Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 7:31

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 892 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 60  Następna strona
 Znamię bestii 
Autor Wiadomość
Post Re: Znamię bestii
Alus napisał(a):
Oczywiście nie napisałeś - czyli ktoś napisał poniższe słowa na forum podszywając się pod ciebie

Zacytowałaś co napisałem, to teraz uzasadnij to co Ty napisałaś i Ty uważasz, nie ja, to Twoja herezja, nie moja jak próbujesz mi wcisnąć o skonfliktowanej Trójcy.
Alus napisał(a):
Totalna bzdura i herezja dzieląca Trójcę na poszczególne osoby, które są między sobą skonfliktowane - jedna wybiera jednego papieża, druga tylko dopuszcza drugiego.....klasyczne "róbta co chceta".

Alus napisał(a):
Tak to bywa gdy wierzy się ponoć Bożej "wizjonerce", która pogardliwie przypisuje Maryi określenie duchownych rzymskokatolickim klerem.

Zaadresowanie Orędzia Ostrzeżenie do rzymskokatolickiego kleru to dla Ciebie pogardliwe określenie ?? Ogarnij się, bu widać że już nie wiesz co wymyśleć i rzucasz czym popadanie. To kwestia tłumaczenia, na paruzji.pl zostało użyte słowo ''duchowieństwo''.

Śr gru 03, 2014 10:47
quas napisał
Cytuj:
Cytuj:
Ja jestem rzymskim katolikiem w pełnej jedności z jedynym prawdziwym papieżem od Boga, który został wybrany przez Ducha Św. - Benedyktem XVI.
Uznaję namiestnika Jezusa, papieża Benedykta XVI i nie krytykuję Ducha Św., wręcz przeciwnie jestem wdzięczny za jedynego papieża od Boga. Ten ewenement został przepowiedziany przez Boga i się wypełniło. Ale i Franciszek został wybrany z woli Boga, ta wola polega na przyzwoleniu. Jest tylko jeden papież wybrany przez Ducha Św., drugi został wybrany z przyzwolenia Boga i Bóg to przepowiedział. Nie ma dwóch, trzech, czterech...papieży i wszyscy wybrani przez Ducha Św.

Nadal nie pojmujesz swojej herezji :o ....w kościele bywasz. zatem w Credo wyznajesz Wierzę w Ducha Świętego, Pana Ożywiciela, który od Ojca i Syna pochodzi ....a Ty przypisujesz Duchowi Świętemu samowolkę...raz podoba mu sie kandydat Ratzinger na papieża i wybiera go, innym razem ucieka i pozostawia wybór papieża Franciszka li tylko kardynałom.
A Bóg - w których według Ciebie postaciach?? :o :o :o jedynie przyzwala na ten wybór.
Po raz kolejny pytam - zatem czy uczyłeś sie o przymiotach Boga?....o niezmienności.
Jesli tego nie pojmujesz, to znaczy jedynie, ze nie pojmujesz istoty chrześcijaństwa, dlatego tak łatwo łykasz bzdury w rodzaju pisanych przez Marię z Irlandii lub grono osób wrogich KK piszących anonimowo pod pseudonimem "maria".
Tak po ludzku - jest mi Ciebie żal..... wcześniej czy później odkryjesz to oszustwo i na pewno nie będzie ten fakt radosnym otrzeźwieniem.
Chcesz w nim trwać - Twój wybór, ale nie zapominaj bo wedle słów swoich będziesz usprawiedliwiony i wedle słów swoich będziesz potępiony.....a słów oszczerstw zwłaszcza pod adresem papieża Franciszka nie żałujesz :( :(

Kler - aktualnie w wielu systemach politycznych i religijnych nabrała charakteru pejoratywnego, podobnie jak pod adresem prawosławnych duchownych "pop".

Śr gru 03, 2014 12:45

Quas! Dzien Paruzji za plotem! Prawdopodobnie zaczales rozdawac majatek. Zostalo ci cos ze zlota? Z checia przyjade, odbiore. Bedzie tego sporo, napisze do moderacji. Podbuduje twoja osobe postem wychwalajacym!

Śr gru 03, 2014 14:39
lokis napisał(a):
Quas! Dzien Paruzji za plotem! Prawdopodobnie zaczales rozdawac majatek. Zostalo ci cos ze zlota? Z checia przyjade, odbiore. Bedzie tego sporo, napisze do moderacji. Podbuduje twoja osobe postem wychwalajacym!

Witaj Misiu, czy dzień był dla Ciebie dziś dobrym?
Jeśli nie był dobry i trzeba Cie podbudować, to z całym przekonaniem powiem, że jesteś jednym z niewielu na tym forum, który ma tak żartobliwe, bardzo obrazowe riposty. Oczami wyobraźni widzę jak pedzisz po ten majątek quasa...i całe złoto zamieniasz na półtoraka (chodzi o miód pitny procentowy). Poczekajmy ze świętowaniem do Paruzji. Zgoda?

Pozdrawiam Cię serdecznie ;)
M-M

PS. To dlatego że Cie lubię Misiu

Śr gru 03, 2014 15:47
Alus napisał(a):
Nadal nie pojmujesz swojej herezji :o ....w kościele bywasz. zatem w Credo wyznajesz Wierzę w Ducha Świętego, Pana Ożywiciela, który od Ojca i Syna pochodzi ....a Ty przypisujesz Duchowi Świętemu samowolkę...raz podoba mu sie kandydat Ratzinger na papieża i wybiera go, innym razem ucieka i pozostawia wybór papieża Franciszka li tylko kardynałom.
A Bóg - w których według Ciebie postaciach?? :o :o :o jedynie przyzwala na ten wybór.

Alus, ile razy mam Ci mówić że ja nie napisałem Twoich herezji, nie mam z tym nic wspólnego, nie o to mi chodziło, nie zgadzam się z tym, nawet przez myśl mi nie przeszły herezje które Ty sama tu wypisujesz i uporczywie starasz mi się je wepchnąć.

Twoje własne herezje i wciskanie mi ich na siłę chyba bierze się stąd że stwierdzenie że Benedykt XVI został wybrany przez Ducha Św. oznacza dla Ciebie że Duch Św. jest skłócony w Trójcy. Alus to Ty tak twierdzisz i to Twoja herezja więc mi jej nie wciskaj uporczywie i zrozum w końcu że to co piszesz jest dla mnie bzdurą i ja się z tym nie zgadzam.

Śr gru 03, 2014 19:12
quas napisał(a):
Alus napisał(a):

Alus, ile razy mam Ci mówić że ja nie napisałem Twoich herezji, nie mam z tym nic wspólnego, nie o to mi chodziło, nie zgadzam się z tym, nawet przez myśl mi nie przeszły herezje które Ty sama tu wypisujesz i uporczywie starasz mi się je wepchnąć.

Twoje własne herezje i wciskanie mi ich na siłę chyba bierze się stąd że stwierdzenie że Benedykt XVI został wybrany przez Ducha Św. oznacza dla Ciebie że Duch Św. jest skłócony w Trójcy. Alus to Ty tak twierdzisz i to Twoja herezja więc mi jej nie wciskaj uporczywie i zrozum w końcu że to co piszesz jest dla mnie bzdurą i ja się z tym nie zgadzam.

Skoro się nie zgadzasz odnośnie jedności Trójcy św, to automatycznie oznacza iż odrzucasz - Wierzę w Ducha Świętego, Pana i Ożywiciela, który od Ojca i Syna pochodzi. Który z Ojcem i Synem WSPÓLNIE odbiera uwielbienie i chwałę, który mówił przez proroków....stąd Twoje twierdzenie, że Duch Święty hasa sobie i indywidualnie wedle tylko sobie znanych kryteriów wybiera papieży.
Tak to się staje, gdy miejsce teologi, Katechizmu KK 253-255 - dogmatu Trójcy, św zajmuje samozwańcza "wizjonerka".
Kiedyś to zrozumiesz.

Śr gru 03, 2014 19:33
Alus napisał(a):
Skoro się nie zgadzasz odnośnie jedności Trójcy św, to automatycznie oznacza iż odrzucasz - Wierzę w Ducha Świętego

Nie zgadzam się z Twoją herezją (a nie z wyznaniem wiary) którą mi wciskasz że Trójca jest skłócona. Powtórzę się, wydaje mi się że Twoje herezje wynikają z tego że stwierdzenie że Benedykt XVI został wybrany przez Ducha Św., oznacza dla Ciebie że Duch Św. jest skłócony w Trójcy.

Rzucasz czym popadnie w oderwaniu od wszystkiego, rozmowa Cię nie interesuje by lepiej zrozumieć, jesteś zaprogramowana by zwymyślać i rzucać czym popadnie. Piszesz swoje herezje z którymi się kompletnie nie zgadzam, ich nie wyraziłem i nie o to mi chodziło.

Śr gru 03, 2014 19:46
quas napisał(a):
Alus napisał(a):
Skoro się nie zgadzasz odnośnie jedności Trójcy św, to automatycznie oznacza iż odrzucasz - Wierzę w Ducha Świętego

Nie zgadzam się z Twoją herezją (a nie z wyznaniem wiary) którą mi wciskasz że Trójca jest skłócona. Powtórzę się, wydaje mi się że Twoje herezje wynikają z tego że stwierdzenie że Benedykt XVI został wybrany przez Ducha Św., oznacza dla Ciebie że Duch Św. jest skłócony w Trójcy.

Rzucasz czym popadnie w oderwaniu od wszystkiego, rozmowa Cię nie interesuje by lepiej zrozumieć, jesteś zaprogramowana by zwymyślać i rzucać czym popadnie. Piszesz swoje herezje z którymi się kompletnie nie zgadzam, ich nie wyraziłem i nie o to mi chodziło.

Dowodzisz jedynie, że nie rozumiesz co sam piszesz, chodzi ci o co inne, a piszesz o czym innym.

Cz gru 04, 2014 8:52
Nie Alus, to Ty pokazujesz że bazujesz na wymyślaniu rzeczy i rzucaniu tym co se tylko wymyślisz w innych. Dobrze wiem co piszę i nie pisałem o żadnym skłóceniu Trójcy itp., nie wynika to z moich słów, ani nawet takie coś nie przeszło by mi przez głowę.
To Ty się tłumacz ze swojej herezji, tylko i wyłącznie Twojej, o skłóconej Trójcy, bo tylko Ty zaczęłaś taką herezje głosić i takie rzeczy pisać.
Wymyślając co tylko Ci się podoba i rzucając tym we mnie choć nie mam z tym nic wspólnego, do Tego swoimi kłamstwami fałszywie uderzając w Orędzia Ostrzeżenie, pokazujesz jak bardzo nieczystą i podstępną grę stosujesz. Twoje zajadłe ataki na Orędzia Ostrzeżenie są oparte na nieczystej grze i podstępie. Dlatego to tylko potwierdza prawdziwość Orędzi Ostrzeżenie od Boga. Bo nie potrafisz walczyć ze słowem Boga bazując na prawdzie i do prawdy dążąc, a Twoje działania podszyte są nieczystością, fałszem i podstępem.

Cz gru 04, 2014 20:08
Kolejny krok ku znamieniu bestii, chipowaniu obecnego ostatniego pokolenia na wygnaniu.

,,Czipy - znak postępu czy Szatana ?

Szwedzka firma Epicenter postanowiła wszczepiać swoim pracownikom czipy. Dzięki nim pracownicy będą mogli np. otwierać drzwi, uruchamiać urządzenia biurowe. Znak postępu czy Szatana?

Szwedzi zrobili kolejny krok ku ... no właśnie, ku czemu?

Firma Epicenter jako pierwsza w Szwecji zaproponowała swoim pracownikom wszczepienie czipa. Może on otwierać drzwi, uruchamiać urządzenia biurowe, dawać dostęp do komputera. Jak dowiedział się reporter BBC czip jest oferowany tylko dla tych, którzy chcą. Okazało się, że prawie wszyscy pracownicy firmy pragną sie zaczipować!

Oprócz wymienionych wyżej funkcjonalności, czip pozwala również na łatwe wymienianie się danymi: zamiast dawania komuś wizytówki wystarczy zbliżyć telefon do dłoni i wszystkie informacje zostaną przekazane rozmówcy. Wkrótce czipy będą także umożliwiać dokonywanie płatności w biurowej stołówce czy automatach z napojami. – Jeżeli pokażemy, że wcale nie jest to skomplikowane, że czyni nasze życie łatwiejszym, ludzie powitają ten sprzęt z otwartymi rękami – chwali czipy Hannes Sjoblad, jeden z pomysłodawców ich stosowania wśród pracowników Epicenter.

W Epicenter na wszczepienie czipa zdecydował się także reporter BBC. Zabieg wykonał tatuażysta.
...''
- tatuaże to także znamienia pochodzące od szatana, który przechodzi od znamienia ciała do znamienia duszy na jej potępienie. Na to zwróciłem też uwagę parę stron wcześniej. Tutaj jest podobna sytuacja powiązania dwóch radzaji znamion szatana.

http://www.fronda.pl/a/czipy-znak-poste ... 47140.html

Cz lut 05, 2015 13:41

I znów pozostaje zapytać - co z tego? Tego samego rodzaju chipy już działają w kartach i telefonach. Różnica między tym co jest, a tym co tu wklejasz to miejsce przechowywania chipu. Nadal nie mogę pojąć,a Ty chyba sam tego nie wiesz, czemu Szatan jest ukryty w chipie w ręce, ale już nie w chipie komputerowym, telefonicznym, czy w karcie kredytowej? A może nie chcesz tego zobaczyć, bo sam jesteś w sidłach Szatana, korzystając z komputera...

W związku z z tym że Quas korzysta z szatańskiej technologii, nie będę go słuchać, jest już od dawna opętany.

Pt lut 06, 2015 0:18
WIST napisał(a):
I znów pozostaje zapytać - co z tego? Tego samego rodzaju chipy już działają w kartach i telefonach. Różnica między tym co jest, a tym co tu wklejasz to miejsce przechowywania chipu. Nadal nie mogę pojąć,a Ty chyba sam tego nie wiesz, czemu Szatan jest ukryty w chipie w ręce, ale już nie w chipie komputerowym, telefonicznym, czy w karcie kredytowej? A może nie chcesz tego zobaczyć, bo sam jesteś w sidłach Szatana, korzystając z komputera...

W związku z z tym że Quas korzysta z szatańskiej technologii, nie będę go słuchać, jest już od dawna opętany.

Oj Wist, naprawdę schodzisz coraz niżej jeżeli ludzi mających inne zdanie od Ciebie, twierdzących że chipowanie to znamię bestii.... chcesz od tak, za to wytykać że są opętani. To pokazuje że to nie ze mną jest coś nie tak, ale z Tobą dzieje się w tym przypadku coś bardzo niedobrego kiedy od tak rzucasz na ludzi oskarżenia że są opętani.

Ani tatuaże jako znamię szatana dla ciała dzieci bożych, ani komputery stacjonarne, laptopy czy telefony nie są tym czym jest chipowanie ludzie, chipowanie ciał dzieci bożych którego celem jest dusza. Bo znamię bestii nie odwołuje się tylko do ciał dzieci bożych, ale także do dusz. Chipa z komputera, czy telefonu nie nosisz na swoim ciele, a taki jest warunek wypowiedziany w Piśmie Świętym co do znamienia bestii.

W tym przypadku, kiedy firma chipuje swoich pracowników, jest już oczywista droga jaką to się potoczy. Droga jaką przepowiedział Bóg, a która wyłania się obecnie za ostatniego pokolenia. Otóż ci pracownicy którzy przyjęli znamię bestii, chipa, będą faworyzowani, będą mieli większe możliwości i przywileje. To nie musi być natychmiast, ale pewne jest że tak właśnie będzie, nie tylko w przypadku tej firmy, ale tak będzie stopniowo globalnie bo ten cel już się realizuje na oczach ostatniego pokolenia. Dokładnie tak będzie ze znamieniem bestii, ci którzy znamię przyjmą będą faworyzowani, a ci którzy je odrzucą w końcu spotkają się z prześladowaniem. Taka właśnie jest ta droga, która już się wyłania i która będzie postępować.

Pt lut 06, 2015 1:42

Oj Quas, już nie dostrzegasz ironii... Człowiek który wszędzie widzi Szatana, za tatuaże i brak urody chce posyłać do piekła, obraża się wielce, gdy mu się wskazuje że zszedł poniżej poziomu...

Wyjaśnij zatem jak chip w ciele wpływa na duszę? Czy zatem można wkręcać w kości śruby i wstawiać rozruszniki serca, czy też jest to przeciw Bogu? Rozumiem zatem że co w ciele metalowego to Szatan, a co w kieszeni metalowego to już nie Szatan?

Pt lut 06, 2015 2:24
Podobnie mozna powiedziec, ze niedlugo jak ktos nie bedzie systematycznie dokumentowal aplikacjami w komorce swoich treningow, bedzie przesladowany przez kasy chorych (na zachodzie - w Polsce to nie do pomyslenia), za niedbanie o swoje zdrowie, czyli wieksze wwydatki dla kasy.

Pt lut 06, 2015 6:52
WIST napisał(a):
Oj Quas, już nie dostrzegasz ironii... Człowiek który wszędzie widzi Szatana, za tatuaże i brak urody chce posyłać do piekła, obraża się wielce, gdy mu się wskazuje że zszedł poniżej poziomu...

Wyjaśnij zatem jak chip w ciele wpływa na duszę? Czy zatem można wkręcać w kości śruby i wstawiać rozruszniki serca, czy też jest to przeciw Bogu? Rozumiem zatem że co w ciele metalowego to Szatan, a co w kieszeni metalowego to już nie Szatan?

Ironia ironią, a jak pisała św Teresa szatanowi służy się w dwojaki sposób - negując jego istnienie i dostrzegając go we wszystkim.

Pt lut 06, 2015 8:45
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 892 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 60  Następna strona