kosciół to pralnia pieniedzy
Autor |
Wiadomość |
Johnny99
|
 Re: kosciół to pralnia pieniedzy
No może nie, aczkolwiek ciekawe jest to, że biznesmeni tę działkę kupili, choć pzp zabraniał budowania tam tego, co chcieli budować. Nie sprawdzili tego, czy zostali wprowadzeni w błąd?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pt sty 16, 2015 14:52 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Akurat o to musisz już ich zapytać.
|
Pt sty 16, 2015 14:55 |
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Dla mnie najciekawsze jest to, że księżulo dostał (pardon, kupił za 2% wartości) grunt NA CELE SAKRALNE I SPOŁECZNE, a tym czasem on poczekał 10 lat i grunt (znaczny fragment, nie całość) sprzedał na wolnym rynku. Czy coś tu Wam nie zgrzyta, nawet jeśli formalnie było to zgodne z prawem?
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pt sty 16, 2015 16:48 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jedyne, co mi zgrzyta, to forma Twojej wypowiedzi.
|
Pt sty 16, 2015 16:51 |
|
 |
Jajko
|
Czyli uważasz, że ksiądz postąpił godnie i sprawiedliwie?
Czy mógłbyś wskazać jakiś fragment mojej wypowiedzi wywołujący u Ciebie zgrzyt?
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pt sty 16, 2015 17:55 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Czy mógłbyś wskazać jakiś fragment mojej wypowiedzi wywołujący u Ciebie zgrzyt? Mógłbym: Jajko napisał(a): księżulo
|
Pt sty 16, 2015 18:05 |
|
 |
Jajko
|
Szkoda, że nie mogłeś odpowiedzieć na wcześniejsze pytanie dotyczące zgrzytającego.
|
Pt sty 16, 2015 18:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Szkoda, że nie mogłeś odpowiedzieć na wcześniejsze pytanie dotyczące zgrzytającego. Nie odpowiadam na głupie pytania.
|
Pt sty 16, 2015 18:37 |
|
 |
Grigori
|
MapiMapi napisał(a): witajcie, jestem ateistka i uważam ze jest to bardzo zdrowe podejscie do jakiejkolwiek wiary. Koscioł jak w temacie napisałam to pralnia kasy, wszedzie chodzi tylko o pieniadze, za wszystko trzeba im płacic, mimo to ludzie cisna do tego koscioła, nie rozumiem dlaczego? Pozdrawiam A ja nie rozumiem wielu innych rzeczy, w których ludzie płaca duzo wieksze pieniadze niż na kościół. Nie rozumiem np. czemu ciągle glosują na PO, mimo, ze ta partia ciągle podnosi podatki, bezrobocie wzrosło i kolejne 2 mln ludzi odleciało do Anglii. Po drugie chyba nie wiesz co to znaczy pralnia pieniędzy, biznesmen-złodziej-szust jak daje na kościół 5 tys to ich nie odzyskuje w formie legalnej, tak jak to się dzieje w pralniach pieniedzy wspomnianych przez ciebie.
|
Pt sty 16, 2015 20:56 |
|
 |
mareta
|
MapiMapi napisał(a): witajcie, jestem ateistka i uważam ze jest to bardzo zdrowe podejscie do jakiejkolwiek wiary. Koscioł jak w temacie napisałam to pralnia kasy, wszedzie chodzi tylko o pieniadze, za wszystko trzeba im płacic, mimo to ludzie cisna do tego koscioła, nie rozumiem dlaczego? Pozdrawiam Iteresujące. Skąd Twoja pewność, że tak jest?
|
N sty 18, 2015 15:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: A ja nie rozumiem wielu innych rzeczy, w których ludzie płaca duzo wieksze pieniadze niż na kościół. Nie rozumiem np. czemu ciągle glosują na PO, mimo, ze ta partia ciągle podnosi podatki, bezrobocie wzrosło i kolejne 2 mln ludzi odleciało do Anglii. Kolejne 2 miliony...w 2007r emigrantów było 2miliony 270 tys. Aktualnie jest 2 miliony 200 tysięcy. Gdzie się zatem podziały te "kolejne 2 miliony"? Bezrobocie - 1.04.2013r wynosiło 14,3%; 1.11.2014 wynosi 11,4%......chyba innej matematyki nas uczono, skoro 11,4 stanowi więcej niż 14,3 Podatki rosną - a ceny spadają..... 
|
N sty 18, 2015 17:43 |
|
|
|