Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 26, 2025 0:05

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 368 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 25  Następna strona
 Młoda Polska 
Autor Wiadomość

Post Re: Młoda Polska
zefciu napisał(a):
Żadna partia spoza pisopalikockiego obozu nie stosuje takich technik i nie rzuca wysokokalibrowymi zarzutami bez pokrycia.

Uuu, to Marysia już nie tylko jest "partią", ale nawet jakimś "obozem pisopalikockim" :-D

Cytuj:
Sam też się zgodziłeś. Jesteś zwolennikiem PO?

Logika: to, że każdy zwolennik PO się z czymś zgodzi nie oznacza automatycznie, że każdy, kto się z tym zgodzi, jest zwolennikiem PO :-D Zresztą, wcale się nie zgadzam :-D

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt cze 13, 2014 10:43
Johnny99 napisał(a):
Uuu, to Marysia już nie tylko jest "partią", ale nawet jakimś "obozem pisopalikockim" :-D
[...]Uważasz, że każdy gówniarz z liceum może bez poparcia politycznego trafić ze swoimi poglądami na okładkę gazety?
Cytuj:
Zresztą, wcale się nie zgadzam :-D
Napisałeś, że nie uważasz Tuska za zdrajcę. Ergo - nie uważasz, żeby Marysia to wykazała.

Ostatnio edytowano Pt cze 13, 2014 11:05 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Niekulturalny zwrot -> kosz

Pt cze 13, 2014 10:58

zefciu napisał(a):
Uważasz, że każdy gówniarz z liceum może bez poparcia politycznego trafić ze swoimi poglądami na okładkę gazety?

Każdy nie - ale taki, z którego można zrobić symbol? Na okładkę gazety Karnowskich? :-D Myślę, że bez problemu :-D

Cytuj:
Napisałeś, że nie uważasz Tuska za zdrajcę. Ergo - nie uważasz, żeby Marysia to wykazała.

Ale napisałem, że nie zgadzam się dlatego, iż po prostu mamy z Marysią różne poglądy na temat tego, kto może być zdrajcą :roll:

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt cze 13, 2014 11:15
Johnny99 napisał(a):
Każdy nie - ale taki, z którego można zrobić symbol?
No właśnie. Więc casus Marysi nie świadczy o Marysi (bo takich Maryś o różnych poglądach jest na pęczki), ale o pewnym obozie politycznym.
Cytuj:
Ale napisałem, że nie zgadzam się dlatego, iż po prostu mamy z Marysią różne poglądy na temat tego, kto może być zdrajcą :roll:
Słabo. Dla mnie zdrajca to zdrajca. Jak się kogoś oskarża o zbrodnię, to albo się to umie wykazać, albo nie. Nie jest tak, że sąd stwierdza "co prawda zgadzam się z argumentacją prokuratury, ale mamy różne opinie nt. tego, kto może być złodziejem".

Pt cze 13, 2014 11:23

zefciu napisał(a):
No właśnie. Więc casus Marysi nie świadczy o Marysi (bo takich Maryś o różnych poglądach jest na pęczki), ale o pewnym obozie politycznym.

Jakoś tam świadczy, np. o tym, że obóz ten jest bardzo podekscytowany, kiedy okazuje się, że potrafi przyciągać młodych ludzi :roll:

Cytuj:
Słabo. Dla mnie zdrajca to zdrajca.

A dla mnie sepulka to sepulka.

Cytuj:
Nie jest tak, że sąd stwierdza "co prawda zgadzam się z argumentacją prokuratury, ale mamy różne opinie nt. tego, kto może być złodziejem".

Owszem, może się okazać, że argumentacja prokuratury jest bez zarzutu, tyle, że jest oparta na błędnej wykładni przepisu ;-)

Pt cze 13, 2014 11:27

zefciu napisał(a):
Zajrzałem do ostatniego numeru "W Sieci" i wychodzi, że np.

• Tusk jest zdrajcą, bo Marysia nie może robić takiej kariery jaką by chciała.
  • Tusk jest zdrajcą, bo Rydzyk nie może wiercić za państwowe pieniądze
  • Tusk jest zdrajcą, bo broni "ideologii gender"
itp..

W końcu dotarłem do tej wypowiedzi i ja. O odwiertach Rydzyka pisałem w innym miejscu, jezeli o nie chodzi, to zdrajcą jest właśnie Rydzyk, a Tusk bohaterem, który przed zdrajcą ojczyznę obronił.

Jednak najciekawsze jest, ze wszystkie te "zarzuty" sa po prostu wypisane żywcem z programu PIS, zachowując nawet pisowską składnię i interpunkcję i genetyczni patrioci od dawna międlą je miedialnie do znudzenia.

Widac więc,że cały ten happening z "Marysią" był z góry zaplanowany i przygotowany przez PIS o czym świadczą też uprzednie przygotowanie machiny medialnej PIS do jego rozgłoszenia. Przygotowane wywiady z "Marysią", jej rodziną, etc.

O jakiejkolwiek samodzielnej myśli nie ma tutaj mowy. "Marysia" jako samodzielna osoba która po przemyśleniu pewnych spraw doszła do jakichś wniosków w ogóle nie istnieje. To tylko pisowski produkt medialny, czysta wydmuszka.

btw najniższy współczynnik urodzeń mieliśy, a jakże, za rządów ...PIS. Od 2007 roku ów współczynnik wolno, ale systematycznie rośnie.

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Pt cze 13, 2014 12:30

Cytuj:
Posłuchajcie i bądźcie dumni z młodych Polaków i Polek.

http://www.youtube.com/watch?v=nps3ZGvKLqA
http://www.youtube.com/watch?v=EzImMfS7U-g

A teraz Marię chcą wyrzucić ze szkoły.
Odwaga i wierność swoim przekonaniom mają swoją cenę.
Życie bez kompromisów i w prawdzie kosztuje.
Cieszy mnie, że młodzi ludzie cenią sobie takie wartości jak prawda, patriotyzm.
Maria i Dominik mogą ze spokojem spojrzeć sobie w twarz
... a czy ja mogę ?

Z całym szacunkiem Mario-Magdaleno, ale Twój temat mnie po prostu rozwalił. To naprawdę jest dla Ciebie powód do dumy, wzór do naśladowania?
Kiedy ja miałam 17 lat (a to było nie tak dawno), moi rówieśnicy, koledzy z klasy, którzy chcieli czymś się wybić, dla których znaczenie miały problemy polityczne i społeczne, dużo czytali, dyskutowali, włączali się w prace organizacji non profit, podejmowali akcje na rzecz najbliższego otoczenia. Na spotkaniach z politykami, umieliśmy się zachować w sposób kulturalny - zadać pytanie, wyrazić opinię w sposób niebezkrytyczny, ale merytoryczny i grzeczny. Oczywiście, zdarzały się wybryki, ale nikomu nie przyszłoby do głowy stawiać za wzór dziewczynę, która skorzystała z okazji że znalazła się blisko kamer, by obrazić premiera. Takie zachowanie nie świadczy o premierze, a o niej.
Nie wiem, czy naprawdę normy w Twoim otoczeniu są tak niskie...?

N paź 12, 2014 23:04
MayKashara
Zatem może wykażesz się odrobiną rozsądku i poczytasz wypowiedzi kogoś innego.

Pn paź 13, 2014 15:11

Polecasz kogoś...?

Wt paź 14, 2014 0:48
Myślałaś o sobie?
Warto porozmawiać z kimś, kto Cię zrozumie ;)

Wt paź 14, 2014 14:34
Patriotyzm oznacza umiłowanie tego co ojczyste: umiłowanie historii, tradycji, języka czy samego krajobrazu ojczystego. Jest to miłość, która obejmuje również dzieła rodaków i owoce ich geniuszu. Próbą dla tego umiłowania staje się każde zagrożenie tego dobra, jakim jest ojczyzna "Pamięć i tożsamość, św Jan Paweł II.
Czymże w kontekście słów świętego jest publiczne lżenie mianem "zdrajca", czy złorzeczenie w procesji pod przewodnictwem krzyża.....kategoryzcnie nie tak patriotyzm postrzega święty Polak i miliony myślących mu podobnie

Śr paź 15, 2014 8:17
Patryiotyzm to także walka o prawdę i prawo do jej poznania.
Głośna sprawa i dość bulwersująca. Osobiście cieszę się, jestem wręcz dumna, że są w Polsce tacy ludzie jak "Matka Kurka" i Sędzia który prowadzi tą sprawę...to jest właśnie Młoda Polska:)
Tekst uzasadnienia wyroku sądowego znalzłam na sąsiednim forum:

http://kontrowersje.net/uzasadnienie_wy ... wiarygodne

Cz lis 06, 2014 8:53
Maria-Magdalena napisał(a):
Patryiotyzm to także walka o prawdę i prawo do jej poznania.
Głośna sprawa i dość bulwersująca. Osobiście cieszę się, jestem wręcz dumna, że są w Polsce tacy ludzie jak "Matka Kurka" i Sędzia który prowadzi tą sprawę...to jest właśnie Młoda Polska:)
Tekst uzasadnienia wyroku sądowego znalzłam na sąsiednim forum:

http://kontrowersje.net/uzasadnienie_wy ... wiarygodne

W oparciu o Tą "prawdę" Owsiak na wygnanie, jak najdalej od Polski, a ze szpitali wywalić na złom wszystek sprzęt pozostawiając z co poniektórych gołe sale.
Sąd wydał tzw salomonowy wyrok - Matka Kurka winny znieważenia, niewinny zniesławienia.

Cz lis 06, 2014 9:12
Patriotyzm to nie odtrącanie drugiego człowieka, ale także ostre wskazywanie mu niewłaściwości traktowania naszej historii
http://natemat.pl/123385,filip-chajzler ... zacej-z-ty

Pn lis 10, 2014 13:18
"Znak Polski Walczącej

W czerwcu 2014 Sejm uchwalił ustawę o ochronie Znaku Polski Walczącej. Zgodnie z art. 1 ustawy znak, będący symbolem walki polskiego narodu z niemieckim agresorem i okupantem podczas II wojny światowej, stanowi dobro ogólnonarodowe i podlega ochronie należnej historycznej spuściźnie Rzeczypospolitej Polskiej.

Otaczanie Znaku Polski Walczącej czcią i szacunkiem stało się prawem i obowiązkiem każdego obywatela Rzeczypospolitej Polskiej, a jego publiczne znieważanie podlega karze grzywny (art. 2 i 3 ustawy). "

Wypadało by tylko zapytać tego Pana o co walczy?

Pn lis 10, 2014 22:16
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 368 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 25  Następna strona