Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 13:53

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 95 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
 Islamiści 
Autor Wiadomość

Post Re: Islamiści
Kael napisał(a):
Zabijanie jest zle. Obojetnie z jakiego powodu.

Nie zauważyłem, żeby quas to kwestionował. Natomiast to, co robił magazyn "Charlie Hebdo" też było złe i nie można nikomu zabronić tego głośno powiedzieć.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt sty 13, 2015 14:38

Johnny99 napisał(a):
Kael napisał(a):

Nie zauważyłem, żeby quas to kwestionował.

Kwestionował to autor (autorka?) topicu. A quas go popierał. Patrz niżej.

---------------

quas napisał(a):
    WIST napisał(a):
    Proponuje powstrzymać się od takich ocen, jeśli mordowanie to "tylko" kara za głupotę, a zna się ją jedynie z filmów.

To nie kara za głupotę bo ta niby głupota to działanie z premedytacją, a obrażanie najważniejszych wartości dla innych ludzi to nie głupota.

Czyli: To nie jest kara za głupotę, to jest kara za działanie z premedytacją i obrażanie najważniejszych wartości.

Cytuj:
    WIST napisał(a):
    Że dobrze się stało że zabito rysowników?

Raczej lewactwo albo podjudzających Żydów ??

Czyli: nie zabito rysowników, tylko lewactwo i podjudzających żydów.

----------------------
quas napisał(a):
Gdzie masz uzasadnienie tego łgarstwa że ja popieram terroryzm.

Jeżeli ataki we Francji opisujesz jako karę za działanie z premedytacją i obrażanie najwyższych wartości, a rysownicy to lewactwo i żydzi, to co można o tym sądzić?

...

(Koh 3:1nn)

Wt sty 13, 2015 15:00
Johnny99 napisał(a):
Kael napisał(a):

Nie zauważyłem, żeby quas to kwestionował. Natomiast to, co robił magazyn "Charlie Hebdo" też było złe i nie można nikomu zabronić tego głośno powiedzieć.

Zabijanie teraz nazywa się "głośnym powiedzeniem"??
Najgłośniejsze powiedzenie to omijanie takich dzienników/ tygodników szerokim łukiem - braknie klientów, to i braknie kasy....dowód tygodnik Urbana.

Wt sty 13, 2015 15:28
bert04 napisał(a):
Johnny99 napisał(a):
Kael napisał(a):

Nie zauważyłem, żeby quas to kwestionował.

Kwestionował to autor (autorka?) topicu. A quas go popierał. Patrz niżej.

Quas nigdzie nie popiera zdania że dostali (śmierć) na co zasłużyli. Nie popieram i jestem przeciwny. Kłamiesz i do kłamstwa posługujesz się zakłamaną logiką.
bert04 napisał(a):
quas napisał(a):
WIST napisał(a):
Proponuje powstrzymać się od takich ocen, jeśli mordowanie to "tylko" kara za głupotę, a zna się ją jedynie z filmów.

To nie kara za głupotę bo ta niby głupota to działanie z premedytacją, a obrażanie najważniejszych wartości dla innych ludzi to nie głupota.

Czyli: To nie jest kara za głupotę, to jest kara za działanie z premedytacją i obrażanie najważniejszych wartości.

Kolejna zakłamana argumentacja mająca oczernić. Stwierdzenie że śmierć z ręki islamistów nie jest karą za głupotę celowego szydzenia z Islamu, nie oznacza że jest karą za coś innego - bo tak nie napisałem. Nie nazwałem tu niczego żadną karą za działanie z premedytacją i obrażanie (choć mógłbym tak zrobić), ani nie powiedziałem że im się kara śmierci należała. Działaniem z premedytacją i obrażaniem najważniejszych wartości dla innych, nazwałem szydzenie z muzułmanów przez lewacko-żydowską gazetę. Zwyczajnie kłamiesz prosto w oczy i wmawiasz rzeczy których nie napisałem ani tak myślę.
bert04 napisał(a):
quas napisał(a):
Gdzie masz uzasadnienie tego łgarstwa że ja popieram terroryzm.

Jeżeli ataki we Francji opisujesz jako karę za działanie z premedytacją i obrażanie najwyższych wartości, a rysownicy to lewactwo i żydzi, to co można o tym sądzić?

Nie nazwałem ataków karą jak kłamliwie piszesz. Ale mogę to zrobić i co według Ciebie można o tym sądzić ?? Stwierdzam fakt tak ogólnie, islamiści wymierzają karę za celową kipnę i szydzenie z ich wiary, najważniejszych dla nich wartości, za czym stoi lewactwo.

Tak jest i stwierdzenie tego faktu oznacza dla Ciebie popieranie zabijania ?? Tak nie zachowują się ludzi nie umiejący czytać ze zrozumieniem, tak zachowują się ludzie podstępni i fałszywi, którzy w imię jakiś interesów każde kłamstwo wymyślą nawet nie mające kompletnie żadnego uzasadnienia, aby tylko kogoś atakować.

Wt sty 13, 2015 17:18
Gdybys pisal jasno i wprost CO sam myslisz, to nikt by ci niczego nie przypisywal.

Choc... jest to zapewne "kara" za przypisywanie innym co to oni podobno mysla, mimo ze nijak to z ich wpisow nie wynika.

Wt sty 13, 2015 17:23
Alus napisał(a):
Johnny99 napisał(a):
Kael napisał(a):

Zabijanie teraz nazywa się "głośnym powiedzeniem"??
Najgłośniejsze powiedzenie to omijanie takich dzienników/ tygodników szerokim łukiem - braknie klientów, to i braknie kasy....dowód tygodnik Urbana.

Czy Tobie już rozum odjęło czy tylko jesteś automatycznie zaprogramowana aby wymyślać wszelkie kłamstwa bez żadnych granic i bez czytania na ludzi którzy nie popierają Twojej antykatolickiej Platformy ??

Ładnie masz skoro moje powiedzenie że złem i źródłem problemu jest szydzenie z najważniejszych wartości Islamu - nazywasz zabijaniem, do zabijania porównujesz. Do takich wniosków i porównań dochodzą ludzie niezrównoważeni psychicznie. Quas ,,głośno powiedział'' że lewacka gazeta zło rozpętała celowo szydząc z najważniejszych wartości muzułmanów, a Alus to powiedzenie quasa nazywa zabijaniem, do zabijania porównuje. Nazwać quasa mordercą bo głośno potępił lewacką obrazę religijną, dowalić z grubej rury tym którzy nie lubią antykatolickiej Platformy. Już można porównywać ich do morderców od tak.

Wt sty 13, 2015 17:30
Kael napisał(a):
Gdybys pisal jasno i wprost CO sam myslisz, to nikt by ci niczego nie przypisywal.

Choc... jest to zapewne "kara" za przypisywanie innym co to oni podobno mysla, mimo ze nijak to z ich wpisow nie wynika.

Piszę jasno i wyraźnie co myślę i nigdzie zabijania nie poparłem, nie usprawiedliwiłem. To wynika jasno z moich słów.

Wt sty 13, 2015 17:33

quas napisał(a):
Stwierdzenie że śmierć z ręki islamistów nie jest karą za głupotę celowego szydzenia z Islamu, nie oznacza że jest karą za coś innego - bo tak nie napisałem.

W długim wywodzie zaprzeczyłeś sformułowaniu "za głupotę". Nie zaprzeczyłeś jednak sformułowaniu "jest karą". W kontekście Twój post oznaczał to, co opisałem.

PS: Nadal nie napisałeś, że "nie jest karą".

quas napisał(a):
Stwierdzam fakt tak ogólnie, islamiści wymierzają karę za celową kipnę i szydzenie z ich wiary, najważniejszych dla nich wartości, za czym stoi lewactwo.

To zdanie waży mniej, gdyż tutaj wyraźnie podajesz islamistów jako grupę wymierzającą karę. W poprzednim - takiego rozróżnienia nie było, stąd odbiór był taki, że za szydzenie z wartości itp itd należy się kara.

Niemniej nadal używasz wobec ofiar zamachu słowa "lewactwo". Już nawet nie pytam się, co pod tym rozumiesz. Stwierdzam tylko fakt, że zamiast zauważyć, że tam zabito ludzi, widzisz tylko akcję wojującego islamu przeciw żydowskiemu lewactwu.

quas napisał(a):
Tak jest i stwierdzenie tego faktu oznacza dla Ciebie popieranie zabijania

Samo w sobie nie jest. Ale piszesz w wątku, w którym inny user napisał we wstępniaku, cytuję: "moze zasłuzyli na to co dostali?" Koniec cytatu.

Więc owszem, w takim kontekście Twój post można jak najbardziej odebrać jako popieranie autora wątku. A twoje argumenty wpisują się w argumenty tych osób, które właśnie w Paryżu zabiły wyżej wspomniane "lewactwo". Znaczy się, wyżej wspomnianych ludzi.

EDIT:

I nadal nie odpowiedziałeś na mój poprzedni post:

Tytuł: Islamiści

bert04 napisał(a):
(...)
Czyżby bliższa Ci była religia, w których oddaje się oko za oko, ząb za ząb, policzek za policzek?
A może nawet ta, w której się daje kulę w łeb za policzek?

Może gdybyś odpowiedział, nie byłoby niejasności.

...

Wt sty 13, 2015 17:36
bert04 napisał(a):
quas napisał(a):
Tak jest i stwierdzenie tego faktu oznacza dla Ciebie popieranie zabijania

Samo w sobie nie jest. Ale piszesz w wątku, w którym inny user napisał we wstępniaku, cytuję: "moze zasłuzyli na to co dostali?" Koniec cytatu.

Więc owszem, w takim kontekście Twój post można jak najbardziej odebrać jako popieranie autora wątku.

Można było, przyjmijmy że do tej pory nie pisał dostatecznie jasno, stąd nieporozumienie. Skoro jednak wpis przed Twoim wyraźnie zaprzeczył i stwierdził że zabijania nie popiera
quas napisał(a):
nigdzie zabijania nie poparłem, nie usprawiedliwiłem

...więc jaki sens dalej to ciągnąć?

Wt sty 13, 2015 17:41

No dobra, dla świętego spokoju oraz dla wystudzenia nastrojów:

quas nie popiera zabijania. Jeżeli moja polemika z nim została tak odebrana albo jeżeli dawałem takie coś do zrozumienia, to niniejszym prostuję i wyjaśniam.

Nadal pozostaje jednak reszta niejasności co do tego, jak quas ocenia moralnie zachowanie redaktorów gazety, pardon, żydowskie lewactwo. I dlaczego tyle energii pożytkuje na ich potępianie. Przy braku większego potępienia drugiej strony. Jeżeli odebrałem jego posty tak, jak odebrałem, to właśnie przez te "dysproporcje krytyki".

...

Wt sty 13, 2015 17:48
bert04 napisał(a):
No dobra, dla świętego spokoju oraz dla wystudzenia nastrojów:

quas nie popiera zabijania. Jeżeli moja polemika z nim została tak odebrana albo jeżeli dawałem takie coś do zrozumienia, to niniejszym prostuję i wyjaśniam.

Nadal pozostaje jednak reszta niejasności co do tego, jak quas ocenia moralnie zachowanie redaktorów gazety, pardon, żydowskie lewactwo. I dlaczego tyle energii pożytkuje na ich potępianie. Przy braku większego potępienia drugiej strony. Jeżeli odebrałem jego posty tak, jak odebrałem, to właśnie przez te "dysproporcje krytyki".

Nie ma żadnych niejasności co do tego jak oceniam moralnie zachowanie redaktorów. POtępiam to i nazywam wprost szydzeniem i pogardą dla najważniejszych wartości innych ludzi. Tak działa lewactwo we Francji i tak działa u nas i w innych krajach.

W tym co piszę nie ma też żadnych niestosownych dysproporcji. Takie są u Ciebie, Alus i Kael, ale u nich wiem czemu. Bo tak właśnie działa lewactwo u nas pod rządami antykatolickiej Platformy, szydząc z najważniejszych wartości katolików i pogardę dopuszczając.
Ukrywając źródło problemu, nie mówiąc o nim, lub je broniąc doprowadzi się do dalszych takich ataków, a stoi za tym właśnie lewactwo szerzące pogardę dla najważniejszych wartości ludzi. Taką pogardą celowo wbijają kij w mrowisko i napuszczają na siebie ludzi, bo o rozlew krwi chodzi,destrukcję....

Trzeba jasno powiedzieć, nie ma zgody na lewacką pogardę dla najważniejszych wartości ludzi, czy to chodzi o katolików czy o muzułmanów. To jest jak publiczna pogarda dla rodziców innych ludzi, mówienie najgorszych obrzydliwości, plucie, a później niektórzy głupkowato udają że przecież nikt nie miał prawa im za to pokazać miecza. Tyle że miecz nie był pierwszy, jest na wyrost, ale to pogarda dla innych do miecza doprowadziła i jest tego źródłem. Jeżeli będzie się milczeć na takie lewackie wybryki, to coraz więcej będzie mieczy w rękach. Więcej krwi kiedy głupkowato broni się pogardy dla wartości innych, lub to źródło się ukrywa. Kiedy mówi się, my jesteśmy lepsi bo od nas pierwsza wyszła tylko pogarda uderzająca w serce innych, a oni signęli po miecz za pogardę i prowokację godną człowieka bez honoru. Powodem wyciągnięcia islamskiego miecza jest lewactwo i ci którzy sterują zgniłym zachodem, z USA i EU na czele.

Przykład:

Jeżeli ktoś będzie szydził z żon innych, rodziców innych, wyzywał od pedofilii i prostytutek, równał publicznie z błotem najważniejsze wartości innych (tak jak w inny sposób robi to lewactwo), to niech się nie dziwi później że dostał łomot, a i kosa między żebra nie powinna być zadziwieniem. Ja owszem jestem przeciwny temu, ale powiem że ma to co sam na siebie ściągnął, nie to co było słusznym wyrokiem. I ja właśnie od tego odciągam.

Takim winowajcą jest lewactwo i to lewactwo jest zagrożeniem dla EU. To lewactwo i masoneria są winowajcami ataków islamskich i poszerzania Islamu w EU.

Ostatnio edytowano Wt sty 13, 2015 19:05 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Wt sty 13, 2015 18:57
bert04 napisał(a):
Czyżby bliższa Ci była religia, w których oddaje się oko za oko, ząb za ząb, policzek za policzek?
A może nawet ta, w której się daje kulę w łeb za policzek?

Nie jest mi bliska żadna obca religia pogańska ani odłam, tylko prawdziwy katolicyzm i nigdzie nie popieram haseł które piszesz.

Wt sty 13, 2015 19:02
Czyli zamachowcy sa bez winy wedlug ciebie? Bo starannie ich omijasz w swoich wypowiedziach...

Juz tacy byli, ktorzy twierdzli, ze Zydzi sa sami sobie winni, ze ich sie zagazowuje. Az sie wierzyc nie chce ze KATOLIK tak moze icdzis uwazac.

Wt sty 13, 2015 19:16

WIST napisał(a):
I co z tego wynika? Wyjaśnij co chcesz właściwie powiedzieć. Że dobrze się stało że zabito rysowników? Napisz po prostu pełnym zdaniem tak jak nas od dziecka uczono.

Lwa się porostu nie drażni bo może zjeść. wypowiedz jednej z dziennikarek bo znów po zmachu umieścili karykaturę Mahomet, "dalej bedziemy umeiszczac karykatury religijne bo nas to śmieszy"
mnie może też smieszy nabijanie sie z twoje matki ale z dobrego smaku nie wypada tego robić, niech ci ludzie zrozumieją ze dla ludzie ich religia to świętość i nie powinni się z tego nabijać i nie ma to nic wspolnego z wolnoscia słowa

Wt sty 13, 2015 20:12
Ponieważ dobre obyczaje zanikaja a spoleczenstwa chamieja, to jednak istnieja np sady w wypadkach drastycznych a ignorowanie niekulturalnych w przypadkach braku dobrego wychowania.

To co sie stalo, to (mam nadzieje) chwilowa super-reklama dla tego pisemka. Niestety.

Wt sty 13, 2015 20:17
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 95 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona