21 |
|
|
|
 |
leon999
|
medieval_man napisał(a): co jest przecież celem forum. Zastraszanie też nie jest celem forum.
|
Pn paź 20, 2014 16:36 |
|
 |
leon999
|
Przecież napisane to jest w cudzysłowie i ze znakiem zapytania. Przypomnę Ci.... Ale jak księża i chorzy proszą o pomoc "też ducha tyle że"JP II to jest wszystko ok. ? Czego się czepiasz i wprowadzasz nerwowość.
|
Pn paź 20, 2014 16:44 |
|
|
|
 |
medieval_man
Moderator
|
Nie udawaj, że nie wiesz co napisałeś. Zadałeś pytanie o to czy jest w porządku, że księża i chorzy proszą o pomoc też ducha tyle, że JPII. Czyli przyjąłeś, a nawet zasugerowałeś, że księża i chorzy proszą o pomoc też ducha tyle, że JPII.
Znak zapytania odnosił się do tego, czy jest to w porządku, a nie do tego, czy proszą o pomoc ducha JPII.
Zastraszanie nie jest celem forum. Masz rację. Za to przestrzeganie użytkowników przez moderatora, że za pisanie niepotwierdzanych bzdur, czyli za pomówienia mogą zostać "nagrodzeni", należy do jego obowiązków.
|
Pn paź 20, 2014 17:19 |
|
 |
leon999
|
Jest tam tez cudzysłów "też ducha tyle że"
|
Pn paź 20, 2014 18:00 |
|
|
|
 |
bert04
|
Droga moderacjo, nie wiem, na ile mogę się wypowiadać w tym wątku w tej kwestii. Ale że mnie kolega do tablicy wywołał, chciałem zwrócić uwagę na dwie rzeczy: - słowo "duch" ma w KRK szeroką paletę znaczeń, a jednocześnie nie ma jakiejś jednej stałej definicji. Mówimy przykładowo w kościele "i z duchem Twoim" do kapłana. Oczywiście nie pokrywa się to z obiegowym pojęciem duchów, które straszą w bajkach, ale IMVHO poruszamy się na granicy definicji i pewien margines interpretacji można dopuscić - kwestia błędnego rozumienia kultu świętych pewnie powraca regularnie, co nie oznacza, że nie należy dalej tlumaczyć, jezeli jest okazja. Oczywiście poza przypadkami "umyślnego niezrozumienia"
_________________ Wszystko ma swój czas i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem ...
(Koh 3:1nn)
|
Pn paź 20, 2014 19:12 |
|
 |
leon999
|
medieval_man napisał(a): Owszem, każdy ma prawo do wyrażania własnych myśli i spostrzeżeń, ale nikt nie ma prawa przedstawiać wymyślonych rzeczy jako faktów. Proszę więc ponownie o podanie jakiegoś przykładu tego, że katoliccy kapłani i chorzy proszą o pomoc ducha Jana Pawła II
Takie stwierdzenia są zwykłymi pomówieniami i oszczerstwami (mam nadzieję, że wynikającymi z ignorancji) i nie prowadzą do wymiany poglądów i rozmowy, co jest przecież celem forum. Sam rzucasz oszczerstwa wobec uczciwych ludzi. zacznij czytać posty ze zrozumieniem. Inni też to dostrzegają. Nie rób krzywdy bliźniemu. Idź się wyspowiadać.
|
N paź 26, 2014 14:33 |
|
 |
medieval_man
Moderator
|
Dziękuję za zwrócenie mi uwagi. Nie zwalnia Cię to jednak z odpowiedzialności za słowa.
|
N paź 26, 2014 21:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Stawiam wniosek, aby pozbawić medievala praw i przywilejów moderatorskich, do których najwyraźniej nie dorasta. Powód: ostrzeżenie przyznane za żart, zakwalifikowany jako "manipulacja".
Mało mnie obchodzi, czy ktoś mnie poprze, bo tolerancja dla żartu stanowi o zdrowej równowadze; szukanie haków na wybranego człowieka stwarza precedens prowadzący w końcu do paranoi tropienia "manipulatorów" zawsze i wszędzie. Kto jak kto, ale Polak powinien być tego świadom.
|
Śr paź 29, 2014 16:58 |
|
 |
medieval_man
Moderator
|
No cóż... nie będę wypowiadał się w swojej własnej sprawie.
|
Śr paź 29, 2014 17:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Akurat zgadzam sie z uwaga bramina w odpowiednim watku. Dowcipy @Jajka polegaja na manipulacjach i wbijaniu szpil KK i "miazdzeniu" rozmowcow. To daje mu radoche. Jak dziecku. Porusza sie zwykle na granicy. A tym razem manipulacja mu nie wyszla bo przegial.
Moderacja ogolnie Jajko lubi i duuuzo mu przepuszcza. Jak dla mnie i niektorych innych uzytkownikow za duzo. Ja tam sie moge tylko skarzyc, ze medieval_man dopiero teraz przyznal mu ostrzeżenie.
|
Śr paź 29, 2014 18:05 |
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
No ale gdzie ta manipulacja?? Czy ja napisałem gdziekolwiek nieprawdę w tym wpisie? Jeśli tak, to gdzie. Powyższe jest pytaniem do moderacji - szaraczków proszę o odpowiedź w wątku o pedofilach (pewnie cały wątek jest jedną wielką manipulacją), gdyż odpowiedź tu jest łamaniem regulaminu, za co grozi ostrzeżenie. P.S. Popieram wniosek Ergo. (choć i tak wiem, że to absolutnie nic nie da, ale cieszę się, że na forum są normalni ludzi i ich popieram  )
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Śr paź 29, 2014 18:07 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
ErgoProxy napisał(a): pozbawić medievala praw i przywilejów moderatorskich Zapomniałeś o strzale ostrzegawczym między oczy  ErgoProxy napisał(a): szukanie haków Zwracam uwagę, ze na "szukanie haków" były całe bite trzy miesiące zanim przedawniły się ostatnie ostrzeżenia dla Jajko. W tym czasie jedno kolejne ostrzeżenie skutkowałoby banem stałym. A chyba przyznasz, że znalezienie tego haka nie nastręczałoby wielkich trudności. Tak na marginesie, moderowanie na spolaryzowanym światopoglądowo forum prowadzi do dość zabawnego spostrzeżenia, że te same działania mogą prowadzić do zupełnie rozbieżnych komentarzy (j.w.). Gdybyś kiedyś rozkminił, jak robić, by tego uniknąć, to rozrysuj i prześlij. (zaznaczam, iż nie chodzi o to, że wyrażanie opinii jest niepożądane, tylko że nie da się zrobić tak, aby w kontrowersyjnych sprawach wszyscy pozytywnie postrzegali dane decyzje).
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Śr paź 29, 2014 19:13 |
|
 |
Palatinus
|
Cytuj: No cóż... nie będę wypowiadał się w swojej własnej sprawie. Dobrze zrobiłeś 
|
Śr paź 29, 2014 20:49 |
|
 |
Palatinus
|
medieval_man dobrze zrobiłeś 
|
Śr paź 29, 2014 20:50 |
|
|
|